Dreambox 800 HD

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Καλορίζικος ο 800!
Συμφωνώ κι εγω οτι χαραμίζεται με 60αρι πιάτο!
Σε ποια HD καναλια κολλάει μετα απο μισή ώρα; Αν βλέπεις μισή ώρα χωρίς πρόβλημα λογικά εισαι οκ με πιάτο-λνβ, εκτός κι αν σηκώνεται πχ αεράκι στο μεταξύ και επειδη η λήψη ειναι οριακή το μικρό κούνημα του πιάτου σε κάνει να χάνεις την λήψη. Επιπλέον αν τα HD ειναι και dvb-s2, τοτε σ αυτά ειναι και πιο αναίσθητος ο δέκτης

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Ο Φίλιππος περιέγραψε την κατάσταση. Τα BVB-S2 έχουν απαιτήσεις.
Αλλαξε επειγόντως πιάτο με όσο μεγαλύτερο γίνεται.

Με την ευκαιρία ας μου δώσει κάποιος τιμές σήματος σε DB800, στα SD και HD κανάλια του Eurobird 9 (9E) και ειδικότερα στις συχνότητες
1. 12034 V, DVB-S2/8PSK, 27500, 2/3
2. 12073 V, DVB-S2/8PSK, 27500 2/3
3. 11862 H, DVB-S2/8PSK, 27500 2/3

καθώς και στις SD:

1. 12092 H, MPEG-2, 27500 3/4
2. 11727 V, MPEG-2, 27500 5/6

Στα SD έχω σήμα και λήψη. Στα DVB-S2 no signal.
Δεν έχει σημασία σε ποια περιοχή γίνεται η λήψη. Θέλω αν διαπιστώσω τις διαφορές στην στάθμη του σήματος.
Αν υπάρχει αναφορά με 1μ. απο Θεσσαλονίκη, ακόμα καλύτερα.

Και εγώ τα ίδια από Πειραιά.
Στα SD στο 12092 έχω σήμα SNR 20%, 10,5db, AGC 99%, BER 0
Στο 11727, SNR 19%, 9,8db, AGC 99%, BER 0-20

Στα HD τίποτα το SNR είναι 0 όσο και αν έπαιξα με το step right/left από το positioner setup.
Τι φταίει τελικά;;;;

Me ti πιατο και lnb ?
Einai ευκολο να μας πεις και τι σημα εχεις στα Discovery hd - NAtional hd στον αστρα 28.2 ?
Μου κανει σπασιματα εδω και 2 μερες και δεν ξερω αν ειναι το πιατο (gibertini 1 m)...

Γιάννη, το setup μου το έβαλα στην υπογραφή.
Το Nat Geo HD το πιάνω με SNR:7,60db BER:0 ACG:73% αλλά δυστυχώς δεν βλέπω τίποτα :bigcry::bigcry::bigcry:
Το Discovery HD σχεδόν δεν το πιάνω SNR: 0 - 2,20db και AGC 50% - 60% (παίζει συνέχεια πάνω κατω)

Μπορείτε τώρα να μου λύσετε και μένα μια απορία :
Στον astra 19,2 σετάρω τη θέση από το positioner setup στον πρώτο predefined transponder που εμφανίζει τον 10744, 22000.
Τον πιάνω λοιπόν με 12,10 db SNR 23%, AGC 99% και BER 0.
Έχω πρόβλημα όμως με άλλους transponders ιδιαίτερα αυτούς του premiere. 4% Σπασίματα μεγάλο BER 700000 κλπ.
Επίσης δεν μπορώ να πιάσω κανένα HD εκτός από το TVP
Τι φταίει;;;

Νομιζω οτι κατι δεν παει καλα στο setup σου...
Εγω με gibertini 1.2 kai invacom .3 db εχω 12 db sto National HD kai 9 db sto Discovery HD ...
Μαλλον θελει επισκεψη απο "ειδικο" !!!

Αλλο ένα πρόβλημα που μου παρουσίασε ο δέκτης σήμερα. Χθες βράδυ τον έβαλα να γράφει για 3 ώρες κάποια μουσικά κλιπ από ένα αντίστοιχο κανάλι μουσικής. Επομένως ο δέκτης έμεινε ανοικτός όλο το βράδυ. Σήμερα το πρωί κατέβηκα κανονικά να πιω τον καφέ μου, ο δέκτης είχε κάνει την εγγραφή κανονικά και έβαλα να δω τι έγραψα. Είδα λοιπόν ότι όλα πήγαν μια χαρά με την εγγραφή και μετά άρχισα το γνωστό ζάπινγκ.
Και τι έγινε? Μετά από λίγη ώρα ο δέκτης ξεκίνησε την διαδικασία εγγραφής μόνος του, χωρίς να πατήσω εγώ το κουμπί για να γράψει. Πατούσα το κόκκινο κουμπί για να σταματήσω την εγγραφή, αλλά το μενού εκεί δεν έδειχνε ότι ο δέκτης κάνει εγγραφή εκείνη τη στιγμή, αλλά σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
Με λίγα λόγια δεν σταματούσε με τίποτα κι έτσι αναγκάστηκα να τον βγάλω από το ρεύμα. Τον έβαλα γρήγορα σχετικά στην πρίζα και μετά από λίγο να σου πάλι και ξεκινάει να γράφει από μόνος του!!! Και το θέμα είναι ότι και να πατήσω το POWER από το τηλεκοντρόλ, αυτός συνεχίζει και γράφει. Ετσι τον έβγαλα από την πρίζα τελείως και περιμένω μπας και ζεστάθηκε και τα κάνει αυτά τα κόλπα.

Εχει συμβεί σε κανέναν άλλο αυτό?? Ο δέκτης μου φοράει το Gemini2 v3.60.

Last edited:

Δεν είναι θέμα δέκτη, αλλά timer. Πήγαινε απο το μενου στο Timer και δες τι έχεις κάνει.

Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Αν υπάρχει αναφορά με 1μ. απο Θεσσαλονίκη, ακόμα καλύτερα.

Ολες οι συχνότητες που ανέφερες βγαίνουν άνετα με 90άρι από Θεσσαλονίκη και pci dvb-s2 card.
Οπότε ψάξε για το πρόβλημα στον dm800 και τα settings του.

H Dream multimedia κυκλοφορησε καινουργια tuner rev.K στους dm 800 χωρις πυκνωτη οπως ηταν η προηγουμενη σειρα rev.J .
Ετσι τελος στα προβληματα tune failed.

πουλας και αγοραζεις.....:idea:

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε tuner?
Ή βγαίνει μία η άλλη στο στο κόστος;

Το παρών thread πάντως είναι ένας από τους λόγους που δεν αγόρασα ακόμα δέκτη. Είστε ζωντανή δυσφήμιση.
Αλλά την επόμενη φορά θα πάρω πρώτος-πρώτος πριν προλάβετε να με επηρεάσετε.

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Το παρών thread πάντως είναι ένας από τους λόγους που δεν αγόρασα ακόμα δέκτη. Είστε ζωντανή δυσφήμιση.
Αλλά την επόμενη φορά θα πάρω πρώτος-πρώτος πριν προλάβετε να με επηρεάσετε.

Εγώ πάντως που πήρα τον 80άρη δηλώνω σούπερ ικανοποιημένος!

H Dream multimedia κυκλοφορησε καινουργια tuner rev.K στους dm 800 χωρις πυκνωτη οπως ηταν η προηγουμενη σειρα rev.J .
Ετσι τελος στα προβληματα tune failed.
Απ όσο ξερω το τιουνερ του 800 ειναι plug and play, το θεμα επομένως ειναι να μαθουμε πόσο χρεώνονται τα νεα τιουνερ...

Μια απορια ακομη... στον dm800, οταν παταω κιτρινο κουμπι - timeshift (εχω εσωτερικο σκληρο) λειτουργει κανονικα , αλλα μετα κατα τη διαρκεια που βλεπω υπαρχει πανω αριστερα μια ενδειξη σε μπλε φοντο, που δειχνει συνεχως το χρονο του timeshift και δεν μπορω να τη βγαλω απο την οθονη.
Ξερει κανεις αν βγαινει και πως ?

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Νομιζω οτι κατι δεν παει καλα στο setup σου...
Εγω με gibertini 1.2 kai invacom .3 db εχω 12 db sto National HD kai 9 db sto Discovery HD ...
Μαλλον θελει επισκεψη απο "ειδικο" !!!

Ο ειδικός ήρθε...
Λοιπόν ανέβηκα ταράτσα και κούνησα πολύ λίγο, απειροελάχιστα το πιάτο προς τον ουρανό, αύξησα δηλαδή λίγο το elevation και ως δια μαγείας λύθηκαν τα προβλήματά μου.
Τώρα έχω 12.6 db στο National Geo HD και 9.7 db στο Discovery HD.
Επίσης έπιασα σήμα σε όλα τα hd του Astra και κανένα πρόβλημα με τον premiere.
Τι μπορεί να κάνει μια τέτοια κακορύθμιση ;;;; ας μην κατηγορούμε λοιπόν το μηχανάκι μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι τα υπόλοιπα μέρη στο setup μας είναι άψογα ρυθμισμένα.
Ευχαριστώ όσους με βοήθησαν.

Σε τετοιες κραυγαλέες περιπτώσεις τσεκάρουμε πρωτα την σωστή ρύθμιση του πιάτου εννοείται. Αν όμως όλα ειναι αψογα ρυθμισμένα και έχουμε 0 ber στα dvb-s κανάλια αλλά ο δέκτης ....αρνείται πάραυτα να μας φορτώσει τα dvb-s2 στην ίδια δέσμη του δορυφόρου, τότε σίγουρα φταίει και ο δέκτης...όταν αλλοι δέκτες στην ίδια εγκατάσταση τα φορτώνουν χωρίς πρόβλημα (πάλι καλά που βελτιώνεται με πιο συνεργάσιμα lnb)