Dreambox 800 HD

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Κι´εγώ ψάχνοντας στο διαδύκτιο δεν βρήκα κάποιο τρόπο για εγκατάσταση CCcam στο experimental.
Αν κάτι προκύψει στο μέλλον, θα σας ενημερώσω.

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Βρε παιδιά, πως γίνεται η εγκατάσταση του CCcam σε experimental; Μου έχει σπάσει τα νεύρα χωρίς να εχω καταφέρει τίποτα.:AFADF0:

Γίνεται, με δύο τρόπους:

1. Χειροκίνητη εγκατάσταση των αρχείων στην κατάλληλη θέση μέσω FTP και εγκατάσταση ενός μικρού script που θα εκκινεί το softcam κάθε φορά που εκκινεί το enigma. Όπως καταλαβαίνεις, όχι και ο καταλληλότερος τρόπος για το μέσο χρήστη, αν και δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται...

2. Χρησιμοποίηση της εφαρμογής Dreamboxemu (τελευταία έκδοση η 2.0) η οποία κάνει αυτόματα τα βήματα του (1)...!!! Αυτός μάλλον είναι και ο τρόπος που ψάχνεις...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Γίνεται, με δύο τρόπους:

1. Χειροκίνητη εγκατάσταση των αρχείων στην κατάλληλη θέση μέσω FTP και εγκατάσταση ενός μικρού script που θα εκκινεί το softcam κάθε φορά που εκκινεί το enigma. Όπως καταλαβαίνεις, όχι και ο καταλληλότερος τρόπος για το μέσο χρήστη, αν και δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται...

2. Χρησιμοποίηση της εφαρμογής Dreamboxemu (τελευταία έκδοση η 2.0) η οποία κάνει αυτόματα τα βήματα του (1)...!!! Αυτός μάλλον είναι και ο τρόπος που ψάχνεις...
Γεια χαρά
Όσον αφορά τον πρωτο τρόπο, έχω προσπαθήσει πολύ αλλά το πρόβλημα μάλλον ήταν το script. Θα δοκιμάσω και τον δεύτερο τρόπο.
Πάντως ευχαριστώ πολύ.

ρε παιδια γιατι λετε να αργουν τοσο nabilo και gemini??

Ελα ντε, που ειναι οι ''βαρβαροι"?? :violent-smiley-030::tdown::tdown:

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Κάποιος που να έχει αναβαθμίσει στα πλέον πρόσφατα experimental?
Πάλι χάθηκαν το software update & software manager.
Συμβαίνει μόνο σε εμένα ή σε όλους;
Και στον 800 και στον 8000 (στον τελευταίο αναγκάστηκα να περάσω την τελευταία release canditate της dream).

Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Κάποιος που να έχει αναβαθμίσει στα πλέον πρόσφατα experimental?
Πάλι χάθηκαν το software update & software manager.
Συμβαίνει μόνο σε εμένα ή σε όλους;
Και στον 800 και στον 8000 (στον τελευταίο αναγκάστηκα να περάσω την τελευταία release canditate της dream).

για να επανελθουν δωσε με τελνετ ipkg update και μετα ipkg install twisted-web τελος κανε restart το enigma

Απάντηση: Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

για να επανελθουν δωσε με τελνετ ipkg update και μετα ipkg install twisted-web τελος κανε restart το enigma

Ευχαριστώ!
Θα το κάνω και θα ποστάρω!

Εχει δει κανεις απο εσας αυτο??:NabiloBlackHole_DM800_09_BU_18.4.09

Backup for DM 800 Multi-Boot (USB, HDD)

Prerequisite: Barry Allen plugin must be installed.

################################################## # # # #

EMU `S:

Cccam 2.0.11

Cccam 2.1.0

Mgcamd 1:31

Scam 3:47

Camden 3902

Evocamd 2:17

Mbox

xxxx

Newcs 1.65

################################################## ########

PLUGINS:

CCcam Info

xx * xSuite 1.8c

Tux Commander

And many others

All languages for selection

################################################## #########

Satank * ys Updater
MiniCat k * yUpdater
chaves: current

Size : 49.44MB

Είναι ένα 0.9 backup Image κάποιου χρήστη που το ανέβασε στο Internet.

Ειπα κι εγω, ξυπνησανε και φτιαξανε καινουριο ιματζ:sleep:

επανέρχομαι λίγο στο θέμα μου με το Newnigma γιατί κάτι περιέργο συμβαίνει και δεν μπορώ να το εξηγήσω. ίσως τελικά να μην είναι πρόβλημα του συγκεκριμένου image γιατί ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με το gemini 4.20 που έβαλα σήμερα.
αρχικά να πω ότι έβαλα και το newnigma στην flash για να δω αν έχει την ίδια συμπεριφορά. το αποτέλεσμα τα ίδια και χειρότερα. ο δέκτης δεν κατάφερε να πάρει ούτε μια φορα ip παρά την 2ωρη προσπάθεια, έτσι ξαναγύρισα σε experimental Με τα τελευταία updates στη flash και BA 4.6.98.
newnigma και gemini 4.20 έχουν παρόμοια συμπεριφορά. μετά το boot παίζουν για μερικά λεπτά και το δίκτυο λειτουργεί μια χαρά. ξαφνικά το cccam σταματάει να βλέπει τo δίκτυο και φυσικά ούτε τα downloads από τους servers των image λειτουργούν.
κάνοντας Network test παίρνω τα παρακάτω αποτελέσματα

συνύθως μετά το Test και αφού στο nameserver μου δίξει confirmed, τότε το δίκτυο επανέρχεται και για μερικά λεπτά είναι πάλι ενταξει.
το θέμα είναι γιατί συμβαίνει αυτό μόνο σε αυτά τα δυο Image, ενώ το gemini 4.10 συνεχίζει να δουλέυει άψογα χωρίς διακοπές???
μπορεί να κάνω κάποιο λάθος κατά την εγκατάσταση? κάτι που δεν έκανα στο GP 4.10?
έχει κανένας καμιά ιδέα γιατί θα με τρελάνει το θέμα!!

Για αρχή, βάλε το DM σου να πάρει διεύθυνση με το DHCP ενεργοποιημένο. Κάνε restart και παρατήρησε τη συμπεριφορά του δικτύου ξανά.
Δώσε μας και ένα screenshot από τις ρυθμίσεις του δικτύου σου...

επανέρχομαι λίγο στο θέμα μου με το Newnigma γιατί κάτι περιέργο συμβαίνει και δεν μπορώ να το εξηγήσω. ίσως τελικά να μην είναι πρόβλημα του συγκεκριμένου image γιατί ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με το gemini 4.20 που έβαλα σήμερα.
αρχικά να πω ότι έβαλα και το newnigma στην flash για να δω αν έχει την ίδια συμπεριφορά. το αποτέλεσμα τα ίδια και χειρότερα. ο δέκτης δεν κατάφερε να πάρει ούτε μια φορα ip παρά την 2ωρη προσπάθεια, έτσι ξαναγύρισα σε experimental Με τα τελευταία updates στη flash και BA 4.6.98.
newnigma και gemini 4.20 έχουν παρόμοια συμπεριφορά. μετά το boot παίζουν για μερικά λεπτά και το δίκτυο λειτουργεί μια χαρά. ξαφνικά το cccam σταματάει να βλέπει τo δίκτυο και φυσικά ούτε τα downloads από τους servers των image λειτουργούν.
κάνοντας Network test παίρνω τα παρακάτω αποτελέσματα

συνύθως μετά το Test και αφού στο nameserver μου δίξει confirmed, τότε το δίκτυο επανέρχεται και για μερικά λεπτά είναι πάλι ενταξει.
το θέμα είναι γιατί συμβαίνει αυτό μόνο σε αυτά τα δυο Image, ενώ το gemini 4.10 συνεχίζει να δουλέυει άψογα χωρίς διακοπές???
μπορεί να κάνω κάποιο λάθος κατά την εγκατάσταση? κάτι που δεν έκανα στο GP 4.10?
έχει κανένας καμιά ιδέα γιατί θα με τρελάνει το θέμα!!

το ιδιο προβλημα ειχα και εγω,το ελυσα αφου ενεργοποιησα το DHCP οπως σου λεει ο dimfil

εγώ θα έλεγα να πατήσεις ifconfig με telenet μετά από ώρα και αφού σου κάνει τα νάζια γιατί κάτι μου λέει ότι έχεις πολλά error στο καλώδιο

έχω δοκιμάσει και με dhcp παιδιά και τα πράγματα είναι μάλλον χειρότερα.
αυτές είναι οι ρυθμίσεις μου. είναι σε όλα τα image οι ίδιες

και αυτές με dhcp

με ifconfig δεν πάιρνω κάνενα error

να συνέβαινε παντού να καταλάβω ότι υπάρχει πρόβλημα με το δίκτυο. αλλά experimental και GP 4.10 δεν το χάνουν ποτέ!!!:violent-smiley-030:

δεν ξερω ποσο στέκει αλλα δοκίμασε
βαλε τα dns του ISP και οχι αυτο που έδωσε το ρουτερ
πιο πολύ για τεστ παρά γιατί ξέρω ότι θα αλλάξει κάτι

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν εδώ...
Οι ρυθμίσεις σου φαίνονται ΟΚ. Ένα μόνο με προβληματίζει: γιατί είναι άλλη η manual από την αυτόματη ΙΡ σου; Εσύ την αλλάζεις;
Κάνε το εξής: βάλτο να πάρει διεύθυνση από DHCP. Κανονικά πρέπει να πάρει ξανά την χ.χ.χ.103. Κάνε επανεκκίνηση και δες ότι έχει κανονικά σύνδεση. Εάν έχει, βγάλε το DHCP και άσε για manual πάλι την χ.χ.χ.103. Ξανά επανεκκίνηση και έλεγξε...
Κάνε ping στη διεύθυνση του DM σου. Είναι ΟΚ;

Όλες οι ρυθμίσεις σου είναι ΟΚ. Δεν έχεις κάνει κάτι λάθος. Μετά πρέπει να πάμε στο router, στο οποίο υποθέτω ήδη έχεις ενεργοποιήσει τον DHCP server:
Έχεις βάλει καλώδιο κανονικό ή crossover; Ίσως έχεις crossover και λόγω αλλαγών στους νέους drivers του DM να μη δουλεύει σωστά το auto crossover detect του router σου.

Δες αυτά και βλέπουμε...