Dreambox 800 HD

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Αν δεν βγαίνει απο το μπλε πάνελ/adons πήγαινε με πρασινο και πάλι πρασινο στο download plugins και κατεβασε το. Ειναι σίγουρα κάπου εκει μέσα αφού εγω το έχω στο gemini 4.4 του 8000 και δεν το έβαλα χειροκίνητα

:grinning-smiley-043

Έχει κάνει κάποιος εγγραφή σε Εξωτερικό σκληρό με σύνδεση E-sata στον 800άρι.
Image nabilo 12.
Σκληρός WD e-sata 1T.

Τα βήματα που ακολούθησα ήταν τα εξής :
Συνέδεσα πρώτα τον σκληρό με USB στο PC και δημιούργησα τους φακέλους hdd/movie.
Έπειτα τον συνέδεσα στον σκληρό και restart.
Πάτησα 2 φορές blue κουμπί και μπήκα στο DEVICE MANAGER. Εκεί είδα ότι ήταν ήδη mounted (Mount:/media/hdd).

Μετά με κόκκινο κουμπί προσπάθησα να δοκιμάσω εγγραφή, αλλά πήρα το μήνυμα ότι δεν υπάρχει σκληρός δίσκος.
Καμιά άλλη ιδέα?

Στο site του Nabilo βρήκα και αυτήν την οδηγία.
7 - With VIDEO key - 2 times, you must make a bookmark with upper
bouquet key, like /MEDIA/HDD/HDD/MOVIE/ . After green key to save.
8 - Now you have 2 thinks: In the HDD a directory HDD/MOVIE and in the
DM the bookmark /media/hdd/hdd/movie

Το μόνο που κατάφερα ήταν να κάνω bookmark αυτό /hdd/hdd/movie αλλά πάλι πήρα το ίδιο μήνυμα.

Last edited:
Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Αν ο δίσκος μείνει μόνιμα στον δέκτη, δεν υπάρχει πρόβλημα. Τον κάνεις φορματ μέσα από τον δέκτη και είσαι έτοιμος.
Διαφορετικά θα περιμένεις να σου απαντήσει κάποιος που δοκίμασε αυτή την επιλογή.

Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Αν ο δίσκος μείνει μόνιμα στον δέκτη, δεν υπάρχει πρόβλημα. Τον κάνεις φορματ μέσα από τον δέκτη και είσαι έτοιμος.
Διαφορετικά θα περιμένεις να σου απαντήσει κάποιος που δοκίμασε αυτή την επιλογή.

Ναι ο δίσκος θα είναι μόνιμα στον δέκτη.
Δηλαδή να το κάνω format σε etx3 απο το blue panel..
Thanks

Ναι, θα συνεργαστεί πλήρως για όλες τις χρήσεις. Εγγραφές, Timeshift κλπ.

Αλλωστε έχω την εντύπωση ότι οι συνδεδεμένοι δίσκοι σε μορφή NTFS είναι μόνο για ανάγνωση. (read only)

Γιατί δεν τον κάνεις αρχικοποίηση απο το μενού-παραμετροποίηση-σύστημα-σκληρός δίσκος;Εγώ έτσι έκανα και τον βλέπει πάντα, με οτι image και να δοκίμασα.

Γιατί δεν τον κάνεις αρχικοποίηση απο το μενού-παραμετροποίηση-σύστημα-σκληρός δίσκος;Εγώ έτσι έκανα και τον βλέπει πάντα, με οτι image και να δοκίμασα.

Ναι, τελικά μόνο έτσι έγινε δουλειά.

Τα προβλήματα συνεχίζονται.
Στην αρχή τον είδε.
Όταν του πατούσα κόκκινο για εγγραφή, άνοιγε το menu εγγραφής επέλεγα εγγραφή χωρίς όριο, αλλα μετά έβγαζε μήνυμα (με αντίστροφη μέτρηση 15 δευτερολέπτων) να γυρίσω στο κανάλι της εγγραφής (είμουνα ήδη).
Μετά από ένα restart σταμάτησε να τον βλέπει τον δίσκο.
Οι προσπάθειες συνεχίζονται.

Εψαχνα χθες να βρω πως βλεπουμε τι bootloader εχει ο 800αρης (κλωνος). Δεν καταφερα να το βρω, τα φωτα σας...:ears:

Εψαχνα χθες να βρω πως βλεπουμε τι bootloader εχει ο 800αρης (κλωνος). Δεν καταφερα να το βρω, τα φωτα σας...:ears:
μπες με telnet στον δεκτη και δωσε ipkg list | grep dreambox-secondstage

Τα προβλήματα συνεχίζονται.
Στην αρχή τον είδε.
Όταν του πατούσα κόκκινο για εγγραφή, άνοιγε το menu εγγραφής επέλεγα εγγραφή χωρίς όριο, αλλα μετά έβγαζε μήνυμα (με αντίστροφη μέτρηση 15 δευτερολέπτων) να γυρίσω στο κανάλι της εγγραφής (είμουνα ήδη).
Μετά από ένα restart σταμάτησε να τον βλέπει τον δίσκο.
Οι προσπάθειες συνεχίζονται.

Τελικά με φορμάρισμα του σκληρού από την αρχή σε XP, όλα πήγαν καλά.
(το φορμάρισμα με VISTA δεν καθόταν).

Χμμμ βέβαια μου χάλασε το web intereface βέβαια τώρα και δεν μπορώ να δω στο PC. Καλό και αυτό......
Ε μην τα θέλουμε όλα δικά μας

σήμερα καθώς πείραζα κάτι στον network manager του nemesis ο δέκτης κράσαρε. του έκανα επανεκίνηση και δεν "βρήκε" καθόλου το barry allen και bootαρε από την flash. προσπάθησα να περάσω το barry allen αλλα δεν κάνει εγκατάσταση. ξαναφλάσαρα τον δέκτη με το τελευταίο experimental (χτες είχα κάνει έτσι κι αλλιώς online update) και πάλι τα ίδια. μου ζητάει bootloader 74 ενώ έχω 75, όπως βλέπετε και από το screenshot στο telnet. ξέρετε μήπως τι συμβαίνει??

σήμερα καθώς πείραζα κάτι στον network manager του nemesis ο δέκτης κράσαρε. του έκανα επανεκίνηση και δεν "βρήκε" καθόλου το barry allen και bootαρε από την flash. προσπάθησα να περάσω το barry allen αλλα δεν κάνει εγκατάσταση. ξαναφλάσαρα τον δέκτη με το τελευταίο experimental (χτες είχα κάνει έτσι κι αλλιώς online update) και πάλι τα ίδια. μου ζητάει bootloader 74 ενώ έχω 75, όπως βλέπετε και από το screenshot στο telnet. ξέρετε μήπως τι συμβαίνει??
http://dreamboxupdate.com/opendreambox/1.5/dm800/images/experimental-dm800_20091014.nfi φλασαρε με αυτο κανε insatll το barry και μετα κανε update στο experimental

http://dreamboxupdate.com/opendreambox/1.5/dm800/images/experimental-dm800_20091014.nfi φλασαρε με αυτο κανε insatll το barry και μετα κανε update στο experimental
τελικά αποφάσισα να δοκιμάσω και λίγο το oozoon με BA 5.xx. προς το παρόν δεν έχω πρόβλημα. θα έχω υπόψη την λύση σου αν αποφασίσω να ξαναγυρίσω, αν και δεν καταλαβαίνω γιατί να έχει πρόβλημα με επόμενο bootloader!! thanks

Πρέπει να σας πω ότι εδώ και ένα χρόνο που πέρασα το oozoon στη flash και με barry allen παίζω με άλλα image απλά δεν έχω ξανα-απασχοληθεί με το θέμα.

Και τα updates γίνονται κανονικά (και ας μην είναι της της τελευταίας ώρας) και με το barry allen ποτέ δεν είχα πρόβλημα, όπως και με τα image. Σημειώστε ότι κυρίως παίζω μόνο με nabilo που υποτίθεται ότι είναι και περίεργο, θέλει το pureflash κτλ.

Έχω βρει την ηρεμία μου...

Παίδες καλησπέρα,η σύνδεση εξωτερικού δίσκου στον 800άρι για εγγραφή μπορεί να γίνει και μεσω usb ή μόνο με esata?Ευχαριστώ!