Dreambox 800, smargo και SKY Italia NDS3 (0002): Πως θα ανοίξω την κάρτα?

fullhdmania

New member
28 May 2008
51
Καλημέρα σε όλους,

ταλαιπωρούμαι αρκετές μέρες να ανοίξω μια κάρτα Sky Italia με κλείδωμα ND3 (η κάρτα ξεκινά απο 0002) στο dm800.

Είμαι με image Gemini GP2 v4.10.

Μέσω windows έχω αναβαθμίσει το smargo σε v 1.3 και το έχω σετάρει να λειτουργεί με settings autoswitch/dreambox/T=1/0.

Έπειτα πήγα Blue Panel > Settings > Kernel Modules και ενεργοποίησα το USB Cardreader (Chipset FTDI).

Default Camd έχω ορίσει το CCCam 2.0.11/NewCS 1.65.

Σημείωση: Όταν εγκατέστησα μέσω του image το CCCam δεν δημιουργήθηκαν τα αρχεία var/tuxbox/config/newcs.xml και etc/cccam.cfg. Έτσι πρόσθεσα το cccam.cfg που χρησιμοποιούσα για Nova μέχρι πριν αρχίσω τις προσπάθειες με το Sky και δημιούργησα μόνος μου το newcs.xml.

To newcs.xml είναι το εξής:

<?xml version="1.0"?><newCSconfig> <readers name="Card Readers"> <device> <name>smargo</name> <type>phoenix</type> <mhz>357</mhz> <node>/dev/usb/tts/0</node> <parity>none</parity> <reset>normal</reset> <export>yes</export> <enabled>yes</enabled> <blocksa>No</blocksa> <blockua>No</blockua> <blockga>No</blockga> <PTShandshake>no</PTShandshake> <crypto-special>no</crypto-special> <carddetect>yes</carddetect> <newcamd_port>10000</newcamd_port> <autosid>Yes</autosid> <priority>round</priority> </device> </readers> <radegastserver> <enabled>no</enabled> <allow> <hostname>127.0.0.1</hostname> </allow> </radegastserver> <newcamdserver> <enabled>yes</enabled> <name>SKY-Italia</name> <deskey>01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14</deskey> <user> <name>user</name> <password>pass</password> <au>on</au> <sidoverride>off</sidoverride> <spider>No</spider> </user> </newcamdserver> <httpd> <server> <port>8080</port> <enabled>yes</enabled> </server> <user> <name>newcs</name> <password>newcs</password> <accesslevel>admin</accesslevel> </user> </httpd></newCSconfig>

Στο cccam.cfg πρόσθεσα τη γραμμή

N: 127.0.0.1 10000 user pass 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14

To Sky αρνείται πεισματικά να ανοίξει. Η κάρτα βέβαια είναι ενεργή αφού όταν τη βάζω στον αποκωδικοποιητή της SKY ανοίγει κανονικότατα.

Μέσω του cccaminfo τσεκάρω τους Servers στους οποίους συνδέεται το cccam και βλέπω ότι δεν είναι συνδεδεμένος στον 127.0.0.1 τον οποίο μάλιστα δείχνει πως έχει 0 cards.

Να προσθέω πως κατά τη διάρκεια των δοκιμών προσπάθησα να ανοίξω την κάρτα μέσω cccam. Πρόσθεσα λοιπόν μια γραμμή

SERIAL READER : /dev/usb/tts/0 smartreader+

Στα entitlement λοιπόν του cccaminfo είδα ότι δεν αναγνωρίζει την κάρτα στο / dev/usb/tts/0 (no or unknown card). Για να βεβαιωθώ λοιπόν ότι το GP2 έχει αναγνωρίσει το smargo και ότι αυτό τελικά λειτουργεί, έβαλα στο smargo την κάρτα της nova. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, το cccaminfo μου έδειξε ότι υπάρχει κάρτα στο /dev/usb/tts/0. Το συμπέρασμα μου είναι ότι το GP2 έχει αναγνωρίσει το smargo και ότι το smargo λειτουργεί. Την επιπλέον γραμμή του SERIAL READER πλέον την έχω σβήσει και όλες μου οι προσπάθειες γίνονται μέσω CCCam/newCS.

Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω τι άλλο να δοκιμάσω. Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη. Αν κάποιος έχει καταφέρει να ανοίξει τη συγκεκριμένη κάρτα στον dm800 ας μας παραθέσει τις εμπειρίες του.

Δοκίμασα, δεν έπαιξε, και μετά απο αναζήτηση στο net είδα ότι το reader του 800 δεν διαβάζει nds κάρτες, παρόλο που το reader άλλων μοντέλων dreambox τις διαβάζουν κανονικά.

Από αυτά που έγραψες φαίνεται πως το cccam αναγνωρίζει το smargo.

Το newcs πώς ξέρεις οτι το αναγνωρίζει;

Υ.Γ. Αν δεν κάνω λάθος, για κάποιο λόγο το εσωτερικό reader του DM800 δεν αναγνωρίζει κάρτες NDS. (τώρα είδα την απάντησή σου)

Re: Απάντηση: Dreambox 800, smargo και SKY Italia NDS3 (0002): Πως θα ανοίξω την κάρτ

Από αυτά που έγραψες φαίνεται πως το cccam αναγνωρίζει το smargo.

Το newcs πώς ξέρεις οτι το αναγνωρίζει;

Υ.Γ. Αν δεν κάνω λάθος, για κάποιο λόγο το εσωτερικό reader του DM800 δεν αναγνωρίζει κάρτες NDS. (τώρα είδα την απάντησή σου)

Φαντάζομαι πως την αναγνωρίζει, αφού την αναγνώρισε το cccam. Υπάρχει κάποιος τρόπος να βεβαιωθώ?

Απάντηση: Re: Dreambox 800, smargo και SKY Italia NDS3 (0002): Πως θα ανοίξω την κάρτ

Στο reader του δέκτη δοκίμασες ?
Στο reader του δέκτη μάλλον θα καεί η κάρτα. Η συγκεκριμένη λειτουργεί με 3.3V και τo εσωτερικό reader είναι στα 5V.

Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Last edited:
Δεν κάνεις καθόλου λάθος.... Ίσα που την προλάβαμε την κάρτα όταν το δοκιμάσαμε... Ευτυχώς επέζησε (παίζει δηλαδή κανονικά στον αποκωδικοποιητή του sky)

Νομίζω οι κάρτες που έχουν πρόβλημα να πάιξουν στο εσωτ.card reader και καίγονται ,πρέπει να είναι λευκού χρώματος και είναι αυτές που κυκλοφόρησαν τελευταία για να αποτρέψουν το card sharing .
Aν και είχα την εντύπωση οτι αυτό αφορούσε μόνο τις κάρτες του sky digital uk .
Το box key το έχεις βάλει στον dream ?

Last edited:
Το box key το έχεις βάλει στον dream ?
Έτσι Νίκο !
βλέποντας μόνο και μόνο ότι λείπει από το config η επιλογή για το box key id , είπα ότι κάτι λάθος υπάρχει.
Όσο για τις ρυθμίσεις δεν τις γνωρίζω, το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλει πολύ ψάξιμο.

Έτσι Νίκο !
βλέποντας μόνο και μόνο ότι λείπει από το config η επιλογή για το box key id , είπα ότι κάτι λάθος υπάρχει.
Όσο για τις ρυθμίσεις δεν τις γνωρίζω, το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλει πολύ ψάξιμο.

Χμμ για δώσε μου πληροφορίες για αυτό σε παρακαλώ. Κάπου το είχε πάρει το μάτι μου μέσα σε όλους τους οδηγούς που έχω διαβάσει αλλά δε λέγανε κάτι συγκεκριμένο. Και αν μπορείς ένα παράδειγμα πως ακριβώς θα πρέπει να το εισάγω και σε ποιο αρχείο. Ευχαριστώ και πάλι

Βρήκα το εξής και ίσως ενδιαφέρει και άλλους.

Βγήκαν νέοι drivers για το dm800 και πλέον το internal reader μπορεί να διαβάσει NDS κάρτες, χωρίς να χρειάζεται NewCS (απευθείας απο CCCam). Το έχουν επιβεβαιώσει χρήστες του Sky UK και όταν βρω χρόνο θα δοκιμάσω στο SKY IT μπας και λυθεί το πρόβλημα.

http://www.satpimps.com/forum/showthread.php?p=603904#post603904

Αν δεν παίξει έτσι, θα δοκιμάσω να προσθέσω το box-id στο newCS και βλέπουμε. Ευχαριστώ πάντως όσους έχουν ασχοληθεί.

Λοιπόν, οι νέοι drivers ανοίγουν τις κάρτες SKY UK NDS2 μέσω του internal reader. Καλά τα νέα λοιπόν για αυτούς που θέλουν να ανοίξουν τη συγκεκριμένη κάρτα. Η κάρτα του SKY ITALIA όμως εξακολουθεί να τηγανίζεται.

Παρόλα αυτά, κατάφερα να την ανοίξω την κάρτα. Το λάθος που έκανα απο την αρχή ήταν παιδαριώδες... Δεν είχα κάνει σωστά εγκατάσταση το newCS! Το ανακάλυψα όταν πήγα να συνδεθώ στο webinterface μέσω της πόρτας 8080, και webinterface δεν υπήρχε. Οπότε, εγκατέστησα πάλι το newCS και η κάρτα άνοιξε απευθείας.

Συνοψίζω λοιπόν πως μπορεί κάποιος πολύ εύκολα να ανοίξει στο dm800 τις κάρτες του Sky Italia που αρχίζουν απο 0002 (NDS3). Τα παρακάτω ισχύουν σίγουρα για το gemini GP2, αλλά πολύ πιθανό και για άλλα images.

0. Αγοράζουμε το smargo smartreader+. Αυτό είναι αναγκαστικό γιατί δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση (απο αυτά που κατάλαβα στην έρευνα των τελευταίων ημερών) ώστε να ανοίξει απο το internal reader. Αν επιχειρήσετε να την ανοίξετε απο το internal reader, η κάρτα μέσα σε δευτερόλεπτα μπορεί να καταστραφεί.

1. Μέσω windows αναβαθμίζουμε το smargo σε v1.3 και το σετάρουμε να λειτουργεί με settings: autoswitch/dreambox/T=1/0. (τα προγράμματα για αυτό τα βρισκουμε εύκολα με μια αναζήτηση στο internet)

2. Κάνουμε εγκατάσταση CCCam.

3. Κάνουμε εγκατάσταση newCS.

4. Θέτουμε ως default camd το CCCam/newCS

5. Στο newcs.xml (βρίσκεται στο /etc/tuxbox/config/) βάζουμε τα ακόλουθα

Code:
<?xml version="1.0"?>
<newCSconfig>
<readers name="Card Readers">
<device>
<name>smargo</name>
<type>phoenix</type>
<mhz>357</mhz>
<node>/dev/usb/tts/0</node>
<parity>none</parity>
<reset>normal</reset>
<export>yes</export>
<enabled>yes</enabled>
<blocksa>No</blocksa>
<blockua>No</blockua>
<blockga>No</blockga>
<PTShandshake>no</PTShandshake>
<crypto-special>no</crypto-special>
<carddetect>yes</carddetect>
<newcamd_port>10000</newcamd_port>
<autosid>Yes</autosid>
<priority>round</priority>
</device>
</readers>
<radegastserver>
<enabled>no</enabled>
<allow>
<hostname>127.0.0.1</hostname>
</allow>
</radegastserver>
<newcamdserver>
<enabled>yes</enabled>
<name>SKY-Italia</name>
<deskey>01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14</deskey>
<user>
<name>user</name>
<password>pass</password>
<au>on</au>
<sidoverride>off</sidoverride>
<spider>No</spider>
</user>
</newcamdserver>
<httpd>
<server>
<port>8080</port>
<enabled>yes</enabled>
</server>
<user>
<name>newcs</name>
<password>newcs</password>
<accesslevel>admin</accesslevel>
</user>
</httpd>
</newCSconfig>

6. Στο cccam.cfg (βρίσκεται στο /etc/) προσθέτουμε μια γραμμή
Code:
N: 127.0.0.1 10000 user pass 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14

7. Restart το cam

8. Αν όλα έχουν πάει καλά, θα μπορούμε να συνδεθούμε στην http://<ip του dreambox>:8080. Βάζουμε username και password τη λέξη newcs και μπαίνουμε στο admin του newcs. Στα entitlements πρέπει να δούμε οτι υπάρχει provider στο USB Reader. Αν όλα λοιπόν είναι ΟΚ, σε αυτό το σημείο πρέπει να μας ανοίγουν και τα κανάλια.

Αν δεν δουλέψει, δοκιμάστε Blue Panel > Settings > Kernel Modules, ενεργοποίηση του USB Cardreader (Chipset FTDI), και reboot (είμαι όμως 99% σίγουρος ότι δεν είναι απαραίτητο).

Ευχαριστώ όλους όσους ενδιαφέρθηκαν!

Last edited:
Τα ίδια ισχύουν και για sky uk?
Και αυτή η κάρτα κινδυνεύει να καεί αν τοποθετηθεί στο card reader των 800/8000?

Όχι, η Sky UK είναι πολύ πιο απλή κάρτα. Με τους τελευταίους drivers του dm800 το εσωτερικό reader τη διαβάζει απευθείας. Οπότε μπορεί να ανοίξει απο cccam χωρίς την ανάγκη του newCS.

Αυτό βέβαια δεν το λέω απο δική μου εμπειρία, αλλά απο μαρτυρίες στα αγγλικά forum.

Όχι, η Sky UK είναι πολύ πιο απλή κάρτα. Με τους τελευταίους drivers του dm800 το εσωτερικό reader τη διαβάζει απευθείας. Οπότε μπορεί να ανοίξει απο cccam χωρίς την ανάγκη του newCS.

Αυτό βέβαια δεν το λέω απο δική μου εμπειρία, αλλά απο μαρτυρίες στα αγγλικά forum.

Φυσικά μιλάς για την κάρτα SkyUK με caid 0961 που είναι NDS2 ίδια με τη Sky Italia κάρτα με caid 0919

Τώρα πλέον στο Sky UK δίνουν κάρτες 0963 NDS3 ίδιες με τις Sky Italia κάρτες caid 093B.

Oi NDS2 κάρτες παίζουν σε οποιοδήποτε ενσωματωμένο DM 500/600/7000/7020/800/8000
Oi NDS3 κάρτες παίζουν μόνο σε ενσωματωμένο DM 500/600/7000/7020
και όχι σε DM800/8000 προς το παρόν. Παίζουν όμως σε αυτά με smargocardreader αν και δε προτείνετε.

Λογω αργού χρόνου απόκρισης απ όσο άκουσα...Στο σημείο αυτό εντοπίζονται οι σημαντικότερες αλλαγές στο nds3 με πολύ προφανή σκοπό και στόχο...πέρα απο το ψήσιμο της κάρτας.
(Περισσότερα δεν γνωρίζω....)