Dreambox 8000 HD Vs Dreambox 800 HD, η δοκιμασία

φιλε αστο καλυτερα απλα σου λεω μην γραφεις ατοπα πραματα εδω αν θες καταλαβετο εισαι εκτος θεματος

Re: Απάντηση: Dreambox 8000 HD Vs Dreambox 800 HD, η δοκιμασία

Παιδια ο 800αρης εχει τις δικες του mini χαρες!!
Αλλα και ο 8000 πιστευω οτι εχει τις δυνατοτιτες του στο πυροβολικο της αποκρυπτογραφησεις!!Το cam το diablo που αυτη την εποχη εχει ελευθερα πουλια και εμεις με τον 800αρη δεν μπορουμε να τα πιασουμε!!

Τωρα παιζει κανονικά το diablo και επιπλέον φορτωνονται και οι 2 συχνότητες με sr 30000 και hd channels στον Θωρ5. Αυτά με απλή αλλαγη του αρχειου modules.conf στο etc του ιματζ της φλας. Σημειωτεον το ειχα δοκιμάσει αυτό αλλά μαλλον με ενα μικρο λαθακι στο αρχειο πριν αρκετες μερες, ενω σήμερα εβαλα το δοκιμασμένο αρχειο του Γαβριήλ και όλα ΟΚ (newnigma 2.3.1 στην φλας και Nabilo0.7-LT Fifth σε CF με ΒΑ)

Last edited by a moderator:

Τωρα παιζει κανονικά το diablo και επιπλέον φορτωνονται και οι 2 συχνότητες με sr 30000 και hd channels στον Θωρ5. Αυτά με απλή αλλαγη του αρχειου modules.conf στο etc του ιματζ της φλας. Σημειωτεον το ειχα δοκιμάσει αυτό αλλά μαλλον με ενα μικρο λαθακι στο αρχειο πριν αρκετες μερες, ενω σήμερα εβαλα το δοκιμασμένο αρχειο του Γαβριήλ και όλα ΟΚ (newnigma 2.3.1 στην φλας και Nabilo0.7-LT Fifth σε CF με ΒΑ)
που μπορώ να βρω το αρχείο να το δοκιμάσω?

Οκ το βρήκα....προσθέτεις αυτη τη γραμμη options fpga alternate_image=1 στο modeules.conf sto /etc και κάνεις reboot
Στο rudream στον 8000 δούλεψε κανονικά με τα HD στον thor με SR30000

Οκ το βρήκα....προσθέτεις αυτη τη γραμμη options fpga alternate_image=1 στο modeules.conf sto /etc και κάνεις reboot
Στο rudream στον 8000 δούλεψε κανονικά με τα HD στον thor με SR30000

Μεχρι να ξαναμπώ στο φόρουμ πρόλαβες και απάντησες μόνος!
Για πες μας με την σειρά σου για το rudream στον 8000 (το ειχες πριν στον 800)
Εννοώ βασικά αν θεωρείς...ότι αξίζει τα λεφτά του!

36_7_2[1].gif

Μεχρι να ξαναμπώ στο φόρουμ πρόλαβες και απάντησες μόνος!
Για πες μας με την σειρά σου για το rudream στον 8000 (το ειχες πριν στον 800)
Εννοώ βασικά αν θεωρείς...ότι αξίζει τα λεφτά του!
Να σας πω....στον 800 είναι μακράν το καλύτερο image σε ταχύτητα,σταθερότητα,απλότητα....σου δίνουν support για σχεδόν όλα τα Plugin τα γνωστά(και μάλιστα όλα γίνονται προσαρμογή για το skin τους για να φαίνεται όμορφο).Το καλό είναι ότι υποστηρίζουν στην ουσία την δυνατότητα του δέκτη για software update (σαν το experimental) κάτι που δεν το συναντάς σε άλλα image...(ίσως με εξαίρεση το newnigma).
Στον 8000 τώρα βαδίζουν στο ίδιο Motivo αλλά εκεί το Image θέλει κάποιες βελτιώσεις για να πω ότι είναι το καλύτερο,όπως κατά την γνώμη μου συμβαίνει με το Image για τον DM800.

Τώρα αν αξίζει το τίμιμα των 49ευρώ...για μένα που είμαι της φιλοσοφίας των ruDream από πολύ παλιά....αξίζει και με το παραπάνω.

Εχω αγοράσει τον 800ρη εδώ και 2.5 μήνες! Μου βγήκε η πίστη να το φέρω λίγο στα καλάτου! Τελικό αποτέλεσμα μετά και απο πολύ διάβασμα και ψάξιμο χωρίς αρχή και τέλος φτάσαμε στο αποτέλεσμα experimental flash Barry Allen MB και στο stick Nabilosat kai newnigma και απλή θέαση ελεύθερων καναλιών!
Βαρέθηκα να εκλιπαρώ για λίγη βοήθεια απο δω και απο κει και να παίρνω ¨"δες εδω... δες εκεί... ανοιξε αυτή την πόρτα" και μοναδικό αποτέλεσμα κατι χάλια του πρώην Σοβιετικού μπλόκ! Τελικά αξίζει να δίνεις εφόσον είσαι απομονωμένος δοριφορικά χιλιάρικο ή βάζεις ένα ιντερνετ σπίτι και πασάρεις τη δουλειά σου σε τυχόν ψαρωμένους με κάτι που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία! Σας ευχαριστώ και καλή σας τύχη!

Αν και δεν καταλαβαίνω το ύφος σου, καλή τύχη και σε σένα.
Το ατομικό παίδεμα συμπεριλαμβάνεται στην βασική εκπαίδευση Dreambox.
Κατά το πρώτο διάστημα οι πληροφορίες που συλλέγεις είναι τόσες πολλές που αδυνατείς να τις επεξεργαστείς.

Αν θέλεις ξεκινώντας από το μηδέν, μέσα σε ένα μήνα να γίνεις ξεφτέρι στον χειρισμό και προγραμματισμό του δέκτη, αυτό πολύ απλά δεν γίνεται. Τον πρώτο Dreambox τον απέκτησα το 2004 (DM 7000) και μετά από τόσα χρόνια εντατικής ενασχόλησης μπορώ να πω ότι βρίσκομαι σε ένα μέσο επίπεδο. Υπάρχουν πράγματα που ακόμα δεν τα καταλαβαίνω και μάλλον δεν θα τα καταλάβω ποτέ.

Αν θέλεις μέσα σε ένα - δύο μήνες να ανοίξεις τους ουρανούς τότε κινδυνεύεις, και με βεβαιότητα θα πέσεις στα σαγόνια του καρχαρία.
Σε αυτή την περίπτωση κανείς δε σε βοηθάει γιατί είσαι το ξερολούκουμο.

Δεν θα εκλιπαρείς κανέναν για ατομική βοήθεια. Ολα είναι γραμμένα κάπου και με υπομονή θα τα ξετρυπώσεις.

Κατά το πρώτο διάστημα οι πληροφορίες που συλλέγεις είναι τόσες πολλές που αδυνατείς να τις επεξεργαστείς.

Αν θέλεις ξεκινώντας από το μηδέν, μέσα σε ένα μήνα να γίνεις ξεφτέρι στον χειρισμό και προγραμματισμό του δέκτη, αυτό πολύ απλά δεν γίνεται. Τον πρώτο Dreambox τον απέκτησα το 2004 (DM 7000) και μετά από τόσα χρόνια εντατικής ενασχόλησης μπορώ να πω ότι βρίσκομαι σε ένα μέσο επίπεδο. Υπάρχουν πράγματα που ακόμα δεν τα καταλαβαίνω και μάλλον δεν θα τα καταλάβω ποτέ.

Αν θέλεις μέσα σε ένα - δύο μήνες να ανοίξεις τους ουρανούς τότε κινδυνεύεις, και με βεβαιότητα θα πέσεις στα σαγόνια του καρχαρία.

Δεν θα εκλιπαρείς κανέναν για ατομική βοήθεια. Ολα είναι γραμμένα κάπου και με υπομονή θα τα ξετρυπώσεις.
+ 1
Άλλωστε το ίδιο κάναμε όλοι . Καλή η μασημένη τροφή αλλά και ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΗ και δεν διδάσκει .
Και μια συμβουλή ΜΗ τα παρατάς....

Απάντηση: Re: Dreambox 8000 HD Vs Dreambox 800 HD, η δοκιμασία

Εχω αγοράσει τον 800ρη εδώ και 2.5 μήνες! Μου βγήκε η πίστη να το φέρω λίγο στα καλάτου! Τελικό αποτέλεσμα μετά και απο πολύ διάβασμα και ψάξιμο χωρίς αρχή και τέλος φτάσαμε στο αποτέλεσμα experimental flash Barry Allen MB και στο stick Nabilosat kai newnigma και απλή θέαση ελεύθερων καναλιών!
Βαρέθηκα να εκλιπαρώ για λίγη βοήθεια απο δω και απο κει και να παίρνω ¨"δες εδω... δες εκεί... ανοιξε αυτή την πόρτα" και μοναδικό αποτέλεσμα κατι χάλια του πρώην Σοβιετικού μπλόκ! Τελικά αξίζει να δίνεις εφόσον είσαι απομονωμένος δοριφορικά χιλιάρικο ή βάζεις ένα ιντερνετ σπίτι και πασάρεις τη δουλειά σου σε τυχόν ψαρωμένους με κάτι που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία! Σας ευχαριστώ και καλή σας τύχη!
Αν κατάλαβα καλά φίλε μου (λέω, εάν...) ψάχνεις για κάτι παραπάνω από θέαση ελεύθερων καναλιών, έτσι;
Εάν το επιχειρείς με αγορά σχετικής συνδρομής, τότε δε βλέπω που είναι το δύσκολο. Αλλά αν προσπαθείς αυτό στο οποίο πάει το μυαλό μου, πως είναι δυνατόν να δυσανασχετείς που δε βρίσκεις βοήθεια δημοσιευμένη στο διαδίκτυο και ιδιαίτερα σε ελληνικά forums;
Επίσης έχω μια δυσκολία να καταλάβω την τελευταία σου φράση... Αυτη με τους "ψαρωμένους" και αυτούς που "πασάρουν"... Επειδή αφήνει περιθώρια παρεξηγήσεων θα μπορούσες να μας εξηγήσεις τι εννοείς;

Eγω απ οτι καταλαβαινω κανα HD καναλι θελει να δει και κανενα απ τις 1*W αλλα δεν τα καταφερνει.Αλλα ας μας εξηγησει αν θελει.

+1 +1 +1

ειμαι μπερδεμενος.... αξιζει η αγορα του δεκτη, απο την στιγμη που δεν υπαρχουν HD καναλια ακομα , αντε 4-5.... στα αλλα καναλια η εικονα θα ειναι καλυτερη απο οτι με εναν DM 500s ασ πουμε? , οι κλονοι του 800 , ειναι τοσο καλοι οσο του 500αρι?

Η εικόνα του 8000 σε σχέση με αυτήν του 500 είναι σαν την μέρα με την νύχτα! Και δεν μιλάω για hd κανάλια, αλλά για την ποιότητα εικόνας στα sd (βεβαια η σύγκριση ειναι άδικη γιατι ο 500 και ειδικά ο ορίτζιναλ έχει μάλλον...την χειρότερη εικόνα της αγοράς!). Απο εκει και πέρα, το που αξίζει και που όχι να δώσει κάποιος τα λεφτά του ειναι καθαρά υποκειμενικό και προσωπικό θέμα!

Είχα την ευκαιρία χθες να συγκρίνω δίπλα δίπλα τον 800 με τον 8000.

Ιδιες συνδέσεις με hdmi , το ίδιο firmware και οι δύο (gemini 4.20) , με autoresolution και οι δύο δέκτες, για το καλώδιο κεραίας έβγαλα από την λούπα από τον 800άρη και το έβαλα στον 8000, οπότε έκανα εναλλαγές Α-Β. Για display χρησιμοποίησα την 60άρα.

Ρε παιδιά τι να σας πω. Δεν είδα διαφορές στην εικόνα. Εκανα πολλές φορές εναλλαγές. Ούτε σε sd ούτε σε HD. Είμαι βέβαιος ότι σε blind test θα μπερδευόμουν.

Εκεί που είδα διαφορές ήταν στο tuner. Στα ίδια κανάλια είχε ελαφρώς παραπάνω σήμα ο 8000 π.χ. 14.10 με 14.30 . Επίσης το νούμερο στον 8000 παίζει και στο δεύτερο δεκαδικό π.χ. 14.35, ενώ ο 800 παίζει σε δεκάδες.

Εκεί που έπαθα πλάκα με το σήμα ήταν στα δύο δύσκολα ελεύθερα HD κανάλια του astra Anixe και Astra+ που ο 800 είχε SNR: 4.50 και έκανε τακτικά σπασίματα, ενώ ο 8000 την ίδια στιγμή είχε 7.50 !!! που σημαίνει ΜΗΔΕΝ σπάσιμο. Δεν μπόρεσα να βρω άλλα κανάλια που να έχουν τόσο τραγική διαφορά στην λήψη. Είναι δυνατόν σε κάποιες συχνότητες οι διαφορές να είναι τοσο τραγικές; Λογικά ή έχει ή δεν έχει διαφορά παντού, ή όχι;

Το συμπέρασμα το δικό μου είναι ότι δεν είναι κριτήριο η εικόνα για να πάρει κάποιος τον 8000. Κριτήριο είναι οι ευκολίες που προσφέρει που είναι εξοπλισμένος σαν αστακός (4 tuner τα 2 default, 4 CI, wifi, card reader, υποδοχές για dvdrom και σκληρό κλπ). Βέβαια το 1000ρικάκι είναι ένας παράγοντας που έχει ιδιάζουσα βαρύτητα για να προβείτε στην αγορά του.

Αισθητικά η μόνη αντίρρησή μου είναι το πράσινο χρώμα στο display, που θυμίζει μηχάνημα άλλης δεκαετίας...χάθηκε ο κόσμος να το κάνουν λευκό όπως του 800 και να ρυθμιζεις την φωτεινότητα;