Dreambox 8000HD PVR και DVB-T tuner

ogiannis

New member
25 November 2008
75
:argue: Εχω των DM 8000 HD και θελω να βαλω ενα Τουνερ DVB-T . Αν το σηνδεσω και βαλω το καλοδιω της κερεας εκει που λεϊ ANTENA kαi στην αλλη εξοδω ΟUT στην τηλεωραση .Μπωρο να βλεπω τα καναλια αφτα που βλεπουμε ετωρα ,γιατη στην περιωχημου δεν εχουμε ακωμα τα ψειφηακα καναλια .:BDBDG54:

Re: Re ?? Help...dreambox 8000hid pvr DVB-T

:argue: Εχω των DM 8000 HD και θελω να βαλω ενα Τουνερ DVB-T . Αν το σηνδεσω και βαλω το καλοδιω της κερεας εκει που λεϊ ANTENA kαi στην αλλη εξοδω ΟUT στην τηλεωραση .Μπωρο να βλεπω τα καναλια αφτα που βλεπουμε ετωρα ,γιατη στην περιωχημου δεν εχουμε ακωμα τα ψειφηακα καναλια .:BDBDG54:

Και εγω στον DM 8000 εχω προσθέσει DVB-T tuner παρ όλο που στην περιοχή μου δεν πιάνουμε ακόμα ψηφιακά καναλια. Ναι μπορεις να βλέπεις τα αναλογικα καναλια στην τηλεόραση κανονικά, αλλά όπως έχω διαπιστώσει πρέπει ο DM 8000 να μην είναι κλειστός από το πισω διακόπτη ή να μην είναι σε βαθιά αναμονή.

Απάντηση: Re: Re ?? Help...dreambox 8000hid pvr DVB-T

Και εγω στον DM 8000 εχω προσθέσει DVB-T tuner παρ όλο που στην περιοχή μου δεν πιάνουμε ακόμα ψηφιακά καναλια. Ναι μπορεις να βλέπεις τα αναλογικα καναλια στην τηλεόραση κανονικά, αλλά όπως έχω διαπιστώσει πρέπει ο DM 8000 να μην είναι κλειστός από το πισω διακόπτη ή να μην είναι σε βαθιά αναμονή.
Λαθος εισαι, διοτι εγω που το εχω, δεν μου κανει τετοια κολπα. Εκτος και αν δεν ειναι ενσωματωμενο το δικο σου, και ειναι usb DVB-T!!!

Re: Απάντηση: Re: Re ?? Help...dreambox 8000hid pvr DVB-T

Λαθος εισαι, διοτι εγω που το εχω, δεν μου κανει τετοια κολπα. Εκτος και αν δεν ειναι ενσωματωμενο το δικο σου, και ειναι usb DVB-T!!!

Δεν είναι usb tuner. Εχω αγορασει και τοποθετήσει εσωτερικά δύο DVB-T tuner αυτα που προτείνει ο κατασκευαστής (philips TU1216 DVB-T). Φαίνονται λιγο στην εικόνα του avatar μου.
Έκανα δοκιμές πριν λιγο και εχω τα ιδια αποτελέσματα οπως εγραψα και ποιο πάνω. Οταν είναι κλειστος ο δεκτης στην τηλεοραση δεν παει κανενα
επιγειο σημα. με το που ενεργοποιησω τον δεκτη πριν ακομα ανοιξει (μεχρι να φορτωσει το λογισμικο) κατευθειαν έρχονται τα σήματα. Μέτρησα τα σηματα και με οργανο (ντιτζι αιιρ ντιμπι). Το καλώδιο της κεραιας πηγαίνει
πρώτα στο ενα επιγειο tuner του DB 8000 (στο μενου το οναμάζει tuner C) η έξοδος του με ένα μικρού μηκους καλωδιο παει στην είσοδο του δευτερου επίγειου tuner (στο μενου το οναμάζει tuner D) και η έξοδος αυτου στην tv. Όταν είναι σε απλή αναμονή που φαίνεται στην οθονίτσα η ημερομηνια και η ωρα ειναι οκ. Χρησιμοποιώ ναμπιλο 0.12 στην φλας.
Δεν ξέρω τι μπορει να συμβαίνει, το δέκτη τον εχω μέσα σε έπιπλο και είναι λιγο δυσκολο να τον βγάλω και να ελένξω τα καλώδια.

:SFGSFGSF: OK ??? Eφζαριστω για την πληροφωρηα ??
Ετωρα θα του βαλω DVD kai TUNER DVB-T ??-bye-

:slapface:
:argue:sat3x1 Γιασόυ και παλι ? Εβαλα το TUNER {Philips TU1216 {DVB-T} Aλλα η οικονα του DM8000HD Δεν βλεπω μεσω καλωδηου 75Ω οπως της κερεας ? μηπως ηπαρχη καπηα ρηθμηση μεσ στο μενου του δεχτη . ο δεχτης εχει : Image : Experimental 2009-12-12 : Nabilosat Black Hole v .0.12. :BDBDG54:

Last edited:

:slapface:
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς; Μήπως θές να περνάει η "εικόνα" του DM8000HD δια μέσου του καλωδίου της κεραίας στην tv; Γιατι έχω την εντύπωση ότι δεν έχει modulator. Δεν είμαι και σίγουρος αλλά δεν έχω δει κάποια ρύθμιση για κανάλι εξόδου RF.

Δηστιχως αφτω θελω να κανω να περνα το σημα το δωρηφωρηκο μεσα σπο το αμοξωνηκο καλωδηο 75Ω και να βλεπω και τα αναλωγηκα και το δωρηφηκο . Δηλ.... οπως ο δμ7025ς που το κανι -bye-

sat3x1 ΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ? Εβαλα ασυρματο στον δμ8000 και βλεπω την εικωνα και της λειτουργηες στην αλλη ΤV ? Oλλα καλλα ??:108:
MERRY CHRISTMAS ?? Σε ωλλους του φορουμ ???

sat3x1 ΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ? Εβαλα ασυρματο στον δμ8000 και βλεπω την εικωνα και της λειτουργηες στην αλλη ΤV ? Oλλα καλλα ??:108:
MERRY CHRISTMAS ?? Σε ωλλους του φορουμ ???

Σε τέτοιες περιπτώσεις αναγκαστικά πηγαίνεις σε ενσύρματη ή ασύρματη
μεταφορά εικόνας ήχου.
Σε παρακαλώ πολύ αν βρείς χρόνο μπορείς να κοιτάξεις αν περνάνε σε 'σένα τα επίγεια σήματα από τον DM στην tv Όταν ο DM είναι κλειστός
από τον πίσω διακόπτη του ρεύματος on/off;
Και από εμένα καλές γιορτές σε όλα τα παιδιά του φόρουμ!

sat3x1.ΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ .Oσω για τα επίγεια σήματα oταν τον κληνω απω πησω απο τον δηακωπτη νεκρωνη ο δεχτης παντελως ενω οταν ειναι στην αναμωνη δουλεβη κανωνηκα , Aφτα αμα θες τιπωτα αλλω για τον DM8000HD ημαστε εδω ?? Παντως ο δετης ειναι Κωρυφη ???:108:

sat3x1.ΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ .Oσω για τα επίγεια σήματα oταν τον κληνω απω πησω απο τον δηακωπτη νεκρωνη ο δεχτης παντελως ενω οταν ειναι στην αναμωνη δουλεβη κανωνηκα , Aφτα αμα θες τιπωτα αλλω για τον DM8000HD ημαστε εδω ?? Παντως ο δετης ειναι Κωρυφη ???:108:
Ok! Σ' ευχαριστώ.

-bye-Γιασας και παλλη ? Χρωνεια πωλα σε ολλους ? μια ερωτηση´¨Μπωρο με τον dm8000hd να μπωρο να βλεπο καναλια στο λαπτο απο μακρια ? δηλ.... οταν πηγενω το καλωκερι στο εξωχηκο αν ναι πως γηνετε ???-bye-

Πρέπει να:

1. ανοίξεις την πόρτα 80 στην ip του δέκτη στο σπίτι σου
2. φιάξεις ένα dynamic dns για να το "βρίσκεις" από μακρυά (εκτός αν έχεις static)
3. έχεις σύνδεση internet και στο λαπτοπ και στο σπίτι με πολλά "κουράγια" (ειδικά το upload της σύνδεσης του δέκτη).
4. εγκαταστήσεις τον VLC player στο λαπτοπ.

Αυτός είναι ένας τρόπος.

ΥΓ.
Χωρίς παρεξήγηση, με πάσα χιουμοριστική διάθεση...την ορθογραφία του ποστ επίτηδες την έχεις έτσι, ε?

μμ??? Μπωρης να μου το κανης ληγο ξεκαθαρα ??το "κουράγια" ειναι δησκωλο ?? να γινει ??

Πρέπει η γραμμή του ιντερνετ να είναι πολύ μεγάλη, ειδικά το upload.

Σε κάθε σύνδεση ίντερνετ όταν επιλέγουμε ποιά θέλουμε, έχει 2 νούμερα, ας πούμε στην οτενετ έχει την 24Mbs/1024Kbps...το δεύτερο νούμερο πρέπει να είναι πολύ μεγάλο για να μπορέσεις να κάνεις αυτό που θες.

Εχω CONE-X Την 2αρα κανη αυτη η ταχυτητα ?:BDBDG54:

ok ?? Μηπως γνωρηζις αμα υπαρχη μεταγλωτηστης να τον σηνδεσω στον DM8000HD και αμα βλεπω μια τενια να βγαζη εληννηκους υποτητλους ?? :BDBDG54:

Κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να γίνει σε real time.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να εγκαταστήσεις είτε το SGC New Panel είτε το GSF Subs plugin και με το Drtic να βλέπεις ταινίες με Ελληνικούς υπότιτλους (αν υπάρχει ο συγκεκριμένος υπότιτλος στη database κάποιου από τα 2 panels).