Dreambox DM 600PVR, δεύτερη επαφή

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,458
Θεσσαλονίκη
Όπως ήδη αναφέρθηκε ο σχεδιασμός και η ποιότητα κατασκευής του Dreambox 600PVR κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα.
Στην δεύτερη επαφή μαζί του δεν άντεξα στον πειρασμό να του εγκαταστήσω το Gemini v. 3.50. Ο δέκτης "τρέχει" Enigma 1 και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι συμβατός με όλα τα γνωστά καλούδια των Dreambox. (Plugins - Emus). Είναι όμως έτσι?

Οπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν ο δέκτης ήρθε με το original firmware. Δοκίμασα την αναβάθμιση με το Flaswizard αλλά το μήνυμα που εμφανίστηκε με ενημέρωσε πως αυτή η δυνατότητα δεν υποστηρίζεται ακόμα.
Δεύτερη προσπάθεια με το Universal Dream Up v. 1.3.0.2 όπου επέλεξα την σύνδεση μέσω τοπικού δικτύου. Καταχωρήθηκε η I.P. του υπολογιστή και η I.P. του δέκτη όμως η επικοινωνία με τον Dreambox απέτυχε.
Ακολούθως σειρά είχε η κλασική μέθοδος με null modem serial cable. Ετρεξα την εφαρμογή, τσέκαρα και την επιλογή LAN. Πατώντας το connect δημιουργήθηκε η επικοινωνία με τον δέκτη και το πρόγραμμα ζήτησε να ενεργοποιηθεί ο Dream, ο οποίος μέχρι το σημείο αυτό ήταν εκτός ρεύματος. Με την ενεργοποίηση φορτώθηκε ο flash loader και ο δέκτης ήταν έτοιμος για αναβάθμιση. Επέλεξα από τον φάκελο του PC το Gemini v.3.50 για τον Dreambox 600PVR. Το image έχει κατάληξη .nfi και μέγεθος 18.2 MB. Η αναβάθμιση κύλησε ομαλά και διήρκησε περίπου 30 λεπτά.

Σημείωση:
Μετά την σύνδεση με το null modem σειριακό καλώδιο ο δέκτης έδειξε ετοιμότητα αναβάθμισης firmware μέσω lan όπως επίσης και μέσω του γνωστού web interface με χρήση browser (συστήνεται ο Firefox), απλά εισάγοντας την I.P. του δέκτη. Η επόμενη αναβάθμιση θα γίνει με μια από τις δύο μεθόδους οι οποίες είναι ταχύτατες και ασφαλείς.

Συνοψίζοντας λοιπόν, για να αναβαθμιστεί ο δέκτης είτε μέσω rs232 είτε μέσω δικτύου πρέπει να είναι συνδεδεμένος με το null modem σειριακό καλώδιο και αν επιλέξουμε την λύση αναβάθμισης μέσω δικτύου και (ταυτόχρονα) το αντίστοιχο UTP καλώδιο. Τρέχει πρώτα η εφαρμογή Dream Up φορτώνεται ο flash loader και στη συνέχεια είμαστε έτοιμοι να επιλέξουμε τον αργό (σειριακό) ή τον γρήγορο (lan) τρόπο.

Attachments

• IMG_6114_1_1.JPG
    IMG_6114_1_1.JPG
    61.5 KB · Views: 130
  • IMG_6115_2_1.JPG
    IMG_6115_2_1.JPG
    50.7 KB · Views: 81
  • IMG_6116_3_1.JPG
    IMG_6116_3_1.JPG
    56.5 KB · Views: 89
  • IMG_6118_4_1.JPG
    IMG_6118_4_1.JPG
    56.5 KB · Views: 70
  • IMG_6123_6_1..1jpg.jpg
    IMG_6123_6_1..1jpg.jpg
    82.2 KB · Views: 111
Last edited:
Μετά το συνηθισμένο σετάρισμα και την ρύθμιση της I.P. ο δέκτης επικοινώνησε με το internet. Κατέβασα και εγκατέστησα το Camd3 με το αντίστοιχο config file και έπαιξε απροβλημάτιστα την συνδρομητική μου κάρτα.

Η εγκατάσταση του σκληρού δίσκου των 2.5” είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία. Ανοίγουμε το κουτί αφαιρώντας τις τέσσερις πλαινές βίδες. Ο δίσκος σταθεροποιείται στην ειδική βάση και συνδέεται με το πλακέ καλώδιο. Στην συνέχεια ακολουθεί από το μενού του δέκτη το φορμάρισμα και σε λίγα λεπτά είναι έτοιμος για χρήση. Μπορούμε να τον τροφοδοτήσουμε μέσω FTP (π.χ. Total Commander, FlashFXP) με μουσικά αρχεία mp3, με φωτογραφίες σε μορφή .jpeg κ.λ.π.
Ο δέκτης είναι αρκετά γρήγορος στην σάρωση και το tuner του (Αlps) αρκετά ευαίσθητο. Κατέβασε όποια υπηρεσία βρήκε σε μερφή tv, radio, και data.
Συνεργάστηκε με τον settings editor dreamboxedit αλλά απαιτείται στην πρώτη επικοινωνία να επιλέξουμε τις ρυθμίσεις του Dreambox 7025 τροποποιώντας την διαδρομή στο σημείο που αναφέρεται ως enigma2 σε απλό enigma. Κατά τα’ άλλα ακολουθούν την ίδια διαδρομή (path) Αν ξεχαστείτε και επιλέξετε την προκαθορισμένη επιλογή θα εμφανιστεί μήνυμα πως το αχρείο δεν βρέθηκε.
Ενώ λοιπόν η θέση που αποθηκεύονται οι υπηρεσίες και τα μπουκέτα για τους λοιπούς Dreambox είναι η /var/tuxbox/config/enigma/ στον 600αρη είναι /etc/enigma/ και στον 7025 /etc/enigma2/.
Ομοίως το αρχείο satellites.xml στη θέση /var/etc/ και στους 600 & 7025 στην θέση /etc/tuxbox/.

Attachments

• IMG_6126_3_1.JPG
    IMG_6126_3_1.JPG
    77.9 KB · Views: 87
  • IMG_6125_2_1.JPG
    IMG_6125_2_1.JPG
    64.6 KB · Views: 69
  • IMG_6124_1_1.JPG
    IMG_6124_1_1.JPG
    57.9 KB · Views: 99
Επίλογος: Ο νέος Dreambox 600PVR είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο και το σημαντικότερο ένας πλήρης δέκτης PVR με όλα όσα χρειάζεται ο απαιτητικός χρήστης. Μπορεί να θυμίζει τον 500αρη στο μέγεθος, αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί του. Διπλάσια μνήμη, σκληρός δίσκος και τηλεχειριστήριο τον κατατάσσουν λίγο πιο κάτω από τον Dreambox 7020. H flash μνήμη και το τ/χ είναι ίδια με τον μεγαλύτερο αδελφό του.
Φυσικά ο Dreambox 7020 παραμένει μια σταθερή αξία με ευκολία και οικονομία στην επιλογή σκληρού δίσκου (3.5”) υποδοχή CI, δεύτερο card reader υποδοχή κάρτας compact flash, θύρα usb κλπ.

Ο 600άρης είναι ένας δέκτης έτοιμος για χρήση με όλα τα επίσημα και κυρίως τα ανεπίσημα καλούδια του.
Εμπιστευθείτε τον..

Ευχαριστουμε για την ορθη ενημερωση. Ηταν ενας προβληματισμος μου πριν προβω σε αλλαγη του 500αρη μου.

Re: Απάντηση: Dreambox DM 600PVR, δεύτερη επαφή

Μπορούμε να τον τροφοδοτήσουμε μέσω FTP (π.χ. TotalCommander, FlashFXP) με μουσικά αρχεία mp3, με φωτογραφίες σε μορφή .jpeg κ.λ.π.

Πολύ καλό Άλεξ το review...

Μπορείς να μου πείς λιγο για το θέμα των Φωτογραφιών??

Ο 500αρης δεν ανοιγε με τπτ jpg.
Εδώ τα εχουμε κανονικά? και με τι δυνατοτητες (slideshow, zoom, pan κλπ)?

ποιον σκληρο δισκο προτεινετε να βαλω στο ολοκαινουριο:D μου dreambox pvr 600?
επισης ποση χωρητικοτητα ειναι αρκετη?

Καλοθέατος!
Πολύ καλή επιλογή!!

Με έναν δίσκο 120GB δεν θα αισθανθείς ποτέ έλλειψη χώρου εφόσον κάνεις τυπική χρήση του αποθηκευτικού μέσου.

Εχω μόνιμα γραμμένες 10αριά ταινίες, διαγράφω αυτές που βλέπω, πολλές φωτογραφίες και αρκετά mp3 και ίσα που έχω ξεπεράσει τη μέση. (120GB HDD)

Πολύ καλός, έχω βάλει 160 Gb και φυσικά σεν υπάρχει πρόβλημα χώρου, αφού μια 2-ωρη ταινία θα πιάσει περίπου όσο ένα CD (600-700 Mbytes).
Η μόνη παρατήρηση που έχω (σε σχέση με τον Humax που χρησιμοποιούσα πρίν), είναι η χαμηλή στάθμη του ήχου που βγάζει. τον συνδέω στον AV ενισχυτή με τα 3 RCA.
Έχει κανείς παρόμοια παρατήρηση?
YannisA

Η χαμηλή σταθμη ήχου είναι τυπικό χαρακτηριστικό και στα 600ρακια και στα 500ρακια ντρημποξ. Εμενα πάντως πιο πολύ μ ενοχλούν οι διαφορές στάθμης μεταξύ των διάφορων καναλιών, παρά η χαμηλή σταθμη του ντρημποξ (υπήρχε παλιά ένας high end δεκτης, ονόματι echostar7000 που σου έδινε την δυνατότητα να ρυθμίσεις τις σταθμες των καναλιών ωστε να ακούς το ίδιο σε όλα)

δηλαδη ο 7020 δεν παρουσιαζει προβληματα χαμηλης σταθμης ηχου?

επισης ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει διαφορα στην εικονα του 600 με τον 7020 και κατα ποσο το modulator το ενσωματωμενο στον 7020 ειναι καλυτερη λυση και εχει βελτιωμενη αποδοση ηχου και εικονας αν θελεις να στειλεις το σημα μεσω RF στις αλλες τηλεορασεις σε σχεση με το εξωτερικο modulator που απαιτει ο 600?

Πολύ καλός, έχω βάλει 160 Gb και φυσικά σεν υπάρχει πρόβλημα χώρου, αφού μια 2-ωρη ταινία θα πιάσει περίπου όσο ένα CD (600-700 Mbytes).
Η μόνη παρατήρηση που έχω (σε σχέση με τον Humax που χρησιμοποιούσα πρίν), είναι η χαμηλή στάθμη του ήχου που βγάζει. τον συνδέω στον AV ενισχυτή με τα 3 RCA.
Έχει κανείς παρόμοια παρατήρηση?
YannisA

Γιατι δε τον συνδεεις ψηφιακα μεσω οπτικης εισοδου?Απειρως καλυτερο ηχο,καθαροτατο και προπαντων μπορει να αποκωδικοποιησει 5.1 καναλια οπου υπαρχουν διαθεσιμα

Καλημέρα,

Αγόρασα κι εγώ ένα DB PVR-S 600. Θα ήθελα να ξέρω με ποιον EMU και ποιες ρυθμίσεις μπορώ να ενεργοποιήσω την κάρτα μου NOVA (full).

Επίσης δεν έχω καταλάβει αν η smart card της NOVA μπαίνει προς τα πάνω ή προς τα κάτω (που πρέπει να κοιτάει το τσιπάκι;).

Ευχαριστώ!

Σου απάντησα στο θέμα που άνοιξες.
Αρχική ενεργοποίηση μόνο σε original Irdeto.
Τι τσιπάκι, πρέπει να κοιτάει προς τα κάτω.

Γιατι δε τον συνδεεις ψηφιακα μεσω οπτικης εισοδου?Απειρως καλυτερο ηχο,καθαροτατο και προπαντων μπορει να αποκωδικοποιησει 5.1 καναλια οπου υπαρχουν διαθεσιμα

Να ενημερώσω ότι μετά τη σύνδεση του 600 ψηφιακά (optical), η στάθμη του ήχου ανέβηκε σε παρόμοια επίπεδα με τις άλλες πηγές του συστήματος.
Επίσης να διορθώσω προηγούμενο post μου: Κάθε ώρα εγγραφής στον δίσκο του 600 παίρνει +/- 1Gb (και όχι 1 CD που είχα γράψει).

παιδια γεια σας αγορασα μεσο internet dreambox 600pvr 233.50e για γνησιο αλλα δεν μπορω να καταλαβω εαν ειναι οντως ο γνησιος μηπως εχεται φωτο του γνησιου να δω εαν υπαρχουν διαφορες? ευχαριστω προκαταβολικα!