Dreambox DM 600PVR, δεύτερη επαφή

ΑΛΕΧ δεν εχει τιποτα απο ολα αυτα που γραφει στο κουτι μονο S/N Και MAC δεν ξερω να σου στειλω φωτο για να δεις. πως γινετε στο forum? δεν ξερω!
Σε ρωτησα και κατι ασχετο εαν εχεις alfaromeo λογω avatar!
Φιλικα Σπυρος!

ALEX το email μου ειναι [email protected] ετσι μονο μπορω να σου στειλω φωτο του 600 εαν μπορεις στειλε μου το mail σου για να δεις το δεκτη που πηρα. Ευχαριστω!

Θα ήθελα να σε βοηθήσω αλλά δε βλέπω πως. Τον δέκτη τον αγόρασες 233 ευρώ. Πολύ καλή τιμή (22% κάτω) μια που ο επίσημος αντιπρόσωπος τον έχει 300 ευρώ:

http://www.satsonix.gr/TIMOKATALOGOSgr.html

Από κει και πέρα, οι δύο λύσεις που σου δώσανε πιο πάνω είναι πολύ καλές:

1. Στείλε το Σ/Ν και τη MAC address στη Dream και ρώτα τους αν είναι αυθεντικός και πως μπορείς να βεβαιωθείς.

2. Αν έχεις σοβαρές επιφυλάξεις, πάρε τηλέφωνο αυτούς που σου τον πούλησαν και ζήτα τα λεφτά σου πίσω.

Για κλώνος, η τιμή που αναφέρεις είναι ακριβή, μιας και οι κλώνοι DM600Pvr πωλούνται γύρω στα 180 .

Πάντως για να βεβαιωθείς στέλνεις ένα e-mail όπως σου είπαν τα παιδιά και πιο πάνω στο [email protected] γράφοντας το serial number και την mac-address που λογικά αναγράφεται εξωτερικά στο κουτί, αλλά και στο κάτω μέρος του δέκτη.

Συνήθως στου κλώνους άλλη mac-address γράφει στο κουτί και άλλη πραγματικά έχουν.

Eπίσης μπορείς να δεις την mac-address μπαίνοντας με telnet και δίνοντας την εντολή
Code:
cat /proc/bus/dreambox

Επίσης στο πίσω μέρος δεν έχουν ασημί αυτοκόλλητο γνησιότητας (πάνω από την ethernet). Γιατί θα πρέπει να μπορείς να ανοίξεις το κουτί για να βάλεις σκληρό δίσκο μέσα.
Το αυτοκόλλητο μάλλον το βάζει η αντιπροσωπία εδώ στην Ελλάδα. Αρκετά μαγαζιά τον κάνουν εισαγωγή από το εξωτερικό ώστε να πετυχαίνουν χαμηλότερες τιμές.

Ton Octovrio tou 2007 agorasa apo to katasthma pou anaferthike proigoumenos, enan dm500s, 187. Prin ton parageilw esteila mail kai rotousa an einai original or clone wste na eimai sigouros. Mou apantisan epi lexi " Fusika kai einai original". Etsi loipon ton pareigeila. 3 mhnes argotera xalase to tuner tou dekth kai arxisa na ypopsiazomai oti o dm telika htan clone. Pairnw thl to katasthma kai me diavevaiwse xana oti einai original kai oti to provlima einai tyxaio. Ton paketerw loipon kai ton stelnw pisw sto katasthma me exoda dika mou peripou 15!!! Thlefwnisa kai sthn episimi antiprswpeia kai rwthsa an o dm 500s me to sygkekrimeno serial number kai mac address einai original. Den mporese na mou dwsei safhs apanthsh kai etsi anagkastika na steilw mail sthn dream-multimedia sthn germania. Antapokrithikan amesa kai mou zhthsan photos apo ton DM. Tous apanathsa oti den eixa photos kai mou eipan oti 99% einai clone kathvw den yphrxe tetoio mhxanima me serial number kai mac opws to diko mou. Meta apo mia ebdomada pira to katasthma thl poy eixa steilei pisw to dm kai mou eipe oti tha ginei antikatastash. Tou apaitisa se entono yfos oti thelw to kainourgio mixanhma na einai ORIGINAL kai mono ORIGINAL. Mou apanthse oti einai 100% original kai tote tou eipa oti h dream-multimedia mou eipe oti einai clone!!!! Ti htan na tou to pw;;; Panikovlithike toso poly, pou mou zitise perithorio 2 meres kai kala na milhsei me ton ypeuthino tou katasthmatos ( pou parepiptontos htan o idios, giati otan kalesa ton zitisa me to onoma tou... ) Malista gia na ton peisw oti den elega psemata tou ekana forward ta mail pou mou eixan steilei apo germania.... To apotelesma, giati sas kourasa poly, htan se 2 meres pou tou thlefwnhsa na mou proteinei na mou epistrepsei olo to poso ( 187 ) pisw!!!! Etsi kai egine.... Ta symperasmata dika sas!!!!!

Last edited:
Δύο οι περιπτώσεις:
  • Το κατάστημα το ήξερε, αλλά δεν περίμενε ότι θα φτάσεις να ρωτήσεις μέχρι τον κατασκευαστή για να διαπιστώσεις αν είναι αυθεντικό. Σε αυτή τη περίπτωση μάλλον δεν θα σου έδινε ποτέ τα λεφτά σου πίσω. Ίσως να επέμενε σε αντικατάσταση...
  • Το κατάστημα δεν το ήξερε, και έπεσε και αυτός θύμα κάποιου αετονύχη "προμηθευτή". Σε αυτή την περίπτωση είναι πιο εύκολο να πάρεις χρήματα πίσω...

Από την άλλη, αυτό που κρατάω εγώ είναι ότι έχασες 15+ ευρώ σε μεταφορικά (φαντάζομαι πλήρωσες μεταφορικά και για την αρχική αγορά...), χώρια τον εκνευρισμό σου. Για αυτό προσοχή από που αγοράζουμε. Ίσως οι μεγάλες αποκλίσεις από τις τιμές των επίσημων εισαγωγέων να θέλουν προσοχή. Από ότι κατάλαβα, οι γνήσιοι DM έχουν ιριδίζουν αυτοκόλλητο στο κουτί (αν και θα ήταν καλύτερα να είναι πάνω στο δέκτη!).
Σωστά; Εγώ ακόμα δεν έχω αγοράσει κάποιον δέκτη πέρα από τον πανασατ, και περιμένω τον DM 8000. Ελπίζω να μην πέσω και εγώ σε κανέναν "κλώνο"...

Να ενημερώσω ότι μετά τη σύνδεση του 600 ψηφιακά (optical), η στάθμη του ήχου ανέβηκε σε παρόμοια επίπεδα με τις άλλες πηγές του συστήματος.
Επίσης να διορθώσω προηγούμενο post μου: Κάθε ώρα εγγραφής στον δίσκο του 600 παίρνει +/- 1Gb (και όχι 1 CD που είχα γράψει).

γνωρίζεις τι συμπίεση χρησιμοποιείται για να κάνει την 1 ώρα 1 Gb ?