Dreambox και Diseqc 8x1

Ετσι τα εχω αλλα δεν βλεπω, α και κατι αλλο, οταν προσπαθω να επιλεξω αλλον δορυφορο μου βγαζει ως επιλογη μονο all satellites με αριθμο lnb 33, 34. 35 και μονο αυτους, δεν μποτω να καταλαβω τι γινεται...
μαλλον μονο αυτους τους δορυφορους εχεις στο satellites.xml
αν το lnb που βλεπει τον astra το εχεις συνδεσει στην εισοδο 3 του διακοπτη τοτε δεν ξερω γιατι δεν παιζει,κανε και ενα reboot στον δεκτη

Μραβο ρε λεο το ενα (satellites.xml) εχεις απολυτο δικιο, απο την αλλα και reboot εκανα και τις παναγιας τα ματια αλλα....τιποτα

Μραβο ρε λεο το ενα (satellites.xml) εχεις απολυτο δικιο, απο την αλλα και reboot εκανα και τις παναγιας τα ματια αλλα....τιποτα
ξανατσεκαρε σε ποιες εισοδους του διακοπτη εχεις συνδεσει ποια lnb

Οτι και να συμβαίνει οι 4 πρώτοι δορυφόροι πρέπει να λειτουργούν.
Οπότε δοκίμασε τον ως diseqc 1.0 για τους πρώτους τέσσερις.

Το πιο βασικό απ' όλα είναι να θυμάσαι με ποια σειρά συνδέονται οι δορυφόροι στον διακόπτη. Στη συνέχεια το σετάρισμα είναι εύκολο. Δες το πρώτο μήνυμα του παρόντος θέματος (είναι για Ε1, αλλά πλην την αρίθμηση των lnb τα άλλα είναι ίδια..
Αν κάνεις και άλλη αναζήτηση στο φόρουμ θα βρεις παραδείγματα σεταρίσματος του 8Χ1 διακόπτη της ίδιας εταιρίας.

Το πρωτο βημα εγινε, τα καλωδια ηταν αναποδα...
Με αυτες τις ρυθμισεις βλεπω μονο eurobird 9, τι κανω λαθος??????????

Attachments

• screenshot1.jpg
    screenshot1.jpg
    38.6 KB · Views: 39
  • screenshot2.jpg
    screenshot2.jpg
    33 KB · Views: 28
  • screenshot3.jpg
    screenshot3.jpg
    33.5 KB · Views: 23
  • screenshot4.jpg
    screenshot4.jpg
    33.1 KB · Views: 20
  • screenshot5.jpg
    screenshot5.jpg
    32.9 KB · Views: 19
Προς το παρον εβαλα το παλιο 4/1 που ειχα σε 1.0 τα 4 LNB και ειμαι ενταξει, οποιος μπορει ομως ας δει το προηγουμενο ποστ μηπως εχω κανει κατι λαθος

Re: Απάντηση: Dreambox και Diseqc 8x1

καλησπερα
εχω και εγω καποιο παρομοιο προβλημα.
με 800 και 4/1 διακοπτη οταν αλλαζω δορυφορο μου βγαζει μηνυμα tune failed.πρεπει να τον κλεισω για λιγα δευτερολεπτα για να πιασει το νεο δορυφορο.
1 αστρα
2 hotbird
3 thor - intelsat
4 empty
ειχα την απλη ρυθμιση αλλα
δοκιμασα και με ρυθμιση 1.0 αλλα δεν εχει αποτελεσμα .μαλιστα τον hotbird τον πιανει ευκολα σε σχεση με τους αλλους.
λεω να αλλαξω θεση στο diseqc για να δω αν αλλαξει συμπεριφορα .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Dreambox και Diseqc 8x1

καλησπερα
εχω και εγω καποιο παρομοιο προβλημα.
με 800 και 4/1 διακοπτη οταν αλλαζω δορυφορο μου βγαζει μηνυμα tune failed.πρεπει να τον κλεισω για λιγα δευτερολεπτα για να πιασει το νεο δορυφορο.
1 αστρα
2 hotbird
3 thor - intelsat
4 empty
ειχα την απλη ρυθμιση αλλα
δοκιμασα και με ρυθμιση 1.0 αλλα δεν εχει αποτελεσμα .μαλιστα τον hotbird τον πιανει ευκολα σε σχεση με τους αλλους.
λεω να αλλαξω θεση στο diseqc για να δω αν αλλαξει συμπεριφορα .
Μάλλον είσαι για αλλαγή διακόπτη Diseqc.
Αυτό το πρόβλημα έχει αναφερθεί αρκετές φορές και η λύση δόθηκε με αλλαγή διακόπτη.

Ευχαριστω Αλεξ, μολις μπορεσω θα το δοκιμασω γιατι εχω βαλει ενα παλιο 4/1 και πανω ειναι σκοταδια!

Κοίτα, αν δεν έχει κάποιο πρόβλημα (λειτουργικό) ο διακόπτης, τους 4 πρώτους δορυφόρους θα πρέπει να τους βλέπεις και με ρύθμιση Diseqc 1.0

Ουτε με uncommited-commited-toneburst σειρα (οπως λενε στη centauri), ουτε με ΑΑ σε ολους τους δορυφορους, το μονο που καταφερνω ειναι να βλεπω τον πρωτο δορυφορο, οσο για 1,0 ουτε λογος, μαυρα σκοταδια....

Το τρέχον περιοδικό DSTV 11/09 έχει παρουσίαση στον διακόπτη .
Εκεί αναφέρονται κάποια tips για την λειτουργία του. (π.χ πως πρέπει να μπει στην θήκη του ο διακόπτης για να δεις ποια είναι τα lnb1 κλπ. μέχρι και την ρύθμιση των διακοπτών που είναι στην "πλάτη" του διακόπτη.)
Μήπως κάτι δεν έχεις κάνει σωστά και δεν περνούν οι εντολες.
Επίσης πρόσεξε τα καλώδια σου αν είναι σωστά φτιαγμένα κ στις σωστές πόρτες.

Last edited: