Dreambox και Diseqc 8x1

Καλησπέρα σε όλους σας. Απο εχθές το βράδυ αφου πριν είχα περασει experimental, BA και Nabilo, έκανα search καικατέβασα δορυφόρους αλλα μετά απο μια επανεκκινηση Tuner Failed παντού! Είμαι για Diseq ή λέτε να είναι δέκτης?

Re: Απάντηση: Dreambox και Diseqc 8x1

περνα μια λιστα καναλιων

Τιποτα και με τη λίστα! Μου το ξανάκανε αυτό κατα την εκκίνηση πρίν από 4 μέρες περίπου αλλά μόλις άλλαζα δορυφόρο όλα ΟΚ. Έτσι αντι για το 4.1 spaun δοκίμασα και με ένα 2.1 της ίδιας εταιρίας και τα ίδια. Το κουλο είναι οτι λογισμικό μπουτάρει ΟΚ αλλα σε καποιες στιγμές πέφτει και η τάση στο display κατα την εκκίνηση (αυτομάτως λόγω scart με γυρίζει στην TV). Ξαναπέρασα experimental τα ίδια. Μετράω τάση δικτύου 218~220, τροφοδοτικό 12,30! Γι αυτό επειδή είμαι εντός εγγύησης πέρασα μαμίσιο και το πήγα στο μαγαζί που το αγόρασα και ώς εκ του θαύματος άρχισε να κατεβάζει δορυφόρους κανονικότατα! Ο άνθρωπος εκεί μου είπε να το αφήσω να το ξαναδοκιμάσει και θα μιλήσουμε από Δευτέρα!
Έχετε καμια ιδέα τι στο καλο?

Εχω και εγώ DM 800 αλλά ο διακόπτης 8/1 είναι SPAUN!!!!

Υπάρχει SPAUN 8.1?

Το προβλημα λυθηκε ως εξης, ανοιξα το diseq και στο deep swich ηταν κατεβασμενα τα δυο πρωτα (για 1.2 συμφωνα με τις οδηγιες στην ετικετα), κρατησα κατεβασμενο μονο το πρωτο (για 1.1- παλι συμφωνα με τις οδηγιες), αλλαξα τις ρυθμισεις ετσι:
Δορυφόρος Ηotbird 13E
LNB LNB1

Diseqc mode 1.1
Ενεργοποίηση Εντολής DisEqC AA
Uncommited DisEqC Command Input 1

Δορυφόρος Eurobird 9
LNB LNB2

Diseqc mode 1.1
Uncommited DisEwqC Command Input 2

Δορυφόρος Astra19.2
LNB LNB3

Diseqc mode 1.1
Uncommited DisEwqC Command Input 3

Δορυφόρος Eurobird 1 28.2E
LNB LNB4

Diseqc mode 1.1
Uncommited DisEwqC Command Input 4

Δορυφορος hellas Sat 39
LNB5

Diseqc mode 1.1
Uncommited DisEwqC Command Input 5

Ολα ΟΚ!!!!!

Oι Spaun είναι ακριβοί διακόπτες.
Για τη λήψη μέχρι 8 δορυφόρων προτίμησε κάποιον 8Χ1 διακόπτη.
Θα πρέπει να σου τον προτείνει κάποιος που τον χρησιμοποιεί.

AlexT θελω spaun για να λυσω το προβλημα με το high isolation αλλα δεν ξερω απο που να το προμηθευτω. Ειχα EMP 8Χ1 αλλα με πολλα προβληματα.

Δεν θελω 2 Χ 4 θελω single Diseqc spaun 8X1 υπαρχει? Τα LNB μου ειναι Invacom 0.3dB Horn. Money is not an issue.

Προσωπικά δε γνωρίζω να έχει η Spaun τέτοιο διακόπτη (8Χ1) αν και στο μήνυμα #46 αναφέρθηκε ο Spaun SMS 281 F. Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του όμως παρέχει 8 εξόδους και όχι 8 εισόδους.