Dreambox σε δίκτυο μέσω Devolo Dlan

gdaskal

AVClub Enthusiast
20 June 2006
1,123
Ως κατοχος του dreambox500 τον ειχα στο δίκτυο με ενα ασυρματο Linksys.

Το Προηγούμενο Σαββατο κατηργησα το ασυρματο και έβαλα το Devolo dLAN 200 AVeasy Starter Kit.

Ουσιαστικα η χρηση του ειναι να περνα μεσω του δικτυου της ΔΕΗ το δίκτυο.

Το kit φυσάει.. Σε δοκιμή που έκανα σε 2 μπριζες που βρισκονται στον ιδιο χωρο δίνει 130-140 Mbps.

Επειδή όμως το dx500 είναι στο καθιστικο και το modem/router στο γραφείο, τα ανταπτορακια ειναι στις δυο ακρες του σπιτιου. Επισης και τα δυο ειναι πανω σε πολυμπριζα!! Παρολα αυτα δινει απο 70 μεχρι 100 Mbps.

Δοκίμασα stream απο dreambox σε pc και δούλεψε ζάχαρη.

Με τις μέχρι τωρα εντυπώσεις το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε οσους θέλουν είτε να καταργήσουν το ασύρματο μεσα στο σπίτι είτε να δημιουργήσουν δίκτυο σε 'απομακρυσμένες' περιoχές μέσα στο σπίτι.

Σημαντικό: δουλεύει και σε τριφασικό....

τι ακριβως εννοείς;

Εγω σπιτι εχω τις legrand valena, αν αυτο σε βοηθάει...

λειτουργεί σε κάθε είδους πρίζα?
To πακετάκι είναι αυτό:

packshot_devolo_dlan_200_aveasy_starter_kit_eu_72dpi_rgb_250.jpg

και απ' ότι βλέπεις μπαίνει παντού.

Εδώ και μέρες διαβάζω διάφορα για τα Devolo και είμαι έτοιμος να αρπάξω ένα σετ.
Αναρωτιόμουν και αν λειτουργεί σωστά πάνω σε πολύμπριζο..

Απο την άλλη με φρέναραν οι τιμές διάθεσης εδώ στην Ελλάδα, καθόσον έξω κοστίζουν σχεδόν τα μισά (Γερμανία)
Απο που αγόρασες?

Το kit φυσάει.. Σε δοκιμή που έκανα σε 2 μπριζες που βρισκονται στον ιδιο χωρο δίνει 130-140 Mbps.

Επειδή όμως το dx500 είναι στο καθιστικο και το modem/router στο γραφείο, τα ανταπτορακια ειναι στις δυο ακρες του σπιτιου. Επισης και τα δυο ειναι πανω σε πολυμπριζα!! Παρολα αυτα δινει απο 70 μεχρι 100 Mbps.

Δοκίμασα stream απο dreambox σε pc και δούλεψε ζάχαρη.

Με τις μέχρι τωρα εντυπώσεις το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε οσους θέλουν είτε να καταργήσουν το ασύρματο μεσα στο σπίτι είτε να δημιουργήσουν δίκτυο σε 'απομακρυσμένες' περιoχές μέσα στο σπίτι.

Σημαντικό: δουλεύει και σε τριφασικό....
Όταν λες στον ίδιο χώρο; Δηλ. στο ίδιο δωμάτιο;

Εγώ σκέφτομαι να πάρω τον ενισχυτή Denon3808 που έχει ethernet αλλά το ρούτερ είναι στον πάνω όροφο (μεζονέτα). Θα έχω πρόβλημα;

Το πακέτο στη φώτο είναι για 2 συσκευές. Αν θέλω περισσότερες;

Thanx...

Το εχω σε διαμερισμα. Σε διαφορετικα δωματια.

Εφοσον υπαρχει ενας πινακας δεν θα υπαρξει προβλημα. Πολλες απορίες θα σου ληθουν αν διαβάζεις το FAQ στο παρακατω link

http://www.devolo.gr/devolo/

Μπορουν να δουλεψουν σωστα μεχρι 10 συσκευες, τις οποιες αγοράζεις ξεχωριστά..

Τελικά τα λινκ δεν λειτουργούν σωστά σε αυτό το site. (technixx.gr)
Εν πάσει περιπτώσει το σετ βρίσκεται εδώ:
Θέση: Home/Computer & more/Δικτυακές Συσκευές/Bridges & Routers/Devolo