Dredd

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    44
Re: Dredd (2012)

φολε ολε..... b-movie απλα ....και να μην τη δει κανεις..δε χανει και τιποτα.. ουτε εφε..καλα απο ερμηνειες δε υπαρχει μιας και ο ενασ απο τους 2 πρωταγωνιστές φοραει μόνιμα το κρανος και δε μας εκανε τη χαρη να δουμε τα ματακια του.....
αλλη μια φολα στις πολλες του 2012.

Απάντηση: Re: Dredd (2012)

Kαι κατι ακομα ...
... η DNA films (που ουδεποτε γνωριζα) απο δω και περα τυγχανει τουλαχιστον της προσοχης μου !

Κατορθωσε και εμεινε πιστη (τηρουμενων των αναλογιων μεταξυ κομικ και σινεμα) του πνευματος
των Εζκουερα και Βαγκνερ. Ο Dredd δεν εβγαλε το κρανος ουτε στιγμη. O φιλος μου ο Ναθ, πρεπει
να ειναι ικανοποιημενος -> o Dredd μπαινει στην ντουζιερα φορωντας ΠΑΝΤΑ το κρανος του
!!

φολε ολε..... b-movie απλα ....και να μην τη δει κανεις..δε χανει και τιποτα.. ουτε εφε..καλα απο ερμηνειες δε υπαρχει μιας και ο ενασ απο τους 2 πρωταγωνιστές φοραει μόνιμα το κρανος και δε μας εκανε τη χαρη να δουμε τα ματακια του.....
αλλη μια φολα στις πολλες του 2012.

Μιλάμε για σύμπνοια απόψεων, οχι αστεία. :smash:

Οντως ...

Οι κομιξαδες εχουν οσμωθει επι ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ με ενα κρανος που δεν βγαινει !
Πως να το περασεις αυτο στους αμυητους ? Aπλα ... δεν θα το περασεις !
Θα αφησεις την διασταση αποψεων να υφισταται ....

για το κομικ στο χαρτι συμφωνω...για τα κινουμενα σχεδια επισης συμφωνω.....οταν παει ενας σκηνοθετης να το κανει ταινια οπως στη συγκεκριμενη περιπτωση και βαζει ενα ηθοποιο να κανει το κομικ το κανει μπαχαλο´ δε διαφωνω με την θεωρια και την "ιδεα" οπως την περιγράφεις...διαφωνω με την προσέγγιση των σκηνοθετών.

αν γυριζοταν στην ελλαδα ο σαμαρας θα την ειχε βγαλει την κουκουλα....χαχαχα!!

καλυτερα να διαφωνουμε παντος ..εχει ενδιαφερων....

Ξερεις τι πιθανως να μην σου αρεσει ?
Οτι ο κινηματογραφικος Dredd "κολυμπαει" μες στο κρανος !
Ο χαρτινος φοραει ΠΑΝΤΑ ενα κρανος που του παει γαντι ... (αφου ειναι σκιτσο).

Παντως, ΔΕΝ υπαρχει περιπτωση να μεταφερθει κομικ σε πανι ... και να μην γινουν υποχωρησεις (σε πιστοτητα) !
Ο καρτουνιστικος κοσμος ΔΕΝ μπορει να αντιστοιχηθει 1:1 στον πραγματικο. Με χαλαει ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ αυτο !

Αν δεν εχεις διαβασει τις προηγουμενες σελιδες ριξε μια ματια στον χαρτινο Dredd (Σελιδα 8 > Post 72) και
σε εναν διαφορετικο κινηματογραφικο (που δεν εγινε ποτε εργακι) (Σελιδα 8 > Post 76). O κινηματογραφικος
ΔΕΝ κολυμπαει μεσα στο κρανος αλλα ... και παλι ... δεν ειναι ο χαρτινος !

Last edited:
Απάντηση: Dredd (2012)

Ρε παιδιά, φυσικό δεν είναι ο Dredd να γ@μεί & να δέρνει !? ;)

Να δερνει ... ΟΧΙ να γ@μει !

Ο νομος (I'm the Law) ωφειλει να ειναι αδεσμευτος, χωρις την παραμικρη εξαρτηση.
Αλλιως, δεν ειναι νομος. Ειναι Τροια που περιμενει να αλωθει !!!

(αρα, κανεις ανθρωπος ... δεν μπορει να ειναι συνεχως δικαιος ! ... δοξαστε με :laugh:)

Mε αυτο τον ποταπο τροπο ?
Τς τς τς τς ....

Χαθηκε ενα subconscious interrogation απο την δικαστη Cassandra Anderson ?
Τι σοϊ Psi-Division στεγαζουμε στο Hall of Justice ? Μπρικια κολλαμε ?

(κρινεστε ολοι μεταξεταστεοι .... κανεις δεν περναει την ταξη !)

Last edited:
Re: Απάντηση: Dredd (2012)

Ρε παιδιά, φυσικό δεν είναι ο Dredd να γ@μεί & να δέρνει !? ;)

Μα φυσικα. Τον πολιτη και τον καθε παρανομο που τολμα να αψηφησει τον νομο. Αν η κυρια ειναι παρανομος ο Dredd ειναι ο νομος οπως ολοι ξερουμε πολυ καλα :p

Σημερα, την ειδα για 7η φορα , μεσα σε διαστημα 3 μηνων.
Υποψιν, οτι εχω δει αλλες 45 ταινιες στο ιδιο διαστημα (στον ιδιο καναπε).
Αρα ... ειχα κατι αλλο να δω .... δεν μου ελειπε υλικο !!!!

Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ βρισκεται στο πνευμα των Wagner / Ezquerra !!!

ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ !!!!!

Burst in.jpg

Ιδιως στο πνευμα του Wagner που ειναι και ο σεναριογραφος. O Εzquerra θα περιμενει τον Dredd 2 για να
δωσει τα ρεστα του. Οι περικοπες στο εργακι ηταν κατι παραπανω απο εμφανεις. Ομως η αφορητη λειψυδρια
ειδικων εφε αντισταθμιστηκε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ απο το σασπενς και τους σφιχτους διαλογους. Απο το πρωτο λεπτο
που το Peach Trees σφραγιζεται .... εχεις μπει σε (ψυχολογικο) πηγαδι. Ο διαρκης κλιμακωση του κυνηγητου,
η κλειστοφοβικη αυρα ενος τεραστιου ουρανοξυστη-γκετο, το used future (σε υπερθετικο βαθμο), τα απανωτα
αδιεξοδα και οι σοβαρες λαβωματιες ηρωων που ξεκινουν ατσαλακωτοι και καταληγουν στα προθυρα καταρ-
ρευσης .... κανουν ενα εργακι που, τουλαχιστον για B-Movie SciFi κρινεται .....
ΚΟΡΥΦΑΙΟ

Δεν τα καταφερνει καλυτερα εξαιτιας της ολοφανερης απουσια ειδικων εφε (ελαχιστα στην αρχη και
το τελος). Ειμαι απο τους τυπους που εχει καλομαθει στα ειδικα εφε για τουλαχιστον 30 χρονια (απο
το 1977) και δεν μπορω να αντεξω την απουσια τους. Βγαζω εξανθηματα !!!!

Στο Dredd ... οχι μονο δεν εβγαλα εξανθηματα, δηλωνω απροκαλυπτα και απροσχηματιστα ΤOP FAN.
Εφτα θεασεις της ιδιας ταινιας σε 3 μηνες ... ειναι too much για τις συνηθειες μου. Aυτη η ταινια εχει
ενα κρυφο SloMo μεσα της. Ειμαι totally addicted ... !!!! Οσο και αν το εχω ψαξει, μια μονο εξηγηση
υπαρχει : αυτο το εργακι ειναι η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ της αισθητικης των παλιων κομικς, του Wagner και
του Ezquerra. ΓΙΑΥΤΟ μας εχει εθισει τοσο πολυ. Οτι ζησαμε με τα κομικς απ'το Δυναμικο Αγορι
ζωντανευουν με ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΙΣΤΟΤΗΤΑ στο Dredd. Ιδιως αυτο το Dirty & Decayed Future και
το απανωτο τσαλακωμα χαρακτηρων που τοσο ... ΤΟΣΟ ... Τ-Ο-Σ-Ο ... ΠΟΛΥ αγαπησαμε στον
χαρτινο Dredd.

Για οποιον βλεπει για πρωτη φορα τον Dredd ... νεροβραστα τα συναισθηματα του. Και καλα κανει
και εχει νεροβραστα συναισθηματα. Δεν οσμωθηκε απο το κομικ, οπως εμεις οι 45+. Γιαυτον,
ο Dredd ειναι ενα αστυνομικο εργακι καπου στο μελλον (κατι μεταξυ RoboCop και Batman).
Ομως για εμας, τους ελαχιστους, τους addicted fans .... το εργακι ειναι ενα αλεξιπτωτο απο
την ελευθερη πτωση που μας εριξε ο Σταλονικος Dredd (o "γαμπρος" Dredd). Αυτο το αλεξιπτωτο
(της βεβαιης συντριβης ολων των εφηβικων μας ονειρων) ... ΑΝΟΙΞΕ και μας αφησε να ατενισουμε
με αλλη ψυχολογια την προσγειωση. Ακομα και αν δεν υπαρξει συνεχεια με Dredd 2 .....

Δεν ξερω πως να ευχαριστησω την DNA Films αλλα και τον Pete Travis που μας εσωσαν
την τελευταια στιγμη.

Και κατι ακομα ....

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΤΙ ΚΟΛΛΗΜΑ ΘΑ ΕΙΧΑ ΦΑΕΙ
ΕΑΝ Η DNA FILM ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ILM .... !!!!!

(ισως να μην εμπαινα ουτε στο AVclub ...... λεμε τωρα :p .... )

- Do yοu know what MegaCity 1 is, Dredd ?
- It's a meat grinder !!!!
- People come in from one side ... meat comes from the other !
- We just turn the handle ...

Αλλα υπαρχει μια σκηνη ... που την βαζω στο replay 2-3 φορες σε καθε θεαση.

http://www.youtube.com/watch?v=raqF9qsakY4

Πολυ τεστοστερονη ρε παιδακι μου. Σε κανει να νιωθεις εφηβος.
Ατιθασος, Αθανατος και Απροσκυνητος !

Last edited:

John Wagner :
I think the main attraction of Dredd is a combination of good guy bad guy.
In some respects you feel awe for what he is doing, in other respects you think
"Oh, thank god, he doesn't exist today".

Carlos Εzquerra :
When we created him, we never thought he was going to last for 35 years !!!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.