Re: Dredd (2012)
Σημερα, την ειδα για 7η φορα , μεσα σε διαστημα 3 μηνων.
Υποψιν, οτι εχω δει αλλες 45 ταινιες στο ιδιο διαστημα (στον ιδιο καναπε).
Αρα ... ειχα κατι αλλο να δω .... δεν μου ελειπε υλικο !!!!
Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ βρισκεται στο πνευμα των Wagner / Ezquerra !!!
ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ !!!!!
Ιδιως στο πνευμα του Wagner που ειναι και ο σεναριογραφος. O Εzquerra θα περιμενει τον Dredd 2 για να
δωσει τα ρεστα του. Οι περικοπες στο εργακι ηταν κατι παραπανω απο εμφανεις. Ομως η αφορητη λειψυδρια
ειδικων εφε αντισταθμιστηκε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ απο το σασπενς και τους σφιχτους διαλογους. Απο το πρωτο λεπτο
που το Peach Trees σφραγιζεται .... εχεις μπει σε (ψυχολογικο) πηγαδι. Ο διαρκης κλιμακωση του κυνηγητου,
η κλειστοφοβικη αυρα ενος τεραστιου ουρανοξυστη-γκετο, το used future (σε υπερθετικο βαθμο), τα απανωτα
αδιεξοδα και οι σοβαρες λαβωματιες ηρωων που ξεκινουν ατσαλακωτοι και καταληγουν στα προθυρα καταρ-
ρευσης .... κανουν ενα εργακι που, τουλαχιστον για B-Movie SciFi κρινεται .....
ΚΟΡΥΦΑΙΟ
Δεν τα καταφερνει καλυτερα εξαιτιας της ολοφανερης απουσια ειδικων εφε (ελαχιστα στην αρχη και
το τελος). Ειμαι απο τους τυπους που εχει καλομαθει στα ειδικα εφε για τουλαχιστον 30 χρονια (απο
το 1977) και δεν μπορω να αντεξω την απουσια τους. Βγαζω εξανθηματα !!!!
Στο Dredd ... οχι μονο δεν εβγαλα εξανθηματα, δηλωνω απροκαλυπτα και απροσχηματιστα ΤOP FAN.
Εφτα θεασεις της ιδιας ταινιας σε 3 μηνες ... ειναι too much για τις συνηθειες μου. Aυτη η ταινια εχει
ενα κρυφο SloMo μεσα της. Ειμαι totally addicted ... !!!! Οσο και αν το εχω ψαξει, μια μονο εξηγηση
υπαρχει : αυτο το εργακι ειναι η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ της αισθητικης των παλιων κομικς, του Wagner και
του Ezquerra. ΓΙΑΥΤΟ μας εχει εθισει τοσο πολυ. Οτι ζησαμε με τα κομικς απ'το Δυναμικο Αγορι
ζωντανευουν με ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΙΣΤΟΤΗΤΑ στο Dredd. Ιδιως αυτο το Dirty & Decayed Future και
το απανωτο τσαλακωμα χαρακτηρων που τοσο ... ΤΟΣΟ ... Τ-Ο-Σ-Ο ... ΠΟΛΥ αγαπησαμε στον
χαρτινο Dredd.
Για οποιον βλεπει για πρωτη φορα τον Dredd ... νεροβραστα τα συναισθηματα του. Και καλα κανει
και εχει νεροβραστα συναισθηματα. Δεν οσμωθηκε απο το κομικ, οπως εμεις οι 45+. Γιαυτον,
ο Dredd ειναι ενα αστυνομικο εργακι καπου στο μελλον (κατι μεταξυ RoboCop και Batman).
Ομως για εμας, τους ελαχιστους, τους addicted fans .... το εργακι ειναι ενα αλεξιπτωτο απο
την ελευθερη πτωση που μας εριξε ο Σταλονικος Dredd (o "γαμπρος" Dredd). Αυτο το αλεξιπτωτο
(της βεβαιης συντριβης ολων των εφηβικων μας ονειρων) ... ΑΝΟΙΞΕ και μας αφησε να ατενισουμε
με αλλη ψυχολογια την προσγειωση. Ακομα και αν δεν υπαρξει συνεχεια με Dredd 2 .....
Δεν ξερω πως να ευχαριστησω την DNA Films αλλα και τον Pete Travis που μας εσωσαν
την τελευταια στιγμη.
Και κατι ακομα ....
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΤΙ ΚΟΛΛΗΜΑ ΘΑ ΕΙΧΑ ΦΑΕΙ
ΕΑΝ Η DNA FILM ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ILM .... !!!!!
(ισως να μην εμπαινα ουτε στο AVclub ...... λεμε τωρα

.... )
- Do yοu know what MegaCity 1 is, Dredd ?
- It's a meat grinder !!!!
- People come in from one side ... meat comes from the other !
- We just turn the handle ...
Αλλα υπαρχει μια σκηνη ... που την βαζω στο replay 2-3 φορες σε καθε θεαση.
http://www.youtube.com/watch?v=raqF9qsakY4
Πολυ τεστοστερονη ρε παιδακι μου. Σε κανει να νιωθεις εφηβος.
Ατιθασος, Αθανατος και Απροσκυνητος !