DRIVERS NVIDIA

Kάτι άλλο να ρωτήσω τώρα.Σύνδεσα το λάπτοπ μου με την sony 40w2000 με vga καλώδιοΈκανα επέκταση της οθόνης και μου εμφάνισε το wallpaper του λάπτοπ αλλα με ένα κενό γύρω από την οθόνη περίπου 10 πόντων γράφοντας κάτω δεξιά μη υποστηριζόμενο σήμα,ρυθμίστε την έξοδο του pc.Κατεβάζω εκεί τις αναλύσεις αλλά γίνεται μικρότερη η οθόνη του.Το ίδιο συμβαίνει όταν το βάζω στο clone η όταν πατάω fn4 και κατεβαίνει αυτόματα η ανάλυση στα 10248*768 του λάπτοπ.Υπάρχει τρόπος να δω ολόκληρη την οθόνη του λάπτοπ.Έχω εγκαταστήσει και το powerstrip αν χρειαστεί αλλά πρέπει να με καθοδηγήσετε λεπτομερώς.Η ανάλυση του λάπτοπ ειναι 1440*900 και της τηλεόρασης μου βγάζει 1600*1200.Η τηλεόραση ειναι fullhd.

Oσο για αυτό... πες και ποιο φορητό έχεις.
(Αφού βαλεις κάποιο φρέσκο driver, από το λινκ που σου έδωσα στο προηγούμο ποστ μου: )
Mην παίζεις με clone , dual κλπ. Η πιο σίγουρη λύση, είναι να του ορίζεις μέσα από το control panel της nvidia την ανάλυση που θες, σε οθόνη μονής προβολής, αυτήν της TV σου... Μια μικρή επιφύλαξη για το αν η συγκεκριμένη κάρτα πάει μέχρι 1920x1080. Εγώ παίζω απροβημάτιστα (χωρίς powerstrip ή οτιδήποτε άλλο) από το VGA -> VGA σε 1360χ768 στην LCD μου, και 1280χ720 στον projector με DVI -> hdmi...

Το φορητό μου είναι fujitsu siemens amilo m3438g
centrino 1.863
1024mb μνήμη
geforce go 6800(256mb).
Πριν είχα τους 78.1 drivers και έβαλα από την εταιρία τους 79.11.Λες να θελει και άλλη ανανέωση?

Re: Απάντηση: DRIVERS NVIDIA

Το φορητό μου είναι fujitsu siemens amilo m3438g
centrino 1.863
1024mb μνήμη
geforce go 6800(256mb).
Πριν είχα τους 78.1 drivers και έβαλα από την εταιρία τους 79.11.Λες να θελει και άλλη ανανέωση?

To περίμενα ότι έχεις FSC (για την ακρίβεια έχουμε το ίδιο μοντέλο), καμία άλλη εταιρία δεν νομίζω πλην της FSC να εχει παρατήσει τους πελάτες της με drivers 2ετίας... Κανε αυτό που σου είπα, όταν επανέλθει το laptopvideo2go. Θα ξυπνήσει το φορητό σου... Ασε που για να εχεις hardware επιτάχυνση σε HD (purevideo), θες αν θυμάμαι καλά από 93.71 και μετά... Αυτούς εχω βάλει...

Ξέχασα να αναφέρω κάτι ΠΟΛΥ βασικο: πρεπει προηγουμένως, να εχεις κανει αναβαθμιση στο bios σου στο .60 ... Aλλιώς δεν μπορείς να κανεις τίποτα... (θα το βρεις στην σελίδα της fsc).

A ωραία.Λες με τις δυνατότητες να παίξω 1080 έστω και με powerstrip με αυτήν την κάρτα γραφικων?Και κάτι αλλο, αναφέρθηκες πριν να ορίσω μέσα απο το control panel της nvidia.Αν μπορείς γίνε πιο αναλυτικός.Τι πρέπει να κάνω?

Mπήκα στη σελίδα της fsc για αναβάθμιση του bios και έχει dowloads bios 1.10 και bios 1.06.Kάνει κανένα απο αυτά?

Για το bios της καρτας γραφικών ανέφερα το .60 ... Που όμως δεν το βρήκα πουθενά στο ίντερνετ, λίγο που κοίταξα... Πιθανόν να το έχω καπου στον δίσκο μου.
Για το κανονικό bios, αν εχεις το 1.06 μπορείς να βάλεις το 1.10 αν και δεν εχει και τραγικές διαφορές.

Το να παίξεις 1080, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: Ναι μεν πιθανόν να μπορείς να την ορίσεις την ανάλυση στην κάρτα γραφικών (δεν θυμάμαι αν την σηκώνει, και δεν τον έχω κοντά τώρα να το τσεκάρω, αλλά πιθανότατα την σηκώνει), όμως ο Ρ-Μ 1.86 με την 6800 (πρώτης γενιάς purevideo HD) θα ζορίζεται, οπότε μην περιμένεις και πολλά στα δύσκολα αρχεία... καλύτερα θα πάει με corecodec και software παρά με hardware accelaration. Τα 720p με x264 παντως παίζουν σχετικά καλά.

Οπως είπα, δεν τον έχω κοντά για να σου πω ακριβώς τι και που βάζω από τις επιλογές, αλλά στα σίγουρα οριζω μονή προβολή, αυτήν της εξωτερικής συσκευής κάθε φορά. Εχω μια LCD 1360x768 (vga <-> vga) και τον επσον TW600 στα 1280χ720 (dvi <-> hdmi). Οταν συνδέω κάποια από αυτες τις δύο, από μόνος του καταλαβαίνει την native αναλυση της συσκευής αποικόνησης. Επίσης που αλλάζω εγώ το refresh, για να ταιριάζει με το υλικό που βλέπω (για καλύτερη κίνηση: δεν είμαι ειδικός, αλλά εχουν γραφεί εδώ στο φόρουμ πότε επιλέγουμε 50 ή 60Hz).

Πάντως χρειάζονται οι drivers αναβάθμιση οπωσδήποτε.Όποτε μπορέσεις γράψε μου πως ορίζεις απο το control panel της nvidia.

Γειά σας παιδιά και πάλι.Θα ήθελα να με βοηθήσετε για ακόμα μία φορά.Έχω την κάρτα γραφικών geforce 6800 (256mb) drivers version 78.1 και πήγα ο δόλιος να κατεβάσω τους καινούργιους drivers 93.71.Οι επιλογές μου ήταν:graphics driver>geforce 6 series>windows xp2000.Μετά english.Toυς κατεβάζω και κάνω εγκατάσταση.Στο τέλος που πάει να τους τρέξει μου βγάζει το εξής μηνυμα:Ο εντοπισμός προγραμμάτων οδήγησης που είναι συμβατοί με το υλισμικό που διαθέτετε αυτήν τη στιγμή δεν είναι δυνατός από το πρόγραμμα αρχικής ρύθμισης NVIDIA.H εγκατάσταση θα τερματιστεί τώρα...
Μετά κάνω και αφαίρεση τους παλιούς drivers αλλα πάλι το ίδιο μήνυμα.
Τι πρόβλημα υπάρχει?Τι ζόρι τραβάει?

Αν έχεις Ελληνικά Windows κατέβασε τον 93.71 International Driver όχι τον english

Tελικά το έχω κρατήσει το bios της καρτας γραφικών.

Μπορείς να το πάρεις από εδώ! (Μόνο για FSC m3438g!)

Φυσικά, όπως με όλα αυτά τα πράγματα, η προειδοποίηση "use at your own risk" ΙΣΧΥΕΙ. Σε εμένα όλα πήγαν μια χαρά.

Δες και screenshot:

6800go.png

Υγ. Κανενας driver δεν πρόκειται να του παίξει στην 6800go, εκτός και αν εχει πειραγμένο inf, οπως αυτοί του laptopvideo2go.

Last edited:
Thanks lykman.Είσαι ωραίος..Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο.Συνδέω το λάπτοπ με την sony 40w2000 με vga>vga kai και κάνω επέκταση οθόνης.Στην προεπιλεγμένη οθόνη μου βγαζει μέχρι 1600χ1200 αλλά η τηλ. μου βγάζει μη υποστηριζόμενο σήμα & ρύθμισε την έξοδο του pc.Μετά κατεβαίνει στα 1024χ768 και γίνεται μικρότερη η οθόνη.Το θέμα είναι όταν πάω να παίξω ταινίες ίντερνετ (600χ250 pixels) μου εμφανίζεται στο κέντρο πολύ μικρότερες.Αυτό συμβαίνει επειδή έχει χαμηλή ανάλυση.Έτσι δεν είναι?Γίνεται να την μεγαλώσω τη εικόνα και να βλέπω πιο μεγάλη?

το bios της κάρτας το έκανα αποσυμπίεση και μου έβγαλε 6 αρχεία.Μετέπειτα τι κάνω ακριβώς?Δε βγάζω άκρη..

Aν θυμαμαι καλά, τρεχεις το εκτελέσιμο. Δεν μπορείς να κανεις και τίποτα άλλο...

Οσο για την τελεόραση: βεβαια εσύ ακόμα είσαι με το προηγούμενο bios, που δεν δεχεται νεότερους driver... οπότε για την ώρα, αυτά που βλέπω εγώ εσύ ίσως να μην τα εχεις. Ομως, οπως εγραψα και νωρίτερα, σε καμία περίπτωση δεν κανω επέκταση οθόνης, αλλά μονή προβολή, επιλέγοντας την (αναλογική σύνδεση της) ΤιΒί. Αλλά οπως ξαναείπα, επειδή είσαι με αρχαιο driver, δεν ξερω τι δυνατότητες σου δίνει. Τσεκαρα, και εμενα εχει επιλογή για 1080.

Ok θα βρω την άκρη με το bios και θα περιμένω να ανοίξει το site για να κατεβάσω τους τελευταίους drivers.Αν χρειαστώ κάτι μπορώ να σου στείλω προσωπικο μήνυμα.οκ?Σε ευχαριστω πάντως.Παρεπιπτόντως έχεις ibiza fr?

Ναι σε όλα! :firstprize:

Από ότι είδα, το laptopvideo2go ανοιξε το κομάτι με τους driver... Θα πρότινα τον 93.71, μιας και παίζει δοκιμασμένα από το δικό μου καβουρντιστίρι! :antlers:

Πρόσεξε μόνο να επιλέξεις για το σωστό λειτουργικό.

Λοιπόν σύνδεσα το λάπτοπ μου με την SONY 40W2000 με dvi>hdmi και δεν είχε καμία σχέση μα καμία σχέση μe την vga>vga.Η ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΝΥΧΤA.Καταρχήν μου έβγαλε για την sony ανάλυση 1920χ1080 που πριν δεν έβγαζε.Τις ταινίες απο το ίντερνετ χωρητικότητας 700MB μου τις έπαιζε μακράν καλύτερα και πολύ μεγαλύτερα.
Aυτά τα αναφέρω διότι έχω ακούσει από διάφορους ότι δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των συνδέσεων.Καθώς παιδεύτηκα πάρα πολύ με την σύνδεση vga>vga ενώ η λύση ήταν πάρα πολύ απλή.

Re: Απάντηση: DRIVERS NVIDIA

Λοιπόν σύνδεσα το λάπτοπ μου με την SONY 40W2000 με dvi>hdmi και δεν είχε καμία σχέση μα καμία σχέση μe την vga>vga.Η ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΝΥΧΤA.Καταρχήν μου έβγαλε για την sony ανάλυση 1920χ1080 που πριν δεν έβγαζε.Τις ταινίες απο το ίντερνετ χωρητικότητας 700MB μου τις έπαιζε μακράν καλύτερα και πολύ μεγαλύτερα.
Aυτά τα αναφέρω διότι έχω ακούσει από διάφορους ότι δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των συνδέσεων.Καθώς παιδεύτηκα πάρα πολύ με την σύνδεση vga>vga ενώ η λύση ήταν πάρα πολύ απλή.

Δεν εχει καμία σχέση, γιατί επιτέλους κλείδωσε 1:1
Δεν κλειδώνουν όλες οι ΤιΒί με σήμα υπολογιστή στην hdmi τους...
Και με vga να το καταφερνες να κλειδώσει 1:1, πάλι πολύ καλή ποιότητα εικόνας θα είχες.

(όλα αυτά κατά την ταπεινή μου άποψη)

Παντως αν εχεις διάθεση και χρόνο, αναβάθμισε και bios / drivers. Η διαφορά σε ταχύτητα είναι αισθητή.

Με την αναβάθμιση του bios της κάρτας δεν νομίζω να πάθω καμιά ζημιά?lykman κάθε μήνα κατεβαίνω Αθήνα (ΙΛΙΟΝ).Με την πρώτη ευκαιρία να σου δώσω το HONDA S2000 μου να το σκάσεις....:ADFADF1:

Last edited: