Dslr ή compact?(για αμεση αγορα)

soulkeeper

AVClub Addicted Member
5 October 2006
1,992
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Ομολογω οτι εχω "ψαξει" ελαχιστα τα υπολοιπα thread καθως κ αλλα πιο εξειδικευμενα στη φωτογραφια(με εχει απορροφησει εντελως η οργανωση του γαμηλιου ταξιδιου!!) αλλα αποφασισα να ανοιξω το thread ωστε να ακουσω τις οποιες προτασεις σας παραλληλα με την ερευνα μου.

Τα κυρια κριτηρια ειναι το budget,αν αρκει δηλαδη για αγορα DSLR και αν την χρειαζομαι πραγματικα κ μπορω να την αξιοποιησω.

Σκεφτομαι μεχρι 400 ευρω...Υπαρχει λοιπον κατι αξιολογο σε αυτη την τιμη?Αν οχι,πρεπει να ανεβουμε αρκετα σε λεφτα?

Η πρωτη μου αγορα ψηφιακης μηχανης ηταν πριν 6περιπου χρονια η olympus mju 300,την οποια χρησιμοποιω ακομα....Ταχει λοιπον τα χρονακια της κ σε συνδυασμο με το ταξιδι για Ν.Αφρικη ηταν οι αφορμες να παρω καινουργια...
Οσες φωτο εχω τραβηξει ηταν σε ταξιδια αναψυχης κ κοντινες εκδρομες...Ποτε μεχρι τωρα δεν πηγα σε καποιο μερος ή βγηκα καποια βολτα με σκοπο να φωτογραφησω...Δεν εχω ασχοληθει ποτε με επεξεργασια φωτο εκτος απο αφαιρεση κοκκινων ματιων!!!Πολυ λιγες απο τις φωτο μου τις εχω εκτυπωσει...Δεν ειμαι εντελως point & shot...."επαιζα"απο τημ 1η μερα αγορας της με τις όποιες ρυθμισεις μου προσφερε....

Αυτα τα λιγα για το "προφιλ" μου....

Προσωπικξ εκτιμηση οτι το budget φτανει ισως για καποιο εισαγωγικο μομτελο dslr αλλα τα υπολοιπα μαλλον συνηγορουν σε αγορα compact....αν κ ποτε δεν ειναι αργα να αρχισω να ασχολουμαι περισσοτερο...

Γενικοτερα η αγορα dslr ειναι συνυφασμενη με την αγορα φακων ειτε αμεσα ειτε βραχυπροθεσμα?Μια ακριβη compact με μια entry level dslr με τον "μαμα" φακο,εχουν σηήαντιλη διαφορα σε γενικες γραμμες?

Υ.Γ ο φωτογραφος που εχουμε κλεισει για το γαμο,πουλαει την olympus e300 με 3φακους(της olympus,ενας 300αρης ενας 22αρης κ αλλος ενας....με καθε επιφυλαξη γιατ δεν θυμαμαι καλα αλλα ήπορω να μαθω περισσοτερα) 900 ευρω( με λιγα παζαρια ισως λιγο παρακατω)....γενικοτερα πολυ "ψειρας" κ φαινοταν σε πολυ καλη κατασταση...πηρε προσφατα την canon 5D αν θυμαμαι καλα

Στα χρήματα που λες δεν υπάρχει dslr, μόνο ίσως ξεστοκάρισμα από παλαιότερες σειρές. Για το πόσο αξίζει το πακέτο της e300 δεν μπορώ να πω δίχως στοιχεία για τους φακούς. Πάντως η e300 είναι μοντέλο σχεδόν 4ετίας, σαν σώμα μεταχειρισμένο αξίζει από λίγα έως ελάχιστα.

Εάν θέλεις να κινηθείς σε Olympus, κάπου κάτω από τα 500 κινείται η e510 της οποίας μόλις ανακοινώθηκε ο αντικαταστάτης (ελάχιστα φθηνότερα η πιο κουτσουρεμένη e410). Όλα τα άλλα μοντέλα ξεκινούν κάπως πιο πάνω από το 500ρικο, και πάλι με τον βασικό φακό.
Εάν είναι να μείνεις στον ένα φακό, να πας σε μία καλή κόμπακτ καλύτερα, χίλιες φορές.

Ομολογω οτι εχω "ψαξει" ελαχιστα τα υπολοιπα thread καθως κ αλλα πιο εξειδικευμενα στη φωτογραφια(με εχει απορροφησει εντελως η οργανωση του γαμηλιου ταξιδιου!!) αλλα αποφασισα να ανοιξω το thread ωστε να ακουσω τις οποιες προτασεις σας παραλληλα με την ερευνα μου.

Τα κυρια κριτηρια ειναι το budget,αν αρκει δηλαδη για αγορα DSLR και αν την χρειαζομαι πραγματικα κ μπορω να την αξιοποιησω.

Σκεφτομαι μεχρι 400 ευρω...Υπαρχει λοιπον κατι αξιολογο σε αυτη την τιμη?Αν οχι,πρεπει να ανεβουμε αρκετα σε λεφτα?

Η πρωτη μου αγορα ψηφιακης μηχανης ηταν πριν 6περιπου χρονια η olympus mju 300,την οποια χρησιμοποιω ακομα....Ταχει λοιπον τα χρονακια της κ σε συνδυασμο με το ταξιδι για Ν.Αφρικη ηταν οι αφορμες να παρω καινουργια...
Οσες φωτο εχω τραβηξει ηταν σε ταξιδια αναψυχης κ κοντινες εκδρομες...Ποτε μεχρι τωρα δεν πηγα σε καποιο μερος ή βγηκα καποια βολτα με σκοπο να φωτογραφησω...Δεν εχω ασχοληθει ποτε με επεξεργασια φωτο εκτος απο αφαιρεση κοκκινων ματιων!!!Πολυ λιγες απο τις φωτο μου τις εχω εκτυπωσει...Δεν ειμαι εντελως point & shot...."επαιζα"απο τημ 1η μερα αγορας της με τις όποιες ρυθμισεις μου προσφερε....

Προσωπικξ εκτιμηση οτι το budget φτανει ισως για καποιο εισαγωγικο μομτελο dslr αλλα τα υπολοιπα μαλλον συνηγορουν σε αγορα compact....αν κ ποτε δεν ειναι αργα να αρχισω να ασχολουμαι περισσοτερο...

Γενικοτερα η αγορα dslr ειναι συνυφασμενη με την αγορα φακων ειτε αμεσα ειτε βραχυπροθεσμα?Μια ακριβη compact με μια entry level dslr με τον "μαμα" φακο,εχουν σηήαντιλη διαφορα σε γενικες γραμμες?

Υ.Γ ο φωτογραφος που εχουμε κλεισει για το γαμο,πουλαει την olympus e300 με 3φακους(της olympus,ενας 300αρης ενας 22αρης κ αλλος ενας....με καθε επιφυλαξη γιατ δεν θυμαμαι καλα αλλα ήπορω να μαθω περισσοτερα) 900 ευρω( με λιγα παζαρια ισως λιγο παρακατω)....γενικοτερα πολυ "ψειρας" κ φαινοταν σε πολυ καλη κατασταση...πηρε προσφατα την canon 5D αν θυμαμαι καλα
με την πτώση των τιμών να αγοράσεις dslr οπωσδήποτε. Θα δεις μεγάλη διαφορά στην ποιότητα των φωτογραφιών, κυρίως λόγω μεγέθους αισθητήρα (όχι mp) και φακών. Σε κάτι οικονομικό, και πολύ καλό για τα λευτά του δες εδώ http://www.shop13.gr/product_info.php?products_id=592 (ενδεικτικά).

Γιατί να μην δώσεις κάτι παραπάνω (100 ευρώ περίπου) και να μην πάρεις μια DSLR?Και η nikon και η Canon έχουν καλά εισαγωγικά μοντέλα,αλλά κι άλλες μάρκες όπως η Olympus,Fuji,Sony.Έστω και ξεστοκάρισμα, δεν είναι άσχημη η ιδέα ότι έχεις τη δυνατότητα νά αλλάζεις φακούς.
Oι compact έχουν το πλεονέκτημα της φορητότητας(μέγεθος) ευκολία χειρισμού(πάτα το κουμπί)και της αξιοπρεπούς εμφάνισης φωτογραφιών.Δυνατότητες περιορισμένες.Κινούμενα αντικείμενα, ξέχνα το.

Απ'ότι κατάλαβα πηγαίνετε γαμήλιο ταξίδι στη Ν.Αφρική(να ζήσετε!)

Αν πας με μία compact εκεί, θα βρίζεις την ώρα και τη στιγμή...Ο nilo ξέρει καλύτερα...

Μοντέλα και τιμές,τα είπαν και θα τα πουν και οι άλλοι.Ό,τι κι αν επιλέξεις,θυμήσου ότι το πιό σημαντικό εξάρτημα στη μηχανή έισαι εσύ...

Panasonic
Lumix FX500

Σε μεταχειρισμένα προσωπικώς θα έπαιρνα από 20D και πάνω, σκόπευτρο/κλείστρο/αξιοπιστία τα οποία στην πορεία αποδεικνύονται σημαντικά, ανήκουν στην ανώτερη κατηγορία.

Τα ξεστοκαρίσματα έχουν τιμές λίγο πιο πάνω από τα μεταχειρισμένα, σε σημείο να συμπροσδιορίζουν τις τιμές των τελευταίων...

και στους πωλητές στο ebay υπάρχουν ενδιαφέρουσες ευκαιρίες σε ξεστοκαρίσματα, για τους πιο τολμηρούς.

Πχ στην τιμή περίπου του Βλάση βγαίνει το κιτ της D40x με τον 18-55vr.

Και στα 550 το ίδιο κιτ με την D60.

και στους πωλητές στο ebay υπάρχουν ενδιαφέρουσες ευκαιρίες σε ξεστοκαρίσματα, για τους πιο τολμηρούς.

Πχ στην τιμή περίπου του Βλάση βγαίνει το κιτ της D40x με τον 18-55vr.

Και στα 550 το ίδιο κιτ με την D60.

Δυστυχώς δεν πρόκειται για τον 18-55 VR, αλλά για την έκδοση του φακού χωρίς το VR (Δηλ. AFS 18-55 DX ED). Αν ήταν με τον VR θα έκανα κι εγώ παραγγελία.

Τη D60 με τον 18-55 VR τη βρίσκω στη Θεσσαλονίκη 580 με εγγύηση Δαμκαλίδη και από κατάστημα που το ξέρω πολλά χρόνια.

Μήπως μπορείς να μας πεις ΑΚΡΙΒΩΣ για ποιούς φακούς πρόκειται; Μπορεί να έχει ενδιαφέρον...

Όσον αφορά την E300, απλά ξέχνα την. Στα multirama την ξεστόκαραν στα 249 πριν από λίγο καιρό. Μπορεί να έχουν κομμάτια ακόμα.

Από τη στιγμή που στα λεφτά που διαθέτεις βρίσκεις DSLR τότε πήγαινε άφοβα. Δεν θα έδινα με τίποτα πάνω από 250-300 για compact. Μιλάω για Compact και όχι για superzoom που είναι μια καλή ενδιάμεση λύση.

Προτάσεις?

Olympus Ε510 http://www.photoagora.gr/index.php?target=products&product_id=32706

Nikon D40x
http://www.adorama.gr/eshop/details.php?lang=gr&cat_id=1&corp_id=3&pr_id=2282

Θα δώσεις 60-80 ευρώ παραπάνω, αλλά αργότερα όταν θα την θέλεις, θα την έχεις.

Re: Απάντηση: Dslr ή compact?(για αμεση αγορα)

Panasonic
Lumix FX500

Χωρίς παρεξήγηση παιδιά, αυτό είναι ωραίο ηλεκτρονικό παιχνίδι αλλά φωτογραφική μηχανή δε θα το έλεγα, γιατί... έχω ξαναδεί!-bye-

Γιωργο να παρεις την nikon d40x με τον 18-55 απο την προσφορα που σου λεει παραπανω ο Jim στα 505 ευρω (ή απ οπου αλλου θελεις) και θα σου δανεισω εγω τον 55-200 vr για το σαφαρι σου και θα εισαι κομπλε. Μ αυτον τον συνδυασμο (ή μαλλον με κατωτερο γιατι ειχα την d40) τραβηξα εγω αυτα που ειδες στο σαφαρι.

σε καταστηματα στην Αθηνα μπορεις να βρεις την olympus e410 με φακο 17:45 στα 295 ευρω.βεβαια εχω και γω τις αποριες μου για αυτην τη μηχανη αν και η τιμη φαινεται πολυ λογικη.θα ανοιξω ενα αντιστοιχο θεμα κοιταξε το αν σε ενδιαφερει.

Δυστυχώς δεν πρόκειται για τον 18-55 VR, αλλά για την έκδοση του φακού χωρίς το VR (Δηλ. AFS 18-55 DX ED). Αν ήταν με τον VR θα έκανα κι εγώ παραγγελία.

Τη D60 με τον 18-55 VR τη βρίσκω στη Θεσσαλονίκη 580 με εγγύηση Δαμκαλίδη και από κατάστημα που το ξέρω πολλά χρόνια.

λάθος μου, μπερδεύτηκα από το κιτ της D60.

Ε, στη D60 μιλάμε για μία πολύ καλή τιμή σε μία καλή μηχανή. Κι εγώ από εδώ θα έπαιρνα με αυτά τα δεδομένα.

ακομα καλυτερα αυτη που λεει ο Βλασσης Nikon D60 18-55 vr στα 580. Για 75 ευρω διαφορα αξιζει αυτο το πακετο σε σχεση με την d40x και τον απλο 18-55. Και με τον 55-200 vr εισαι κομπλε.

Μήπως μπορείς να μας πεις ΑΚΡΙΒΩΣ για ποιούς φακούς πρόκειται; Μπορεί να έχει ενδιαφέρον...

Γραφω πολυ βιαστικα...τα στοιχεια που μπορεσα να μαθω..
Ειναι κ οι 3 φακοι olympus...

a)28-90 3,5-5,6

b)22-44 2,8-3,5

c)80-300 3,4-4,5

k ena φλας FL36 ή L36...

Y.Γ Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις!!!:worshippy:
Επανερχομαι ...