Dslr ή compact?(για αμεση αγορα)

22-44/2.8-3.5?

Είσαι σίγουρος?

Μήπως πρόκειται για τον 14-54/2.8-3.5? Γιατί αυτός είναι αξιόλογος φακός (550 ευρώ μόνος του).

Για το α) και γ) έχω τις επιφυλάξεις μου, μάλλον σου έδωσε τα ισοδύναμα εστιακά μήκη (δηλαδή πρόκειται για τους φακούς που δίνει η Ολυ στο διπλό κιτ, τον 14-45 και τον 40-150).
Αλλά 900 ευρώ το μεταχειρισμένο πακέτο είναι πάρα πολλά.

Το αντίστοιχο διπλό κιτ της e510 (πολύ ανώτερης της e300) + ο 14-54/2.8-3.5 κοστίζει ολοκαίνουργιο περίπου 1100 ευρώ

Αν πάντως σε ενδιαφέρει για dslr ακόμα, έστω κ για εισαγωγικό κομμάτι, με δυνατότητες όμως, μπορείς να δεις στο e-shop που δίνουν την Pentax K100d super με 399 ευρώ μαζί με τον φακό 18-55 της.
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.562229
Αυτήν αγόρασα πριν λίγους μήνες κ εγώ κ είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Έχει όμως αντικατασταθεί με την κ200, για αυτό έχει τέτοια τιμή. Εγώ την είχα πάρει από αυτούς τότε στα 430 νομίζω...

Φυσικά, η Κ100Ds είναι τίμια μηχανή και άριστη αξία στην τιμή αυτή.

Το είπαμε και παραπάνω, μπορούν να βρεθούν πολύ καλά τα απερχόμενα μοντέλα. Πχ η Canon 400D σε κιτ κάτω από 500 ευρώ. Απλώς το 400 ως απόλυτο όριο είναι ασφυκτικά χαμηλό, ουσιαστικά ..."φωτογραφίζει" συγκεκριμένες 1-2 φωτογραφικές.

22-44/2.8-3.5?

Είσαι σίγουρος?

Μήπως πρόκειται για τον 14-54/2.8-3.5? Γιατί αυτός είναι αξιόλογος φακός (550 ευρώ μόνος του).

Για το α) και γ) έχω τις επιφυλάξεις μου, μάλλον σου έδωσε τα ισοδύναμα εστιακά μήκη (δηλαδή πρόκειται για τους φακούς που δίνει η Ολυ στο διπλό κιτ, τον 14-45 και τον 40-150).
Αλλά 900 ευρώ το μεταχειρισμένο πακέτο είναι πάρα πολλά.

Το αντίστοιχο διπλό κιτ της e510 (πολύ ανώτερης της e300) + ο 14-54/2.8-3.5 κοστίζει ολοκαίνουργιο περίπου 1100 ευρώ

Λοιπον,επικοινωνησα σημερα μαζι του...Εχεις απολυτο δικιο..προκειται για το κιτ που δινει η olympus....k μαλλον μου εδωσε τα ισοδυναμα εστιακα μηκη(το κιτ που δινει η Olympus ειναι συγκεκριμενο?Υπαρχει περιπτωση να προκειται δηλαδη για αλλο κιτ?)

Για τον "καλο" οπως μου ανεφερε χαρακτηριστικα,(τον 22-44) προκειται για τον 11-22 2,8-3,5....Τωρα γιατι μου τον ανεφερε 22-44....δεν γνωριζω:smash:

Απο οτι καταλαβα παντως ειναι πολλα αυτα που ζηταει.....

όχι και τόσο, 0 11-22 πηγαίνει καινούργιος σχεδόν 800 ευρώ. Αλλά η ε300 είναι μία παλιά μηχανή...

Τάσο, το ερώτημα είναι, τους χρειάζεται ο φίλος για τη χρήση που θέλει? Μπορεί να είναι ακριβός αλλά, αν δεν τον χρειάζεται πραγματικά?

Το εστιακό μήκος πάντως (22-44 αντίστοιχο) είναι εξαιρετικά χρήσιμο, ξεκινά από ευρυγώνιο-υπερευρυγώνιο (22mm!) μέχρι σχεδόν νορμάλ.

εγω εχω μια compact sony cybershot dsc w200 12.1 mp
δεν ξερω και πολλα αν γνωριζει καποιος απο τους ειδικους αν ειναι καλη ασ πει
εγω σου την συνιστω.

όχι και τόσο, 0 11-22 πηγαίνει καινούργιος σχεδόν 800 ευρώ. Αλλά η ε300 είναι μία παλιά μηχανή...

Γιαυτο μου ειπε χαρακτηριστικα οτι "δινω ολο το πακετο οσο μου στοιχισε ο ενας φακος"....

Δυστυχως λογο πολυ περιορισμενου χρονου θα ειναι μαλλον η πιο "βιαστικη" αγορα μου(χωρις μελετη των διαφορων reviews κ.τ.λ...)....Θα βασιστω αποκλειστικα στην γνωμη σας..:music-smiley-005:

Πως τα καταφερνω παντα...το αρχικο μου budget να αυξανεται στην πορεια...:Banane0:(υποθετω οτι ειναι "χαρακτηριστικο" του φορουμ!!)

Το σιγουρο ειναι οτι δεν προκειται να αγορασω αμεσα (τουλαχιστον μεχρι την πραγματοποιηση του ταξιδιου μας) εξτρα φακο...Αργοτερα,βλεπουμε....

Μεταξυ των 3 κυριαρχων εταιριων που επικρατουν στο χωρο dslr(συμπεραινοντας απο τις μεχρι τωρα προτασεις σας) Nikon-Olympus-Canon..υπαρχει καποια που υστερει...ας πουμε σε "περιορισμενη" συμβατοτητα φακων...ή πιο ακριβους φακους...ή πιο "ογκωδεις"...Γενικοτερα κατι,που περα απο τα εκαστοτε χαρακτηριστικα της καθε μηχανης,θα μπορουσε να με αποτρεψει απο καποια εταιρια...? (καπου αναφερετε για 4/3 για olympusτι ειναι αυτο?το καδρο?:smash::smash:)

Την περιπτωση της e-300...μαλλον πρεπει να την ξεχασω....Θα εχω εναν πολυ καλο φακο με παλιο σωμα..αρα θα πρεπει να δωσω επιπλεον χρηματα για νεο σωμα....κ υποθετω θα πρεπει αν ειναι olympus..

Μια συνοψη των προτασεων σας...χωρις ιδιαιτερη ερευνα αγορας
1)Nikon d40 18-55 410E
2)Nikon d60 18-55VR 585E
3)Olympus 410 14-42 420E
4)Olympus 410 14-42 k 40-150 500E
5)Olympus E510 14-42 459E
6)Olympus E510 14-42 40-150 569E

Aπο canon μεχρι τα 550 ευρω περιπου τι εχουμε?

Καποιο ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ σαιτ με reviews dslr που να εχει βαθμολογιες κ αναλογη καταταξη για να παρω μια γρηγορη "γευση"..θα με βοηθουσε...

Υ.Γ Παιζει μια "ακρη" για καλες τιμες σε olympus μεσω του φωτογραφου που αναφερω πιο πανω...Περιμενω να μου πει τιμες για τα μοντελα που αναφερω πιο πανω για να δω αν οντως ισχυει...

Last edited:
Canon την 400D με τον βασικό φακό εκεί κοντά στα 550, συν επιστροφή 60 ευρώ μέχρι 30/6.

Δοκιμές στο dpreview.com, ίσως το μεγαλύτερο, φυσικά υπάρχουν και αλλού καλά τεστ.

Δύο θα έλεγα ότι είναι οι μεγάλοι, Canon-Nikon, η Olympus δεν παίζει στο ίδιο γήπεδο, όπως και η Pentax-Sony. Τα συστήματα Canon-Nikon διαφέρουν παρασσάγγας από τους λοιπούς. Τα 4/3 είναι η μοντούρα/κάδρο/σύστημα της Olympus, η οποία αποφάσισε να φύγει από τις αναλογίες 3:2 του φιλμ 35mm. Επίσης είναι η εταιρία με τους μικρότερους αισθητήρες.

εγω πηρα την ε-410 με 14-42 φακο με 330 ευρο πριν κανα μηνα και ειμαι super-happy. ειναι η πρωτη μου dslr, και σε σχεση με μια παλια compact που ειχα η διαφορα ειναι τεραστια. αμα δεν θα γινεις προ νομιζω ειναι αρκετα καλη μηχανη.
τα site gia reviews ειναι 2
www.cameralabs.com
www.dpreview.com

Σε αυτά τα χρήματα θα έπαιρνα την Nikon D60 (Αφού έχει τον VR πάνω) που σου είπε ο Τάσος.

Επίσης η Canon D400 είναι καλή περίπτωση αλλά έχει τον επεξεργαστή Digic II πάνω που τον θεωρό λίγο (άντε λιγάκι) ξεπερασμένο.

Ο επεξεργαστής παίζει ρόλο στην ταχύτητα ριπής, ιδίως.

Να επισημάνω και τον παράγοντα κατασκευής, όσο ρόλο μπορεί να παίζει:

Olympus: made in China
Pentax: "assebled" in Phillipines / Vietnam
Nikon: made in Thailand (πλην της D3, η οποία είναι made in Japan)
Canon: made in Japan (τα σώματα τουλάχιστον απαρεγκλίτως)
Sony: made in Malaysia (αυτά που έρχονται Ευρώπη)

Ο επεξεργαστής παίζει ρόλο στην ταχύτητα ριπής, ιδίως.

Να επισημάνω και τον παράγοντα κατασκευής, όσο ρόλο μπορεί να παίζει:

Olympus: made in China
Pentax: "assebled" in Phillipines / Vietnam
Nikon: made in Thailand (πλην της D3, η οποία είναι made in Japan)
Canon: made in Japan (τα σώματα τουλάχιστον απαρεγκλίτως)
Sony: made in Malaysia (αυτά που έρχονται Ευρώπη)

Έρχονται και Sony made in Japan. Πχ η α350.

Ναι για την α350 μάλλον έχεις δίκιο. Και η α700, ομοίως.

Να σημειώσω πως σε μία πρόσφατη βάπτιση είδα το παράδοξο, ο κύριος φωτογράφος να έχει την α700 -φακό δεν πρόσεξα- και η βοηθός του σώμα Canon (30D εικάζω) με L φακό!

Last edited:
Ναι για την α350 μάλλον έχεις δίκιο. Και η α700, ομοίως.

Να σημειώσω πως σε μία πρόσφατη βάπτιση είδα το παράδοξο, ο κύριος φωτογράφος να έχει την α700 -φακό δεν πρόσεξα- και η βοηθός του σώμα Canon (30D εικάζω) με L φακό!

Θα ήταν ηλικιωμένος και δε την είχε συνηθήσει.:ADFADF1:

Το έχω δει και εγώ. Υπάρχουν νέοι φωτογράφοι με πολύ καλές γνώσεις.

μπα, δεν ήταν μεγάλος. Μάλλον βιντεοκαμεράκιας ήταν. Γι' αυτούς η Sony είναι και καλά εγγύηση. Και η Πίτσος είναι, στα ψυγεία, θα πει ο άλλος. Και μ' αυτό?

Άλλο να κρίνω την Sony αντικειμενικώς ως τίμια πρόταση, και άλλο να πίνω νερό στο όνομά της. Τέτοιο πράγμα δεν παίζει στα φωτογραφικά, τελεία. Για όνομα, υπάρχουν ιστορικά ονόματα στο χώρο (πχ Νίκον) που μπροστά του η σόνυ (ακόμη και με το βάρος της Μινόλτα) ωχριά.

εγω πηρα την ε-410 με 14-42 φακο με 330 ευρο πριν κανα μηνα
ειναι ευκολο να μου πεις σε ποιο καταστημα ή να μου στειλεις μηνυμα αν θεωρειται διαφημιση.ευχαριστω

ειναι ευκολο να μου πεις σε ποιο καταστημα ή να μου στειλεις μηνυμα αν θεωρειται διαφημιση.ευχαριστω

ειναι καπου στη γωνια εμμανουηλ μπενακη και σταδιου στο κεντρο. Γραφει πανω kodak express νομιζω, δεν θυμαμαι ακριβως διευθυνση. Θα το κοιταξω 2night και θα σου πω 2morow.
ειναι 299 ΕU με 17-45 και 330 με 14-42.