Dslr ή compact?(για αμεση αγορα)

Ως "καθημερινό" εννοώ τον καθένα που χρησιμοποιεί φωτογραφική μηχανή. Για να βγάλει φωτογραφίες στον τόπο που πήγε, για να βγάλει μια αναμνηστική με την παρέα του κλπ. Που μπορεί να καταλήγει σε σχεδόν καθημερινή χρήση και μεγάλο αριθμό φωτογραφιών, δεν αποκλείεται.
Ως "ερασιτέχνη" εννοώ αυτόν που φωτογραφίζει δίχως αποχρώντα λόγο, άλλον πέραν του ότι τον ευχαριστεί, γενικώς "το ψάχνει".

Τώρα επί του προκειμένου, νομίζω πως με μπάτζετ αυστηρώς κάτω των 600 ευρώ, η D60 είναι μία πολύ καλή λύση, με την Pentax K200D μία εξίσου ενδιαφέρουσα λύση -βέβαια σαν όνομα η Nikon είναι αλήθεια βαραίνει κάπως έναντι της Πένταξ.
Εάν βέβαια πετύχει κανείς την K10D σε κανένα ξεστοκάρισμα (600 ευρώ σε κιτ την είχα δει) ή και την Canon 400D, είναι επίσης καλές και οικονομικές περιπτώσεις.

η αγορά μικρής κόμπακτ είναι απαραίτητη, γιατι πηγαίνει παντού. Πόσοι έχουμε χάσει μια καλή λήψη γιατί είχαμε βαρεθεί να κουβαλήσουμε την slr μαζί μας;

Και πόσοι όμως έχουν "χάσει" λήψεις επειδή πίστεψαν πως η κόμπακτ τους τα κάνει όλα -και ερήμην τους-?!

Να πω κι εγω την γνωμη μου. Καταρχην πιστευω οτι το διλλημα δεν πρεπει να ειναι σουπερζουμ η dslr, αλλα compact η dslr. Ποια θα προτιμησεις εξαρταται απο τις αναγκες σου. Θες μια μηχανη να την εχεις παντα μαζι σου, με παραχωρησεις στην ποιοτητα αλλα με μεγαλο πλεονεκτημα την φορητοτητα και την ευκολια χρησης? Τοτε πας σε compact. Αν προτιμας πολυ καλη ποιοτητα φωτογραφιας, σκεφτεσαι να ασχοληθεις πιο σοβαρα με την φωτογραφηση τοτε πρεπει να επιλεξεις dslr. Να τελειωσω λεγοντας οτι εχω δει πολυ ωραιες fotos απο compact μηχανες. Αλλωστε την διαφορα δεν την κανει η μηχανη αλλα ο φωτογραφος. -bye-

Ευχαριστω κ παλι για ολες τις προτασεις-επισημανσεις σας!!!
Υστερα απο αυτα που μου γραψατε...πηγαινα τελικα προς slr...αλλα το αποτελειωτικο χτυπημα το εδωσε η αρραβωνιαστικια μου σημερα!!!
Χαζευαμε λοιπον στο νετ διαφορα απο τα μοντελα που μου προτεινατε πιο πανω....κ οταν φτανουμε στην TZ5....μου λεει.."καλα,παλι μικρη θα παρουμε???"....Ο κυβος λοιπον εριφθη!!

Αυριο θα παμε να δουμε τα υποψηφια μοντελα απο κοντα....Αληθεια σε ποιο μαγαζι να παμε?Οσα περισσοτερα μοντελαεχει τοσο καλυτερα...
Πιθανον να αποκλεισω καποια απο την αισθηση που θα μου δινουν στο κρατημα...

Αναφερετε πιο πανω για μεταχειρισμενες...γενικοτερα,δεν εχω προβλημα να αγορασω μεταχειρισμενη....Εννοειτε απο ebay ή καποιο ελληνικο σαιτ με αγγελιες ή πιθανον απο καποιο περιοδικο του χωρου?

Διαβασα στο dpreview για την 450D που αναφερει ο Jim...αν θυμαμαι καλα για μεταχειρισμενη...φαινεται πολυ καλη...αν μπορουσα να την βρω περιπου στα 600 ευρω(καινουργια την βρηκα 715 με τον 18-55 IS αλλα οχι με την εγγυηση αντιπροσωπειας) μεταχειρισμενη μαλλον θα την προτιμουσα σε σχεση με την D60...Αυτο το liveview,που αποτι καταλαβα ειναι η προεπισκοπηση της φωτο οπως συμβαινει κ με τις compact,μου κεντρισε το ενδιαφερον....

Επισης,ετσι οπως το σκεφτομαι τωρα,μαλλον θα μεινω με το φακο του εκαστοτε κιτ(18-55VR ή 18-55IS) και επιπλεον τον 55-200VR ή 55-250ΙS.....(192 kai 242 αντιστοιχα)....Υπαρχει αμεση συγκριση μεταξυ των πιο πανω?
Υπερτερει καποια απο της Nikon-canon οσον αφορα συμβατοτητα με αξιολογους φακους(με τα παραπανω χαρακτηριστικα)τριτων κατασκευαστων?

Αυριο θα εχω νεοτερα μετα την "προσωπικη επαφη" με τις μηχανες...

Κατά σύμπτωση την άλλη εβδομάδα θα είμαι αθήνα οπότε μάζεψα στοιχεία και για μένα. Έχουμε:

Adorama Πλ. Κάνιγγος
Katerelos Τζ.Κεννεντυ 8 (Περιστέρι)
Perfectshop Χαλκοκονδύλη 35
Photoagora Απέναντι πολυτεχνείου
Γεραμας Εμμ.Μπενάκη 34
Γιαννατος Εμμ.Μπενάκη 10
Σταυρινακής Πατησίων 19

Όλα κέντρο...

Αν κάποιος μπορεί να μας πει κάποιες άλλες προτάσεις, είναι ευπρόσδεκτες. Σε κάποια ίσως μπορέσεις να δεις και επι τόπου. Πάρε καμία μνημούλα μαζί σου.

Προτείνω να περάσετε κ από τον Πρόδρομο Γαλαίο, είναι της αλυσίδας Φωτοαγοράς, στο πλάι της Σταδίου, διαγώνια της Πεσματζόγλου.

Διαβασα στο dpreview για την 450D που αναφερει ο Jim...αν θυμαμαι καλα για μεταχειρισμενη...φαινεται πολυ καλη...αν μπορουσα να την βρω περιπου στα 600 ευρω(καινουργια την βρηκα 715 με τον 18-55 IS αλλα οχι με την εγγυηση αντιπροσωπειας) μεταχειρισμενη μαλλον θα την προτιμουσα σε σχεση με την D60...Αυτο το liveview,που αποτι καταλαβα ειναι η προεπισκοπηση της φωτο οπως συμβαινει κ με τις compact,μου κεντρισε το ενδιαφερον....

Υπερτερει καποια απο της Nikon-canon οσον αφορα συμβατοτητα με αξιολογους φακους(με τα παραπανω χαρακτηριστικα)τριτων κατασκευαστων?

Χλωμό να βρεις να πωλείται ως μεταχειρισμένο μοντέλο του οποίου η διάθεσή του στην αγορά άρχισε μόλις προ 2 μηνών.

Όσο για τη "συμβατότητα" με φακούς, με την Canon σου ανοίγεται ένας ...θαυμαστός κόσμος φακών χειροκίνητης εστίασης (ακόμη και χειροκίνητων Nikkor). Εάν εννοείς όμως σύγχρονους φακούς, αμφότερες οι εταιριες (Canon-Nikon) υποστηρίζονται εκτενέστατα από τους τρεις μεγάλους ανεξάρτητους κατασκευαστές (Sigma-Tokina-Tamron)

Το live view δεν είναι τόσο χρήσιμο ως απλή προεπισκόπιση της φωτογραφίας όπως στις κόμπακτ, όσο ως βοήθημα σύνθεσης και ακριβέστατης εστίασης -βέβαια έτσι είναι χρήσιμη ιδίως σε τρίποδο, σου λύνει δε τα χέρια σε λήψεις macro. Δηλαδή κανονικά χρησιμοποιείς το οφθαλμοσκόπιο, μην νομίζεις πως θα τραβάς όπως με τις κόμπακτ, δηλαδή μισό μέτρο μακρυά από το σώμα σου η μηχανή. Μην ξεχνάς πως πλέον το σύνολο μηχανή-φακός αποκτά ένα σημαντικό βάρος (άνετα ξεπερνά το κιλό με έναν φακό -πλην του κιτ), οπότε πρέπει να έχεις σταθερό κράτημα.

Last edited:
Υπάρχει και Αθανασόπουλος, Παπαδάκης αλλά, ψάχνω διευθύνσεις...

Παπαδάκης - Εμμ.Μπενάκη 5
Να τις δεις και να τις πιασεις μπορεις και στο public sto σύνταγμα , η στο mediamart

Παπαδάκης - Εμμ.Μπενάκη 5
Να τις δεις και να τις πιασεις μπορεις
...και να στη σπάσει μπορεί!:tdown:

Προτείνω Σταυρινάκη- Πατησίων και Βερατζέρου. Καλύτερες τιμές και αξιοπιστία.-bye-

Eκανα μια βολτα απο ολα σχεδον τα μαγαζια που αναφερονται στο αντιστοιχο thread..
"επικεντρωθηκα" στην Nikon D60 και Canon 400D..
Oi καλυτερες τιμες,με εγγυηση αντιπροσωπειας,που βρηκα ειναι 570 για nikon με δωρο μια τσαντα nikon κ ενα φιλτρακι προστασιας φακου και 560(κ 60 ευρω επιστροφη απο canon...αρα 500ευρω) για canon..

Γενικοτερα,κανεις δεν με ωθησε "ξεκαθαρα" προς μια απο τις 2....
Η d60 νεο μοντελο με πιο "συγχρονη" σχεδιαση κ με καλο φακο με σταθεροποιηση στο κιτ....δοκιμασμενο κ αξιοπιστο μοντελο με "απλο" φακο για την 400D...ηταν τα σχολια που μου ειπαν ολοι σχεδον οι μαγαζατορες....

Μου εδινε η γυναικα τις μηχανες σε τυχαια σειρα κ χωρις να βλεπω...κ η D60 μου καθοταν στο χερι καλυτερα..."κουμπωνε" καλυτερα βρε παιδι μου...

Ενω λοιπον κατεληγα σε D60...στο τελευταιο μαγαζι που πηγα....μου προσφερε την 400D,με τον απομεινοντα απο το κιτ της 450D,φακο 18-55 IS sta 580ευρω(-60 επιστροφη αρα 520ευρω)...Ο φακος δεν εχει δικο του κουτι κ ηταν στην βιτρινα(με εγγυηση αντιπροσωπειας ομως..)...κ με εβαλε σε σκεψεις παλι....

Πρεπει να αποφασισω στην επομενη ωρα ωστε να την παρω σημερα....

Έχω δουλέψει σε ηλεκτρονικά καταστήματα περίπου 8 χρόνια και ένα πράγμα έμαθα. Ποτέ μα ποτέ δεν αγοράζω κάτι από βιτρίνα, εκτός και αν υπάρχει δραματική εκπτωση. Πιστεψε με τα έχω δει από μέσα και τα ξέρω.

Όσον αφορά τις δύο μηχανές, θα έπαιρνα την Nikon.
Η επιλογή δική σου. Και με τις δύο πάντως θα μείνεις ευχαριστημένος.

Φευγω σφαιρα για Γαλαιο!!!!!

Καμια προταση για καρτα μνημης?
Οι sandisk extreme III(4gb 33ευρω) ειναι καλες?