Dslr ή compact?(για αμεση αγορα)

Φευγω σφαιρα για Γαλαιο!!!!!

Καμια προταση για καρτα μνημης?
Οι sandisk extreme III(4gb 33ευρω) ειναι καλες?

Παρε 2 καρτες. Αχρειαστη να ναι αλλα στο σαφαρι αν σου κρασαρει η μια και δεν εχεις αλλη......kisses.:ciao:

Έχω δουλέψει σε ηλεκτρονικά καταστήματα περίπου 8 χρόνια και ένα πράγμα έμαθα. Ποτέ μα ποτέ δεν αγοράζω κάτι από βιτρίνα, εκτός και αν υπάρχει δραματική εκπτωση. Πιστεψε με τα έχω δει από μέσα και τα ξέρω.

Όσον αφορά τις δύο μηχανές, θα έπαιρνα την Nikon.
Η επιλογή δική σου. Και με τις δύο πάντως θα μείνεις ευχαριστημένος.

δεν θα διαφωνούσα, όμως ο 18-55is της Canon, μόλις ήρθε στη χώρα μας. Πόσο νομίζεις θα έμεινε στη βιτρίνα? Κανονικά μόνος πωλείται σημαντικά περισσότερα. Πρόκειται για έναν εντελώς καινούργιο φακό, δεν είναι μόνο η σταθεροποίηση η διαφορά, μιλάμε για άλλη οπτική σχεδίαση από τον παλιό 18-55. Υπάρχει και σε τεστ στο photozone.de, με πάρα πολύ καλά λόγια.

Παρε 2 καρτες. Αχρειαστη να ναι αλλα στο σαφαρι αν σου κρασαρει η μια και δεν εχεις αλλη......kisses.:ciao:

Καλά όταν πάω σαφάρι θα πάρω και άλλη. Μέσα στο φαρμακείο θα την φυλάω

:FSGSFGS4:

Την πήρα!!με κάρτα μνήμης κ έξτρα μπαταρία νίκον,645... Νίκο τώρα είδα το ποστ σου...δεν θέλω να το σκέφτομαι αυτό που λες...Πάντως εχω μια 2gb του κινητού..Οπότε θα βάλω αυτή αν πάει κατι στραβά!! Μόλις επιστρέψω σπίτι,επανέρχομαι με ευχαριστίες κ.τ.λ....!

δεν θα διαφωνούσα, όμως ο 18-55is της Canon, μόλις ήρθε στη χώρα μας. Πόσο νομίζεις θα έμεινε στη βιτρίνα? Κανονικά μόνος πωλείται σημαντικά περισσότερα. Πρόκειται για έναν εντελώς καινούργιο φακό, δεν είναι μόνο η σταθεροποίηση η διαφορά, μιλάμε για άλλη οπτική σχεδίαση από τον παλιό 18-55. Υπάρχει και σε τεστ στο photozone.de, με πάρα πολύ καλά λόγια.

Υπό νορμάλ συνθήκες έτσι είναι Τάσο. Έχω δει πολλά όμως. Έχω δει ευαίσθητο προιόν στον ήλιο στη βιτρίνα Αυγουστιάτικα για πολλές μέρες, και έχω δει ανοιχτό προιόν να το πέρνει κάποιος, να το χρησιμοποιεί για το Σ/Κ και να το ξαναβάζει στη βιτρίνα τη Δευτέρα. Και όχι μια και δυό...

Παιδια,σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ για την αμεση ανταποκριση και βοηθεια!!:grinning-smiley-043
Τωρα εχει να πεσει μελετη και πειραματισμος ωστε να μπορεσω να την αξιοποιησω οσο μπορω στο ταξιδι μας..

@send
Ειχα διαβασει κ εγω(νομιζω στο dpreview) οτι ειναι καλυτερος ο 18-55IS απο τον απλο γενικοτερα κ οχι μονο λογω σταθεροποιησης...Γιαυτο μπηκα για λιγο σε διλλημα....Λιγο η επισημανση του jim...λιγο οτι δεν μου ενεπνεε εμπιστοσυνη ο πωλητης....την απερριψα...

Απολυτα ευχαριστημενος απο τον Γαλαιο...Ευγενικοτατος,διαθεση για εξυπηρετηση(δοκιμασα διαφορους φακους για να δω "ζυγισμα") και οι καλυτερς τιμες(για τα συγκεκριμενα μοντελα)απο ολους οσους επισκεφτηκα χθες και μαλιστα με εγγυηση αντιπροσωπειας...

Προβλεπεται να γινομαι συχνος επισκεπτης της κατηγοριας φωτογραφια-βιντεο...δυστυχως δεν θα μπορω να "προσφερω" αρχικα,παρα μονο ισως πληροφορηση για νεους υποψηφιους αγοραστες σχετικα με καταστηματα κ τιμες...αλλα ευελπιστω στο μελλον να "γινω καλυτερος"!!:grandpa:

Y.Γ για 1η φορτιση τι ισχυει?

Μέχρι να σου βγάλει ο φορτιστής ότι φορτίστηκε, ούτως ή άλλως διακόπτουν τη φόρτιση μετά -νομίζω δηλαδή.

Σε ότι είναι λιθίου, θέλει πλήρη κύκλο φόρτισης. Το περίφημο (αναφέρομαι σε ώρες) 16-8-8 (τρεις πλήρης φορτίσεις από την αρχή δηλαδή).

Δεν ξέρω αν είναι σωστό, αλλά, εγώ έτσι κάνω.

Εμένα στην καινούργια σε 2 ώρες φόρτισε πλήρως. Τι να την άφηνα παραπάνω, αφού το κόβει ο φορτιστής. Αλλά πάντα εξαντλώ (περίπου) την μπαταρία πριν την ξαναφορτίσω.

Με γειά και καλές φωτογραφίες! :smile:

Σχετικά με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου:
1. Μη περιμένετε να ξεφορτιστούν εντελώς για να τις φορτίσετε. Η τακτική βαθειά εκφόρτιση μειώνει τη ζωή τους.
2. Όσες δεν χρησιμοποιείτε, κρατήστε τις σε μέρος δροσερό, αλλά μισο-άδειες, γύρω στο 40% -ούτε ξεφόρτιστες εντελώς, ούτε πλήρως φορτισμένες. Η διατήρηση σε πλήρη φόρτιση και σε υψηλή θερμοκρασία τις καταστρέφει.
3. Κάθε 30 περίπου εκφορτίσεις, κάντε μια πλήρη εκφόρτιση/φόρτιση για να διατηρεί το ενσωματωμένο κύκλωμα την ακρίβεια της μέτρησης της χωρητικότητας και της αποθηκευμένης ενέργειας.

Με γεια και καλορίζικη φίλε μου!
Τον Γαλαίο δεν τον ξέρω. Με την πρώτη ευκαιρία θα τον επισκευτώ.
Ακούω καλά λόγια.
Περιμένουμε έργα σου!
-bye-

Με γειά κι από μένα. Όποια μηχανή κι αν έπαιρνες θα ήταν πολύ ικανοποιητική για σένα. Όμως από εδώ και πέρα χρειάζεται προσπάθεια ώστε να πάρεις από τη μηχανή τα αποτελέσματα που επιθυμείς.

Πάντως μη διστάσεις να ρωτήσεις ό,τι θέλεις. Εδώ είμαστε.

καλορίζικη η μηχανή!!!

(ουτε γω ξερω τον Γαλαιο αν γνωριζει καποιος διευθυνση ας μας πει να τον επισκεφτουμε)