DSLR / Mirrorless ή ……, ποιο είναι το μέλλον της φωτογραφικής αγοράς ?

Re: Απάντηση: Re: DSLR ή Mirrorless, ποιο είναι το μέλλον?

Kαι σε εκδρομές/ταξίδια/διακοπές τι κάνεις; Κουβαλάς και τα δύο συστήματα;

Ναι κουβαλώ και τις 2!!! Πάω συχνά ταξίδια στο εξωτερικό (1-2 κάθε χρόνο) και έχω με strap στον έναν ώμο την Nikon D7100 και με strap στον άλλο ώμο ή στην τσέπη μπουφάν την Α5100....βάζω π.χ. τον 17-70 στην Nikon Και έχω τον 35mmf1.8 στην sony ή τον 16mm με τον ultrawideconverter και έτσι ελαχιστοποιώ και τις αλλαγές φακών....έχω αποκτήσει από σπόντα πλέον χωρίς χρήματα και την Nikon D5500 και σκέφτομαι μήπως πάρει την θέση της D7100 σε ταξίδια και απλά να έχω την D7100 για βαφτίσεις, γάμους, πάρτι φίλων κλπ....
Θα μπορούσα να έχω την Α6000 για ταξίδια μαζί με την Α5100 και έτσι θα γλίτωνα πολύ σε βάρος/όγκο, άλλα ο sony 16-70 δεν μπορεί να αντικαταστήσει δυστυχώς τον sigma 17-70 + ότι θα έχανα την διάρκεια της μπαταρίας (ξεχνάω να φορτίζω τις μπαταρίες και η nikon με έχει γλιτώσει πολλές φορές όταν ξεμένει η A5100)

κι εγώ σαν τον karamela είμαι, σπανίως βγαίνω από το σπίτι με λιγότερες από 2 μηχανές. Στη χειρότερη με 1 mirrorless & 1 action cam...

και τι κανετε βρε παιδες... για καφε τις πατε???:hmmmm2:

εγώ πάντως έχω καταλήξει για καφέ με την Νίκον με τον φακό 70-300 πάνω στο τραπέζι και τη Σόνυ στο χέρι.
Και όντως να με κοιτάζουν λίγο περίεργα.
Οπότε...μάλλον ναι.

Μέτρηση για evf lag/blackout στην A7II .. θα χρειαστεί η καινούργια γενια των stacked αισθητήρων για να αρχίσουμε να λέμε οτι είναι αμελητέο .. προς το παρόν σε άλλες λίγο-σε άλλες πολύ, είναι αισθητό (και σπαστικό για action χρήση )

https://ventspace.wordpress.com/2014/11/05/sony-a77-mark-ii-evf-lag-and-blackout-test/

εγώ πάντως έχω καταλήξει για καφέ με την Νίκον με τον φακό 70-300 πάνω στο τραπέζι και τη Σόνυ στο χέρι.
Και όντως να με κοιτάζουν λίγο περίεργα.
Οπότε...μάλλον ναι.

Βασικά το ίδιο έχω πάθει και εγώ και μάλιστα πολλές φορές!!χαχα Πάντως ειδικά σε ταξίδι δεν θα πήγαινα με τίποτα με μόνο μια μηχανή, δεν θα ρίσκαρα να πάθει κάποια ζημιά και να μείνω χωρίς μηχανή, βάλε ότι όταν έχεις πάνω σου 2 μηχανές δεν αλλάζεις και συχνά φακούς!!!

εγω τελευταια εχω την ΓΧ1 και τον 14/2.5 μαζι μου, και με αυτα τραβαω τα 80% των φωτογραφιων εξω, και περνω μερικεσ φορες τον 25/1.4 για κανα πορτρετο αν ειναι

Η α77 ΙΙ είναι στο τεστ, όχι η α7 ΙΙ.

Xε χε .. συνήθως βάζω περισσότερα εφτάρια .. τωρα έφαγα ένα ;).

H ουσία είναι οτι συμβαίνει σε όλες της τρέχουσας γενιάς (μια αμφιβολία κρατάω για την NX1) .. αλλά θα εξαλειφθεί στην επόμενη γενιά οπως και λεγεται οτι εξαλείφθηκε στις RX10II .. ίσως παίζει ρόλλο και το leaf shutter εκεί αλλά κυρίως λόγω του ταχύτατου αισθητήρα.

http://www.dpreview.com/forums/thread/3878198

Από τη συνέντευξη του Masaya Maeda, διευθύνοντος συμβούλου της Canon:

HDVP: Why has Canon been slow in transitioning to 4K for your DSLRs?

Maeda: Because we’re slow (laughing). There are power consumption challenges, as well as heat issues, that we need to solve, so we’re investigating what we can do right now. The DSLR camera will have to be compact in size because, if it becomes larger, it turns into a C300.

HDVP: We've seen the success of the Sony a7S and Samsung NX1 mirrorless cameras. Do you think there's a market for a Canon mirrorless 4K camera that doesn't fit in the Cinema EOS line?

Maeda: I think that's a promising product, but we don't like to imitate others, so I think it would be a slightly different product if we release something like that.

HDVP: What are your expectations with the new XC10, and how will it be used?

Maeda: We developed this small 4K camera so that the users themselves can figure out how to use it. We really want users to explore the camera, and we're looking forward to what they come up with. I hope that Canon USA is also exploring new ways that this camera can be used. Initially, my personal impression is that it was going to be suited for news crews.

Ακόμη στα "investigating" και στα "if" κι εφόσον είναι η Canon.
Το μέγεθος των DSLR τούς φαίνεται μικρό για επαρκή απαγωγή της θερμότητας!
Η (για τα δεδομένα της Canon) "small" XC10 των 2500$ με τον 1" αισθητήρα και τον αργό φακό 2.8-5.6 ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν σε ποιους χρήστες μπορεί να απευθύνεται.

Last edited:
http://www.eoshd.com/2015/07/canon-profit-down-16-as-demand-for-cameras-continues-to-fall/
".. It is important to note that it isn’t just compact camera sales (which have dropped 70% from their peak in 2008) but DSLR sales which are dropping at an alarming rate as well."

Oτι νάναι γράφει .. οι Dsrl έχουν την μικρότερη πτώση φέτος στο διαστημα Iανουαριο-Μάιο shipments .. (-7,9% σε τεμάχια, -2% σε αξία) εναντι mirrorless (-5.1%, -5.1%) και compact (-21.2, -8.8%). Δεν ξέρω πόσο μπορεί να επηρεάσει αν συμπεριληφθεί και η Samsung .. αλλά δεν μπορεί να είναι αξιόλογη η διαφορά ..

Στου δε φακούς ακόμα καλύτερα : Dslr +1.2%, +8.1%, .. Mirrorless -7.4%, +1.9%

http://www.cipa.jp/stats/documents/e/d-201505_e.pdf
sales.png

http://www.cipa.jp/stats/documents/e/s-201505_e.pdf
lens-sales.png

Εμ, με τόσες πωλήσεις DSLR γιατί μετά να τους νοιάξει να φτιάξουν κάτι μικρό και πρωτοποριακό σε mirrorless;

Θα συνεχίσουν να αρμέγουν την ίδια αγελάδα, τις DSLR, κρατώντας και μια σειρά M για ξεκάρφωμα, τάχα ότι δραστηριοποιούνται και στις mirrorless.

Μάλιστα δεν μπορούν να βρουν λύση για την υπερθέρμανση στο 4Κ στα μεγάλα σώματα DSLR και τους προβληματίζει και η κατανάλωση μπαταρίας! Σίγουρα θα ανησυχούν και για το κόστος κατασκευής, με τους νέους επεξεργαστές και λοιπές αναβαθμίσεις σε hardware που απαιτούνται.

Στα επαγγελματικά μοντέλα ξέρουν τη λύση, τα δίνουν 10 και 20.000 και τέλος το πρόβλημα.
Στα χαμηλού κόστους μοντέλα όμως είναι το θέμα τι μπορούν να κάνουν.

Εμ, με τόσες πωλήσεις DSLR γιατί μετά να τους νοιάξει να φτιάξουν κάτι μικρό και πρωτοποριακό σε mirrorless;

Θα συνεχίσουν να αρμέγουν την ίδια αγελάδα, τις DSLR, κρατώντας και μια σειρά M για ξεκάρφωμα, τάχα ότι δραστηριοποιούνται και στις mirrorless.

Μάλιστα δεν μπορούν να βρουν λύση για την υπερθέρμανση στο 4Κ στα μεγάλα σώματα DSLR και τους προβληματίζει και η κατανάλωση μπαταρίας! Σίγουρα θα ανησυχούν και για το κόστος κατασκευής, με τους νέους επεξεργαστές και λοιπές αναβαθμίσεις σε hardware που απαιτούνται.

Στα επαγγελματικά μοντέλα ξέρουν τη λύση, τα δίνουν 10 και 20.000 και τέλος το πρόβλημα.
Στα χαμηλού κόστους μοντέλα όμως είναι το θέμα τι μπορούν να κάνουν.

Πάντως είναι απίστευτο πόσο καλά κρατάνε ακόμα οι Dslr σε πωλήσεις, έχουν βγει τόσα μοντέλα mirroless και παρόλαυτα οι dslr κρατάνε....βασικά διαψεύδονται όσοι λέγανε πριν 2-3 χρόνια ότι το 2015-2016 οι mirrorless θα έχουν μεγαλύτερα μερίδια από τις dslr....πέρα από συνήθεια, οικειότητα κλπ, θεωρώ ότι αυτό συμβαίνει λόγω κυρίως των φακών....οι φακοί στις mirroless είναι γενικά ποιο ακριβοί και σπανίζουν οι ευκαιρίες και τα value for money....γενικότερα αν θέλεις να χτυπήσεις των πρώτο πρέπει να φτιάξεις κάτι ποιο καλό και κυριότερα ποιο φτηνό, αλλιώς μια ζωή θα βλέπεις την πλάτη του......αυτά βλέπουν οι canon/nikon και δεν ενδιαφέρονται να βελτιώσουν περαιτέρω τις dslr τους και ούτε σοβαρά μπαίνουν στον κόσμο των mirroless....θα αναγκαστούν κάποια στιγμή άλλα δεν το βλέπω να γίνεται σύντομα αυτό....τα ίδια ακούω εδώ και μια 3ετία τουλάχιστον και δυστυχώς τίποτα δεν έχει αλλάξει, οι dslr ζουν και βασιλευουν και δυστυχώς για αρκετό καιρό ακόμα......

Πέραν των όσων προαναφέρθηκαν, εξακολουθεί να ισχύει και το bigger is better, ειδικά πέραν του ατλαντικού (και όχι μόνο). Πως να πείσεις τον Αμερικάνο με το "μικρομεσαίο" αυτοκινητάκι των 3.500 κυβικών, τους πάγκους και συσκευές κουζίνας με βάθος 80 εκατοστά κ.λ.π. να ψωνίσει mirrorless?

Πέραν των όσων προαναφέρθηκαν, εξακολουθεί να ισχύει και το bigger is better, ειδικά πέραν του ατλαντικού (και όχι μόνο). Πως να πείσεις τον Αμερικάνο με το "μικρομεσαίο" αυτοκινητάκι των 3.500 κυβικών, τους πάγκους και συσκευές κουζίνας με βάθος 80 εκατοστά κ.λ.π. να ψωνίσει mirrorless?

Σωστός, η λογική της μεγάλης "pro" μηχανής παίζει σε μεγάλο εύρος κοινού, σε όλο τον κόσμο οπότε είναι δύσκολο να πείσουν ακόμη οι mirrorless.

Εκτός αυτού υπάρχουν αρκετά μοντέλα DSLR που πλέον είναι σε πολύ προσυτές τιμές, οπότε εκεί χτυπούν το μεγάλο κοινό που προαναφέρω της λογικής "μεγάλη μηχανή" και "πολλά megapixels".

Απάντηση: Re: DSLR ή Mirrorless, ποιο είναι το μέλλον?

ερωτηση προς σκεψη ...

ποσοι κατοχοι DSLR που δοκιμασαν ακαθρεπτη ξαναγυρισαν σε DSLR αποκλειστικα , πιστευω χωρις να εχω δει καμια ερευνα ελαχιστοι , οι περισσοτεροι εμειναν και με τις δυο (αναγνωριζοντας πλεονεκτηματα που δεν ειχαν) ή περασαν στο στρατοπεδο των mirrorless αν εκριναν οτι τους καλυπτουν 100% για τις δικες τους αναγκες,

ποσοι κατοχοι ακαθρεπτων πηγαν σε μοναδικη επιλογη DSLR , παλι πιστευω ελαχιστοι

μην κοιτατε που εμεις ψαχνουμε ενα προς ενα τα συν και πλην, οι περισσοτεροι αγνοουν μαλιστα την υπαρξη των ακαθρεπτων και τις ουσιωδης διαφορες μεταξυ των δυο τεχνολογιων, ολες τις μηχανες που αλλαζουν φακο τις έχουν στην ίδια κατηγορία και επιλεγουν κυριως οτι τους προτεινει το μαγαζι ή με βαση το κοστος που συνηθως στις εισαγωγικες Dslr ειναι μικροτερο.