DSLR / Mirrorless ή ……, ποιο είναι το μέλλον της φωτογραφικής αγοράς ?

Ο μόνος λόγος που θα το έκανα, θα ήταν για FF με υψηλή ανάλυση + φακούς (που είναι τα πολλά λεφτά), αλλά όταν τις βλέπεις από κοντά είναι κλαυσίγελως. Μόνο σε στούντιο με τρίποδο...
Πολυ σωστα

καποτε δοκιμασα ληψεις (στο χερι) για προιοντικα με μια φοβερη για την εποχη της 5DR και το ποσοστο των κουνημενων ηταν τραγικα μεγαλυτερο απο την τοτε μου 5DII (μιλαμε για 12 χρονια πριν)

Δυστυχως αν θες highmp στο χερι δεν μπορεις να πας σε παλια μηχανη λογω ελλειψης σταθεροποιησης (οι τοτε φωτεινοι φακοι μεσαιου εστιακου μηκους δεν ειχαν σταθεροποιηση στον φακο) μονον απο 24 εως 30mp ας πουμε οτι ειναι ανεκτες.

μηχανες βρισκεις καπως οικονομικες μεταχ/νες ...οι φακοι ειναι το θεμα αν δε θες να πας σε σονυ.

Εγω ο κυριος λογος που φευγω απο canon mirrorless ειδικα οπως ειπα , ειναι οι φακοι κυριως.
Γιαννη εχεις αλλαξει πιο πολλα συστηματα απο οτι αλλαξε ο Καζανοβας γυναικες ρε συ.

Αν ειχες μια σταθερη μονογαμικη κατασταση με τοσα φραγκα που εχεις διανειμει παρε δωσε θα ειχες τον 5πλασιο εξοπλισμο απο ολους μας μαζι ολα αυτα τα χρονια .

Αυτο σου φταιει οχι οι πολιτικες της εκαστοτε εταιρειας .Αν αλλαξεις αυτο το χουι θα βρεις καποια στιγμη καλους φακους και για mirrorless

το ταξιδι ειναι το νοημα... οχι ο προορισμος! :p

YΓ... τωρα ειναι αργα πια για μενα, τα οικονομικα ειναι χαλια και δεν προβλεπεται να φτιαξουν στο μελλον.

ΥΓ2... οι αλλαγες που εκανα ηταν προσεκτικες απο θεμα κοστους, δεν εχανα χρηματα ,λογω διαφορων παραγοντων/παραμετρων , που τωρα δεν υπαρχουν πια.
Δεν ειναι του παροντος να εξηγω αυτα παντως.

υπαρχει και κατι αλλο ακομα παντως, που ισως ειναι και πιο σημαντικο, ειδικα για μερικους απο εμας που μεγαλωνουμε...

Απλοτητα, ευχαριστηση, αμμεσοτητα...

Οι νεες μηχανες, οπως και πολλα αλλα μηχανηματα πια, εχουν γινει πολυ περιπλοκα, δυσχρηστα και κυριως δεν φερνουν ευχαριστηση (σε πολλους παλιους χρηστες).
Ενα παραδειγμα πχ τα streaming media και μηχανηματα.
Πολυ περιπλοκα, εξαρτασαι απο το ιντερνετ, δεν εχεις αμμεση επαφη με τα μηχανηματα και τα media κλπ
Εγω σταματησα ολες τις συνδρομες σε οτιδηξποτε και ξαναγυρισα στα δικα μου media που ειναι και πολλα μαζεμενα ευτυχως (αν και πεταξα και παρα πολλα επισης).

Βαρεθηκα να εχω ενα αψυχο spotify να μου προτεινει οτι βλακεια θελει, να μη μπορω ν ακουσω αν δεν εχω ιντερνετ, να μη μπορω να χαρω τους δισκους/κασετεσ , cd /dv κλπ

Θελω να ηρεμισω λιγο απο τον απειρο πια ψηφιακο θορυβο, ν απεξαρτηθω απο τις συνδρομες , να ηρεμησω λιγο και να βρω χρονο ν απολαύσω μουσικη...οχι να τη καταλωσω μονο!

Εχω ξαναβρει ολα τα παλια μηχανηματα ηχου που ειχα μικρος (Τechnics 1200 MK II, marantz cd kai eq κλπ) και τ απολαμβανω εξισου.
Εχω βεβαια και τα μοντερνα 5.1 κυριως για τις ταινιες.

Το ιδιο και με τις φωτογραφιες...θελω να κανω αποτοξινωση , να βρω πιο χαλαρους ρυθμους στη φωτογραφια, να θυμηθω γιατι φωτογραφιζα οταν ημουν μαθητης/ φοιτητης με μια zenith και φυσικα οπως ειπα ειναι και το οικονομικο.

• Like
Reactions: Deneb and kbouk
εχω τωρα 2 ζοομ που χρειαζομαι κυριως... canon ef 24-105mm f4 L IS και Tamron 70-210mm f4 VC.
συναδελφος θα μου δωσει καποια στιγμη μεσω ανταλλαγης κι ενα canon ef L 100-400mm και θα δωσω τον tamron.

με τον 50mm 1.4 ειμαι καλυμενος προς το παρον.

Last edited:
υπαρχει και κατι αλλο ακομα παντως, που ισως ειναι και πιο σημαντικο, ειδικα για μερικους απο εμας που μεγαλωνουμε...

Απλοτητα, ευχαριστηση, αμμεσοτητα...

Οι νεες μηχανες, οπως και πολλα αλλα μηχανηματα πια, εχουν γινει πολυ περιπλοκα, δυσχρηστα και κυριως δεν φερνουν ευχαριστηση (σε πολλους παλιους χρηστες).
Ενα παραδειγμα πχ τα streaming media και μηχανηματα.
Πολυ περιπλοκα, εξαρτασαι απο το ιντερνετ, δεν εχεις αμμεση επαφη με τα μηχανηματα και τα media κλπ
Εγω σταματησα ολες τις συνδρομες σε οτιδηξποτε και ξαναγυρισα στα δικα μου media που ειναι και πολλα μαζεμενα ευτυχως (αν και πεταξα και παρα πολλα επισης).

Βαρεθηκα να εχω ενα αψυχο spotify να μου προτεινει οτι βλακεια θελει, να μη μπορω ν ακουσω αν δεν εχω ιντερνετ, να μη μπορω να χαρω τους δισκους/κασετεσ , cd /dv κλπ

Θελω να ηρεμισω λιγο απο τον απειρο πια ψηφιακο θορυβο, ν απεξαρτηθω απο τις συνδρομες , να ηρεμησω λιγο και να βρω χρονο ν απολαύσω μουσικη...οχι να τη καταλωσω μονο!

Εχω ξαναβρει ολα τα παλια μηχανηματα ηχου που ειχα μικρος (Τechnics 1200 MK II, marantz cd kai eq κλπ) και τ απολαμβανω εξισου.
Εχω βεβαια και τα μοντερνα 5.1 κυριως για τις ταινιες.

Το ιδιο και με τις φωτογραφιες...θελω να κανω αποτοξινωση , να βρω πιο χαλαρους ρυθμους στη φωτογραφια, να θυμηθω γιατι φωτογραφιζα οταν ημουν μαθητης/ φοιτητης με μια zenith και φυσικα οπως ειπα ειναι και το οικονομικο.
απολυτο δικιο...κ γω ειχα μπει στο τρυπακι της υπερκαταναλωσης μηχανηματων κ περιεχομενου...απο ενα σημειο κ μετ δεν εχει νοημα...πρωτα αποθηκευαμε περιεχομενο κ περιεχομενο, τωρα το χαος του streming,κ αλλο κ αλλο κ αλλο, κ να σ αυτο το μηχανημα κ να στο αλλο σετακι, κ στο τελος μπουκωνεις...μοιρασα καποια στα παιδια, κρατησα τα παλια κ ενα συγχρονο σετακι κ ησυχασα..ακουω τα cdακια μου, minidisk, κασετες βινυλια, τα flac στον σκληρο, τα αγαπημενα μου, κ ειμα;ι μια χαρα..κουραστηκα να ψαχνω την καλητερη εκτερλεση την καλυτερη ηχογραφιση στο καλυτερο μηχανημα, κ αντε ξανα απ την αρχη για το καλυτερο του καλυτερου

Last edited:
εχω τωρα 2 ζοομ που χρειαζομαι κυριως... canon ef 24-105mm f4 L IS και Tamron 70-210mm f4 VC.
συναδελφος θα μου δωσει καποια στιγμη μεσω ανταλλαγης κι ενα canon ef L 100-400mm και θα δωσω τον tamron.

με τον 50mm 1.4 ειμαι καλυμενος προς το παρον.
Με αυτους τους φακους (ειδικα με τους 24-105 και 100-400) δεν θες τιποτα αλλο.

Και ο 70-200 περιττος ειναι (Αν και ανωτερος οπτικα του 24-105) για να μην μαζευεις πολλα. Με τους 2 ζουμ και τον 50αρη εισαι κομπλε νομιζω.