dslr τέλος γιά μένα μάλλον...

και για να συνοψισουμε...

για να παρεις καλη compact με manual ρυθμισεις και αξιοπρεπη ποιοτητα σε ψηλα iso πρεπει να δωσεις δηλαδη περισσοτερα απο μια εισαγωγικη dSLR με Kit φακο???

χμμ θα έλεγα όχι απλώς αξιοπρεπή ποιότητα...
Δεν ξέρω πολλές εισαγωγικές dslr (τουλάχιστον με κιτ φακό) που να κάνουν τόσα χρήματα... Και μην ξεχνάμε ότι βάζω στην άκρη (κοινώς απαρνιέμαι) και έναν L φακό..

ή υπαρχουν διαμαντια και value for money μηχανουλες που αποφευγουμε λογω χαμηλης τιμης???

όπως πχ ?

ρωταω γιατι ψαχνω κι εγω αυτη την περιοδο μια compact για να την εχω συνεχεια πανω μου και οσες με ενδιαφερουν τελικα ειναι σε τιμες πανω απο 350 - 400 ευρω...

εγώ δεν θέλω να την έχω πάντα επάνω μου.
Και αυτή είναι πάνω από 400 ευρώ.
Πριν από μόλις 5 μήνες έδωσα την g5.
Την έδωσα γιατί δεν μου έκατσε ως μέγεθος και σχήμα εξ αρχής.
Αλλά δεν θέλω και μιά μικρή περιουσία (τρόπος του λέγειν) να κάθεται και να βγάζω φωτογραφίες με το κινητό μου...

είπαμε βρε παιδιά να ξεφύγουμε γιά ένα φεγγάρι (να δούμε πως θα μας κάτσει) από την dslr.
Τι να κάνω μιά dslr που μπορεί να βγάζει παππάδες, αν δεν μου κάνει κέφι να την πάρω μαζί μου?

αλλά όχι να πέσουμε και στο άλλο άκρο...

Πσσσττ, όποτε θέλεις DSLR απλώς στέλνεις ένα e-mail ή χτυπάς ένα τηλέφωνο.

Πσσσττ, όποτε θέλεις DSLR απλώς στέλνεις ένα e-mail ή χτυπάς ένα τηλέφωνο.

ξέρω βρε...Ευχαριστώ.
Δεν είναι εκεί το θέμα.
Θυμάσαι πως αρχικά ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑ σε dlsr.
Ήθελα να μπορώ να βγάζω φωτογραφίες από events στο φτερό, πχ στον αέρα όποτε χόρευε η κόρη μου, με ελάχιστο φώς, με φλας στα 30 μέτρα και ανάμεσα από άλλους 100 χαζομπαμπάδες....και όχι όποτε ήθελε να ενεργοποιηθεί ο αισθητήρας της μηχανής.
Αυτά τα κέρδισα με την dslr.
Τώρα πλεον δεν έχω ερεθίσματα. Τα events έχουν σπανίσει, και αρχίσαν τα στατικά και τα στημένα. Εκεί θυμήθηκα ότι γιά καιρό η ψηφιακές prosumer που είχα κάνανε τη δουλειά σχεδόν εξ ίσου καλά.
Είπα λοιπόν να ξανατολμήσω.

Το μόνο που θα μου λείψει ίσως είναι ο 17-40...

Η καλύτερη φωτογραφική είναι αυτή που έχεις μαζί σου. Είναι μεγάλο πράμα η φορητότητα. Και η απόκριση ασφαλώς των κόμπακτ δεν έχει καμία σχέση με 5 χρόνια πριν. Εάν δεν υπάρχει ανάγκη για εσωτερικές λήψεις ή μεγάλο ποσοστό χαμηλού φωτισμού στο χέρι, και η G10 μια χαρά θα έκανε. Τώρα εάν είναι απαραίτητος όρος τα 24mm (προσωπικώς θα συμβιβαζόμουν και με τα 28 για ευρύτερο ζουμ, ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι πριν λίγο οι μικρές κόμπακτ ξεκινούσαν από τα 35 και βάλε), η LX3 είναι μάλλον μονόδρομος. Πού θα πάει, θα βγάλει και αντικαταστάτη η Panasonic. ήδη το έχει 13 μήνες το μοντέλο και γενικώς δεν το συνηθίζει αυτό...

Πράγματι η φορητότητα είναι πολύ σπουδαίος παράγοντας. Οι εικόνες που παρουσιάζονται ξαφνικά μπροστά σου χωρίς να είσαι προετοιμασμένος είναι οι καλύτερες φωτογραφίες τις περισσότερες φορές.
Έχω ανεβάσει πολλές φωτογραφίες στο φόρουμ με μια μικρή Νικον που έχω, την 4200.
5 χρόνων μοντέλο, σκουπίδι είναι...
αλλά μου έχει δώσει πολλές φωτογραφίες που δε θα τις είχα με slr.

Τελευταία σκέφτομαι να την αντικαταστήσω. Βρίσκω την LX3 σαν καλύτερη επιλογή αλλά τα 450Ε που κάνει μου φαίνονται πολλά.
Αν δεν ήθελα να έχω πλέον slr αυτή θα διάλεγα αλλά τώρα που σκέφτομαι να πάω αργότερα στο FF θα επιλέξω μάλλον κάτι από τα φτηνότερα μοντέλα της panasonic στα 200-250 E.

Μια Kodak P880 που πήρα από εδώ μέσα δεν είναι καθόλου άσχημη. Φακός Schneider-Kreuznach αντίστοιχος 24-140/2.8-4.1 (κανένα παράπονο με το εύρος δλδ), ακριβέστατη φωτομέτρηση, όλα τα χειροκίνητα προγράμματα, efv σκόπευτρο που να το βλέπω και ο μύωπας... Τώρα ο αισθητήρας, 8mp 1/1.8'', δεν είναι τπτ το φοβερό, αλλά μέχρι 200iso την κάνει μια χαρά τη δουλειά του (το περιορίζουν ως λογικοί τότε οι άνθρωποι της Kodak στα 400iso που και πάλι δεν είναι ακριβώς "λύση ανάγκης"). Μια χαρά είναι τα 8mp. Μόνο το μέγεθος χαλάει... δεν είναι pocketable. Βέβαια χωράει στο τσαντάκι της σέλας του ποδηλάτου μου, κάτι είναι και αυτό.

Ε, δεν μπορούσε να υπάρχει κάτι τέτοιο 30% μικρότερο? Δεν είναι δύσκολο, μιλάμε για μοντέλο 4ετίας.

Και με raw παρακαλώ.... μια χαρά φέρνεις τα αποτελέσματα ακόμη και με ημίφως: Μία παλιότερη, το Μέτσοβο το σούρουπο, στο χέρι.
attachment.php

Last edited:
σε υψηλα iso σε σχεση με τις f30/31 τι λενε???

Προσωπικα εγω εχω απογοητευτει με τις κινησεις της fuji.ειμαι κατοχος f30/f31fd και απο τοτε δε μου εχει κανει αισθηση ουτε ενα μοντελο της fuji.Δεν ειναι ασχημες,αλλα θα επρεπε να βγαλει μια top class compact και δεν το εχει κανει μεχρι τωρα.

η κανον s90 φαινεται πολυ καλη,μαλλον θα το δω σοβαρα το θεμα.Με την slr ειμαι ατυχος,ακομα και την αστυνομια μου εχουν φερει...καιρο τωρα αναμενω μια κομπακτ αξιοπρεπη να βγει(με χαλουσε λιγο το ζοομ της lx3)και μου φαινεται η κανον ειναι στο σωστο δρομο...

Last edited:
Το 2006 αγορασα μια canon 350d απο το adorama και αντι να μου ερθει σε μαυρη το σώμα ήρθε σε ασημί :angry:

σε υψηλα iso σε σχεση με τις f30/31 τι λενε???

στα ίδια επίπεδα. 'Οχι καλύτερα. Όμως οι FUJI με επεξεργαστή EXR είναι οι απολύτως καλύτερες κόμπακτ σε θέμα δυναμικού πεδίου. Κρατούν τα shadows/highlights όπως καμιά άλλη κόμπακτ, ενώ έχουν και σταθερή (πλέον) προσομοίωση των φίλμ της FUJI, άρα υπάρχει ίδιο χρωματικό προφίλ, χρήσιμο για κάποιον που χρησιμοποιούσε ή χρησιμοποιεί τα φιλμ της εταιρείας.

πάντως γράφονται γιά την πανασόνικ εξαιρετικά αρνητικά γιά θόρυβο και έλλειψη τόνων σε χαμηλό φωτισμό ή χαμηλό φωτισμό με έντονες τοπικές πηγές φωτισμού.
Τι λέτε γι αυτό ?

πάντως γράφονται γιά την πανασόνικ εξαιρετικά αρνητικά γιά θόρυβο και έλλειψη τόνων σε χαμηλό φωτισμό ή χαμηλό φωτισμό με έντονες τοπικές πηγές φωτισμού.
Τι λέτε γι αυτό ?

Oτι καλυτερα να μεινεις σε slr. :BDGBDGB53:

δεν εχω διαπιστώσει/διαβάσει κατι τετοιο...ισα ισα που σε χαμηλό φωτισμό δίνει ρέστα