DUAL ANALOGUE TURNTABLES.

Re: Απάντηση: DUAL ANALOGUE TURNTABLES.

Δηλαδή για να μηδενίσει έπρεπε να πάει πολύ πίσω, σωστά?
Έτσι όμως δεν αυξάνει η αδράνεια του βραχίονα (δηλ η ενεργή μάζα του)?
Αν δεν υπήρζαν αλλαγές στην συμπεριφορά του, δεν θα ήταν πιο απλό να βάζουν μακρύτερη βέργα στο αντίβαρο από το να υπάρχουν βαρύτερα αντίβαρα?

μακρύτερη βέργα θα χτυπήσει στο καπάκι και πολύ ενεργή μάζα αφήνει την κεφαλή να "πάλλεται" ανεξέλεγκτα/υπερβολικά πάνω στην ανάρτηση. (το ανεξέλεγκτα ίσως είναι υπερβολικό)
την ιδανική απόσταση θέλουμε.. πάνω κάτω όλοι οι βραχίονες έτσι λειτουργούν και γι'αυτό λέω ..δοκιμές.

Στα γραμμάρια ανάγνωσης

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

εσύ έχεις το ελαφρύ φαντάζομαι και γι'αυτό είναι τόσο πίσω το cw για να μπορέσει να ζυγίσει.
κάτσε να δούμε τις φωτό του Ιάκωβου που έχει και από τα 2 να δούμε την απόσταση στο βαρύ...
να μας πει και με ποιο παίζει καλύτερα η μπλου.

έχει δυνατότητα να μηδενίσει ή ρυθμίζεις με ζυγαριά μόνο;

Υπάρχει βελτίωση στην ακρόαση με το νέο. ίσως γιαυτό μου πρότεινε ο τεχνικός της αντιπροσωπείας την προμήθειά του.
Άσε που καθόταν με το ζόρι στον βραχίονα, ίσα που έπιανε σε αυτόν.20200928_145957.jpg

Έχω την εντύπωση πως οι βραχίονες αυτοί έχουν το αντίβαρο για να ισορροπήσουν στο 0. Κατόπιν βάζουμε το βάρος ανάγνωσης από τη ροδέλα πάνω στο pivot ( στη φωτογραφία είναι μάλλον στα 1,8g).

Κάνουμε και μια επαλήθευση με ζυγό (αν έχουμε).

Έτσι είναι και ο RB300.

Απάντηση: Re: DUAL ANALOGUE TURNTABLES.

Εγώ το έχω έτσιView attachment 174032

Είχα και εγώ παρόμοιο φελό. Ο τεχνικός μου πρότεινε να ξανά θέσω της μαμάς! Το λάστιχο της μαμάς προσθέτει 2 πλεονεκτήματα, μόνωση & ανάρτηση (έχει γίνει ειδική επεξεργασία από το εργοστάσιο για τον σκοπό αυτό). Άσε που είναι βαρύτερο από όλες αυτές τις κατασκευές.
Αν δεν έχεις, κοίταξε να το προμηθευτείς!

Δεν χρειάζεται να ξαναβάλω το ελαφρύ επάνω παιδιά. Προσπάθησα να το ξανα θέσω επάνω και με το ζόρι έκατσε στον βραχίονα, για να μηδενίσει και οριζοντιωθεί. Μόλις δε πήγα να το ακουμπήσω... έφυγε από την θέση του!

Υπάρχει βελτίωση στην ακρόαση με το νέο. ίσως γιαυτό μου πρότεινε ο τεχνικός της αντιπροσωπείας την προμήθειά του.
Άσε που καθόταν με το ζόρι στον βραχίονα, ίσα που έπιανε σε αυτόν.View attachment 174033

νομίζω πως έχει ακόμα λίγο άξονα προς τον άξονα το cw.. άρα είσαι οκ.
και αφού παίζει καλύτερα από το ελαφρύτερο, είχε δίκιο ο τεχνικός.
ίδια συμπεριφορά έχω και γω με τον δικό μου, αποδεικνύεται πως ισχύει ο κανόνας που θέλει περιορισμένη ενεργή μάζα. αλλά όχι μηδενική.

μένει να μου (μας) πεις το κόστος του λαμπάτου phono της Ακουστικής Κρήτης...

Δεν έχω ακόμη συζητήσει τιμή, θα έχει δε καλή έκπτωση!

Μου ανέφερε πάντως: Τώρα για το σύστημα. Σου προτείνω να ακούσεις το phono με τις λυχνίες που κατασκευάζουμε για κεφαλες ΜΜ.

Θα ακούσεις τεράστια διαφορά.

Και ένα τεστ του Ήχου που μου ανέβασε!

Attachments

• fos phono 2.jpg
    fos phono 2.jpg
    57.7 KB · Views: 126
  • fos phono 1.jpg
    fos phono 1.jpg
    54.8 KB · Views: 127
Μπορώ να προμηθευτώ το αντίβαρο από την αντιπροσωπεία;

Φυσικά,
Έχουν τα πάντα για το 505 (και για όλα).
Διαφανές καπάκι, δίσκος για μέτρηση των στροφών, Πλατό, λάστιχα κλπ κλπ. Τιμές πολύ καλές, εξαιρετική υποστήριξη, εξυπηρέτηση, γνώση του αντικειμένου.

Δεν έχω ακόμη συζητήσει τιμή, θα έχει δε καλή έκπτωση!

Μου ανέφερε πάντως: Τώρα για το σύστημα. Σου προτείνω να ακούσεις το phono με τις λυχνίες που κατασκευάζουμε για κεφαλες ΜΜ.

Θα ακούσεις τεράστια διαφορά.

Και ένα τεστ του Ήχου που μου ανέβασε!

και σκοπεύεις να το καταπιείς αμάσητο;;;
και με 880 ;;;; τι έκπτωση πρέπει να κάνουν άραγε για σχέδιο της EAR 834 (ναι αυτό του leonis2013 είναι το πρωτότυπο, λίγες σελίδες πριν)..
αν αρχίσουν εδώ τα παιδιά να σου ανεβάζουν λίνκ με αυτό, θα πάθεις σοκ!
αν δε το πάρουν χαμπάρι και οι ντιούιδες εδώ δίπλα;;; άστο...

από κάτι τέτοια τέστ έκοψα μαχαίρι τον Ηχο πριν χρόνια....
Α ρε west που είσαι να τα "χώσεις" εδώ που πρέπει..!! πας και μπλέκεις στις κάτω κάτω κατηγορίες και τρως μπαν τσάμπα και βερεσέ!!!
audiovideo club είμαστε βρε συ εδώ!! δεν μπορούμε να λύσουμε ούτε το προσφυγικό, ούτε τα του ιού!!
κανένα μέλος να ξεστραβώσουμε να γλιτώσει κανένα φράγκο ρε συ........!!

Φυσικά,
Έχουν τα πάντα για το 505 (και για όλα).
Διαφανές καπάκι, δίσκος για μέτρηση των στροφών, Πλατό, λάστιχα κλπ κλπ. Τιμές πολύ καλές, εξαιρετική υποστήριξη, εξυπηρέτηση, γνώση του αντικειμένου.

δίσκος για μέτρηση στροφών; :hmmmm2:
είναι καλύτερος από τα apps για κινητά;
ξέρει κανείς να μου (μας) πει για τα apps;;
στο τιούμπι λένε και κάποιοι ότι είναι ..κοτρώνια...
https://www.youtube.com/watch?v=O2VPYChZ3jA&ab_channel=MarkPMus
https://www.youtube.com/watch?v=UlKAUQrwsa0&ab_channel=Audiorpheus
και η άποψη του αγαπημένου Εγγλέζου...
https://www.youtube.com/watch?v=f5mgY25MLtI&ab_channel=Techmoan

Last edited:
Και rpm speed and wow, εγώ αυτά χρησιμοποιώ