Dual CS 460-EV Αναβάθμιση

Leonid

AVClub Addicted Member
29 June 2010
2,813
Καλημέρα,
θα ήθελα τα φώτα σας στο πως μπορώ να αναβαθμίσω το DUAL CS 460-EV. Μπορώ να έχω ορατά αποτελέσματα αλλάζοντας μια βελόνα ή πρέπει και κεφαλή και βέβαια τι μου προτείνεται σε κάθε περίπτωση;
Ευχαριστώ.

Αν η κεφαλη ειναι η ΟΜ10 τοτε μια αναβαθμιση στην βελονα της ΟΜ20 θα κανει μεγαλη διαφορα.Δεν νομιζω να χρειαζεται αλλαγη ολοκληρης της κεφαλης.

Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι ενώ ασχολούμαι με Hi End , με πικ απ έχω να ασχοληθώ εδώ και 25 χρόνια και πια δε ξέρω τι μου γίνεται. Το συγκεκριμένο μου έγινε δώρο από φίλο που τον πάντρεψα, αντί να μου κόψει τη καλημέρα χα!χα!χα!
Ήξερε το μεράκι μου με το Hi end, ήξερε ότι έχω καμιά 250αρια δίσκους από έφηβοι που είμασταν και τους φύλαγα σαν τι και πως.... αλλά πικ απ δεν έπαιρνα, λόγω χώρου και έτσι έκανε τη κίνηση.
Τα ενισχυτικά που έχω τώρα για να ακούω τη μουσική μου από cd ( και ραδιο ) είναι τα προ 25 - 30 χρόνων πριν από Nelson Pass τα Threshold stasis 100 ενισχυτής και ο προ ενισχυτής Threshold SL10, ελεγμένα και ρετουσαρισμένα από το μακαρίτη το Μάκη τον Γερούκη ( για όσους γνωρίζουν ). Ο ενισχυτής όταν του άλλαξε τους πυκνωτές και τον είχε μετρήσει μου είχε πει οτι έβγαζε 150W τα πρώτα 60 σε τάξη Α. Επίσης μου είχε φτιάξει και ένα υπέροχο Λαμπάτο μπάφερ χειροποίητο και από εκεί περνώ το cd AudioNet vip που έχω και τώρα και το Dual μιας και έχει ενσωματωμένο το phono του.
Ηχεία έχω τα KEF reference 205.
Για να ακούω λοιπόν τους δίσκους μου και κανά καινούργιο ακόμη, το dual cs 460 είναι σχετικά καλό ( σίγουρα υπολείπεται αρκετά έως πολύ, των άλλων μηχανημάτων μου αλλά ΔΕ ΘΕΛΩ να προχωρήσω σε άλλο πικ απ ) αλλά αν μπορώ να το αναβαθμίσω με μια άλλη κεφαλή ή και μόνο βελόνα, που να μη ξεφεύγει πολύ σε τιμή η όλη αλλαγή ( γύρω στο 100αρικο ) θα το έκανα , για να πάρει παντού αν είναι δυνατόν...
Η μουσική που ακούω κυρίως είναι Τζαζ, απαλό ροκ, έθνικ, έντεχνο ελληνικό, αλλά και σχεδόν από όλα. Τα μόνα που σίγουρα δεν ακούω είναι Heavy metal , σκληρό ροκ και τα συναφή. Προτιμώ μουσική που να μη με ζαλίζει καθότι κοντεύουμε και τα πενήντα χα!χα!
Η κεφαλή που έχει τώρα είναι αυτή που << φοράει >> από μαμά , είναι η Ortofon , δε ξέρω ποια , μεσαίας κατηγορίας μου είπαν. Επίσης μου είπαν όμως ότι με την ortofon 2m RED θα βελτιωθεί πολύ και θα το καταλάβω αμέσως ( όχι στη φαντασία μου, που ξέρουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με το σπορ τι σημαίνει αυτό ).
Είναι έτσι; Έχω και άλλες επιλογές βάσει του ποσού που περίπου διαθέτω;
Σας ευχαριστώ, πιστεύω ήμουν υπέρ αναλυτικός και ελπίζω να μη κούρασα. Περιμένω τα φώτα σας!

Το συγκεκριμένο μηχάνημα που σου έκαναν δώρο είναι πάρα πολύ καλό και προσωπικά θεωρώ ότι με αυτή την κεφαλή "χαντακώνεται".
Σίγουρα η κεφαλή των περίπου 100 ευρώ 2M Red είναι πολύ καλή επιλογή, αν κ όσο ανέβεις τόσο καλύτερα θα ακούς, πχ στην Βlue ή την Βronze, με το ανάλογο κόστος βέβαια. Υπάρχει κ η black αλλά ξεφεύγεις πια πάρα πολύ.
Σίγουρα πάντως το βήμα στην Red θα σου δώσει μεγάλες αλλαγές στα ακούσματά σου.

Ok έχω πειστεί απόλυτα.
Ποια προτείνεται τη 2m red ή τη blue. Αν η διαφορά ανάμεσα στις δυο είναι μεγάλη ή τουλάχιστον άμεσα << ακουστεί >> ας πάει και το παλιάμπελο, γιατί είναι σχεδόν διπλάσια τιμή.
Αν πάλι η διαφορά μεταξύ τους είναι αυτό που λέμε στις λεπτομέρειες , να πάω στη red.
Όχι ότι δεν είμαι και ψειριάρης και ότι δε ψάχνομαι, αλλά αν όπως είπα η διαφορά είναι στις λεπτομέρειες, στη παρούσα περίπτωση θα μπορούσα να το ξεπεράσω, αν όμως έχει ουσιαστική διαφορά και μάλιστα ταιριάζει καλύτερα στο είδος της μουσικής που ακούω, τότε να τη κάνω τη κίνηση.....

Εγω θα ελεγα ξανα οτι , αν η κεφαλη ειναι μια ΟΜ τοτε με την βελονα της ΟΜ20 ,ΟΜ30,ΟΜ40, δεν θα υστερει απο red,blue,bronze.
Oi kεφαλες ειναι σχεδον ιδιες μεταξυ τους.
H βελονα της ΟΜ20 ειναι καλυτερη απο της red ,ειναι η ιδια με της blue(nude elliptical).H OM30 ειναι fine line οπως περιπου της bronze.
Ειναι κριμα να ξοδεψεις λεφτα για κατι χειροτερο.

Re: Απάντηση: Dual CS 460-EV Αναβάθμιση

Να πας για τη red,αξίζει τα χρήματα που θα δαπανήσεις
Μα για τη red είπα είναι σίγουρο, το θέμα είναι μήπως να πάω για τη πιο ακριβή blue, αξίζει η όποια ηχητική της διαφορά , την σχεδόν διπλάσια τιμή της;
Επίσης αυτό που λέει ό φίλος παραπάνω για τη βελόνα μόνο ( ΟΜ20, ΟΜ30, ΟΜ40 ) μήπως είναι κάτι που πρέπει να το δω, η πάω μια και έξω για την όποια κεφαλή επιλέξω και ξεμπερδεύω;

Βέβαια η κεφαλή επάνω γράφει ortofοn και όχι ΟΜ, δε ξέρω είναι το ίδιο πράγμα;

ΟΜ είναι o τύπος
ortofon om 20 πχ
Δεν θα πήγαινα στη blue,αργότερα πας σε κάτι ακόμα καλύτερο,όχι απαραίτητα σε ortofon,τωρα πρέπει να ασχοληθείς με ακροάσεις να πάρεις το κολλάει

ΟΜ είναι o τύπος
ortofon om 20 πχ
Δεν θα πήγαινα στη blue,αργότερα πας σε κάτι ακόμα καλύτερο,όχι απαραίτητα σε ortofon,τωρα πρέπει να ασχοληθείς με ακροάσεις να πάρεις το κολλάει
Θέλω να κάνω κάτι μια και καλή και στοπ, δε θέλω να μπω στο τριπάκι που έκανα πιο νέος και για να μάθω και να αποκτήσω χάλασα τεράστιο χρόνο και πολύ χρήμα.
Αυτή την εποχή δεν υπάρχει ούτε το ένα ούτε το άλλο τόσο όσο παλιά, αντίθετα πολύ λιγότερα....
Βλέποντας πάντως από όσο έξαψα τώρα τις διαφορές με αυτή που φορά την ΟΜ10 με την Red, η διαφορά τιμής είναι μικρή , περίπου στα 15,00 € και κυρίως στα mv 4 με 5,5.
Θα έχει λοιπόν τόσο ουσιαστική διαφορά η Red με αυτή που έχω τώρα ή να πάω μια καλή στη Blue
Συγνώμη αν κουράζω, αλλά θέλω να είμαι σίγουρος και να κάνω μία και καλή την αγορά μου και τέλος, να μη μπω σε δοκιμές και αλλαγές ΔΕ το θέλω. Ότι είναι να το κάνω τώρα και να τελειώνω, αρκεί να πάρω τη πιο σωστή απόφαση και ας είναι πιο ακριβή ( δηλαδή έως το πολύ το κόστος της Blue ).
Αν λοιπόν η Red είναι αυτή που πρέπει οκ, αν η blue μου κάνει ακόμα πιο καλή και ακουστεί τη διαφορά, να πάω σε αυτή τώρα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ναι αυτή που μου έδειξες στη φωτογραφία φοράει τώρα.
Τι σημαίνει αυτό;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Dual CS 460-EV Αναβάθμιση

Ναι αυτή που μου έδειξες στη φωτογραφία φοράει τώρα.
Τι σημαίνει αυτό;
Οτι μπορεις να παρεις μονο την βελονα της ΟΜ20,30,40 και να κρατησεις την κεφαλη.Στην θεση σου θα σκεφτομουν την βελονα της ΟΜ30.Δεν ειναι φτηνη αλλα ειναι πολυ καλη και imo πολυ καλυτερη απο την red/blue

Σίγουρα; Δεν θα είναι καλύτερο να αλλάξω και τη κεφαλή να είμαι πιο σίγουρος και ειδικά με τη Blue;
Δε ξέρω εσάς ρωτώ και θα ήθελε τις γνώμες σας για μια φορά ακόμα, γιατί δε κρύβω ότι τώρα λιγάκι μπερδεύτηκα.
Κεφαλή καλύτερα και ποια τη Red ή Blue που έχουν και περισσότερα mv από αυτή που έχει τώρα, ή μόνο μια πολύ καλύτερη βελόνα και ποια;
Πάντως η διαίσθησή μου και οι όποιες γνώσεις μου με μηχανήματα ήχου, μου λένε κεφαλή......

H κεφαλη δεν χαλα με τα χρονια αρα αυτη που εχεις δεν εχει προβλημα.Μια καινουργια βελονα απο αυτες που ειπα πιο πανω θα βελτιωσει σημαντικα τον ηχο συγκριτικα με την 10.
Αν τωρα σε απασχολει η διαισθηση σου,εσυ θα αποφασισεις,ανκαι προσωπικα διαφωνω :laugh:

Πάρε τη blue τότε να είσαι και ψυχολογικά καλυμένος
Μα συνονόματε αυτό είπα, ότι με ενδιαφέρει η ουσία και όχι το << ψυχολογικό >> .
Αν αυτό που θέλω μου το δίνει η Red πάω σε αυτή, δε θέλω ντε και καλά να τα σκάσω χα!χα! Αν όμως έχει στα αυτιά μου μεγαλύτερη διαφορά άμεσα ακουστεί η Blue τότε και μόνο τότε να πάω σε αυτή.
Τι λες;

H κεφαλη δεν χαλα με τα χρονια αρα αυτη που εχεις δεν εχει προβλημα.Μια καινουργια βελονα απο αυτες που ειπα πιο πανω θα βελτιωσει σημαντικα τον ηχο συγκριτικα με την 10.
Αν τωρα σε απασχολει η διαισθηση σου,εσυ θα αποφασισεις,ανκαι προσωπικα διαφωνω :laugh:
Λοιπόν οκ ξέχνα τη διαίσθηση χα!χα! αλλά αυτό που μου προτείνεις ( ΟΜ30 βελάνα ) δε ξέρω κατά πόσο θα μου είναι καλύτερη η διαφορά και ακουστεί από τη Red ή τη Blue, αλλά σίγουρα είδα ότι είναι πολύ πιο ακριβή λύση από την αλλαγή των δύο αυτό κεφαλών. Είπαμε να πάω από τα 100€ που ξεκίνησα αν αξίζει το κόπο εκεί γύρω στο 170€ της Blue, αλλά να πάω στα 250€ περίπου της ΟΜ30 θα πρέπει να είμαι πολύ πολύ σίγουρος για να το κάνω.
Λοπόν για να μη σας κουράζω άλλο, σύμφωνα με τα όσα έχω παραθέση, τι προτείνεται και σας παρακαλώ αιτιολογιμένα, αν σας είναι εύκολο για να καταλάβω καλύτερα και να αποφασίσω.
Σας ευχαριστώ πάντως όπως και να έχει για το χρόνο σας και τις πληροφορίες που μου έχετε δώσει μέχρι τώρα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Dual CS 460-EV Αναβάθμιση

Μα συνονόματε αυτό είπα, ότι με ενδιαφέρει η ουσία και όχι το << ψυχολογικό >> .
Αν αυτό που θέλω μου το δίνει η Red πάω σε αυτή, δε θέλω ντε και καλά να τα σκάσω χα!χα! Αν όμως έχει στα αυτιά μου μεγαλύτερη διαφορά άμεσα ακουστεί η Blue τότε και μόνο τότε να πάω σε αυτή.
Τι λες;

Λοιπόν οκ ξέχνα τη διαίσθηση χα!χα! αλλά αυτό που μου προτείνεις ( ΟΜ30 βελάνα ) δε ξέρω κατά πόσο θα μου είναι καλύτερη η διαφορά και ακουστεί από τη Red ή τη Blue, αλλά σίγουρα είδα ότι είναι πολύ πιο ακριβή λύση από την αλλαγή των δύο αυτό κεφαλών. Είπαμε να πάω από τα 100 που ξεκίνησα αν αξίζει το κόπο εκεί γύρω στο 170 της Blue, αλλά να πάω στα 250 περίπου της ΟΜ30 θα πρέπει να είμαι πολύ πολύ σίγουρος για να το κάνω.
Λοπόν για να μη σας κουράζω άλλο, σύμφωνα με τα όσα έχω παραθέση, τι προτείνεται και σας παρακαλώ αιτιολογιμένα, αν σας είναι εύκολο για να καταλάβω καλύτερα και να αποφασίσω.
Σας ευχαριστώ πάντως όπως και να έχει για το χρόνο σας και τις πληροφορίες που μου έχετε δώσει μέχρι τώρα.

Τότε πάρε την βελόνα οm30 που σου προτάθηκε από τον φίλτατο AUDIOLYTIC