Dual CS 460-EV Αναβάθμιση

H red εχει την ιδια βελονα με την ΟΜ10,η blue την ιδια με την OM20.H βελονα της ΟΜ30 ειναι ιδια με της bronze.
H βελονα της ΟΜ30 απλα θα ισοπεδωσει την red & blue.To kοστος της συμφωνω ειναι αρκετα ψηλο,αλλα αυτο απο μονο του λεει πολλα.
Αν θα πας σε καινουργια κεφαλη μεταξυ red & blue,η blue εχει καλυτερη βελονα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dual CS 460-EV Αναβάθμιση

Τότε πάρε την βελόνα οm30 που σου προτάθηκε από τον φίλτατο AUDIOLYTIC
Επειδή τώρα μου προτείνεις κάτι διαφορετικό από αυτό που είπες στην αρχή, δηλαδή με αυτή τη λύση θα είναι πιο καλά;
Η για να το θέσω βρε αδερφέ διαφορετικά, η σειρά προτίμησης για το καλύτερο αποτέλεσμα από το καλό στο καλύτερο είναι:
- κεφαλή Red = καλή επιλογή
- κεφαλή Blue = καλύτερη επιλογή
- βελόνα ΟΜ30 = η καλύτερη επιλογή από της δύο παραπάνω
Αντε και τελειώνουμε:fahne90:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

H red εχει την ιδια βελονα με την ΟΜ10,η blue την ιδια με την OM20.H βελονα της ΟΜ30 ειναι ιδια με της bronze.
H βελονα της ΟΜ30 απλα θα ισοπεδωσει την red & blue.To kοστος της συμφωνω ειναι αρκετα ψηλο,αλλα αυτο απο μονο του λεει πολλα.
Αν θα πας σε καινουργια κεφαλη μεταξυ red & blue,η blue εχει καλυτερη βελονα.
Μάλιστα μου απάντησες και έγραψα το ποστ πριν δω την απάντησή σου.
Ευχαριστώ ήσουν απόλυτα κατανοητός!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dual CS 460-EV Αναβάθμιση

Επειδή τώρα μου προτείνεις κάτι διαφορετικό από αυτό που είπες στην αρχή, δηλαδή με αυτή τη λύση θα είναι πιο καλά;
Η για να το θέσω βρε αδερφέ διαφορετικά, η σειρά προτίμησης για το καλύτερο αποτέλεσμα από το καλό στο καλύτερο είναι:
- κεφαλή Red = καλή επιλογή
- κεφαλή Blue = καλύτερη επιλογή
- βελόνα ΟΜ30 = η καλύτερη επιλογή από της δύο παραπάνω
Αντε και τελειώνουμε:fahne90:

Από τη στιγμή που έβαλες τον πήχη ψηλότερα και δεν θέλεις να ξανασχοληθείς με το θέμα,τα δεδομένα άλλαξαν άρδην,γι'αυτό έκανα στροφή.
Όλα αυτά με την προυπόθεση ότι θέλεις ν'ασχοληθείς σοβαρά με το βινύλιο και όχι γιατί έχεις ένα πολύ καλό πικάπ,άρα εξ'ορισμού πρέπει να έχει και καλή κεφαλή-βελόνα

Εγώ πάντως θα άλλαζα ολόκληρη την κεφαλή κ όχι μόνο την βελόνα.
Αν "γλυκαθείς" κ θελήσεις να αναβαθμιστείς περαιτέρω, τότε υπάρχει κ το θέμα μεταπώλησης, όπου σίγουρα θα πουλήσεις ευκολότερα την κεφαλή από την αλλαγμένη με άλλη βελόνα 10άρα σου.
Κ στην κεφαλή ρόλο δεν παίζει μόνο η βελόνα, αλλά το σύνολο.

Μεχρι που μπορει να αναβαθμισει Μιχαλη με τους "περιορισμους" του πικαπ/βραχιονα (low mass) ?

Εγώ πάντως θα άλλαζα ολόκληρη την κεφαλή κ όχι μόνο την βελόνα.
Αν "γλυκαθείς" κ θελήσεις να αναβαθμιστείς περαιτέρω, τότε υπάρχει κ το θέμα μεταπώλησης, όπου σίγουρα θα πουλήσεις ευκολότερα την κεφαλή από την αλλαγμένη με άλλη βελόνα 10άρα σου.
Κ στην κεφαλή ρόλο δεν παίζει μόνο η βελόνα, αλλά το σύνολο.

Προσπάθησα να του το δώσω να το καταλάβει,αλλά είναι κάθετος ότι δεν θέλει να ασχοληθεί περαιτέρω

Μεχρι που μπορει να αναβαθμισει Μιχαλη με τους "περιορισμους" του πικαπ/βραχιονα (low mass) ?

Το μέχρι που είναι προσωπικό θέμα.
Εγώ είχα την bronze κ μόνο καλά λόγια μπορώ να γράψω πχ.
Αν τον "παίρνει" οικονομικά τότε για την bronze θα έλεγα ως ταβάνι.

Re: Απάντηση: Dual CS 460-EV Αναβάθμιση

Το μέχρι που είναι προσωπικό θέμα.
Εγώ είχα την bronze κ μόνο καλά λόγια μπορώ να γράψω πχ.
Αν τον "παίρνει" οικονομικά τότε για την bronze θα έλεγα ως ταβάνι.
Βρε παιδιά μπορώ να το << κανονίσω να με πάρει >> οικονομικά αν είναι να ξεμπερδεύω μια και καλή για να μπορώ να απολαύσω αυτό που μου αρέσει. Το θέμα όμως είναι ότι σε αυτό το πικ απ αξίζει το κόπο, θα υπάρχει ουσιαστική διαφορά με μια πιο φθηνή λύση ή θα είμαι καλυμμένος κυρίως ψυχολογικά με τη πιο ακριβή ( bronze ).
Ε ρε τόσο χρόνια , έτσι ξεκινώ και τελικά πάω στα καλύτερα και ακριβότερα, χωρίς όμως και να είμαι απολύτως σίγουρος ότι άξιζε το κόπο, ας μην αναφέρω παραδείγματα.
Αν λοιπόν από όλου σας είναι βέβαιο ότι η bronze θα μου δώσει τα καλύτερα στην ουσία με αυτό το μηχανάκι και όχι μόνο << ψυχολογικά >> σε σύγκριση με τις άλλες λύσεις, τότε ναι το βλέπω.
Τι λέτε λοιπόν;

O περιορισμος του βραχιονα που ειπα εχει να κανει με την ενεργο μαζα και το ταιριασμα με την ενδοτικοτητα αλλα και το βαρος της κεφαλης συνολικα.Η Dual πολλες φορες δεν χρησιμοποιουσε καν το μπρουντζινο βαριδι των ΟΜ στους χαμηλης μαζας βραχιονες της που αυτο σημαινε οτι η ΟΜ ζυγιζε μονον 2.5 γρ.(5 γρ με το βαριδι στην πλατη της)
Επαναλαμβανω , η βελονα της ΟΜ30 ειναι η ιδια με της bronze.H κεφαλη bronze κοστιζει αρκετα περισοτερα απο την βελονα stylus 30,και εφ'οσον ηδη εχει την κεφαλη ΟΜ υπαρχει λογος να την αχρηστεψει και να πληρωνει και περισοτερα?
Ασε που αν παει σε καινουργια κεφαλη στην τιμη της bronze οι επιλογες ειναι πολλες πλεον και σε αλλες μαρκες.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βρε παιδιά μπορώ να το << κανονίσω να με πάρει >> οικονομικά αν είναι να ξεμπερδεύω μια και καλή για να μπορώ να απολαύσω αυτό που μου αρέσει. Το θέμα όμως είναι ότι σε αυτό το πικ απ αξίζει το κόπο, θα υπάρχει ουσιαστική διαφορά με μια πιο φθηνή λύση ή θα είμαι καλυμμένος κυρίως ψυχολογικά με τη πιο ακριβή ( bronze ).
Ε ρε τόσο χρόνια , έτσι ξεκινώ και τελικά πάω στα καλύτερα και ακριβότερα, χωρίς όμως και να είμαι απολύτως σίγουρος ότι άξιζε το κόπο, ας μην αναφέρω παραδείγματα.
Αν λοιπόν από όλου σας είναι βέβαιο ότι η bronze θα μου δώσει τα καλύτερα στην ουσία με αυτό το μηχανάκι και όχι μόνο << ψυχολογικά >> σε σύγκριση με τις άλλες λύσεις, τότε ναι το βλέπω.
Τι λέτε λοιπόν;
To επομενο βημα απο αυτες που σου προταθηκαν,ειναι αλλο πικαπ και ενδεχομενως phono.

O περιορισμος του βραχιονα που ειπα εχει να κανει με την ενεργο μαζα και το ταιριασμα με την ενδοτικοτητα αλλα και το βαρος της κεφαλης συνολικα.Η Dual πολλες φορες δεν χρησιμοποιουσε καν το μπρουντζινο βαριδι των ΟΜ που αυτο σημαινε οτι η ΟΜ ζυγιζε μονον 2.5 γρ.(5 γρ με το βαριδι στην πλατη της)
Επαναλαμβανω , η βελονα της ΟΜ30 ειναι η ιδια με της bronze.H κεφαλη bronze κοστιζει αρκετα περισοτερα απο την βελονα stylus 30,και εφ'οσον ηδη εχει την κεφαλη ΟΜ υπαρχει λογος να την αχρηστεψει και να πληρωνει και περισοτερα?
Ασε που αν παει σε καινουργια κεφαλη στην τιμη της bronze οι επιλογες ειναι πολλες πλεον και σε αλλες μαρκες.
Θα κάνω το συνήγορο του διαβόλου
Το σώμα της bronze με το σώμα της Μ10,είναι το ίδιο;
Η μόνη τους διαφορά είναι στην βελόνα;;;
Αυτό πιστεύω θέλει να σου πει ο Μιχάλης

H OM10 (κεφαλη) εχει internal impedance 1kΩ και inductance 580mH
H bronze εχει internal impedance 1.2kΩ και inductance 630mH
Αυτες ειναι οι ηλεκτρικες διαφορες των generators.Δεν υπαρχει "καλυτερη" με τετοιες διαφορες,κι αν υπαρχει,δεν ειμαι σιγουρος αν αυτη ειναι η γεννητρια της bronze.
Οι υπολοιπες διαφορες ειναι μηχανικες π.χ βαρος,μαζα κλπ.....και για τον βραχιονα του dual ειναι σιγουρα υπερ της ΟΜ.
Επομενως με την stylus 30 εχει μια κεφαλη εξ'ισου καλη με την bronze .

Last edited:
Καταρχήν να διορθώσω κάτι, εγώ είχα την mc rondo bronze, που είναι άλλο μοντέλο από που συζητάμε τώρα, δικό μου λάθος. :frusty:

Από εκεί κ πέρα, εγώ βλέπω από το site της ortofon ότι οι βελόνες της 30 και της bronze να έχουν διαφορές :

stylus 30
http://www.ortofon.com/stylus-30-p-373-n-3384

Frequency range - 20-29.000 Hz
Frequency response - 20-20.000 Hz + 2 / - 3 dB
Tracking ability at 315Hz at recommended tracking force *) - 90 µm
Compliance, dynamic, lateral - 25 µm/mN
Stylus type - Nude Fine LIne
Stylus tip radius - r/R 8/40 µm
Equivalent stylus tip mass - 0,3 mg
Tracking force range - 1.25-1.75 g (12.5-17.5 mN)
Tracking force, recommended - 1.5 g (15 mN)
Tracking angle - 20°

2m bronze
http://www.ortofon.com/stylus-2m-bronze-p-392-n-3384
Frequency range - 20-29.000 Hz
Frequency response - 20-20.000 Hz + 2 / -0 dB
Tracking ability at 315Hz at recommended tracking force *) - 80 µm
Compliance, dynamic, lateral - 22 µm/mN
Stylus type - Nude Fine Line
Stylus tip radius - r/R 8/40 µm
Tracking force range - 1,4-1,7 g (14-17 mN)
Tracking force, recommended - 1,5 g (15,0 mN)
Tracking angle - 20°

Επίσης, αν δεν κάνω μεγάλο λάθος η ortofon om30 έχει καταργηθεί.
Τέλος, ναι υπάρχουν διαφορές και στο σώμα της κεφαλής και όπως είπα και για λόγους μεταπώλησης (τουλάχιστον εγώ έτσι κάνω), θα πήγαινα στην "κανονική" κεφαλή red, blue, bronze, και όχι σε αλλαγή βελόνας στην υπάρχουσα 10.

Oi διαφορες που αναρτησες δεν ειναι διαφορες λογω βελονων/ακιδων αλλα λογω των μικροδιαφορων των γεννητριων που ειπα πιο πανω.
Αν μη τι αλλο αυτα που αναρτησες λενε οτι η 30 εχει και καλυτερο tracking.

Δεν σε αναιρώ πουθενά αν το παρατηρείς. :a0210:
Απλά αναφέρω ότι έχουν διαφορές, δεν είναι ίδιες οι βελόνες.
Τώρα η κεφαλή 30 έχει καταργηθεί, υπάρχει μόνο η βελόνα της κ πράγματι μπαίνει στην 10.
Το κόστος μια βελόνας 30 είναι κοντά στα 270 ευρώ και ολόκληρη η κεφαλή bronze είναι περίπου στα 360 ευρώ, αρκετή διαφορά.
Βέβαια είναι σχεδόν τριπλάσιο το κόστος από την αρχή της κουβέντας με τα 100 ευρώ περίπου της red.
Κ έγραψα κ το σκεπτικό μου γιατί θα πήγαινα σε ολόκληρη κεφαλή και όχι σε αλλαγή βελόνας. :ernaehrung004:

Οι βελονες (ακιδες) ειναι οι ιδιες (fine line r/R 8/40)απλα εχουν μια μικρη διαφορα στην ενδοτικοτητα.Υποψιαζομαι δε οτι η 30 εχει καλυτερο tracking λογω χαμηλοτερου ενδεχομενως equivalent stylus tip mass (0.3mg) ,πληροφορια που δεν δινουν για την ακιδα της bronze και ειναι γενικα ενας απο τους λογους για καλυτερο tracking.
To σκεπτικο σου για την επιλογη που θα εκανες ειναι και κατανοητο και απολυτα σεβαστο :ernaehrung004:

Να πω πως και μένα με βρίσκει πιο σύμφωνο η ιδέα της αλλαγής ολόκληρης της κεφαλής και για να επιλέξω μετά από όσα ειπώθηκαν μια μέση, αλλά από ότι κατάλαβα πολύ καλή λύση, μάλλον θα πάω στη κεφαλή Blue με κόστος περί τα 180 €.
Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να πάω αύριο η μεθαύριο στο κατάστημα και να γυρίσω με τη Bronze xa!xa!xa!
Πάντως τα όρια τέθηκαν , minimum η Blue maximum η Bronze, ίδωμεν.....
Ελπίζω να κάνω καλά και να ακούσω και να χαρώ το αποτέλεσμα της όποιας διαφοράς, χωρίς να μετανιώσω για τα χρήματα που θα σκάσω πάλι.....

Να προτείνω κάτι ;
Να ζητήσεις να την ακούσεις σπίτι σου με το σύστημα σου από τον έμπορο ;
Ή έστω να του πας εκεί το πικαπ κ να ακούσεις κ τις 2 κεφαλές για να αποφασίσεις ;

Re: Απάντηση: Dual CS 460-EV Αναβάθμιση

Να προτείνω κάτι ;
Να ζητήσεις να την ακούσεις σπίτι σου με το σύστημα σου από τον έμπορο ;
Ή έστω να του πας εκεί το πικαπ κ να ακούσεις κ τις 2 κεφαλές για να αποφασίσεις ;
Το πικ απ θα το πάω από εκεί για τη τοποθέτηση και θα ζητήσω να ακούσω για να αποφασίσω, ελπίζω να μην αρνηθεί, αλλιώς υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Dual CS 460-EV Αναβάθμιση

Το πικ απ θα το πάω από εκεί για τη τοποθέτηση και θα ζητήσω να ακούσω για να αποφασίσω, ελπίζω να μην αρνηθεί, αλλιώς υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές.....

:a0210: