Dual CS 460-EV Αναβάθμιση

Λοιπόν αλλάχτηκαν και τα rca και το καλώδιο γείωσης με αρκετά καλύτερης ποότητας από αυτά που είχε ενσωματωμένα.
Όχι τίποτα extreme κόστος καλωδίων και εργασία περί τα 60€, όμως πράγματι το χρειαζόταν υπήρξε βελτίωση. Όχι βέβαια τόση όσο όταν άλλαξα τη κεφαλή, αλλά μια γενική βελτίωση υπάρχει, κυρίως στο ότι είναι πιο << ισορροπημένος >> ο ήχος σε όλο το φάσμα και πιο ευδιάκριτες κάποιες λεπτομέρειες, που πριν υπήρχε μια κάποια ασάφεια.
Μέχρι εδώ λοιπόν πιστεύω καλά τα πήγαμε. Βέβαια ξεκίνησα για μια βελτίωση που να έφτανε περίπου τα 100€ και ξεπέρασε τα 250€. Χαλάλι όμως, το αποτέλεσμα με αφήνει πολύ ευχαριστημένο. Αν μάλιστα λάβω υπόψη μου ότι για ηχητικές βελτιώσεις στο σύστημά μου έσκαγα για τη πλάκα πολύ μα πολύ περισσότερα, λέω μια χαρά ήταν τα 250€.
Τώρα θα προσπαθήσω να μείνω έως εδώ, γιατί από εδώ και πέρα αν πω να προχωρήσω περισσότερο στη βελτίωση του ήχου από πικ απ γενικώς, με βλέπω να σκάω χιλιάρικα και δε λέει.....
Ευχαριστώ και πάλι όλους για τη βοήθειά σας και ελπίζω να μη σας κούρασα. Αν κάτι άλλο προκύψει, θα επανέλθω....

Περισσότερες λεπτομέρειες περί καλωδίου και εργασίας;
Τίποτα το σπουδαίο.
Το πήγα στο τεχνικό, το άνοιξε αφαίρεσε τα καλώδια που είχε από το εργοστάσιο , rca και γείωσης ( κυριολεκτικά της πλάκας ήταν ) και σύνδεσε άλλα αρκετά καλύτερης ποιότητας και σε καλώδιο και σε βύσματα, δε θυμάμαι μάρκα , όχι πάντως κάποια γνωστή και τίποτα extreme, αλλά τη δουλειά τους την έκαναν. Η όλη δουλειά το πολύ μισή ώρα υπόθεση. Εύκολα, τώρα που το είδα, το κάνει και κάποιος που πιάνει το χέρι του. Αν δηλαδή αποφασίσω, έτσι για να έχω να ασχολούμαι , να του βάλω ακόμα καλύτερο καλώδιο ( που δε νομίζω να ασχοληθώ ) θα το κάνω μόνος μου
Αυτά.

Φαντάζομαι οτι το καλώδιο ήταν ειδικό για χρήση πικαπ και όχι γενικής χρήσης;
Εννοείται. Θωρακισμένο για να μην έχει βόμβο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Dual CS 460-EV Αναβάθμιση

Τι εννοείς όταν λες << ελλειπτική >>;

Η ελλειπτική δεν φθείρει τα βινύλια και έχει εφαρμογή στο hi-fi.
Η σφαιρική τα φθείρει και έχει εφαρμογή σε στούντιο και d.j

Η αλλαγή έγινε στο Πετρόπουλο east electronics.
Τώρα για να είμαι ειλικρινής δε ξέρω αν είναι μικρής χωρητικότητας, αλλά αυτό μου είπε ότι πρέπει να μπει και το θέμα είναι ότι άκουσα βελτίωση στον ήχο χωρίς κάποιο πρόβλημα. Είναι κάτι που πρέπει να προσέξω, γιατί εγώ όπως είπα δε παρατηρησα κάτι αρνητικό, το ακριβώς αντίθετο.

Απάντηση: Re: Dual CS 460-EV Αναβάθμιση

δεν αρκει το να ειναι θωρακισμενο..
που την εκανες την αλλαγη ?

Σου είχα πει να κοιτάξεις να είναι μικρής χωρητικότητας...πρώτα αυτό

Δεν γνωριζω ποιο καλωδιο μπηκε,καλο θα ηταν να ξεραμε.Απλα θα ελεγα οτι σε τετοιου τυπου αναβαθμισεις,πρεπει να ξερουμε και τι αγοραζουμε.
Πιστευω οτι και το παλιο καλωδιο θα ηταν σχετικα χαμηλης χωρητικοτητας,η DUAL δεν θα εκανε τοσο λαθος επιλογη.
Με ενα κοστος 60 ευρω υπαρχουν πολλα γνωστα καλα καλωδια .

+1
Καλό είναι να ξέρουμε,έτσι ίσως βοηθηθούν κι άλλοι φίλοι που ψάχνουν κάτι ανάλογο και πιάνουν τα χέρια τους.

Δυστυχώς δε γνωρίζω λεπτομέρειες για το καλώδιο και όπως είπα μου το πρότεινε ο τεχνικός ως κατάλληλο ( ο οποίος είναι γνωστός στο χώρο και από ότι γνωρίζω έχει καλή φήμη ) για τη χρήση που το ήθελα. Το κόστος του καλωδίου 1,5μ περίπου μαζί με βύσματα και εργασία, δε θα έλεγα ότι είναι και πολλά. Η εργασία βέβαια δεν είναι και τίποτα το σπουδαίο, αλλά όσο να κάνουμε χρεώνεται, βάλε και το κέρδος από το καλώδιο, βύσματα....
Θέλω να πω δηλαδή ότι αν το ίδιο καλώδιο το αγόραζα μόνος, δε πιστεύω ότι θα μου πήγαινε πάνω από 30€ περίπου ( ίσως λέω και πολλά ), αλλά επειδή το συγκεκριμένο εγχείρημα δε το είχα ξανακάνει μόνος, είπα να μη το διακινδυνεύσω, οπότε η αμάθεια πληρώνεται. Όπως και να έχει όμως και ο πιο αδαής καταλαβαίνει αν δει το εργοστασιακό καλώδιο και αυτό που έχει τώρα, πως είναι πολύ πιο ποιοτικό και μπορεί από πικ απ τώρα να ξανά ασχολούμαι, μετά από πολλά πολλά χρόνια και να μαθαίνω, από το υπόλοιπα όμως γνωρίζω αρκετά καλά θα έλεγα. Έχω ασχοληθεί πάλι με καλώδια ( ρεύματος - rca - ηχείων κτλ) έχω δοκιμάσει αρκετά και έχω μια κάποια , πιστεύω σοβαρή, άποψη περί του θέματος. Οπότε με σιγουριά λέω ότι το καλώδιο που μπήκε τώρα δεν είναι κάτι το σπουδαίο, αλλά σίγουρα πολύ καλύτερο από το εργοστασιακό. Αν κάποιος έχει δει ή δει τι φοράει από << μαμά >> θα καταλάβει..... και πράγματι κάνει εντύπωση πως η Dual έχει βάλει τέτοιο υλικό και μάλιστα σε ένα μηχάνημα που δεν είναι σίγουρα Hi End αλλά δε το λες και του πεταματού όταν κοστίζει 700€.
'Όπως και να έχει κακό δε του έκανε, το αντίθετο, αλλά όμως δυστυχώς δε ξέρω να σας δώσω παραπάνω πληροφορίες.

Re: Απάντηση: Dual CS 460-EV Αναβάθμιση

To καλώδιο τι γράφει πάνω;;;
Μπορείς να βάλεις μια φώτο;;
Είναι λίγο δύσκολο γιατί πρέπει πάλι να << ξηλώνω >> από το έπιπλο που πολύ δύσκολα κουνιέται και όσο το σκέφτομαι πάλι ......
Θα προσπαθήσω αύριο πάντως.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Dual CS 460-EV Αναβάθμιση

Είναι λίγο δύσκολο γιατί πρέπει πάλι να << ξηλώνω >> από το έπιπλο που πολύ δύσκολα κουνιέται και όσο το σκέφτομαι πάλι ......
Θα προσπαθήσω αύριο πάντως.

Να το κάνεις για να δούμε τι παίζει!!
Να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dual CS 460-EV Αναβάθμιση

Να το κάνεις για να δούμε τι παίζει!!
Να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα
Eδώ είμαστε :

Τα καινούργια είναι τα << MAXCABLE Master collection >>.

Λοιπόν τι λέτε;

Attachments

• 20160522_011045.jpg
    20160522_011045.jpg
    122.2 KB · Views: 86
  • 20160522_003840.jpg
    20160522_003840.jpg
    130.8 KB · Views: 86
Last edited: