Dual CS 460-EV Αναβάθμιση

Μιχάλη,το έχει Ελληνικό μαγαζί,ένα ποστ πίσω από το δικό σου το ποστάρισα.
Ίδια βύσματα και όλα.

Re: Απάντηση: Dual CS 460-EV Αναβάθμιση

Έχεις δίκιο, και μάλιστα τα 3μ από ότι είδα!!! Άρα τα 25 - 30 που έλεγα εγώ περίπου το 1,5μ, ήταν και πάρα πολλά.
Τι να πω αρχικά λυπάμαι για το τεχνικό......... καλά να πάθω και γω βέβαια , λες και είμαι πρωτάρης, αλλά εμπιστεύτηκα τα << καλά λόγια >> που είπαν για εκείνον και δε ψάχτηκα.
Τουλάχιστον από το λίγο που άκουσα μέχρι τώρα, δε φάνηκε να έχω χειροτερέψει, αλλά θα προσπαθήσω σήμερα, να βρω χρόνο να κάνω μια ποιο σοβαρή ακρόαση , για πιο σοβαρά συμπεράσματα.
Από τεχνικής άποψης πάντως είναι σωστά;

Αυτή είναι η σελίδα της εταιρείας : http://www.maxcable.com/audio1.html
Δεν το βλέπω κάπου, ίσως να είναι παλιότερο μοντέλο.

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά με 60 ευρώ μάλλον έβαζες πολύ καλύτερο και επώνυμο καλώδιο...
Έχεις απόλυτο δίκιο.
Πρέπει όμως να κάνω μια διόρθωση και ζητώ συγνώμη γι αυτό , το κόστος ήταν 40€ με την εργασία , αλλά μπερδεύτηκα γιατί έδωσα και άλλα 20€ ( σύνολο λοιπόν 60€ ) για να πάρω πίσω ένα CD player που του είχα πάει πριν λίγο καιρό για φτιάξιμο και που τελικά δε μπορούσε να φτιαχτεί και με χρέωσε 20€ για το τεχνικό έλεγχο.
Όπως και να έχει όμως, σίγουρα αισθάνομαι πως με έπιασε κορόιδο γιατί τηλεφωνικά μου είπε ότι το καλώδιο που θα έβαζε θα ήταν αξίας περίπου 18€ το μέτρο και μέρα με τη νύχτα από αυτό που είχε από εργοστάσιο το πικ απ. Γνωρίζω πως με το μάτι δε βγάζεις ασφαλή συμπεράσματα σε αυτά τα πράγματα, αλλά φαίνεται ( το βλέπετε και στις φωτογραφίες ) αρκετά καλύτερο από το εργοστασιακό.
Τι να πω, κρίμα τις συστάσεις που μου είχαν δώσει γι αυτόν. Τώρα βέβαια με αφορμή αυτό θα ψαχτώ μήπως έχει κάνει και καμιά << πονηρή ιστορία >> και στο θέμα του CD, το οποίο ήταν ακριβό ( το Arcam FMJ33 ) και μάλιστα βελτιωμένο σε καίρια σημεία με αρκετό κόστος και έπαιζε καταπληκτικά. Μου είπε ότι έχουν χαλάσει πράγματα που δεν αξίζει να φτιαχτεί γιατί θα κοστίσει πανάκριβα και αμφίβολο αν θα βρεθούν ανταλλακτικά....
Τέλος πάντων ας μη ξεφεύγω από το θέμα, τουλάχιστον το καλώδιο αυτό που έβαλε είναι το σωστό από θέμα χαρακτηριστικών που πρέπει για το πικ απ, η μήπως είναι και χειρότερο από αυτό που φόραγε και γω << φαντάζομαι >> ότι έχω και βελτίωση; χα!χα! λέμε τώρα, αν και να ακούω πιστεύω ότι έμαθα πια τόσα χρόνια. Η αυθυποβολή όμως σε συνδυασμό με τη βιαστική ακρόαση προχθές διόλου απίθανο να με έχουν παραπλανήσει.... Θα το διαπιστώσω απόψε με την ησυχία μου πάλι. Το κακό είναι ότι για να δοκιμάσω και κάποιο άλλο πρέπει να ανοίγω και να κάνω ολόκληρη << εγχείρηση >>.....

Να ρωτάς εδώ μέσα στο φόρουμ για ότι σ'απασχολεί
Αν δεν το κατάλαβες,από την πρώτη στιγμή δεν μου καθόταν καλά η όλη ιστορία,γι'αυτό επέμενα σε φώτο

Να ρωτάς εδώ μέσα στο φόρουμ για ότι σ'απασχολεί
Αν δεν το κατάλαβες,από την πρώτη στιγμή δεν μου καθόταν καλά η όλη ιστορία,γι'αυτό επέμενα σε φώτο
Ευχαριστώ!
Τελικά αυτό το καλώδιο ξέρει κανείς να μου πει , είναι κατάλληλο για το πικ απ, ή πρέπει πάλι να μπω σε διαδικασίες.....;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Dual CS 460-EV Αναβάθμιση

Ευχαριστώ!
Τελικά αυτό το καλώδιο ξέρει κανείς να μου πει , είναι κατάλληλο για το πικ απ, ή πρέπει πάλι να μπω σε διαδικασίες.....;

Από την στιγμή που δεν ξέρουμε τα τεχνικά του (ούτε καν αν είναι θωρακισμένο ή όχι ) κανείς δεν μπορεί να σου πει με ασφάλεια.

Αδιάφορο θα το χαρακτήριζα,στην δεδομένη στιγμή μην πετάς χρήματα για καλώδια,απόλαυσε τη μουσική σου και μελλοντικά βλέπεις...προς το παρον εσυ θα καταλάβεις με τα ώτα σου αν παιζει καλύτερα.
Πιθανολογώ ότι δεν είναι το πλέον κατάλληλο καλώδιο.
Κάνε ένα τηλ.στον Σάκη και ρώτα να σου πει τα χαρακτηριστικά του καλωδίου,θα έχει ενδιαφέρον η απάντηση του

Έχεις απόλυτο δίκιο.
Γνωρίζω πως με το μάτι δε βγάζεις ασφαλή συμπεράσματα σε αυτά τα πράγματα, αλλά φαίνεται ( το βλέπετε και στις φωτογραφίες ) αρκετά καλύτερο από το εργοστασιακό.
Τι να πω, κρίμα τις συστάσεις που μου είχαν δώσει γι αυτόν. Τώρα βέβαια με αφορμή αυτό θα ψαχτώ μήπως έχει κάνει και καμιά << πονηρή ιστορία >> και στο θέμα του CD, το οποίο ήταν ακριβό ( το Arcam FMJ33 ) και μάλιστα βελτιωμένο σε καίρια σημεία με αρκετό κόστος και έπαιζε καταπληκτικά. Μου είπε ότι έχουν χαλάσει πράγματα που δεν αξίζει να φτιαχτεί γιατί θα κοστίσει πανάκριβα και αμφίβολο αν θα βρεθούν ανταλλακτικά....

Να ρωτήσω επειδή έχω κι εγώ αυτό το CD player: Τις αλλαγές τις έκανε ο ίδιος και τι ακριβώς άλλαξε αν θυμάσαι?

Όχι ότι θέλω να το βελτιώσω γιατί αν και παλιό ακούγεται πολύ καλά και δεν ξέρω κατά πόσο βελτιώθηκε ο ήχος του με τις αλλαγές που έγιναν. Αν θέλω καλύτερη απόδοση θα πάω σε άλλο ακριβότερο player.

Γενικά μιλώντας και με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα, οι διάφορες αλλαγές υλικών κλπ σε μια συσκευή πρέπει ν' αντιμετωπίζονται με σκεπτικισμό και ενδελεχή έλεγχο. Δυστυχώς υπάρχουν πολλά αρνητικά παραδείγματα από δήθεν "βελτιωτές" που αυθαιρετούν επικίνδυνα και βάζουν σε έξοδα τον κάτοχο. :angry:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dual CS 460-EV Αναβάθμιση

Από την στιγμή που δεν ξέρουμε τα τεχνικά του (ούτε καν αν είναι θωρακισμένο ή όχι ) κανείς δεν μπορεί να σου πει με ασφάλεια.
Πιστεύω ότι θωρακισμένο είναι, γιατί αλλιώς δε θα έβγαζε βόμβο; Τουλάχιστον αυτό που μέχρι στιγμής είναι σίγουρο, είναι ότι βόμβο δεν έχει καθόλου, άρα λογικά πρέπει να είναι θωρακισμένο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dual CS 460-EV Αναβάθμιση

Πιστεύω ότι θωρακισμένο είναι, γιατί αλλιώς δε θα έβγαζε βόμβο; Τουλάχιστον αυτό που μέχρι στιγμής είναι σίγουρο, είναι ότι βόμβο δεν έχει καθόλου, άρα λογικά πρέπει να είναι θωρακισμένο.

Μην το λες....τυπικό καλώδιο σαν αυτό που είχες με μεγαλύτερη εξωτερική διάμετρο για να κάνει μάτι

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dual CS 460-EV Αναβάθμιση

Αυτό το καλώδιο δε κάνει για πικαπ. Aπ ό,τι λέει στο κουτί του είναι για σήματα line >=150mV. Για μια κεφαλή MM που βγάζει π.χ. 4 mV θέλεις καλώδιο με πιο μικρής διατομής αγωγούς.

Αδιάφορο θα το χαρακτήριζα,στην δεδομένη στιγμή μην πετάς χρήματα για καλώδια,απόλαυσε τη μουσική σου και μελλοντικά βλέπεις...προς το παρον εσυ θα καταλάβεις με τα ώτα σου αν παιζει καλύτερα.
Πιθανολογώ ότι δεν είναι το πλέον κατάλληλο καλώδιο.
Κάνε ένα τηλ.στον Σάκη και ρώτα να σου πει τα χαρακτηριστικά του καλωδίου,θα έχει ενδιαφέρον η απάντηση του
Τι ακριβώς να τον ρωτήσω; Επίσης όταν τον είχα ρωτήσει αν κάνει για πικ απ, δηλ. αν είναι θωρακισμένο για να μη βγάζει βόμβο, να έχει τη κατάλληλη χωρητικότητα κτλ. μου είπε ότι << για τέτοιες δουλειές, αυτό χρησιμοποιεί >>
Αυτό που όμως σίγουρα θα τον ρωτήσω είναι τα 8€ τα τρία μέτρα που βλέπω ότι κοστίζει , τι σχέση έχουν με τα 18€ το μέτρο που εκείνος είπε για το ίδιο καλώδιο......;
Είπαμε που να πάρει ευχή, αρπαχτές αλλά εδώ το παράκανε.....τουλάχιστον να ήταν και κάπως καλύτερο από αυτό που είχε το πικ απ, να πω πάει στην ευχή, αλλά θα είναι έστω και ελάχιστα ή μια από τα ίδια με αυτό που είχε και απλά έβγαλα << βόλτα >> το μηχάνημα και το πλήρωσα και 40 €;
Κρίμα, κρίμα και το θέμα είναι ότι είδα πως έχει και δουλειά στο μαγαζί. Φαίνεται εμένα θα με κοστολόγησε για τους << χαζούς >> που τους τα αρπάζουμε με φούμαρα και τέλος. Ειλικρινά δε με νοιάζουν τα χρήματα, αλλά η συμπεριφορά του και ότι μου βγάζει ξινό το χόμπι μου - ευχαρίστησή μου. Είπαμε όμως, καλά να πάθω αφού δε ψάχτηκα, λες και είμαι χθεσινός.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτό το καλώδιο δε κάνει για πικαπ. Aπ ό,τι λέει στο κουτί του είναι για σήματα line >=150mV. Για μια κεφαλή MM που βγάζει π.χ. 4 mV θέλεις καλώδιο με πιο μικρής διατομής αγωγούς.
Αν είναι έτσι , αυτό στη πράξη τι σημαίνει, δηλαδή στο ηχητικό αποτέλεσμα;

Μην το λες....τυπικό καλώδιο σαν αυτό που είχες με μεγαλύτερη εξωτερική διάμετρο για να κάνει μάτι

Συμφωνώ απόλυτα για το << μάτι >> αλλά και το εργοστασιακό θωρακισμένο δεν είναι, άσχετα αν είναι πιο << αδύνατο >>;

Φίλτατε Leonid μην τα βάζεις με τον εαυτό σου.
Και άλλοι την έχουν πατήσει μεταξύ των οποίων και εγώ με μόνη προσδοκία την τήρηση των συμφωνηθέντων (φευ).
Ρίξε μαύρη πέτρα.

[/COLOR]
Αν είναι έτσι , αυτό στη πράξη τι σημαίνει, δηλαδή στο ηχητικό αποτέλεσμα;

Συμφωνώ απόλυτα για το << μάτι >> αλλά και το εργοστασιακό θωρακισμένο δεν είναι, άσχετα αν είναι πιο << αδύνατο >>;

Μεγαλύτερη χωρητικοτητα κάτι που δεν ευνοεί τις ΜΜ κεφαλές.

Να ρωτήσω επειδή έχω κι εγώ αυτό το CD player: Τις αλλαγές τις έκανε ο ίδιος και τι ακριβώς άλλαξε αν θυμάσαι?

Όχι ότι θέλω να το βελτιώσω γιατί αν και παλιό ακούγεται πολύ καλά και δεν ξέρω κατά πόσο βελτιώθηκε ο ήχος του με τις αλλαγές που έγιναν. Αν θέλω καλύτερη απόδοση θα πάω σε άλλο ακριβότερο player.

Γενικά μιλώντας και με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα, οι διάφορες αλλαγές υλικών κλπ σε μια συσκευή πρέπει ν' αντιμετωπίζονται με σκεπτικισμό και ενδελεχή έλεγχο. Δυστυχώς υπάρχουν πολλά αρνητικά παραδείγματα από δήθεν "βελτιωτές" που αυθαιρετούν επικίνδυνα και βάζουν σε έξοδα τον κάτοχο. :angry:
Όχι βέβαια, η βελτίωση δεν έγινε από τον ίδιο, από άλλον πριν μερικά χρόνια. Αυτός εξάλλου σιχαίνεται ότι έχει σχέση με αγγλικά μηχανήματα. Τότε είχα αλλάξει το γκλοκ - τροφοδοσία και κάτι άλλα. Η διαφορά ήταν πραγματική και θεαματική με πολλές δοκιμές και όχι μόνο από εμένα, αλλά και με συγκριτικά καλών μηχανημάτων φίλων , πριν και μετά και κατά γενική ομολογία, είχε πάει σε άλλα επίπεδα.
Τέλος πάντων, αυτά για να μη ξεφύγουμε και τελείως από το θέμα του νήματος.

Μεγαλύτερη χωρητικοτητα κάτι που δεν ευνοεί τις ΜΜ κεφαλές.
Οκ, αλλά ποιο είναι το αποτέλεσμα στο << αυτί >>; μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος;

Σε πικάπ πολύ σπάνια ευθύνονται τα καλώδια για τους βόμβους....κράτα το αυτό
Μάλιστα, για να το λες το πιστεύω, σίγουρα ξέρεις πολύ περισσότερα από μένα σε ότι αφορά το πικ απ.
Ποιο καλώδιο θα πρότεινες - θα προτείνατε , σε λογική τιμή μιας και έφτασα ως εδώ, να το αλλάξω μόνος μου να ησυχάσω;

Θα προτεινα το cardas 4x33 awg.Μην το δεις λεπτο και τρομαξεις,ειναι πολυ καλο.