Dune HD 2018 Media Player Lineup

Δεν νομίζω να γίνεται αυτό με τους image-based υπότιτλους των br.
Αυτοί μερικές φορές δεν έχουν καν standard τοποθεσία, μπορεί να είναι πιο ψηλά/χαμηλά, δεξιά/αριστερά ανάλογα το πλάνο, αυτόν που μιλάει κοκ.
Οπότε σε περίπτωση μετακίνησης σε τέτοιες περιπτώσεις θα ήταν εκτός τόπου.

Edit το έψαξα λίγο και είδα ότι όντως κάποια players το κάνουν αυτό.
Αλλά imo δημιουργεί προβλημα, για τις περιπτώσεις που είπα πιο πάνω.

το θεμα των υποτιτλων ειναι δευτερευον κατεμε....το θεμα ειναι η ποιοτητα εικονας και ηχου μιας και ειναι αμιγως mp και θα πρεπει ανταποκρινεται στις προσδοκιες ενως τετοιου.....

Re: Απάντηση: Dune HD 2018 Media Player Lineup

το θεμα των υποτιτλων ειναι δευτερευον κατεμε....το θεμα ειναι η ποιοτητα εικονας και ηχου μιας και ειναι αμιγως mp και θα πρεπει ανταποκρινεται στις προσδοκιες ενως τετοιου.....
Μπορεί η μετακίνηση εσωτερικών υποτίτλων σε bluray να μην είναι βασικό για όλους, αν και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο.. σε external srt είναι πολύ βασικό.

Σε ενα media player, εξίσου σημαντικό ρόλο με την ποιότητα εικόνας, έχουν και κάποιες βασικές ευκολίες χρήσης. Όπως η μετακίνηση υποτίτλων, auto frame rates κ.α.

Εντάξει μην τρελαθούμε κι όλας, οι βόλτες των υποτίτλων (internal/external) δεν είναι κ το πιο βασικό feature. Ούτε καν δεύτερο βασικό. Πρώτα από όλα είναι η ποιότητα εικόνας/ήχου και των φόρματ που υποστηρίζει. Να πει κάποιος βασικό το μέγεθος, το χρώμα και το sync αυτών με τις λιγότερες δυνατές κινήσεις ναι. Εγώ ποτέ δε θυμάμαι να έχω αλλάξει θέση. Ούτε σε media player ούτε στο HTPC.

Εντάξει μην τρελαθούμε κι όλας, οι βόλτες των υποτίτλων (internal/external) δεν είναι κ το πιο βασικό feature. Ούτε καν δεύτερο βασικό. Πρώτα από όλα είναι η ποιότητα εικόνας/ήχου και των φόρματ που υποστηρίζει. Να πει κάποιος βασικό το μέγεθος, το χρώμα και το sync αυτών με τις λιγότερες δυνατές κινήσεις ναι. Εγώ ποτέ δε θυμάμαι να έχω αλλάξει θέση. Ούτε σε media player ούτε στο HTPC.

Πολύ βασικό είναι, όπως και το μέγεθος και ολα αυτα που αναφέρεις.

Κάθε ταινία έχει διαφορετικό aspect ratio και αν θέλεις ο υπότιτλος να είναι στην κάτω μαύρη μπάρα (και όχι μέσα στην εικόνα ή ανάμεσα.. όταν υπάρχουν 2 γραμμές υποτίτλων) και στο ύψος των ματιών για εύκολη θεαση, πρέπει να τους μετακινείς. Επίσης ανάλογα την απόσταση θέασης ή την ηλικία των θεατών, αλλάζεις και το μέγεθος των υποτίτλων. αναφέρομαι για θέαση σε οθονη προβολέα, οπου σαφώς και ειναι μεγαλύτερη η ανάγκη για παραμετροποίηση των υποτίτλων.

Last edited:

Το κοινό που ψαχνει αυτο το χαρακτηριστικό συνηθως ειναι προβολάκηδες που ασχολούνται με το masking οθονων προβολής. Δεν αφορα τον μέσο χρήστη, αυτους ομως τους καιει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Dune HD 2018 Media Player Lineup

τι να το κανω να κανω βολτες τους υποτιτλους οταν δε θα με ικανοποιει η εικονα ..η ο ηχος..η τα φορμα που υποστηριζει. εκει θελω την ικανοτητα του Mp οχι στους υποτιτλους που με τα λεφτα που ζηταει και με τις δυνατοτητες των software υποτιτθεται οτι το κανει ευκολα... αλλωστε ποτε δεν αλλαξα χρωμα -θεση στους υποτιτλους...εικονα -ηχος και φοραμ φιλε μου..εκει θελω να ξερω τι κανει εναντι των ανταγωνιστικων υλοποιησεων....
αν ειχα ολα τα αλλα τελεια η τουλαχιστον εκει που θελω μετα θα ασχοληθω και με τους υποτιτλους

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dune HD 2018 Media Player Lineup

τι να το κανω να κανω βολτες τους υποτιτλους οταν δε θα με ικανοποιει η εικονα ..η ο ηχος..η τα φορμα που υποστηριζει. εκει θελω την ικανοτητα του Mp οχι στους υποτιτλους που με τα λεφτα που ζηταει και με τις δυνατοτητες των software υποτιτθεται οτι το κανει ευκολα... αλλωστε ποτε δεν αλλαξα χρωμα -θεση στους υποτιτλους...εικονα -ηχος και φοραμ φιλε μου..εκει θελω να ξερω τι κανει εναντι των ανταγωνιστικων υλοποιησεων....
αν ειχα ολα τα αλλα τελεια η τουλαχιστον εκει που θελω μετα θα ασχοληθω και με τους υποτιτλους

εννοείτε οτι ολα αυτα τα κάνει πολύ καλα, οπως και ενα mp με το μισό κόστος..
το fine tuning ειναι που μετράει σε αυτο το player οπου δίνει βασικές ευκολίες και υποστήριξη, οπου ο ανταγωνισμός ισως να μην δίνει.

@klamia71

Αδερφέ ΕΣΕΝΑ δεν σε νοιάζει, άλλους τους νοιάζει.

Ο καθένας έχει τα "θέλω" του, αν εσένα δεν σε νοιάζει ο υπότιτλος γιατι ασχολείσαι και την "λες" στους άλλους?
Απλά ασχολήσου με αυτό που καίει εσένα.

Σώνει και καλά θα πρέπει να ασχοληθούν ΜΟΝΟ με την ποιότητα ήχου-εικόνας?

Και εν τέλει μιλάμε για Dune οπότε, η ποιότητα εικόνας και ήχου είναι ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ, αυτό που μας καίει απο την συγκεκριμένη εταιρεία είναι ότι κάνει αυτά που δεν κάνουν οι άλλοι, γι αυτό και θα το πάρουν λίγοι.

ΥΓ: Με πρόλαβε ο auter ενώ εγώ ακόμα έγραφα.

Απάντηση: Re: Dune HD 2018 Media Player Lineup

καλα φιλε μου...μην αρπαζεσαι...ιδιοκτητης της dune εισαι?

εγω απλα ειπα οτι θα με ενδιαφερει απο καποιον που το εχει και μπορει να κανει test να μας πει τι κανει στην εικονα.... εσυ ρωτα για τους υποτιτλους...αλλος μπορει να ρωτησει για τις βιδες...μην αρπαζεσαι!!!!!
στο κατω κατω της γραφης αν το dune κανει στην εικονα και ηχο ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΝΑ MP ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΚΟΣΤΟς οπως ειπε ο φιλος AUTEUR ( και σε προλαβε) , τοτε τι να κοιταξω παρακατω????????
προσωσπικα δε θα δωσω τα διπλα για να βγαζω βολτα τουσ υποτιτλους.

COOL!!!! ΑΔΕΡΦΕ!!!

Re: Απάντηση: Re: Dune HD 2018 Media Player Lineup

καλα φιλε μου...μην αρπαζεσαι...ιδιοκτητης της dune εισαι?

εγω απλα ειπα οτι θα με ενδιαφερει απο καποιον που το εχει και μπορει να κανει test να μας πει τι κανει στην εικονα.... εσυ ρωτα για τους υποτιτλους...αλλος μπορει να ρωτησει για τις βιδες...μην αρπαζεσαι!!!!!
στο κατω κατω της γραφης αν το dune κανει στην εικονα και ηχο ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΝΑ MP ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΚΟΣΤΟς οπως ειπε ο φιλος AUTEUR ( και σε προλαβε) , τοτε τι να κοιταξω παρακατω????????
προσωσπικα δε θα δωσω τα διπλα για να βγαζω βολτα τουσ υποτιτλους.

COOL!!!! ΑΔΕΡΦΕ!!!

Δεν αρπάχτηκα!
Αν και διαβάζοντας ξανα το ποστ μου έτσι δείχνει...!

Τα κεφαλαία την έκαναν την ζημιά :Banane0:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dune HD 2018 Media Player Lineup

ok φιλε μου...
κουβεντα κανουμε...προς οφελος ολων μας....

Υπομονή παιδιά. Εμένα μ ενδιαφέρουν και τα δυο :2thumb22sup:

Όπως είπε ο vadergr σε λιγες μέρες θα κανει αναλυτικά τεστ σχετικα με την ποιότητα εικόνας.

Πάντως με βαση τα screenshots μπορω να πω οτι μου αρέσει το user interface γιατί δεν θυμίζει οτι παίζεις με android.

σε αυτο εχεις δικιο. αρκει να ειναι τοσο smooth το μενου οσο στο android. σε κατι βιντεακια που ειδα στο yutube για το zappiti ομως, δεν ενθουσιαστικα απο την ομαλοτητα εναλλαγης των μενου . δεν ξερω αν παιζει ρολο και τα 3gb ram του shield εναντι των 2 του zappiti.

και δε βλεπω στα χαρακτηριτικα στην επισημη σελιδα της Dune αν τα menu ειναι 1080 η 720..!!

οπως ειπα προσωπικα θα ηθελα η διαφορα τιμης να ανταποκρινεται στα ουσιαστικα χαρακτηρτικα ενος mp.

Όπως γνωρίζεις όπως συμβαίνει σχεδόν σε ΟΛΑ τα καταναλωτικά ειδη απο ενα σημείο και μετα πληρωνεις πολλά για λιγότερα.
Δεν σημαίνει οτι ενα player 200 ευρώ ειναι 100% καλυτερο απο ενα άλλο των 100 ευρώ.

από movie library πως συνεργάζεται με άλλα applications; υπάρχει τρόπος διασύνδεσης ώστε να μοιράζεται η πληροφορία μεταξύ διαφόρων media players;
π.χ. ξεκινάω ταινία στο σαλόνι και μετά πάω στο δωμάτιο να τη συνεχίσω. Όμως στο δωμάτιο δεν έχω το dune αλλά κάποιο άλλο mp. Υπάρχει τρόπος η βιβλιοθήκη να μοιράζεται ή και το σημείο που άφησα την ταινία να το βρίσκει το άλλο mp;

Έστω ότι υπάρχουν 2 dune, το καθένα σε διαφορετικό δωμάτιο. Υπάρχει κοινή πληροφορία μεταξύ τους ώστε ότι σταματάω στο ένα dune να μπορώ να το ξεκινήσω στο άλλο κατευθείαν;
Χωρίς να χρειάζεται να κάνω εγώ jump στο σημείο αλλά να το κάνει αυτόματα μόνο του.
Ότι έχει μαρκαριστεί σαν watched στο ένα dune, να το βλέπει και το άλλο ώστε να μη χρειάζεται να το κάνω εγώ.

Re: Απάντηση: Dune HD 2018 Media Player Lineup

από movie library πως συνεργάζεται με άλλα applications; υπάρχει τρόπος διασύνδεσης ώστε να μοιράζεται η πληροφορία μεταξύ διαφόρων media players;
π.χ. ξεκινάω ταινία στο σαλόνι και μετά πάω στο δωμάτιο να τη συνεχίσω. Όμως στο δωμάτιο δεν έχω το dune αλλά κάποιο άλλο mp. Υπάρχει τρόπος η βιβλιοθήκη να μοιράζεται ή και το σημείο που άφησα την ταινία να το βρίσκει το άλλο mp;

Έστω ότι υπάρχουν 2 dune, το καθένα σε διαφορετικό δωμάτιο. Υπάρχει κοινή πληροφορία μεταξύ τους ώστε ότι σταματάω στο ένα dune να μπορώ να το ξεκινήσω στο άλλο κατευθείαν;
Χωρίς να χρειάζεται να κάνω εγώ jump στο σημείο αλλά να το κάνει αυτόματα μόνο του.
Ότι έχει μαρκαριστεί σαν watched στο ένα dune, να το βλέπει και το άλλο ώστε να μη χρειάζεται να το κάνω εγώ.

Πολύ καλή ερώτηση (όχι ότι θα μπορέσω να το δοκιμάσω)
Αν τα metadata είναι όλα στο folder ίσως είναι πιθανό. Αν κάτι μένει και στο player τότε ζορικα, που είναι και το πιο πιθανό.
Συνεχίζεται από ότι διαβάζω και η συμβατότητα με zappiti και yadis.