Dune HD 2018 Media Player Lineup

Όταν αλλάζετε χώρα αλλάζει η τιμή και το ΦΠΑ.
37385563a8c4ea0092931d432d9ffb81.jpg

Απάντηση: Re: Dune HD 2018 Media Player Lineup

Πολλά λεφτά ειδικά αν είσαι κάτοχος του Zidoo x9s ήδη. Δηλαδή πληρώνει 100+ ευρώ διαφορά κάποιος για επιπλέον Netflix 4k και YouTube 4k; Που μπορεί να τα έχει η smart TV αν είναι σχετικά καινούργια ή με ένα android box me LibreELEC. Άσε που έχει κληρονομήσει το banding, το clipping και το όχι σωστό color space conversion (το απλό Solo 4k δεν τα έχει αυτά τα θέματα).

Δεν είναι έτσι ακριβώς.

Σύμφωνα με αυτό τον πίνακα, υπάρχουν περισσότερες διαφορές:

16h4sgj.png

Re: Απάντηση: Re: Dune HD 2018 Media Player Lineup

Ισπανοι.... και εσυ 'Λάμπης' Μπαμπη μου....

Χαχαχα

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

To ιδιο μου κανει στην τελική :p

Δεν είναι έτσι ακριβώς.

Σύμφωνα με αυτό τον πίνακα, υπάρχουν περισσότερες διαφορές:

16h4sgj.png

Μανατζερίστική :p λίστα διαφορών που στη πράξη δεν λεει τιποτα. Μοναδικες εμφανείς διαφορες το 4K Youtube και Netflix οι οποίες ομως δεν ειναι (απαραίτητα αυτές) του Play Store.
H λίστα δεν αφορά τοσο τη Zidoo, αλλα τριτοτέταρτες υλοποιήσεις, αφου και αυτή εχει καλο, δικό της poster wall, εχει επισης εξαιρετικό dual band wifi, συχνές αναβαθμίσεις κτλ.

Εγω περίμενα (ειμαι πρόθυμος να περιμένω και αλλο φυσικά) να ειναι πιο εμφανείς οι τυχον διαφορες του rev.B.

Παντως απο τη στιγμή που το SoC "παιζει" πιο καλά σε αλλες υλοποιήσεις, ειναι θεμα χρόνου καθαρά να τα δώσει και η Dune. Δεν ειναι σαν το πχ base 3d που περιμέναμε αναβαθμιση απο τη Sigma που δεν ηρθε ποτέ...

Ειναι νωρις ακομα οπως είπα. Ετσι και αλλιώς σωστή διαθεσιμότητα θα δούμε μαλλον τον Ιούνιο.

άλλο το wifi να συνδέεται στα 433 mbps και άλλο στα 866mbps. έχει μεγάλη διαφορά.
Να το υποστηρίζει το sw σωστά και δεν βάλουν ένα ακόμα κινεζο sw.

Το android 7.1 υποστηρίζει αυτά που προσπαθούν με πατέντες και back porting να κάνουν στο android 6.

Περισσότερες ευαίσθητες πληροφορίες... Πάλι σε σύγκριση με το X9S.

Στο X9s στις δυσκολες σε banding σκηνες του blade runner 2049 (κοντα στο 110 λεπτο που βγαινει ο Γκοσλινγκ απο το space car και φαινεται ο ουρανος πισω του) αν ρυθμισεις την εξοδο σε 4:2:0 και 12bit το banding καθαρίζει (δεν ισχυει ουτε σε 10bit, ουτε σε 4:4:4).

To Dune εμφανιζει banding, αλλα για καποιο λόγο (δεν ξερω αν εχει θεμα με την αλυσιδα μου) δεν επιτρεπει την αλλαγή σε οτιδήποτε αλλο απο 8bit (μαυρη εικόνα). Πιθανοτατα και αυτο σε 12bit, 4:2:2 (δεν εχει επιλογη για 4:2:0) να μην εχει θεμα. Δεν προλαβα να το συνδέσω απευθείας στην τηλεόραση, αλλα δεν νομιζω να δημιουργεί προβλημα ο marantz sr 7011 (υποστηριζει πληρως ολα τα νεα format).

Παντως για πρώτο fw ειναι πολύ καλο και τελικά συμπεράσματα καλο ειναι να βγουμ λιγο αργότερα. Αναμένεται συντομα νεο firmware update.

Μιας και το ανέφερες, για να χουμε να λέμε:

Στον προβολέα, με το HTPC και madVR, το banding δεν υφίσταται με 12 bit (και 420 ή 422 αν θυμάμαι καλά).

Στην oled, με το PowerDVD 18 που δοκίμαζα χθες γύριζε αυτόματα (μπαίνει σε exclsusive mode) σε 8 bit (και 422 νομίζω) και είχε banding.

Παντως απο τη στιγμή που το SoC "παιζει" πιο καλά σε αλλες υλοποιήσεις.

Δεν έχω διαβάσει με προσοχή όλο το νήμα, όποτε να ρωτήσω σε τι αναφέρεσαι;

Είπαμε, περιμένουνε από την DUNE να κάνει βελτιστοποίηση στο κώδικα..
Το zidoo -που παρά τα όσα ακούγονται κατά καιρούς- είναι εξαιρετικό player για τη συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών, είναι 1.5 χρόνο στην αγορά και έχει πάρει 30 αναβαθμίσεις μέχρι τώρα (και όχι απόλυτα ‛πετυχημενες’ αρκετές από αυτές...) με ακόμα δυο-τρία μικρό πραγματάκια δεν μπορούν να τα φτιάξουν και το dune έρχεται με την πρώτη stable beta.. Πρέπει να του δώσουμε χρόνο αρκετό...
Τώρα το αν αξίζει κάποιος που έχει το x9s να το δώσει και να πάρει το PRO4K αυτό μόνο ο ίδιος μπορεί να το απάντηση...

(Εγώ πάντως αν το πετύχω πουθενά τώρα στα κοντά πριν ανεβεί η τιμή θα το χτυπήσω..)

άλλο το wifi να συνδέεται στα 433 mbps και άλλο στα 866mbps. έχει μεγάλη διαφορά.
Να το υποστηρίζει το sw σωστά και δεν βάλουν ένα ακόμα κινεζο sw.

Το android 7.1 υποστηρίζει αυτά που προσπαθούν με πατέντες και back porting να κάνουν στο android 6.

Δεν διαφωνω πουθενα, αν και το Zidoo X10 εχει νομιζω το ιδιο καλο ασυρματο. Απο τη στιγμή ομως που το Zidoo παιζει λίγο καλύτερα, οχι εξαιτιας SDK, θεωρώ οτι και το Dune θα παιξει (το λιγότερο) αντιστοιχα αρκετα σύντομα.

Μιας και το ανέφερες, για να χουμε να λέμε:

Στον προβολέα, με το HTPC και madVR, το banding δεν υφίσταται με 12 bit (και 420 ή 422 αν θυμάμαι καλά).

Στην oled, με το PowerDVD 18 που δοκίμαζα χθες γύριζε αυτόματα (μπαίνει σε exclsusive mode) σε 8 bit (και 422 νομίζω) και είχε banding.

Σωστα τα γράφεις. Συνηθως σε 12bit και 4:2:0 (oxi aparaithta 4:4:4) η φευγει εντελώς η μειωνεται αισθητα το banding. Το ιδιο και στο Zidoo x9s (δεν θυμαμαι να το ειχαμε δοκιμασει ετσι ακριβώς σπιτι σου τοτε).
To Dune Pro 4K μου, στο ιδιο προφανώς setup, αδυνατεί να γυρίσει σε 10η 12 bit οπως το Zidoo. Γιαυτό και υπάρχει το banding στα 4Κ. Δεν δοκιμασα να το συνδέσω απευθείας στην τηλεόραση μηπως κατι δεν διαβαζει καλα απο το edid του SR7011 (που δεν νομιζω).

Δεν έχω διαβάσει με προσοχή όλο το νήμα, όποτε να ρωτήσω σε τι αναφέρεσαι;

Αναφερομουν στα Zidoo που φορανε το ιδιο πρακτικα hardware.

Δεν υπάρχει περίπτωση στο εκατομμύριο να μην στρώσει εντελώς το Dune Pro 4K στις επομενες αναβαθμίσεις του.

http://mediaplayers.gr/dune-hd-pro-4k/

Μια χαρά τελικά λύνεται το θεμα του banding, εστω και με manual τροπο, οπως και στα Zidoo.
Γενικά, τα παει πολύ καλά για πρωτο firmware.
Ελπιζω το ΣΚ να βγαλω ακρη για το αν μπορεί να περαστεί χειροκινητα το play store της google.

1. The β€œRealtek 4K banding bug” appears here too, but you can easily bypass it by manually selecting [email protected], 12bit and 4:2:2 video options (deselect every auto/EDID option as well).
  2. Wireless performance was also very good since the 802.11ac Dual Band 2T2R module managed to handle 1080p remux files.
1) το banding ειναι και σε 2Κ και σε 4K υλικό;
αν πρεπει να ορίσουμε [email protected], 12bit and 4:2:2 video, τότε ουσιαστικά δεν καταργούμε το autoframe switch και autoresolution?
θα πρεπει να αναπαράγωγουμε και τα bluray 2Κ με αυτά τα setting για να μην έχουμε banding?

2) φαντάζομαι οτι μέσω wifi 802.11ac Dual Band 2T2R περνάει χωρίς σπασίματα, μεχρι 1080p remux.. και όχι 4Κ remux ή 4Κ UHD rip

το AC με 1 κεραία είναι 433 mbps max. Όσο μεγαλώνει η απόσταση τότε πέφτουν τα mbps.
το 4Κ φτάνει μέχρι τα 128 mbps.

Θεωρητικά και χωρίς χάλια sw δεν υπάρχει πρόβλημα.

Re: Απάντηση: Dune HD 2018 Media Player Lineup

το AC με 1 κεραία είναι 433 mbps max. Όσο μεγαλώνει η απόσταση τότε πέφτουν τα mbps.
το 4Κ φτάνει μέχρι τα 128 mbps.

Θεωρητικά και χωρίς χάλια sw δεν υπάρχει πρόβλημα.

νομίζω οτι το ac (5Ghz) μετά τα ~5μέτρα γυρνάει (αν εχει τέτοια δυνατότητα το router) σε απλό 2,4GΗz οποτε μαλλον δεν μπορεί να περάσει UHD και ίσως ουτε κάν 2k remux.

νομίζω οτι το ac (5Ghz) μετά τα ~5μέτρα γυρνάει (αν εχει τέτοια δυνατότητα το router) σε απλό 2,4GΗz οποτε μαλλον δεν μπορεί να περάσει UHD και ίσως ουτε κάν 2k remux.

Dual band και remux streaming μόνο σε κοντινές αποστάσεις, βαριά στο διπλανό δωμάτιο και πάντα με εξαιρετικό εξοπλισμό.
Είναι εφικτό παντως.

Dual band και remux streaming μόνο σε κοντινές αποστάσεις, βαριά στο διπλανό δωμάτιο και πάντα με εξαιρετικό εξοπλισμό.
Είναι εφικτό παντως.

το ethernet καλώδιο δεν το γλιτώνουμε..
ακόμα και με αυτό, μερικες φορές (σπάνια πλέον) έχουμε σπασίματα που ωφείλονται πιο πολύ στην κάρτα ethernet του mp και όχι θέμα bandwith.

Με δυο εξωτερικές κεραίες και με πραγματικά καλο ρουτερ δεν νομίζω να αντιμετωπίσεις πρακτικά προβλημα.