Dune HD 303D / Base 3D (Sigma 8672/8673)

Χαιρετώ όλη την παρέα! Παρακολουθώ το forum εδώ και καιρό αλλά δεν είχα γράψει ποτέ, κυρίως γιατί ότι θέματα είχα με τα media players μου (WD HDTV, Xtreamer Sidewinder 2) λυνόντουσαν μέσα από αποριές άλλων μελών.

Εδώ και μερικές ημέρες είμαι κάτοχος ενός 303D. Μακάρι να μπορούσα να προσθέσω και το "ευτυχής". Και αυτό γιατί:

A) Το User interface είναι άθλιο. Τόση ισχύς σε ένα τσιπάκι αλλά δεν μπορούσαν να φτιάξουν όμορφα μενού με preview της ταινίας, να εμφανίζεται η αφίσα κτλ. Ναι, ξερω, υπάρχει το Zappiti. Aλλά τί γίνεται με εμάς που δεν θέλουμε να συνδέσουμε το μηχανηματάκι σε δίκτυο και θέλουμε απλώς να βάζουμε ένα φλασάκι με ταινίες και σειρές και να βλέπουμε. Γίνεται να βάλω το Zappiti ή κάτι αντίστοιχο που να ομορφαίνει το μενού και να μου βγάζει previews;

B) To 303D αρνείται να βρεί το wifi μου! Έχω ένα router τς TP-Link, το TD-W8961NB, το οποίο εκπέμπει σε συνδυασμό a+b+g+n, το βλέπουν όλες οι υπόλοιπες συσκευές μου αλλά όχι το Dune! Δοκίμασα να βάλω την εκπομπή του δικτύου μόνο σε draft n, αλλά τζίφος. Τo σύνδεσα πρόχειρα με lan καλώδιο 20m. (Το διαμέρισμά μου είναι παλιό και δεν βολεύει), δούλεψε κανονικά η σύνδεση. Έχει επάνω το τελευταίο firmware (130515_2104_b6)... Έχει κανείς καμμιά ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό;

Γ) Έβαλα για δοκιμή μερικές ταινιές να παίξουν από εσωτερικό σκληρό. Το "Pirates of the Caribbean: At World's End", έκδοση 1080p EuReKa δεν μου παίζει καθόλου, με μόνο τον τίτλο του αρχείου να εμφανίζεται(!) αλλά ο ήχος ακούγεται κανονικά. Δοκίμασα και το "Avatar Extended Edition 1080p" έκδοση BestHD. Έχει κάποια μικροκολλήματα, που δεν ξέρω αν οφείλονται στο αρχείο ή στο μηχάνημα...

Ιδέες, προτάσεις και σχόλια, καλοδεχούμενα!

Παιδια καλησπερα,ξερει κανεις η συγκεκριμενη ρυθμιση τι ακριβως κανει? DEINTERLACING MODE και εχει τρεις επιλογες 1)MOTION ADAPTIVE 2)OFF και 3)BOB.Οπου και να το βαζω δεν βλεπω καποια αλλαγη στην εικονα η κατι τετοιο

διαφορά θα δεις μονο σε interlaced υλικο(DVD's πχ), αλλα και πάλι μικρή.

Tι εννοεις διαφορα δηλαδη,εχει καποια σχεση με την εικονα?Στα mkv δηλαδη δεν κανει κατι,μονο σε dvd εικονα?Σε ποια επιλογη πρεπει να ειναι απ τις τρεις?

ναι, διαφορά θα κάνει μόνο σε οτι υλικό ειναι σε interlaced μορφη (480i,1080i πχ)
αστο στο off... συνηθως η τηλεόραση θα κανει καλύτερο de-interlacing απο το sigma.

ναι, διαφορά θα κάνει μόνο σε οτι υλικό ειναι σε interlaced μορφη (480i,1080i πχ)
αστο στο off... συνηθως η τηλεόραση θα κανει καλύτερο de-interlacing απο το sigma.

Ok,σ'ευχαριστω για τις απαντησεις:a0210:

λιγες πρώτες εντυπώσεις για το BASE 3D ...

--το gui απλό και λειτουργικό όπως και ο file manager. Το Popup μενου ειναι πολυ πιο βολικό απο τα δεξια/αριστερά μενού του A300

--με το αρχείο dune_folder.txt μπορείς να κανεις θαύματα! Μπορώ να εχω pre-default ρυθμισεις σε καθε φακελο του nas (πχ αλλο sort by date στις ταινιες και by name στην μουσική, custom εικονιδια κτλ) http://dune-hd.com/firmware/misc/dune_folder_howto.txt

-- απο το 1000άρι δίκτυο με NFS καταφέρνει να ρουφήξει 32mb/sec ,δηλαδή περίπου 300mbps. Καθόλου άσχημα για sigma! με λίγα λόγια δεν υπαρχει αρχείο το οποίο θα σταλάρει λόγω δικτύου ;)

-- ΣΤΑΘΕΡΟ!!! δεν εχει κολήσει ποτε, δεν σταλαρε ποτε.
Το μόνο αρχείο που δεν μπορεί να παίξει και κολλάει ειναι το "4.6mbps-720p-30fps-Theora.ogg" απο το πακέτου των αρχείων media player test. (theora τρέχα γύρευε..ξεχασμένοι codec)

-- πολύ μου άρεσε που οταν πατάς PLAY πανω σε ενα folder παίζει όλα τα περιεχόμενα ή σε ρωράει τι είδους να παίξει (το popcorn δεν το κάνει ,πρέπει να μπείς μέσα). Ειδικά στην αναπαραγωγή μουσικής βολεύει παρα πολυ.

-- ματρόσκες, hd-audio, υπότιτλοι κτλ ήταν παντού άψογο!

Καλοριζικο!

Δοκίμασε the tree of life, terminator salvation σε full bluray rip, αν η αναπαραγωγή ειναι απροβληματιστη τότε δύσκολα να βρεις αρχεία που να μην παίζει σωστα μέσω δικτύου.

Καλοριζικο!

Δοκίμασε the tree of life, terminator salvation σε full bluray rip, αν η αναπαραγωγή ειναι απροβληματιστη τότε δύσκολα να βρεις αρχεία που να μην παίζει σωστα μέσω δικτύου.

Στο ιδιο μηχάνημα το full iso του Terminator Salvation παίζει αψογα...

Στο ιδιο μηχάνημα το full iso του Terminator Salvation παίζει αψογα...

Για Δικτυακή αναπαραγωγή αναφέρεσε;
Το salvation το αναφέρω γιατί ειναι sm.

Ενω το tree of life ειναι οτι πιο βαρύ για δίκτυο..
Αν το βρεις δοκίμασε το. Αν και δεν νομίζω να τα καταφέρει.

Φυσικά μιλάμε για αναπαραγωγη με ήχο Dts hd ma..

Έπαιξε το terminator salvation iso ;
Υπάρχει σε έκδοση όχι seamless branching;
Ή ήταν sb και έπαιξε νεράκι;

Για Δικτυακή αναπαραγωγή αναφέρεσε;
Το salvation το αναφέρω γιατί ειναι sm.

Ενω το tree of life ειναι οτι πιο βαρύ για δίκτυο..
Αν το βρεις δοκίμασε το. Αν και δεν νομίζω να τα καταφέρει.

Φυσικά μιλάμε για αναπαραγωγη με ήχο Dts hd ma..

το tree of life νεράκι...κανενα σπασιμο

IMG_20130921_115328.jpg

το tree of life νεράκι...κανενα σπασιμο

View attachment 95926

Τότε μην φοβάσαι τίποτα...

Εμένα πάντως όταν είχα το prime 3 κολλούσε συνέχεια... Όπως κ στο popcorn a300 και 210..

Ειναι και θέμα οτι το nas μου, ειναι πάντα γεμάτο και δεν εχει ελεύθερο χώρο.. Ίσως παίζει κάποιο ρόλο όπως και το στήσιμο του δικτύου μου όπου δεν εχω ιδιαίτερες γνώσεις.. Απλα έκανα share τα folders..

Πάντως το περίεργο ειναι οτι προχθές είχα κόλλημα με αναπαραγωγή μέσω NFS ενώ με SMB έπαιζε νεράκι.. Στο a300 όλα αυτά ομως..

Τι NAS εχεις? παίζει και αυτό ρόλο...

Οχι εχει αρκετή ισχύει για να στρειμαρει bluray rip.. Εχει dual core 2.13ghz και το έχω βάλει να στρειμαρει μέχρι 3 bluray rip και να μεταφέρει και αρχεία ταυτόχρονα χωρις να κολλάει.. Απλα εχει θεμα με μερικά bluray με πολυ υψηλό bitrate (οπως tree of life) και οτι δεν έχω αρκετα ελεύθερα GB. Ίσως ειναι και θεμα popcorn A300 αν και οπως είπα είχε κολλήσει και το dune prime 3.

Στο tree of life το αφήσες ωρα να παίζει; Σε μένα κόλλησε μετα απο κανα 20 λεπτό σωστης αναπαραγωγής..

ναι ειδα κανα μισαωρο και...δεν ειδα κολλημα ουτε κατεγραψε καποιο buffer underan στο INFO... σε gigabit δικτυο παντα ετσι?

ναι ειδα κανα μισαωρο και...δεν ειδα κολλημα ουτε κατεγραψε καποιο buffer underan στο INFO... σε gigabit δικτυο παντα ετσι?

Ναι gigabit δικτυο, με cat6 καλώδια και 2 Cisco gigabit switch.
Πάντως κάπου είχα διαβάσει οτι τα dune ειναι λίγο καλύτερα απο τα popcorn σε αναπαραγωγη δικτύου.