Dune HD 303D / Base 3D (Sigma 8672/8673)

Ναι gigabit δικτυο, με cat6 καλώδια και 2 Cisco gigabit switch.
Πάντως κάπου είχα διαβάσει οτι τα dune ειναι λίγο καλύτερα απο τα popcorn σε αναπαραγωγη δικτύου.
δοκίμασες και χωρίς τα switches;
αυτά μπορεί να σου δημιουργούνε τα κολλήματα

δοκίμασες και χωρίς τα switches;
αυτά μπορεί να σου δημιουργούνε τα κολλήματα

Νομίζω πως δεν μπορω να τα αποκλεισω..
Το router (αυτο της cyta vdsl οπου ΔΕΝ ειναι gigabit) ειναι συνδεδεμένο με το πρώτο gigabit switch και ειναι στο Α δωμάτιο, ενω το δεύτερο gigabit switch, που συνδέεται με το πρώτο gigabit switch και το nas, media player κτλ ειναι στο Β δωμάτιο.

Υπαρχει τρόπος να μετρησουμε τις επιδόσεις ενός δικτύου;
Πάντως απο το nas (B δωμάτιο) στο server file (A δωμάτιο) πιάνω 70-100mb για μεταφορά μεγαλων αρχείων.

Last edited:
σε εμένα πάντως ένα switch που είχα μου δημιουργούσε κολλήματα και έχω διαβάσει και σε άλλους το ίδιο.
μπορεί στη μεταφορά να βλέπεις 70-100mb το οποία όμως δεν έχουν σημασία γιατί είναι για μεταφορά.
στο δικτυακό παίξιμο ταινίας όμως που μπορεί να υπάρξει μία καθυστέρηση τότε να σου δημιουργεί κολλήματα.

σε εμένα πάντως ένα switch που είχα μου δημιουργούσε κολλήματα και έχω διαβάσει και σε άλλους το ίδιο.
μπορεί στη μεταφορά να βλέπεις 70-100mb το οποία όμως δεν έχουν σημασία γιατί είναι για μεταφορά.
στο δικτυακό παίξιμο ταινίας όμως που μπορεί να υπάρξει μία καθυστέρηση τότε να σου δημιουργεί κολλήματα.

Ίσως εχεις δίκιο και να ειναι πχ το QoS που έχουν μερικά routers/switches..

Το καλο ειναι οτι μου το εχει κάνει πολυ σπάνια σε 4-5 ταινίες οπότε δεν το έψαξα παραπάνω και υποθέτω οτι ευθύνεται το γελοίο router που δίνει η cyta.. Μιας κ εχω πρόβλημα και με airplay και squeezebox server.. Τα οποία παρόλο που εχω ανοίξει τα port εξακολουθούν να μην δουλεύουν.. Το squeezebox server καθόλου ενώ το AirPlay δουλεύει μετά από restart του router για λίγο και μετά ξανά χάνετε..

Χαιρετώ άπαντες!

Έψαξα στο Google ξένα sites για αυτό το πρόβλημα αλλά δεν είδα απάντηση. Αποκλείεται να είμαι ο μόνος που το έχει, οπότε το γράφω εδώ: Στο Dune 303D που έχω, το 90% των αρχείων (avi, mp4, mkv) παίζει άψογα. Έχω βάλει σκληρό δίσκο και έχω και 2 φλασάκια για να περνάμε καινούρια επεισόδια εγώ και η σύζυγος. Τώρα, σε πολλά επεισόδια, διαφόρων σειρών, μου εμφανίζει ένα "Σφάλμα: Το αρχείο δεν μπορεί να αναπαραχθεί" και δεν παίζει με τίποτα. Στο PC, το αρχείο δουλεύει στο VLC κανονικά.

Μιλάω για εκδόσεις LOL και AFG, mp4 οι πρώτες και avi οι δεύτερες. Το παράξενο είναι ότι έσβησα τα αρχεία που δεν έπαιζαν, τα βρήκα από αλλού, ίδιες εκδόσεις, και τα ξαναπέρασα στα φλασάκια, έτσι για δοκιμή. Μερικά δουλέψανε (!), μερικά όχι. Οπότε ρωτάω: Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό;

Εχεις βάλει το τελευταίο fw του dune ?
Μερικές φορες μου εχει συμβει αυτο στο παρελθόν , αν πιο πριν είχα τρέξει συγκεκριμένο συνδοιασμο αρχείου και ηχου (πχ dvd video με pcm).
Για να μου λες οτι το ενα είναι mp4 , μάλλον αφορά την νεα κωδικοποίηση που πετυχαίνει σχεδόν την ίδια ποιότητα σε πολύ μικρότερο μέγεθος αρχείου.
Δοκίμασε να το τρέξεις αμέσως με το που ανοίξεις το dune . (βγάλε το και απο την πρίζα just to be sure :p ).
Γενικά πάντως, το ζήτημα είναι τι κωδικοποίηση έχει το container που λέγεται .avi και να υποστηρίζεται απο το μηχανάκι.

Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση! Ναι, το τελευταίο firmware είναι επάνω και μάλιστα το ξαναπέρασα για παν ενδεχόμενο.

Δοκίμασε ατα που σου είπα.
Πάντως ειναι μυστήριο οτι αν το κατεβάσεις (το ιδιο αρχείο) απο αλλού σου παίζει κανονικά.

Έχω την εντύπωση ότι επειδή ένα αρχείο γίνεται download & re-upload από πολλούς χρήστες σε πολλούς hosts, κάπου θα γίνεται κάποιο corruption και εκεί στραβώνει το πράγμα. Πάντως θα δοκιμάσω κάθε πιθανή λύση, ευχαριστώ. Και ελπίζω σε κάποιο καινούριο firmware...

Κουφο! Τα Zappiti ειναι κλωνος των Dune και εχουν firmware Dune με μικροαλλαγες σωστα;
Πως ειναι δυνατον η Dune που κοιμαται ορθια να εχει μενει στο Β6 firmware και τα Zappiti να εχουν B8 ????

http://www.zappiti.com/zappiti_player_firmwares.html

Zappiti Player firmware version "131014_0158_b8"

Zappiti Player: dune_firmware_zappiti__base3d_131014_0158_b8.dff.zip
Zappiti Player Mini: dune_firmware_zappiti__tv303d_131014_0158_b8.dff.zip

Changes since 130515_2104_b6:
- Fix the MKV 23.976p issues.
- Update the French translations.
- Initial wizard is extended with "Network Setup" and "Time Zone Setup" steps.
- A lot of HLS playback fixes and improvements.
- Plugin-related improvements in the player menu.
- Fixed weather widget in native Dune UI.
- Help line is displayed when some text field is active.
- Improved time synchronization mechanism in case when NTP server is not reachable.
- Improved auto-start and auto-resume behaviour: it is now possible to cancel auto-start/auto-resume by pressing RETURN RC.
- Improved bluray_play action from flashlite applications: bluray-lite is launched on player models where real bluray is not supported.
- JS STB API is extended with the support for PiP.
- Fixes related to launching DVD and Blu-ray.
- Fixes related to USB DVB recording.
- Fixed bug with handling scan Wi-Fi networks errors.
- Fixed bug with hangup on specific TS files.
- Fixes related to multicast playback.
- Fixes related to RTSP playback.
- Fixes related to music playback from application using STB JS API.
- Fixed screen blinking on player menu startup.
- Fixed rare sporadic hangups during startup.

Μπορουμε να βαλουμε σε Dune Zappiti firmware?

(Του πουλησα που του πουλησα του ανθρωπου την μαπα μην του το βγαλω και off :HTEHETH63: )

Ουτε θα δεις!

Κατι ακουσα οτι βγαζει νεα φουρνια νεα μοντελα αλλα θα μοσχοπουλησει με τα μυαλα που εχει.

Re: Απάντηση: Dune HD 303D / Base 3D (Sigma 8672/8673)

Ουτε θα δεις!

Κατι ακουσα οτι βγαζει νεα φουρνια νεα μοντελα αλλα θα μοσχοπουλησει με τα μυαλα που εχει.

Σε αυτη τη κατηγορία δεν θα βγει τίποτα εφοσον δεν υπαρχουν νεοι επεξεργαστες.
Κάποια στιγμή θα βγαλουν το 3d max αλλα του αφαιρεσαν (οπως ανακοίνωσαν) το blu ray optical drive συνεπως περιμένω μια απο τα ίδια περίπου.

Αναμονή (πάλι) της νεας γενιάς σε περιπου 2 χρονάκια (υπόθεση κάνω και εξαιτιας 4k)

Το βρηκα να το παρω σφραγισμενο απο λαθος παραγγελια στα 120 ευρω και ειμαι υπο σκεψη για την κρεβατοκαμαρα που εκει μια απλη 32αρα εχω οποτε δεν με χαλαει το 3D

Μπορει τελικα το προβλημα πχ με τους υποτιτλους να ηταν θεμα της Sigma και να ριχνει ματιες προς Realtek

Χλωμό το βλέπω Χρήστο να κυκλοφορεί media player μόνο για το 4Κ... Μόνο συνοδευτικά το βλέπω.
Πολλά τα GB!

Ίσως να δούμε προσέγγιση των pc τα επόμενα χρόνια...
και μακάρι δηλαδή, γιατί τα έτοιμα αποδεικνύονται πολύ πιο οικονομικά και εύχρηστα για τον πολύ κόσμο.

Μπορει τελικα το προβλημα πχ με τους υποτιτλους να ηταν θεμα της Sigma και να ριχνει ματιες προς Realtek

Προφανώς ειναι της sigma, γιαυτό ανέφερα οτι περιμένουμε την νεα γενιά.
Τα ιδια θεματα περιπου εχει και το Α400...

Χλωμό το βλέπω Χρήστο να κυκλοφορεί media player μόνο για το 4Κ... Μόνο συνοδευτικά το βλέπω.
Πολλά τα GB!

Ίσως να δούμε προσέγγιση των pc τα επόμενα χρόνια...
και μακάρι δηλαδή, γιατί τα έτοιμα αποδεικνύονται πολύ πιο οικονομικά και εύχρηστα για τον πολύ κόσμο.

Καθόλου χλωμό.
Κάποια στιγμή σύντομα (2ετία) θα ειναι mainstream τα 4κ οπότε θα βγουν και νέοι επεξεργαστές.

http://www.broadbandtvnews.com/2013/11/12/dune-hd-and-quadrille-bring-push-vod/

Ειπα και εγω γιατι δεν βγαζουν κανενα νεο firmware? Εχουν ποιο σοβαρη δουλεια να κανουν (τρομαρα τους)

Λογικο, η αγορα της Ζουαζηλάνδης ειναι ανερχόμενη

(και το βασικότερο: δεν τους ενδιαφερουν 3d subs)

:p