Dune HD 303D / Base 3D (Sigma 8672/8673)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Dune HD 303D / Base 3D (Sigma 8672/8673)

Αν εννοεις πως θα δεις το PC, εμενα δουλεψε μονο με απευθειας "'shortcuts'' (στο sources, pop button -> create new favorite / shortcut (δεν θυμαμαι πως το λεει)) και βαζοντας στο ''server'' την IP (και οχι το όνομα) του μηχανηματος (εχω παντου static).

Αυτό στον ενα εκ των 2 server που εχω.

Τον αλλον απλως αρνείται να τον δει (το βλεπει δλδ στο browsing αλλα παντα κενό - οτι δλδ κανε και στον 1ο - μονο που εκει με το ''shortcut / favorite'' δουλευει - στον 2ο, όχι).

Έχεις homegroup?

Στο shortcut τι βάζεις username/pass?
Στο PC έχω κάνει share προς everyone. Δοκίμασα και με username/pass αλλά τίποτα...
Με static δουλεύω κι εγώ.
Μου έχει σπάσει τα νεύρα αν και δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα καθώς παίζω από το internal drive. Αλλά για καμιά ματρόσκα μέσω wireless δεν θα με χάλαγε...

Μόλις είδα 3D για το θέμα των υπότιτλων. Η αλήθεια είναι ότι αν δεν έχεις ξαναδεί 3D από άλλο μέσο δεν καταλαβαίνεις ότι οι υπότιτλοι είναι 2D.
Εμένα πάντως δεν με χάλασε όσο περίμενα. Για τα υπόλοιπα θα επανέλθω γιατί η καταγραφή συνεχίζεται. lol

Απάντηση: Re: Dune HD 303D / Base 3D (Sigma 8672/8673)

Ασε τα everyone.Φτιάξε νέο ονομα και δωσε του δικαιώματα βαζοντας του και password.

Δεν παίζει με τίποτα. Με τον χρήστη που μπαίνω windows τίποτα.

Εβαλες το ιδιο workgroup και στις 2 πλευρές (αν και δεν ειμαι σιγουρος αν αυτο επηρεάζει...) ;

Προσεξε στο folder να δηλωσεις το ''share name'' του δισκου που μοιραζεις.

Εμενα παιζει με το ιδιο username / pass που μπαινω στα win, με shares to everyone αλλα με δηλωμενη IP μονο στο server name.

Και αυτα στο 1 μηχανακι. Στο αλλο, με ακριβως τα ιδια, δεν παιζει.

Mini Review.

Θετικά
1. Αρκετά γρήγορο το inteface. Νομίζω λίγο πιο γρήγορο από το dune h1 που έχω.
2. Ωραία εμφάνιση αν και πλαστικούρα η πόρτα για τον δίσκο. Ελπίζω να αντέξει από το βάλε βγάλε
3. Έχει Display που αναγράφει τον χρόνο που παίζει η ταινία και το όνομα αν θέλουμε.
4. Η Εικόνα μου φάνηκε σε υψηλά επίπεδα παρόμοια του h1. Δεν είδα κάποια αισθητή διαφορά αν και δοκίμασα λίγα πράγματα και λόγο μέρας δεν μπόρεσα να δω πολλά πράγματα στον προβολέα (X3). Μεσολαβεί και lumagen οπότε δεν ξέρω αν σκεπάζει κάποια μειονεκτήματα του μηχανήματος.
5. Καλύτερη απόκριση του τηλεκοντρόλ.
6. Φαίνεται να έχει διορθωθεί το leep synch που είχα με απλό DTS στο h1
7. Το PCM patch δούλεψε οπότε είναι μια λύση μέχρι να φτιάξουν το DTS-HD (αν το φτιάξουν). Έχει διαφορά πάντως ο ήχος στο δικό μου σύστημα (προς το χειρότερο)

Αρνητικά
1. Font Υποτίτλων. Καλά πάλι χωρίς επιλογή μας άφησαν? Όχι τίποτα άλλο αλλά δεν είναι και πολύ ωραίο αυτό που έχουν.
2. Θέση Υποτίτλων. Αν αλλάξεις την θέση πάνω κάτω στους υπότιτλους σε μια ματρόσκα, πας να δεις bluray με ενσωματωμένους και έχει κρατήσει την θέση με αποτέλεσμα να θέλουν πάλι φτιάξιμο. Εκνευριστικό. Υπήρχε όμως και στα προηγούμενα Dune το πρόβλημα. Με λίγα ότι δεν δουλεύει δεν το φτιάχνουμε. lol
3. Οι υπότιτλοι σε 2 ταινίες 3D που είδα για κανά 10λεπτο δυσκολεύονταν να ακολουθήσουν την ταινία. Σαν να ζοριζόταν το μηχάνημα. Μερικούς π.χ. δεν προλαβαίνεις να τους διαβάσεις γιατί αργεί να τους βγάλει και εν τω μεταξύ πρέπει να πέσουν οι επόμενοι.
4. Οι 2D υπότιτλοι σε 3D ταινία είναι λιγότερο άσχημοι από ότι περίμενα. Προσωπικά την βλέπω την ταινιία κι έτσι χωρίς πρόβλημα αλλά σίγουρα θέλω να φτιαχτεί γιατί μηχανάκια με μισή τιμή το κάνουν σωστά.
5. Η αλλαγή των chapters δεν είναι ομαλή. Αργεί να έρθει η εικόνα.
6. Όταν πάς να επιλέξεις υπότιτλο, μόλις πατάς ΟΚ κολλάει το σύμπαν και μέσα σε 1-2 secs ξεκολλάει για να συνεχίσει η ταινία
7. Πότε θα βάλουν επιτέλους ένα browse subtitle σε περίπτωση που δεν έχει το ίδιο όνομα με την ταινία ? Θυμάμαι ακόμη και το πρώτο xtreamer που είχα πάρει το
υποστήριζε.
8. Σε BD ISO πρέπει κάθε φορά που το ξεκινάς να επιλέγεις το playlist παρόλο που έχει ένα μόνο.
9. Δεν κατάφερα να κάνω να δουλέψει το SMB και δεν θεωρώ τον εαυτό μου άσχετο με δίκτυα καθώς είναι μέρος της δουλειά μου. Αφήνω ένα μικρό ενδεχόμενο κάτι να παίζει με το PC μου καθώς και στο παρελθόν που είχα προσπαθήσει να μοιράσω δίσκους προς κάποιο laptop μία δούλευε μία δεν δούλευε.
10. Το Display δεν σβήνει τελείως (τα ακούς Τάκη? Lol). Πρόβλημα αυτό για μένα. Εδώ να φανταστείτε σπάνια βλέπω τι γράφει ο Pionneer γιατί έχω μόνιμα σβηστή την οθόνη του.
11. Δεν κατάφερα να βρω πως σβήνει τελείως το μηχάνημα. lol. Κρατάω το κουμπί του Power off Πατημένο αλλά ότι και να κάνω μπαίνει σε stand by Mode. Έλα όμως που σε stand by συνεχίζει να δουλεύει ο ανεμιστήρας. Δηλαδή πρέπει να το σβήνω από πίσω?

Κατά τ' άλλα το μηχάνημα πετάει :smash:

Αν και ήμουν πάντοντε εναντίον των πειραματόζωων αυτή τη φορά τσίμπησα και θα γίνω beta tester.
Ας ελπίσουμε ότι θα βρουν λύση για τα χοντρά γιατί για τα ψιλά το ξέρω ότι δεν πρέπει να ελπίζω. Ούτως ή άλλως τα περισσότερα τα είχα συνηθίσει κι από το προηγούμενο dune.

Αυτά...

Mini Review.

11. Δεν κατάφερα να βρω πως σβήνει τελείως το μηχάνημα. lol. Κρατάω το κουμπί του Power off Πατημένο αλλά ότι και να κάνω μπαίνει σε stand by Mode. Έλα όμως που σε stand by συνεχίζει να δουλεύει ο ανεμιστήρας. Δηλαδή πρέπει να το σβήνω από πίσω?

Setup\Διαφορες\Διαχειριση ενεργειας\Power button

Re: Απάντηση: Dune HD 303D / Base 3D (Sigma 8672/8673)

7. Το PCM patch δούλεψε οπότε είναι μια λύση μέχρι να φτιάξουν το DTS-HD (αν το φτιάξουν). Έχει διαφορά πάντως ο ήχος στο δικό μου σύστημα (προς το χειρότερο)
Δεν μου κανει καμια εντυπωση.

Ο Θεος κι ψυχη του τι κανει ο Κινέζος απο πισω.

Αν δεν δεις το λαμπακι ν αναβει στον Πιονιέρο, δεν μπορεις να εισαι ποτε σιγουρος τι σημα παίρνεις.

Οσον αφορα το display, εχει πλακα γιατι στο site / φωτο ειναι ενα ωραιο ματ μπλε χρωμα (σαν του Pioneer) που δεν θα σε χαλαγε και να εμενε ανοικτο.

Ελα ομως που στην πραγματικότητα ειναι το φτηνιαρικο μπλε / πρασινο τιγκα στο brightness που βγαζει ματι.....

Last edited:
Ασχετο: Για οσουν εχουν 2 dune, εχουν βρει κανα κολπο να μην ''ακουν'' και τα 2 παραλληλα με το ιδιο remote;

Να μπορεις δλδ να χειριζεσαι το καθενα ξεχωριστα χωρις να πρεπει να κλεινεις το αλλο απο τον διακοπτη πισω;

2. Θέση Υποτίτλων. Αν αλλάξεις την θέση πάνω κάτω στους υπότιτλους σε μια ματρόσκα, πας να δεις bluray με ενσωματωμένους και έχει κρατήσει την θέση με αποτέλεσμα να θέλουν πάλι φτιάξιμο. Εκνευριστικό. Υπήρχε όμως και στα προηγούμενα Dune το πρόβλημα. Με λίγα ότι δεν δουλεύει δεν το φτιάχνουμε. lol

Εχω την εντυπωση αν θυμαμαι καλα απ το 301 που ειχα οτι υπαρχει μια ρυθμιση στο μενου αν θελεις η οχι να κραταει στη μνημη(save)καθε αλλαγη που κανεις σε υποτιτλους,φορμα εικονας κ.λ.π.Εγω το ειχα ενεργοποιησει για να μου κραταει συγκεκριμενο φορμα σε ολες τις ταινιες

από το FB της Dune:

''we are taking care of this problems, both 2D subtitles and DTS HD. This fix will probably be implemented in one of the next firmware updates. Best Regards!''

Ελπιζω να ειναι αληθεια και οχι επικοινωνιακές κορδέλες

αυτή η ανακοίνωση είναι επικοινωνιακή κορδέλα τόσο αόριστη που είναι :flipout:

Απάντηση: Re: Dune HD 303D / Base 3D (Sigma 8672/8673)

από το FB της Dune:

''we are taking care of this problems, both 2D subtitles and DTS HD. This fix will probably be implemented in one of the next firmware updates. Best Regards!''

Ελπιζω να ειναι αληθεια και οχι επικοινωνιακές κορδέλες

Επειδή εσένα σε ακούνε (έχω στείλει 4 support tickets και τίποτα ακόμα) δεν τους λες και για το display και τον ανεμιστήρα να προσθέσουν στροφές?

Re: Απάντηση: Re: Dune HD 303D / Base 3D (Sigma 8672/8673)

Επειδή εσένα σε ακούνε (έχω στείλει 4 support tickets και τίποτα ακόμα) δεν τους λες και για το display και τον ανεμιστήρα να προσθέσουν στροφές?
Πριτς!

Και να φτιαξουν αυτο και οχι τα άλλα;

Δεν σφαξανε!

:p

Το fan εχετε δοκιμασει να το βαλετε στο off? Λετε να υπαρχει προβλημα?
Το h1 παντως χωρις fan ειναι....

Eιδικα αν δεν εχεις δισκο, απολυτως κανενα προβλημα.