Dune: Part Two

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    47
ε ναι ειναι βεβαιο οτι καπως ετσι το "ειδατε" οσοι δεν σας αρεσε.

Με κινητο στο χερι, κανα καφεδακι, μπυριτσα πατατακια, 20 διαλλειματα για τουαλετα δεν ειναι να απορει κανεις 👩‍❤️‍💋‍👩
Το είδα πολύ πρόσφατα στο πανί, με φουλ ήχο, κτλ κτλ.

Και δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα για την πλοκή.

Κακό σημάδι αυτό για την ταινία.

(ή για τη μνήμη μου..)

Το είδα πολύ πρόσφατα στο πανί, με φουλ ήχο, κτλ κτλ.

Και δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα για την πλοκή.

Κακό σημάδι αυτό για την ταινία.

(ή για τη μνήμη μου..)
Για την μνήμη σου Μήτσο.

• Like
  • Haha
Reactions: Panoramix and Kosh
Toν ενηλικα μεσα σας ..... ποτε ηταν η τελευταια φορα που τον αφησατε ΕΞΩ ?
(αλλα τι καθομαι και ρωταω ....... "βαρυποινιτες" ειστε)

Toν ενηλικα μεσα σας ..... ποτε ηταν η τελευταια φορα που τον αφησατε ΕΞΩ ?
(αλλα τι καθομαι και ρωταω ....... "βαρυποινιτες" ειστε)
Ρε συ δεν έχει να κάνει. Προσωπικά είμαι τρελός scifάκιας. Βλέπω τα πάντα. Και τα γούστα μου δεν έχουν αλλάξει και ας κοντεύω 50. Σαν ταινία σύνολο, είναι φοβερή φωτογραφία, αίσθηση, μουσική. Αλλά έχει πολλά μείον και στιγμές που πραγματικά κρεμάει. Και δυστυχώς, οι περισσότερες είναι στο 2ο μέρος. Είναι παντελώς άνισα μεταξύ τους.
Πρέπει να έχω δει το original, πάνω από 20 φορές. Και μάλιστα το extended. Μπορώ να σου πω, ότι πιο εύκολα θα καθόμουν να το ξαναδώ, παρά αυτό.
Θεωρώ ότι στους background ρόλους απέτυχε στις περισσότερες επιλογές. Και έχει μεγάλη σημασία, όταν περιμένεις τα πάντα από τον πρωταγωνιστή και μόνο.
Επίσης έχει σκηνές που θα έπρεπε να είναι επικές και νομίζεις ότι βλέπεις νερό να βράζει. Πιο πολύ αγωνία είχα με τον Μακλάχλαν να καβαλάει το σκουλήκι για πρώτη φορά, παρά εδώ. Και σαν εφέ ή εικόνα, δεν υπάρχει σύγκριση. Το καινούργιο είναι όντως έτη μπροστά. Αλλά είναι και έτη πίσω σε συναίσθηση, στο να σε συνεπάρει και να σε εξιτάρει.
Τουλάχιστον έτσι το είδα εγώ. Ίσως τώρα που θα κάτσω να τα δω συνεχόμενα, να είναι καλύτερα. Ίδωμεν, αν και κρατάω μικρό καλάθι.

Σου περναει απ'το μυαλο οτι συγκρινεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ με το πρωτο (του Λυντς) ?
Προσπαθησες να απεξαρτηθεις ? Να το δεις ΣΑΝ ΠΡΩΤΗ φορα ? Μπορεις ?

Αν κατάλαβα, συγκρίνει το α' μερος του Βιλνέβ με το β' μέρος.

Και όχι το σύνολο των δύο ταινιών με αυτή του Λιντς

Εγώ έχω δει το πρώτο μέρος στον προβολέα μου, οκ, δεν τρελλαινομαι με τετοιες ταινίες, καλό ήταν λόγω Βιλνέβ, αλλά με αυτά που διαβάζω, το δεύτερο μέρος έχει προτεραιότητα κάτω απο 30 στην λίστα των ταινιών που θω αυτή την εποχή να δω ...

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like
Reactions: superfly
Αν κατάλαβα, συγκρίνει το α' μερος του Βιλνέβ με το β' μέρος.

Και όχι το σύνολο των δύο ταινιών με αυτή του Λιντς

Oχι το δευτερο ισχυει.

Νομιζω οτι το λεει ξεκαθαρα αν και τωρα ειναι μεθυσμενος απο την προκριση στον τελικο :p του Βερολινου.
Ουσιαστικα δεν μπορουν να συγκριθουν οι δυο ταινιες (του Βιλνεβ ως μια ταινια την εκλαμβανω) απο την αποψη και μονον οτι ο Λυντς πετσοκοφτηκε στο μονταζ απο την παραγωγη αρα και δεν μπορουσε να αποδωσει οπως ηθελε το βιβλιο/σεναριο.

Οπως πολυ σωστα ειπε ο Μαριος τεχνικα και αισθητικα η νεα ταινια πολυ φυσιολογικα υπερτερει λογω νεοτητας.....και μενουν μονον επι μερους συγκρισεις να γινουν οπως συγκρισεις ηθοποιων στους ρολους, μουσικες, σκηνικων και σκηνοθετικων επιλογων στις αποδοσεις των σκηνων.

Φυσικα και υπαρχουν σκηνες οπου η ταινια του Λυντς υπερτερει (η σκηνη με το πως αποδωσε τους Πλοηγους ας πουμε ηταν απλα υπεροχη ενω στην ταινια του Βιλνεβ φοβηθηκαν μια τετοια προσεγγιση πιστευω επειδη θα θυμιζε το Arrival που ηταν και προσφατο)

η σκηνη ειναι αυτη αν την ψαξετε στο youtube

Dune [1984]: The Spacing Guild Demands Details from the Emperor of the Known Universe​

• Love
  • Like
Reactions: kimon and pontios
Oχι το δευτερο ισχυει.

Νομιζω οτι το λεει ξεκαθαρα αν και τωρα ειναι μεθυσμενος απο την προκριση στον τελικο :p του Βερολινου.
Ουσιαστικα δεν μπορουν να συγκριθουν οι δυο ταινιες (του Βιλνεβ ως μια ταινια την εκλαμβανω) απο την αποψη και μονον οτι ο Λυντς πετσοκοφτηκε στο μονταζ απο την παραγωγη αρα και δεν μπορουσε να αποδωσει οπως ηθελε το βιβλιο/σεναριο.

Οπως πολυ σωστα ειπε ο Μαριος τεχνικα και αισθητικα η νεα ταινια πολυ φυσιολογικα υπερτερει λογω νεοτητας.....και μενουν μονον επι μερους συγκρισεις να γινουν οπως συγκρισεις ηθοποιων στους ρολους, μουσικες, σκηνικων και σκηνοθετικων επιλογων στις αποδοσεις των σκηνων.

Φυσικα και υπαρχουν σκηνες οπου η ταινια του Λυντς υπερτερει (η σκηνη με το πως αποδωσε τους Πλοηγους ας πουμε ηταν απλα υπεροχη ενω στην ταινια του Βιλνεβ φοβηθηκαν μια τετοια προσεγγιση πιστευω επειδη θα θυμιζε το Arrival που ηταν και προσφατο)

η σκηνη ειναι αυτη αν την ψαξετε στο youtube

Dune [1984]: The Spacing Guild Demands Details from the Emperor of the Known Universe​

Και τον αυτοκράτορα, και τον γιατρό, και την σκηνή που πεθαίνει ο Ατρίδης, και ακόμα η φρέμεν που δίνει το μαχαίρι στην μητέρα. Ηθοποιοί που ταιριάζανε και παίζανε τον ρόλο όπως πρέπει. Πας και μου βάζεις γυναίκα μαύρη (λόγω woke) να αντικαταστήσει τον Max Von Sydov. Οκ, δεκτό, αυτήν βρήκες ρε φίλε? Να αρχίσω να απαριθμώ πόσες άλλες θα ήταν έτη καλύτερες?
Το πρόβλημα μου με αυτό το Dune είναι ότι, με εξαίρεση τον Μομόα που μαμάει, δεν δέθηκα με κανένα χαρακτήρα, σε καμία στιγμή. Δεν είχε σκηνές να σε ποιάσει ρίγος ρε παιδί μου.
Για ταινία που ο σκηνοθέτης την έχει αποκληρώσει, το Dune του Λύντς είναι έπος. Το καινούργιο είναι απλά έπος φωτογραφίας και εφέ λόγω τεχνολογίας.
Και όταν το χωρίζεις στα 2, καλό είναι να έχεις μια σχετική ισονομία. Εδώ δεν υπάρχει ούτε στο παραμικρό.

Δεν ξέρω τι λένε σαν έργα (δεν έχω προλάβει να τα δω), αλλά σαν παραγωγή, εικόνα και ήχος είναι και τα 2 εξαιρετικά.

Και τον αυτοκράτορα, και τον γιατρό, και την σκηνή που πεθαίνει ο Ατρίδης, και ακόμα η φρέμεν που δίνει το μαχαίρι στην μητέρα.

Και το θεμα της ....αγεννητης αδερφης του Αλια.

Το adaptation του Lynch ... το βρηκα μαλλον πομπωδες (ακομη και τοτε).
Υπερβολικα τα κουστουμια (τουλαχιστον αυτα). Μου χαλαγε την αισθηση
σοβαροτατητας για γαλαξιακες οικογενειες που μετραγαν χιλιετιες.
Παρολα αυτα ΗΤΑΝ σοβαρη παραγωγη !!! Και ηταν και η πρωτη (για Dune).
Και ηταν και 1984. Απλα με χαλαγε αυτος ο στομφος (μονο εμενα, το λεω).

Που καταληγουμε ?

Το πρισμα αισθητικης απολαυσης ειναι το πλεον δυσκολο σε αναλυσεις.
Μπορουμε να μιλαμε για αλλα ΧΙΛΙΑ ποστ, και κοινη φασματικη λωριδα
να ΜΗΝ βρουμε. Τον Chalamet, το γραψα πολλακις ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΩ.
Παιδακι. Ομως με ενημερωσαν οτι τοσο παιδακι ηταν και στα βιβλια.
Οποτε η ΛΑΘΟΣ επιλογη με τον Maclachlan 25αρη στην ταινια του Lynch
μου στερησε αισθητικη απολαυση. Eπισης καποιες αλλες μικρολεπτομερειες
που κανουν διαφορα, ειπα "σβηστες, ξαναδες την ταινια" .....

Λοιπον ΤΟ ΚΑΝΑ (γιατι πηγα δυο φορες να δω την ταινια, την τελευταια
οταν εληγαν οι προβολες στο OneSalonica, μια Τριτη νομιζω) .....

........... και η ταινια ειναι ΕΠΟΣ.

(αυτο προσπαθησα να πω)

Ωραία ταινία, μου άρεσε! Άξια συνέχεια της πρώτης. Ο ήχος είναι απλά .....καταιγιστικός!!!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Paul Atreides Fights Feyd-Rautha Harkonnen | Dune: Part Two | Max​

Dune - Paul Muad'Dib vs Feyd Rautha [HD]​

Cyber Chaos Crew

η τελικη σκηνη μονονομαχιας και των δυο ταινιων. Δεν βαζω εκεινην απο την σειρα του 2000 γιατι δεν ειναι χωρος για κωμωδια το νημα ;)

Εξαιρετικο.... Και άλλο τόσο να ήταν σε διάρκεια δε θα με χαλαγε... Ούτε στην τσίτα, ούτε ατέρμονοι διάλογοι στο κενό. Ισορροπούσε. Μου άρεσε περισσότερο από το πρώτο γιατί το πρώτο δεν είχε αυτή την ισορροπία. Φωτογραφία, μουσική,ήχος, .... Κορυφαία. Τώρα για τα παλιά δε θα εκφραστω καθόλου...... Άνιση σύγκριση. Μήλα με πατάτες

Paul Atreides Fights Feyd-Rautha Harkonnen | Dune: Part Two | Max​

Dune - Paul Muad'Dib vs Feyd Rautha [HD]​

Cyber Chaos Crew

η τελικη σκηνη μονονομαχιας και των δυο ταινιων. Δεν βαζω εκεινην απο την σειρα του 2000 γιατι δεν ειναι χωρος για κωμωδια το νημα ;)
Εντάξει μωρέ.. συγνώμη αλλά η παλιά είναι κωμωδία... Υπερβολικό acting, εφέ παιδικής παραγωγής. Σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας που βασίζονται στα οπτικά εφέ αφού είναι επιστημονικης φαντασίας , τα πρωτόγονα εφέ εκείνων των ταινιών τις κάνουν σήμερα να φαντάζουν κωμικές, και το πομπώδες acting εκείνης της εποχής τις κάνει ακόμα χειρότερες. Δεν είναι δράμα η κοινωνικό όπου οι εξαιρετικη ηθοποιία μπορεί να την σώσει. Εντωμεταξυ εκείνοι εκεί με τις ΡΒΧ στολές πολέμου τι φάση;; Χαχα έχω φορέσει τέτοια σε νατοϊκή άσκηση...χαχα. Σορυ αλλά προσωπικά δεν τις βάζω σε καμία σύγκριση. Πολύ πιθανόν το σημερινό dune στο μέλλον με άλλες δυνατότητες κινηματογράφησης να μοιάζει το ίδιο κωμικό, έτσι μοιάζουν και όλες οι προηγούμενες εκδόσεις του στα δικά μου μάτια τουλάχιστον