Dune: Part Two

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    47

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Dune: Part Two | Filmbooks: The Reverend Mother | Warner Bros. Entertainment​

Dune: Part Two | Filmbooks: Water | Warner Bros. Entertainment​

Dune | Filmbooks: The Fremen | Warner Bros. Entertainment​

Dune | Filmbooks: The Spice Melange | Warner Bros. Entertainment​

Κυκλοφορησε και το bluray μετα το digital

Zendaya, Timothée Chalamet, & The Cast Of Dune: Part Two Q & A | Dune: Part Two | Max​

Last edited:
Ειχα υψηλες προσδοκιες λογω του πρωτου.
Σκετη απογοητευση, μετρια σκηνοθεσια και καπου στο μονταζ τα εκαναν μανταρα.
Τι να πω, κριμα.
Μετριως, μετρια.

Στο IMDB η πρωτη ταινια ειχε βαθμολογηθει με 8 ενω η δευτερη με 8,7 μεχρι στιγμης.

Μιλαμε για καλλιτεχνικο θριαμβο που ομως εγινε αποδεκτο με διθυραμβους τοσο απο κριτικους οσο και απο το κοινο.

Την ειδατε στον κινηματογραφο ? Δεν ειναι αυτη ταινια για την τηλεοραση τωρα με κινητα και μπυριτσα παρα διπλα ......

• Like
Reactions: leonkoum
Η αλήθεια είναι πως την είδα στην τηλεόραση, και φυσικά δεν αμφισβητώ την αρτιότητά της τεχνικά. Το στόρυ έγινε σούπα κατά την γνώμη μου. Για παράδειγμα αφού οι Φρέμεν χρησιμοποιούν τόσο απλα τα σκουλίκια ως ταξί και ως όπλα, προς τι το δράμα του κατατρεγμού τους από τους Χαρκόνεν; Επίσης, ο αυτοκρατορικός στρατός ενώ στο πρώτο αποδόθηκε ανατριχιαστικά, στο δεύτερο εμφανίστηκαν περίπου ως stormtroopers στην αποτελεσματικότητα. Διάφορα τέτοια που μου την έσπασαν, συν το γεγονός πως το πρωταγωνιστικό δίδυμο δεν μου άρεσε από την αρχή.

Στον προβολέα είδα και τα δύο.
Η πρώτη έχτισε ωραία την όλη ιστορία.
Ίσως κακώς περιμέναμε να γίνει ο χαμός στη δεύτερη;
Δεν ξέρω τι με χάλασε, πάντως η ανυπομονησία που είχα για να τη δω δεν ανταμείφθηκε.

Η αλήθεια είναι πως την είδα στην τηλεόραση, και φυσικά δεν αμφισβητώ την αρτιότητά της τεχνικά.

Yπαρχουν ταινιες που "επιμενω" σε τεχνικα σημεια για καποια πραγματα αλλα υπαρχουν και ταινιες σαν αυτην που "επιμενω" και για την καλλιτεχνικη της υπεροχη παρολο που ειναι εντελως υποκειμενικο κριτηριο.

Τετοιες ταινιες τις βλεπεις εξαρχης στο πανι. Ειναι εντελως αλλη η αισθηση που σου προκαλουν.

Το στόρυ έγινε σούπα κατά την γνώμη μου. Για παράδειγμα αφού οι Φρέμεν χρησιμοποιούν τόσο απλα τα σκουλίκια ως ταξί και ως όπλα, προς τι το δράμα του κατατρεγμού τους από τους Χαρκόνεν; Επίσης, ο αυτοκρατορικός στρατός ενώ στο πρώτο αποδόθηκε ανατριχιαστικά, στο δεύτερο εμφανίστηκαν περίπου ως stormtroopers στην αποτελεσματικότητα.

Συγνωμη δεν ειχες δει την ταινια του Λυντς (δεν ρωτω για το αν εχεις διαβασει το βιβλιο ας μεινουμε στα της ταινιας) ?

Ακριβως η ιδια ιστορια ειναι (με μικρες διαφορες οπως παντα φυσικα ακομα και στην χρονικη αλληλουχια)

Το ειπε και ο Τακης για τη σκηνη που ξαφνικα εμφανιζεται η αλλη και δινει το φιλι της ζωης.
Τελειως κουκουρουκου και ασυνδετο.
Επρεπε να στοχευσει περισσοτερο στις μεσσιανικες ιδιοτητες του Πολ.

Για να αναπτυχθει σωστα το βιβλιο με τον ρυθμο αναπτυξης του Βιλνεβ χρειαζοταν αλλη μια ισοχρονη ταινια παντως....

τουλαχιστον αυτος πηρε δυο ταινιες τι να πει και ο φουκαρας ο Λυντς ?

Yπαρχουν ταινιες που "επιμενω" σε τεχνικα σημεια για καποια πραγματα αλλα υπαρχουν και ταινιες σαν αυτην που "επιμενω" και για την καλλιτεχνικη της υπεροχη παρολο που ειναι εντελως υποκειμενικο κριτηριο.

Τετοιες ταινιες τις βλεπεις εξαρχης στο πανι. Ειναι εντελως αλλη η αισθηση που σου προκαλουν.

Συγνωμη δεν ειχες δει την ταινια του Λυντς (δεν ρωτω για το αν εχεις διαβασει το βιβλιο ας μεινουμε στα της ταινιας) ?

Ακριβως η ιδια ιστορια ειναι (με μικρες διαφορες οπως παντα φυσικα ακομα και στην χρονικη αλληλουχια)
Ναι και στα δύο. ήλπιζα σε πιο ρωμαλαία ανάπτυξη έστω και αν αυτό απαιτούσε ελαφρά απόκλιση από το βιβλίο. Όπως ας πούμε έκανε ο Jackson στο lotr.

Εμενα μου αρεσε αυτη η προσεγγιση παντως η λιγοτερο επιθετικα εντυπωσιακη και περισσοτερο καλλιτεχνικα αποτυπωμενη.

Μην πω οτι ηθελα και περισσοτερο αλλα οκ καταλαβαινω οτι επρεπε να ακροβατησει για να βρει ισορροπιες ο Βιλνεβ (οπως κανει σε ολες του τις ταινιες εσχατως παντως, του το δινω αυτο οτι ειναι συνεπης με τον οιστρο του)

Dune: Part Two | Finding the Worlds of Dune | Warner Bros. Entertainment​

αλλα οκ καταλαβαινω οτι επρεπε να ακροβατησει για να βρει ισορροπιες ο Βιλνεβ (οπως κανει σε ολες του τις ταινιες εσχατως παντως, του το δινω αυτο οτι ειναι συνεπης με τον οιστρο του)
Εγώ αυτό το εκλαμβάνω (σαν θεατης) ως συμβιβασμό εξ ου και όπως έχω πει, οι ταινίες του τελευταία μου φαίνονται πολύ επίπεδες / διεκπεραιωτικες.

Συμβιβασμος θα ηταν να ακολουθησει την πεπατημενη.

Δωσε στον κοσμο εντυπωσιακες σκηνες μαχης μπαμ μπουμ να γεμισουν τα τρειλερ με απειρη δραση κοκ.

Αντιθετα σεβαστηκε αρκετα το βιβλιο ακολουθωντας το υφος της θρησκευτικης πιστης και οπαδισμου και απο μια πιο αναλαφρη σκοπια που ειναι και σπανιο χαρακτηριστικο για αυτον.

Για το Dune τουλαχιστον ισχυουν αυτα τωρα απο τις υπολοιπες του ταινιες μονον το blade runner μου ειχε φανει διεκπεραιωτικο.

Το blade runner είναι η επιτομή αυτού που είπα, όντως.

Αλλά και το Dune 2 και το Arrival μου άφησαν το feeling του «κάτι λείπει».

Αντιθέτως το Enemy και το Prisoners ήταν εξαιρετικά.

Το Sicario ήταν το ενδιάμεσο βήμα προς τα «μεγάλα» σε όλα τα επίπεδα.

• Like
Reactions: superfly
Ουτε εμενα με ενθουσιασε ο ρυθμος δρασης της ταινιας.
Ομως ειπαν ................ οτι θα κυκλοφορησουν και τριτη.
Εαν ανεβασουν ΕΚΕΙ ρυθμο .... δεν εχω προβλημα.
Μαλιστα νομιζω θα δεσει τελεια η τριλογια .....

Κι εγώ θεωρούσα δεδομένη την τριλογία αλλά νομίζω δεν έχει ειπωθεί κάτι σχετικό.