Dune: Prophecy [HBO Max]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 2 18.2%
  • Πολύ Καλή

Votes: 8 72.7%
  • Καλή

Votes: 0 0.0%
  • Μέτρια

Votes: 1 9.1%
  • Κακή

Votes: 0 0.0%

• Total voters
    11
Με συγχωρείς αλλά το κοινό βλέπει κατά κανόνα σε οθόνη λαπτοπ ή κινητού, σιγά μην ασχοληθεί με θολούρες και background.
Ειδικά τις σειρές...

Ειδικά τις σειρές...
Μεγάλη αλήθεια αυτή, οι περισσότεροι που ξέρω και βλέπουν σειρές, τις βλέπουν σε κινητά ή Tablets, και αν τις βλέπουν σε καμία τηλεόραση της κακιάς ώρας το κάνουν είτε τρώγοντας ταυτόχρονα ή σερφάροντας στο Web....οπότε για πια θολούρα μιλάμε, αυτά είναι για εμάς εδώ που ασχολιόμαστε.

Ενταξει τωρα αυτο το κοινο δεν υφισταται καν στην κριτικη που θα προσμετρουσα εγω προσωπικα. Οπως και ο καθε τυχαρπαστος που βλεπει ταινιες απο screeners.

Οι παραγωγοι βεβαια αλλιως τα λαμβανουν υποψιν.

Tα ίδια σχόλια και για το δεύτερο. Φοβερή παραγωγή, απίθανο sound design/μουσική που είναι τελείως.... Dune, πολύ καλό καστ, μπερδεγουέη με χιλιάδες ονόματα κλπ που πρέπει να'σαι fanboy του universe για να παρακολουθήσεις, και.... ΘΟΛΟΥΡΑ. 🤬

Οποιος θελει ξεθολωμα ας διαβασει αυτο που περιγραφεται εδω .
Στην οπτική θολούρα αναφερόμουν, όχι τη σεναριακή. Αυτή η τελευταία φαντάζομαι έχει λόγο ύπαρξης, και ξεπερνιέται με.... διάβασμα. :cool:

• Like
Reactions: Kosh
Tα ίδια σχόλια και για το δεύτερο. Φοβερή παραγωγή, απίθανο sound design/μουσική που είναι τελείως.... Dune, πολύ καλό καστ, μπερδεγουέη με χιλιάδες ονόματα κλπ που πρέπει να'σαι fanboy του universe για να παρακολουθήσεις, και.... ΘΟΛΟΥΡΑ. 🤬
Είδα το πρώτο επισόδειο, μόνο και μόνο από περιέργεια. Πράγματι η όλη παραγωγή είναι εξαιρετική (για σειρά)....άλλα έχεις δίκιο πολύ μπέρδεμα σε σημείο που κουράζει και απλά παρακολουθείς την σκηνοθεσία, τα σκηνικά, τα χρώματα κλπ. και μένεις εκει. Θα κάνω και μια δοκιμή και στο δεύτερο άλλα δεν περιμένω πολλά.

Υ.Γ. Η θολούρα και εμένα με ενόχλησε άλλα οκ, τι να κάνουμε είναι φαινόμενο της εποχής...βέβαια π.χ. στο Gladiator που είδα, μεγάλης κλιμακας παραγωγής ταινία, μια χαρά ήταν τα περισότερα νετ τα κάδρα...οπότε δεν είναι μόνο σκηνοθετική άποψη, άλλα και τρόπος για να γλιτώσουμε χρήμα...

υψηλης αισθητικης παραγωγη, πυκνοι διαλογοι, πολυ καλες ερμηνειες, καταπλητικα εφε. γενικα πολυ υψηλου επιπεδου. το στορυ ειναι πολυπλοκο αλλα οποιςο επιβιωσε απο το the foundation αυτο του φαινεται παραμυθακι...χαχαχ.

η "θολουρα" δε με ενοχλησε καθολου προσωπικα. ουτε καν της εδωσα σημασια. δινει μια πιο κινηματογραφικη αιαθηση αλλωστε.

• Like
Reactions: Wanderer and Kosh
η "θολουρα" δε με ενοχλησε καθολου προσωπικα. ουτε καν της εδωσα σημασια. δινει μια πιο κινηματογραφικη αιαθηση αλλωστε.
Τι εννοείς; Δε θυμάμαι ποτέ ταινία (εντάξει, πλην δόγματος 95 έστω, που κι αυτό προσωπικά το θεωρώ τελείως ατυχές σαν ιδέα) που να μην εστιάζει σωστά. Ξαναλέω, δε μιλάμε για το κινηματογραφικό bokeh, μιλάμε για κακές αποφάσεις (αφού αποκλείω ασχετοσύνη ή τεμπελιά σε τέτοια επίπεδα budget).

Τι ειναι οι κακες αποφασεις ρε συ?

αστοχια σε Follow focus σε τετοιες παραγωγες δεν υφισταται.
αστοχια σε επιλογη βαθος πεδιου επισης δεν υφισταται.

Εννοεις διαλεγουν να εστιασουν σε λαθος σημεια του καδρου ?

Τι εννοείς; Δε θυμάμαι ποτέ ταινία (εντάξει, πλην δόγματος 95 έστω, που κι αυτό προσωπικά το θεωρώ τελείως ατυχές σαν ιδέα) που να μην εστιάζει σωστά. Ξαναλέω, δε μιλάμε για το κινηματογραφικό bokeh, μιλάμε για κακές αποφάσεις (αφού αποκλείω ασχετοσύνη ή τεμπελιά σε τέτοια επίπεδα budget).
Εννοώ ότι προσωπικά δε μου αρέσει όλα μπροστά με την ίδια ανάλυση ξυράφι που θυμίζει βιντεοπαιχνίδι. Εννοώ το κινηματογραφικό boken. Θέλω να πω ότι δε με απασχόλησε καθώς έσταζα κυρίως στο πρώτο πλάνο όταν υπήρχαν ηθοποιοί στη δράση. Στα Γενικά πλάνα δε νομίζω ότι υπήρχε θολούρα, αν μιλάμε για το ίδιο πράγμα

• Like
Reactions: Wanderer
Θα το'χω υπόψιν στο επόμενο να κρατήσω κάνα screenshot να σας δείξω. Ούτε μένα μου αρέσει η εικόνα που μετράς μπιμπίκια στα πρόσωπα, αλλά δε θυμάμαι ξανά να με έχει ενοχλήσει σε παραγωγή τόσο κάτι τέτοιο. Ούτε στις και στις πρόσφατες ομόσταυλες υπερπαραγωγές (House of Dragons, Last of Us, κλπ)

Με βιαστικό γκουγκλάρισμα, όπως τα λέει ο τύπος στα θρεντς στην τελευταία σειρά.

1732634181447.png

Θα το'χω υπόψιν στο επόμενο να κρατήσω κάνα screenshot να σας δείξω. Ούτε μένα μου αρέσει η εικόνα που μετράς μπιμπίκια στα πρόσωπα, αλλά δε θυμάμαι ξανά να με έχει ενοχλήσει σε παραγωγή τόσο κάτι τέτοιο. Ούτε στις και στις πρόσφατες ομόσταυλες υπερπαραγωγές (House of Dragons, Last of Us, κλπ)

Με βιαστικό γκουγκλάρισμα, όπως τα λέει ο τύπος στα θρεντς στην τελευταία σειρά.

View attachment 242655
αυτο θα σου ελεγα και εγω... ενα screenshot για να εχουμε μια ιδεα...

Πολύ προσεγμένη παραγωγή, ακριβή και φαίνεται. Κάθεσαι και χαζεύεις το κάθε πλάνο.

Αλλά μετά βαριέσαι με την πλοκή. Δεν σε κρατάει.

Παραδόξως για την ώρα τουλάχιστον δεν έχω προσέξει πλάνα στυλ "Shogun" με την θολούρα να πηγαίνει σύννεφο. Δεν έχει γίνει χρήση της ίδιας τεχνικής εδώ.

• Like
Reactions: vadergr
Μαλλον εβλεπα αλλη σειρα εγω, διοτι πραγματικα την εχω λατρεψει. Δεν θα μπορουσα βεβαιως να ειμαι αμεροληπτος, διοτι μου αρεσει ο κοσμος του dune και οι ηθοποιοι που παιζουν ειναι καποιοι απο τους πιο αγαπημενους μου (mark strong, emily watson, olivia williams, ενω και ο travis fimmel οπου τον εχω πετυχει ειναι καλος).

• Like
Reactions: Wanderer and Kosh
Και εγω να πω οτι σε τεχνικο φορουμ ειμαστε και με σπουδαια κατηγορια φωτογραφικης/κινηματογραφικης ενασχολησης ( δεν εχουμε δηλαδη προσωπικο μπλογκ προωθησης γαμων βαφτισιων οπως αλλου ) και ατομων με εμπειρια.

Επομενως μπορουμε αντι να οριοθετουμε κατι ως "θολουρα" να το λεμε με τον τεχνικο του ορο "πλανα με περιορισμενο βαθος πεδιου" . Ειναι παραπανω λεξεις το ξερω ;) αλλα απομπακαλοποιει την κουβεντα