Dune: Prophecy [HBO Max]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 2 18.2%
  • Πολύ Καλή

Votes: 8 72.7%
  • Καλή

Votes: 0 0.0%
  • Μέτρια

Votes: 1 9.1%
  • Κακή

Votes: 0 0.0%

• Total voters
    11
Και εγω να πω οτι σε τεχνικο φορουμ ειμαστε και με σπουδαια κατηγορια φωτογραφικης/κινηματογραφικης ενασχολησης ( δεν εχουμε δηλαδη προσωπικο μπλογκ προωθησης γαμων βαφτισιων οπως αλλου ) και ατομων με εμπειρια.

Επομενως μπορουμε αντι να οριοθετουμε κατι ως "θολουρα" να το λεμε με τον τεχνικο του ορο "πλανα με περιορισμενο βαθος πεδιου" . Ειναι παραπανω λεξεις το ξερω ;) αλλα απομπακαλοποιει την κουβεντα

Ακριβώς επειδή είμαστε σε τεχνικό φόρουμ και με άτομα με εμπειρία, θα γράφω ακριβώς αυτό που εισπράττω ως θεατής, και δε θα πετάω στην τύχη διάφορους όρους τους οποίους δε γνωρίζω επακριβώς και αποπροσανατολίζουν την κουβέντα.

Φυσικά και δεν αναφερόμουν στο περιορισμένο βάθος πεδίου, αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα για μένα, αντιθέτως το προτιμώ. Αλλά εν πάσει περιπτώσει, το υπεραναλύσαμε το θέμα, ας πούμε ότι όλα είναι crispy εστιασμένα να τελειώνουμε, μάλλον θα χάλασε τη τηλεόρασή μου για τα 59 λεπτά που κρατάει το επεισόδιο.

Last edited:
  • Like
Reactions: takisot
Δεν είναι μικρό βάθος πεδίου….

Είναι μια νέα άποψη (μου έχει ζητηθεί κι εμένα σε σήριαλ) για “κάτι διαφορετικό”, προσωπικά δεν μ αρέσει αλλά καποιοι φωτογράφοι/σκηνοθετες έχουν άλλη άποψη!

• Like
Reactions: Maestro
Δεν είναι μικρό βάθος πεδίου….

Είναι μια νέα άποψη (μου έχει ζητηθεί κι εμένα σε σήριαλ) για “κάτι διαφορετικό”, προσωπικά δεν μ αρέσει αλλά καποιοι φωτογράφοι/σκηνοθετες έχουν άλλη άποψη!

Άρα καλά το υπέθεσα τις προάλλες...

εγώ δεν παύω να πιστεύω ότι κάτι τέτοια ξεκινάνε απλά από κάποιον που θέλει να κάνει κάτι για να ξεχωρίσει, χωρίς κατ'ανάγκη να πιστεύει σ'αυτό.

Τουλάχιστον δεν θα ψάχνομαι για το αν μου χάλασε η τηλεόραση. :cool:

A δεν σας κανω την χαρη να την αρχισω τωρα την σειρα και να ξεροσταλιαζω. :) Οταν ολοκληρωθει θα την δω μονορουφι να εχω αποψη και θα τοποθετηθω ξανα .
ασχετο με το νημα, αλλα αυτο το πραγμα που λες δεν μπορω να το κανω! Δεν μπορω να διατηρησω την προσοχη μου σε μια μονο σειρα, την οποια θα παρω να δω απο την αρχη εως το τελος, οταν κυκλοφορουν τοσα διαμαντακια! Τετοια εποχη που εχουν αρχισει ολα, νιωθω οτι βρισκομαι σε μπουφε, θελω να τα φαω ΟΛΑ!!!! :)
Τρεχει τωρα dune, agency, silo, lioness και εχω αφησει ατελειωτα the old man, slow horses, evil. Ταυτοχρονα παλευω να δω μαζι με τη συζυγο shrinking, ripley ΚΑΙ δεν εχω καν καταφερει να ξεκινησω τη 2η σαιζον του πολυαγαπημενου μου industry!!!

Ακριβώς επειδή είμαστε σε τεχνικό φόρουμ και με άτομα με εμπειρία, θα γράφω ακριβώς αυτό που εισπράττω ως θεατής, και δε θα πετάω στην τύχη διάφορους όρους τους οποίους δε γνωρίζω επακριβώς και αποπροσανατολίζουν την κουβέντα.

Φυσικά και δεν αναφερόμουν στο περιορισμένο βάθος πεδίου, αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα για μένα, αντιθέτως το προτιμώ. Αλλά εν πάσει περιπτώσει, το υπεραναλύσαμε το θέμα, ας πούμε ότι όλα είναι crispy εστιασμένα να τελειώνουμε, μάλλον θα χάλασε τη τηλεόρασή μου για τα 59 λεπτά που κρατάει το επεισόδιο.

Βρες ρε φίλε ένα συγκεκριμένο timestamp να καταλάβουμε τι εννοείτε.. γιατί εγώ τουλάχιστον το "πρόβλημα" που υποψιαζόμουν ότι θα έχει για την ώρα δεν το έχω παρατηρήσει.

• Like
Reactions: avpap
Να σας δώσω ένα παράδειγμα, δυστυχώς με φωτογραφία από το κινητό αφού το printscreen δεν κρατάει πληροφορία από το Max (κλειδωμένο).

Βλέπετε, ο τύπος είναι εστιασμένος στο κεφάλι, βλέπεις μέχρι και το χνούδι της κουκούλας του, και κοιτάξτε τι συμβαίνει στις μπότες του, που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο απόστασης. Αντίστοιχα, βλέπετε ότι το φόντο (τα παγόβουνα πάνω) είναι μια χαρά νεταρισμένα, στα επίπεδα της κουκούλας του. Κάτι με fisheye effect πρέπει να παίζει, αλλά είναι απολύτως ενοχλητικό χωρίς να δίνει κάτι θετικό (για μένα).

1733242404212.png

Είπαμε...είναι καλλιτεχνική άποψη , κυρίως για κάτι διαφορετικό...δεν έχει να κάνει με το βάθος πεδίου.

Πχ στο shogun είναι γεμάτο από τέτοια πλάνα.

Eιναι δουλεια που γινεται ειτε μεσω ειδικων φακων (tilt & shift ) ή στο post production με μασκες.

Οταν το δω κανονικα θα σας πω.

Να σας δώσω ένα παράδειγμα, δυστυχώς με φωτογραφία από το κινητό αφού το printscreen δεν κρατάει πληροφορία από το Max (κλειδωμένο).

Βλέπετε, ο τύπος είναι εστιασμένος στο κεφάλι, βλέπεις μέχρι και το χνούδι της κουκούλας του, και κοιτάξτε τι συμβαίνει στις μπότες του, που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο απόστασης. Αντίστοιχα, βλέπετε ότι το φόντο (τα παγόβουνα πάνω) είναι μια χαρά νεταρισμένα, στα επίπεδα της κουκούλας του. Κάτι με fisheye effect πρέπει να παίζει, αλλά είναι απολύτως ενοχλητικό χωρίς να δίνει κάτι θετικό (για μένα).
Αυτό που βλέπω εδώ είναι όντως το γνωστό "καλλιτεχνικό" (βλέπε: τραγικό) εφέ που είχε και το Shogun.

Παραδόξως δεν έχει τύχει να το προσέξω (βλέπε: να με ενοχλήσει) στο Dune.

Btw είδα και το 3ο χθες.. η ίδια ιστορία, βαρεμάρα..

Να πω ότι το αυθεντικό αυτό "εφέ" της θολουρας , δημιουργείται κυρίως από κάποιους σπάνιους αναμορφικους φακούς που έχουν αυτό και αλλα τέτοια χαρακτηριστικά, όπως η βαρελοειδης παραμόρφωση, το περίεργο bokeh κλπ.

Εμας μας το ζητάνε φυσικά να το κάνουμε στο post...

οτι τερτιπι και να κανουν παντως με τους φακους , τωρα που βλεπω τα επεισοδια μαζεμενα , κινηματογραφικη αισθηση δεν μοθυ βγαζει. αντιθετως εχει την αυρα της σειρας. οτι και αν σημαινει αυτο. μικρες λεπτομεριες εμενα μου θυμιζουν σειρα - λεπτομεριες που σε ταινιες δεν υπαρχουν. τωρα τα κολπα με τους φακους μαλλον προσπαθουν να διαφοροποιηθουν ..αλλα δε νομιζω οτι τα καταφερνουν με μεγαλη επιτυχια...

Οταν εγω βυθιζομουν στο Dune οι υπολοιποι εισασταν στα δεντρα :)

Θα το δω απλα ακομα ειναι πισω στην επετηριδα....

Οταν εγω βυθιζομουν στο Dune οι υπολοιποι εισασταν στα δεντρα :)

Θα το δω απλα ακομα ειναι πισω στην επετηριδα....
Το οτι ειναι καλο αυτο δεν σημαινει οτι ειναι καλα ολα τα προηγουμενα.