Dune Smart & Dune Max media players

Μποείτε να μου προτείνετε ένα NAS. Είμαι άσχετος εντελώς αλλά έχω γεμίσει πλέον τον εσωτερικό (1tb) του Η1, έναν εξωτερικό που δεν έπρεπε ποτέ να αγοράσω (1tb) και δε γίνεται έτσι δουλειά. Θα χρειαστώ σίγουρα από 4tb και πάνω, gigabit port, usb3 θα βοηθούσε και εκτός από HD ταινίες σκοπέυω να περάσω όλη τη δουλειά που γίνεται σε 2pc μέσα στο σπίτι. Επειδή και από budget είμαι άσχετος θα έλεγα μέχρι 300 ευρώ. Ας μιλήσουν λίγο οι εμπειρίες.

Το κομμάτι που αναφέρεις "σκοπέυω να περάσω όλη τη δουλειά που γίνεται σε 2pc μέσα στο σπίτι" κάνει τα πράματα λίγο πολύπλοκα ειδικά αν έχεις critical data.Αν θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο θες κάτι τέτοιο:

http://www.adaptec.com/en-us/products/controllers/hardware/sas/entry/sas-6805e/

Μποείτε να μου προτείνετε ένα NAS. Είμαι άσχετος εντελώς αλλά έχω γεμίσει πλέον τον εσωτερικό (1tb) του Η1, έναν εξωτερικό που δεν έπρεπε ποτέ να αγοράσω (1tb) και δε γίνεται έτσι δουλειά. Θα χρειαστώ σίγουρα από 4tb και πάνω, gigabit port, usb3 θα βοηθούσε και εκτός από HD ταινίες σκοπέυω να περάσω όλη τη δουλειά που γίνεται σε 2pc μέσα στο σπίτι. Επειδή και από budget είμαι άσχετος θα έλεγα μέχρι 300 ευρώ. Ας μιλήσουν λίγο οι εμπειρίες.

Δεν ζητας κατι δυσκολο.Ενα gigabit switch και ενα synology/qnap η παρεμφερες NAS και εισαι ετοιμος!

Δεν ζητας κατι δυσκολο.Ενα gigabit switch και ενα synology/qnap η παρεμφερες NAS και εισαι ετοιμος!

Δεν ζητάει κάτι δύσκολο? Δεν μας απάντησε ο φίλος ακόμη το πόσο σημαντικά είναι τα αρχεία της δουλειάς του.Αυτό που προτείνεις (το gigabit switch το θεωρώ αυτονόητο σε όλες της περιπτώσεις) είναι για το κομμάτι της διασκέδασης.

Π.Χ Αν σου έλεγα ότι έχω 200GB data και δεν θέλω να τα χάσω με τίποτα τα ίδια θα μου πρότεινες?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dune Smart & Dune Max media players

Δεκτον...αραγε κατι τετοιο θα δουλευε στο DUNE H1 ?
Υπαρχουν αναλογες λυσεις που δουλευουν εγγυημενα με τον εν λογω player ?:ears:

http://www.lian-li.com/v2/en/produc...=549&cl_index=12&sc_index=42&ss_index=115&g=f

EX-50_01s.jpg

η αυτο ισως ?

http://www.fantec.de/html/de/2/artId/__15190/gid/__1990901990352901990352490/article.html

15190_g.jpg

το Lian li το ειχα δουλευει με το dune :)

Δεν ζητάει κάτι δύσκολο? Δεν μας απάντησε ο φίλος ακόμη το πόσο σημαντικά είναι τα αρχεία της δουλειάς του.Αυτό που προτείνεις (το gigabit switch το θεωρώ αυτονόητο σε όλες της περιπτώσεις) είναι για το κομμάτι της διασκέδασης.

Π.Χ Αν σου έλεγα ότι έχω 200GB data και δεν θέλω να τα χάσω με τίποτα τα ίδια θα μου πρότεινες?

η raid καρτα δεν ειναι καλη λυση που προτείνεις ειναι και ακριβη και οταν πεθανει θα πρεπει να βρεις την ιδια ακριβως,αλλιως bye bye.... για αρχεια media με δυνατοτητα επεκτασεις χαμηλο κοστος (εχοντας δοκιμασει, πιστευω τα περισσότερα nas synology, whs server 2011, hardware raid και κλπ) θα διαλεγα και το εχω πανω απο 6 μηνες συνεχεια online unraid (μην τρομαξεις ειναι πολυ ευκολο-ποιο ευκολα το εστησα απο windows server) με κατεσκευη από ηδη hardware που μπορει να εχεις ή ετοιμη λυση οπως ειναι το Hp microserver

Τωρα για τα δεδομενα σου εγω εχω προσωπικα καταληξει σε 2 λυσεις. Η πρωτη ειναι backup στον σερβερ και ενα ακομη αντιγραφο offline σε ενα αλλο δισκο και η δευτερη λυση ειναι παλι backup στον σερβερ με την λύση του crashplan (πολυ ευκολο στην χρηση δεν το καταλαβαίνεις οτι υπαρχει) κοστιζει 3 $ = 2 ευρω και κατι το μηνα(αν θελεις να γινετε backup και στον σερβερ τους, αλλιώς ειναι δωρεαν) για unlimited data. οποτε οτι κανεις backup εισαι σιγουρος οτι δεν θα χαθει. Εχουν πολυ φιλικοι εξυπηρέτηση σε οτι εχω ζητησει......

Να πεθάνει η κάρτα?. Νομίζω ότι τα κουτιά πεθαίνουν.
Η adaptec είναι 1000000 χρόνια στο χώρο του Raid και η συστοιχίες που δημιουργεί είναι συμβατή με όλους τους controller.Αν όπως λες μου πεθάνει η κάρτα βάζω άλλη συμβατή με το Raid που έχω.Το Raid mirror που φτιάχνει είναι ntfs και όχι ext4 η 3 και δεν χρειάζεται να ξέρεις Linux η να εγκαταστήσεις για να δεις τους δίσκους.

Πρόσφατα φίλος μου πίρε αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613880 στα 165 ευρώ (crazysundays) και του βάλαμε άλλον 1 δίσκο 2TB για mirror.Ότι γράφαμε μόνο σε αυτό μπορούσαμε να το διαβάσουμε και πουθενά άλλου.Το Rebuild έκανε αιώνες να γίνει και ο φίλος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα "critical data" θέλουν controller.

Έχω φίλε μου controller πάνω στον q9550 με 8GB ram UPS και έχω το κεφάλι ήσυχο τi να το κάνω το Hp microserver?

Βασικά ξεκινάμε από την αρχή. Τα καλώδια που έχει το σπίτι είναι utp και καταλήγουν όλα σε ένα παταράκι πάνω από το wc. Για αρχή προσπαθώ να καταλάβω αν μέσα από utp καλώδια θα μπορέσω να περάσω giagbit ταχύτητες. Το σπίτι έχει άπειρες πρίζες τηλεφώνουν (2 σε κάθε δωμάτιο και 3 στο σαλόνι) και είχα σκοπό, αν γίνεται να ακυρώσω εντελώς τη μία τηλεφωνική πρίζα σε κάθε δωμάτιο, ώστε να γίνει καθαρά lan και να χρησιμοποιηθούν όλα τα ζέυγη που καταλήγουν σε αυτές τις πρίζες για αυτό το σκοπό. Πείτε μου αν γίνεται αυτό που σκέφτομαι ή αν με το utp καλώδιο ξεχνάω τα giga και πάω στα 100.

Στη συνέχεια θα βάλω το router στο πατάρι, ένα gigabit switch (αν μπορώ να προχωρήσω σε μετάδοση gigabit με τα utp), και στο switch θα κολήσω ένα NAS ή miniserver ή οτιδήποτε άλο προτείνετε, και 4 ακόμα καλώδια που θα στέλνουν στις 4 πρίζες του σπιτιού που με ενδιαφέρουν.

Το ευτύχημα είναι πως πίσω από τη τηλεόραση έχει πρίζα τηλεφώνου RJ11 που θα την αλλάξω σε RJ45 όπως και τις υπόλοιπες 3 που είναι στα δωμάτια. Έτσι θα μπορώ να στριμάρω απευθέιας από το NAS στο D1 (δε θυμάμαι αν έχω το D1 ή το H1, μη με παρεξειγείται, έχει οθονίτσα μπροστά και σκληρό δίσκο μέσα).

Εκεί που βρίσεται το D1 υπάρχει και sky HD και ψάχνομαινα μεταδώσω την εικόνα του sky μέσα από τα utp καλώδια και στα υπόλοιπα δωμάτια και κυρίως το υπνοδωμάτιο ώστε να μπορώ να παρακολουθώ το ίδιο κανάλι και στη τηλεόραση της κρεβατοκάμαρας. Φαντάζομαι κάπως θα γίνει και αυτό, ίσως με ένα μετατροπέα HDMI->LAN και αντίστροφα στη κρεβατοκάμαρα (αν υπάρχει κάτι τέτοιο). Βέβαι αυτό για να γίνει θα πρέπει το D1 να βγαίνει από τη πρίζα και να μπαίνει στη θέση του το HDMI->lan του Sky.

Όσο αναφορά τη δουλειά που γίνεται στα pc του σπιτιού, ναι μεν είναι σημαντική αλλά είναι επίσης σωσμένη και στα PC, οπότε αν ακριβαίνει πολύ ή πρόκειται να με μπερδέψει το RAID (δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ούτε ξέρω πως δουλέυει) τότε θα χρησιμοποιηθεί απλά ως backup ο αποθηκευτικός χώρος του ΝΑS και θα παραμένει σωσμένη και στους σκληρούς δίσκους των pc. Η ιδέα του backup μου μπήκε πρόσφατα καθώς κάηκε ένας δίσκος με προσφορές 5ετίας που είχα και ουσιαστικά έχασα κάθε στοιχείο που είχα για τις προσφορές μεταξύ 2006-2011. Δεν είναι μεγάλη η ζημιά αλλά είναι ζημιά και αν καιγόταν και ο άλος δίσκος με τα σχέδια μου και τα μοντέλα μου θα χτύπαγα το κεφάλι μου στο τοίχο.

Να πεθάνει η κάρτα?. Νομίζω ότι τα κουτιά πεθαίνουν.
Η adaptec είναι 1000000 χρόνια στο χώρο του Raid και η συστοιχίες που δημιουργεί είναι συμβατή με όλους τους controller.Αν όπως λες μου πεθάνει η κάρτα βάζω άλλη συμβατή με το Raid που έχω.Το Raid mirror που φτιάχνει είναι ntfs και όχι ext4 η 3 και δεν χρειάζεται να ξέρεις Linux η να εγκαταστήσεις για να δεις τους δίσκους.

Πρόσφατα φίλος μου πίρε αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613880 στα 165 ευρώ (crazysundays) και του βάλαμε άλλον 1 δίσκο 2TB για mirror.Ότι γράφαμε μόνο σε αυτό μπορούσαμε να το διαβάσουμε και πουθενά άλλου.Το Rebuild έκανε αιώνες να γίνει και ο φίλος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα "critical data" θέλουν controller.

Έχω φίλε μου controller πάνω στον q9550 με 8GB ram UPS και έχω το κεφάλι ήσυχο τi να το κάνω το Hp microserver?

τη δουλεια εχει το ext4 βγαλε εναν δισκο απο την ntfs συστοιχία που εχεις και δοκιμασε να τον διαβασεις σε αλλο πσ δεν νομιζω..... βγαλε την raid καρτα και βαλε μια αλλη της adaptec παλι αλλα αλλο μοντελο....πανε τα δεδομενα...

ο hp microserver ηταν παραδειγμα για το unraid
αν θελεις soho enterprise hardware μπορεις να φτιαξεις και κατι τετοιο με unraid :music-smiley-005:

Storage Rack Specs:

APC NetShelter Rack
APC SU3000 Smart UPS
Two APC AP9211 remote Reboot switches
Managed GIG Switch
AVOCENT DSR2030 Local and Remote KVM
GEIST RSMINI environmental monitoring
4x SuperMicro 933t servers with 28TB each RAW.
Rack Solutions 2U sliding Monitor Shelf.

dsc04547.jpg

θα γραφουν επανω στα καλωδια.
Συνηθως θα γραφουν 5 η 5Ε η 6 ... Θυμασαι ποτε τα εριξες?
Παντως ακομα και για hd streaming , δεν χρειαζεσαι gbit.Απλα πχ στην αρχη θα ζοριστεις μονο που θα κανεις τα copy σου οπου δεν θα δεις μεγαλες ταχυτητες.Μετα σε καθημερινη χρηση θα εισαι οκ ...

Δε τα έριξα εγώ. Ο κατασκευαστής τα έριξε και εγω είμαι με ενοίκιο αλλα είναι καινουρια κατασκευή 2011 και αρκετά ποιοτική κατασκευή. Το ξέρω πως στο streaming θα είμαι μια χαρα. Απλώς μιας και το πήρα απόφαση να το στήσω λέω να το κάνω σωστά. Εξάλλου οι ανάγκες για bandwidth μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα και σε ένα χρόνο θα είναι σαφώς μεγαλύτερες απο σημερα

τη δουλεια εχει το ext4 βγαλε εναν δισκο απο την ntfs συστοιχία που εχεις και δοκιμασε να τον διαβασεις σε αλλο πσ δεν νομιζω..... βγαλε την raid καρτα και βαλε μια αλλη της adaptec παλι αλλα αλλο μοντελο....πανε τα δεδομενα...

ο hp microserver ηταν παραδειγμα για το unraid
αν θελεις soho enterprise hardware μπορεις να φτιαξεις και κατι τετοιο με unraid :music-smiley-005:

1.Φίλε μου όλα τα κουτιά Nas που κάνουν Raid σε ext4 η 3 δεν φορμάρουν τους δίσκους ?

2.Έχω χρονιά adaptec λες να μη ξέρω πως δουλεύει? Σου απάντησα και παραπάνω ότι δεν χάνεις τα δεδομένα.

3.Σου ανέφερα το τη έχω δεν σου είπα να μου πρωτεΐνης κάτι.

1. http://en.wikipedia.org/wiki/RAID τι σημασια εχει το ext4 ή το ntfs οι δισκοι δεν διαβαζονται σε αλλο πσ
2. Η υλοποίηση raid που εχεις μπορεις να χασεις δεδομενα δεν ειναι η ποιο αξιόπιστη ,κοστιζει πολλα, ειναι ενεργοβόρα , δεν ειναι επεκτασιμη ευκολα εχει περιορισμους
3. Ρωτησες για 200 gb πως να εισαι σιγουρος οτι δεν θα τα χασεις...αρκετοι δωσαμε προτασεις
4. Ειμαστε offtopic :offtopic: :)

Δινω στο MAX ιντερνετ ασυρματα με στικακι της Dlink μπορω να δωσω απο το Ethernet του MAX στην τηλεοραση (Panasonic 50GT30) για να εχω και σε αυτη ιντερνετ;