Dune Smart & Dune Max media players

Να ρωτήσω και σ' αυτήν την όχθη:

Από πλευράς ποιότητας εικόνας και ήχου πώς συγκρίνονται ένα pc με MPCHC και αποκωδικοποίηση DD-TrueHD & DTS-MA σύμφωνα με το σύγγραμμα του portioli (για αποστολή του αναλογικού πλέον πολυκάναλου ήχου μέσω των 7.1 αναλογικών εξόδων του motherboard) με Dune HD Max ή Duo;

Γιατί προτιμάτε το media player από ένα pc;

Έχω καλό προενισχυτή, αλλά παλιό με εισόδους ήχου SPDIF και αναλογική 7.1. Δεν έχει HDMI. Ο προβολέας δέχεται μόνο RGBHV και YPbPr (component).

Ξεκίνησα με το δεδομένο του media player θεωρώντας δεδομένο το server σε άλλο δωμάτιο, μετά σκέφτηκα ν' αφήσω τις μακακίες τέτοιους καιρούς και να πάρω απλώς ένα ήσυχο κουτί, όπου θα έχω όλους τους δίσκους και να παίζω τα αρχεία κατευθείαν από εκεί. Μετά διαπιστώνω τη δυσκολία της αναπαραγωγής και αναλογικής λήψης αποκωδικοποιημένων φορμά HD (έβλεπα τα motherboard να λένε για 7.1 έξοδο και θεωρούσα δεδομένο ότι η αποκωδικοποίηση γίνεται από όλα τα προγράμματα αναπαραγωγής), αλλά τελικά υπάρχει μια διαδικασία που έχει περιγράψει ο portioli.

Τώρα πάλι σκέφτομαι ότι αν είναι να δώσω τα παραπάνω χρήματα για κάρτα ήχου/εικόνας και DAC εικόνας και σούπερ ήσυχο κουτί, μήπως να τα δώσω καλύτερα για το Dune (ή κάποιο άλλο) και να κάνω το pc και server στην αποθήκη και κανονικό pc (ταυτόχρονα το ίδιο) και να παίζω ταινίες από το dune ήσυχα και αποκωδικοποιημένα;

Μόνος σου απάντησες στην ερώτησή σου φίλε μου....

Το HTPC είναι γι αυτούς που τους αρέσει να ψάχνονται και να tweakάρουν....Έχουν παραπάνω ευελιξία αφού ενα HTPC κάνει κυριολεκτικά τα πάντα αλλά χρειάζεται συχνά πυκνά αναβαθμίσεις και αφιέρωση (αρκετού) χρόνου απο μέρους σου.

To player είναι γι αυτούς που θέλουν απλά να το ανάβουν και να βλέπουν χωρίς πολλά-πολλά κάθε φορά....

Πχ εγώ έχω το PC 24/7 να ανεβοκατεβάζει και απο εκει με δίκτυο να βλέπω ότι θέλω....

Last edited:
Να ρωτήσω και σ' αυτήν την όχθη:

Από πλευράς ποιότητας εικόνας και ήχου πώς συγκρίνονται ένα pc με MPCHC και αποκωδικοποίηση DD-TrueHD & DTS-MA σύμφωνα με το σύγγραμμα του portioli (για αποστολή του αναλογικού πλέον πολυκάναλου ήχου μέσω των 7.1 αναλογικών εξόδων του motherboard) με Dune HD Max ή Duo;

Γιατί προτιμάτε το media player από ένα pc;

Έχω καλό προενισχυτή, αλλά παλιό με εισόδους ήχου SPDIF και αναλογική 7.1. Δεν έχει HDMI. Ο προβολέας δέχεται μόνο RGBHV και YPbPr (component).

Ξεκίνησα με το δεδομένο του media player θεωρώντας δεδομένο το server σε άλλο δωμάτιο, μετά σκέφτηκα ν' αφήσω τις μακακίες τέτοιους καιρούς και να πάρω απλώς ένα ήσυχο κουτί, όπου θα έχω όλους τους δίσκους και να παίζω τα αρχεία κατευθείαν από εκεί. Μετά διαπιστώνω τη δυσκολία της αναπαραγωγής και αναλογικής λήψης αποκωδικοποιημένων φορμά HD (έβλεπα τα motherboard να λένε για 7.1 έξοδο και θεωρούσα δεδομένο ότι η αποκωδικοποίηση γίνεται από όλα τα προγράμματα αναπαραγωγής), αλλά τελικά υπάρχει μια διαδικασία που έχει περιγράψει ο portioli.

Τώρα πάλι σκέφτομαι ότι αν είναι να δώσω τα παραπάνω χρήματα για κάρτα ήχου/εικόνας και DAC εικόνας και σούπερ ήσυχο κουτί, μήπως να τα δώσω καλύτερα για το Dune (ή κάποιο άλλο) και να κάνω το pc και server στην αποθήκη και κανονικό pc (ταυτόχρονα το ίδιο) και να παίζω ταινίες από το dune ήσυχα και αποκωδικοποιημένα;

Παντως αν παρεις media player και μιας και εχεις προ με 7.1 να παρεις ενα που να εχει αναλογικες 7.1 εξοδους οπως το max που εχω εγω και ετσι θα περνας ολα τα νεα φορμα ηχου στον av σου

OK, πήρα απάντηση στο γιατί προτιμάτε media player: γιατί είναι πιο πρακτικό.

Στο αρχικό ερώτημα όμως, δηλ. "Από πλευράς ποιότητας εικόνας και ήχου πώς συγκρίνονται ένα pc με MPCHC και αποκωδικοποίηση DD-TrueHD & DTS-MA σύμφωνα με το σύγγραμμα του portioli (για αποστολή του αναλογικού πλέον πολυκάναλου ήχου μέσω των 7.1 αναλογικών εξόδων του motherboard) με Dune HD Max ή Duo;", τι λέτε;

Λευτέρη, έχεις δοκιμάσει να συγκρίνεις στο ΜΑΧ σου HDMI vs. YPbPr και HDMI vs. coaxial (ουσιαστικά DTS vs. DTS-MA, αλλά με αποκωδικοποίηση από το media player);

Οχι δεν το εχω ψαξει και τωρα που εχω μεινει απο AV και εχω ηχο μονο απο την τηλεοραση εχω βαλει στο MAX να κανει Downmix τον ηχο.

1.Το HTPC είναι γι αυτούς που τους αρέσει να ψάχνονται και να tweakάρουν....Έχουν παραπάνω ευελιξία αφού ενα HTPC κάνει κυριολεκτικά τα πάντα αλλά χρειάζεται συχνά πυκνά αναβαθμίσεις και αφιέρωση (αρκετού) χρόνου απο μέρους σου.

2.To player είναι γι αυτούς που θέλουν απλά να το ανάβουν και να βλέπουν χωρίς πολλά-πολλά κάθε φορά....

Πχ εγώ έχω το PC 24/7 να ανεβοκατεβάζει και απο εκει με δίκτυο να βλέπω ότι θέλω....

1.Πολλή σωστά το είπες αλλά στο κομμάτι με της αναβαθμίσεις δεν είναι απαραίτητο ούτε αναγκαίο.

2.Και πάλι σωστός αλλά αν σου κάτσει ένα bug απλά θα κάθεσαι και θα περιμένεις την εταιρία να το φτιάξει και αν...............

Έχω κάνει σχεδόν το ίδιο με σένα PC 24/7 να κατεβάζει και να είναι και HTPC μιας και είμαι αγανακτισμένος με τα media player (Dune xtreamer κ.α)

Το επόμενο με το καλό θα είναι το oppo 93

Το επόμενο με το καλό θα είναι το oppo 93

Δεν του έχουν κόψει το streaming τουλάχιστον για ISO;

Μια και έχεις ίδια εμπειρία και από Dune και από HTPC, μου λες, σε παρακαλώ, κι εσύ τις εντυπώσεις σου στο κύριο ερώτημά μου παραπάνω της σύγκρισης εικόνας και ήχου;

Φίλε μου είναι πολύπλοκο το ερώτημα σου μιας και τα δεδομένα αλλάζουν συνέχεια όσο αναφορά και τα 2 (HTPC και Media Player). Για παράδειγμα αναφέρεις "να πάρω απλώς ένα ήσυχο κουτί, όπου θα έχω όλους τους δίσκους και να παίζω τα αρχεία κατευθείαν από εκεί." κάτι που για μένα είναι καραμπινάτο λάθος. Θα ανάβεις ένα μηχάνημα με κι' εγώ δεν ξέρω πόσους δίσκους για να δεις μια η δυο ταινίες????????. Προτίμησα εδώ και χρόνια τα Docking Station και ότι θέλω να δω καρφώνω τον αντίστοιχο δίσκο.

Δεν ξέρω τη λεφτά διαθέτεις αλλά στη θέση σου θα έπαιρνα έναν AVR με HDMI π.χ ο Yamaha RX-V571 κάνει γύρω στα 400 ευρώ με 7.1HD ήχο και 3D + ένα HTPC με Docking Station και τέλος.

Φίλε μου είναι πολύπλοκο το ερώτημα σου μιας και τα δεδομένα αλλάζουν συνέχεια όσο αναφορά και τα 2 (HTPC και Media Player). Για παράδειγμα αναφέρεις "να πάρω απλώς ένα ήσυχο κουτί, όπου θα έχω όλους τους δίσκους και να παίζω τα αρχεία κατευθείαν από εκεί." κάτι που για μένα είναι καραμπινάτο λάθος. Θα ανάβεις ένα μηχάνημα με κι' εγώ δεν ξέρω πόσους δίσκους για να δεις μια η δυο ταινίες????????. Προτίμησα εδώ και χρόνια τα Docking Station και ότι θέλω να δω καρφώνω τον αντίστοιχο δίσκο.

Δεν ξέρω τη λεφτά διαθέτεις αλλά στη θέση σου θα έπαιρνα έναν AVR με HDMI π.χ ο Yamaha RX-V571 κάνει γύρω στα 400 ευρώ με 7.1HD ήχο και 3D + ένα HTPC με Docking Station και τέλος.

Κάποιο υπολογιστή θα παρω ούτως η άλλως. Αυτός θα είναι ψιλοκαλός, ανεξαρτήτως χρήσης HT (απλώς ίσως να χρειαστώ κάποια πράγματα λίγο διαφορετικά για HT, όπως π.χ. ότι αποκτά μεγαλύτερη σημασία να είναι ήσυχος, ή αναλόγως λύσης επιβάλλεται να έχει 7.1 out).

Δεν με τρώει να δώσω χρήματα. Κάθε άλλο. Γι' αυτό κάνω την κουβέντα. Από την άλλη δεν με παίρνει να πάρω προ σαν αυτόν που προτείνεις. Προτιμώ σε αυτή τη φάση να μην ανακατέψω άλλα στην κουβέντα και ξεφύγει από τη λύση της απορίας μου, αλλά με μία φράση, αν είναι να αλλάξω προενισχυτή (οπότε λύνονται όλα τα θέματα) πρέπει να δώσω πολύ περισσότερα χρήματα από αυτά που λες και αυτό προσπαθώ να αποφύγω. Προσπαθώ να δω αν μπορώ με σχετικά λίγα χρήματα (τη διαφορά σε pc, mp, περιφερειακά) να φτάσω αξιοπρεπώς κοντά εκεί που θα 'φτανα με το νέο προ. Ένα άλλο θέμα είναι ότι μου τη δίνει να πρέπει να τα ξαναχώνω σε κάθε δόση τεχνολογίας, όπως τους καπνίζει να μας τη σερβίρουν, ώστε να μεγιστοποιούν τις αγορές μας (δεν το έχω κάνει μέχρι τώρα, και προτιμώ -επιβάλλεται πλέον- να το συνεχίσω). Προτιμώ, εν προκειμένω, να εξαντλήσω τη ζωή του προενισχυτή που έχω, αν αυτό μπορώ να το κάνω με μικρή επιβάρυνση για τη μετάβαση στο HD. Από την άλλη, αν είναι να πάρω μέτρια εικόνα ή μέτριο ήχο, απλώς δεν προχωρώ, ή αναζητώ ριζικά άλλη λύση.

Προσπαθώ να βελτιώσω και πράγματα που δεν μπορούσα να κάνω παλιότερα. Π.χ. να κάνω τη βιβλιοθήκη μου στο εξής σε hdd.

Τώρα, για τη λύση που προτείνεις, δεν είναι κακή, αλλά αν συνεχίσω απο το SD, θέλω ένα μεγάλο συρτάρι δίσκους με bd-iso (κι άλλο ένα τα αντίγραφα ασφαλείας). Δεν ξέρω αν θα είναι πρακτικό να πρέπει να ανατρέχω σε συνεχώς ανανεούμενο database για να βρίσκω σε ποιον από τους χ αριθμημένους δίσκους είναι κάθε τι. Πέραν αυτού, φαντάζομαι ότι βάλε-βγάλε καθε μέρα και το interface δεν θα αντέξει. Κατά πάσα πιθανότητα, δε, ο υπολογιστής αυτός θα είναι μονίμως ανοικτός, ώστε τα media να είναι διαθέσιμα και στο υπόλοιπο δίκτυο (στην πράξη θα διαπιστωθεί πόσο απαραίτητο θα είναι αυτό). Πάντως, στην τελική που λένε, η "διαφωνία" σου είναι στο αν θα πάρω full tower ή midi, γιατί μόνο αυτό αλλάζει (αν οι δίσκοι θα είναι στο συρτάρι ή στο κουτί του pc).

Για μένα, όμως, η βάση είναι η ποιότητα εικόνας και ήχου. Το υπάρχον setup SD είναι καλό. Θα πρέπει και το HD να είναι αντίστοιχου επιπέδου (ώστε να έχω σημαντική βελτίωση, αν και έχω τις ενστάσεις μου για το φορμά). Προβάλλω σε 120". Πέραν του προηγούμενου, υποχρεωτικά πρέπει να επιδιώξω να πάρω την καλύτερη λύση που θα μπορούσα (οικονομικών επιτρεπόντων). Επειδή π.χ. για τον ήχο δεν μπορώ πουθενά να κάνω αυτό που θα είχε κάνει ο Λευτέρης όσο είχε τον ενισχυτή του, αναζητώ εδώ εντυπώσεις/εμπειρίες κλπ εκτός δικτύου καταστημάτων. Χρειάζομαι, λοιπόν, να έχω αυτή τη βάση (σύγκριση ποιότητας εικόνας και ήχου) και από εκεί να ξεκινήσω για παραλλαγές. Όσοι προαιρείσθε, λοιπόν...

Ο ηχος ειναι εντελως ιδιος (hdmi) οποτε να κλεινουμε με αυτο.
Η εικονα ενος καλου media player ειναι ισαξια με ενος bd player / htpc στα 1080p.
Η διαφορα με το htpc ειναι οτι μπορεις να προσθεσεις φιλτρα και extra sharpenning (νομιζω ομως οχι σε bd player software ,αλλα σε mphc classic κτλ, αν κανω λαθος εδω διορθωστε με).
Σε upscaling, τα media players τα θεωρω κατωτερα απο ενα htpc η απο ενα καλο consumer bd player.
Κοινως , αν παιζεις blu ray και 1080p mkv, τα media players δεν υστερουν.

Last edited:
Ο ηχος ειναι εντελως ιδιος (hdmi) οποτε να κλεινουμε με αυτο.
Η εικονα ενος καλου media player ειναι ισαξια με ενος bd player / htpc στα 1080p.
Η διαφορα με το htpc ειναι οτι μπορεις να προσθεσεις φιλτρα και extra sharpenning (νομιζω ομως οχι σε bd player software ,αλλα σε mphc classic κτλ, αν κανω λαθος εδω διορθωστε με).
Σε upscaling, τα media players τα θεωρω κατωτερα απο ενα htpc η απο ενα καλο consumer bd player.
Κοινως , αν παιζεις blu ray και 1080p mkv, τα media players δεν υστερουν.

Άι, γεια σ'!

Άρα:

- εικόνα έχουμε ίδια και, αναλόγως ρυθμίσεων, λίγο καλύτερη από το htpc με mpchc.
- ήχος δεν μπορεί (με τον παρόντα προ) να είναι από hdmi, οπότε θα είναι είτε από τις ομοαξονικές (οπότε θα ακούω το SD DTS-core) είτε από τις αναλογικές 7.1 του htpc (κατόπιν της διαδικασίας του portioli) ή τις αναλογικές 7.1 του Dune (δεν ξέρω άλλο mp να έχει), για να πάρω το DTS-MA για διανομή από τον προενισχυτή μου στα ηχεία. Μεταξύ αυτών των 4 λύσεων, λοιπόν; Co-ax από pc, co-ax από mp, αναλογικό 7.1 από pc, αναλογικό 7.1 από Dune;
- επίσης, αν καταλαβαίνω καλά, στο pc δεν χρειάζομαι διακριτή κάρτα γραφικών (θα έχω την HD4000 του Ivy Bridge με εικόνα από την hdmi του motherboard), ούτε κάρτα ήχου (η μετατροπή του DTS-MA σε 7.1 αναλογικά κανάλια γίνεται από sw και αυτά τα παίρνω από τις 4 διπλές αναλογικές εξόδους του motherboard).

Γενικα στο μυαλο σου να εχεις οτι ο ηχος ειναι ιδιος.
Θες dedicated vga.Οι intel onboard ποτε δεν επαιξαν σωστα , δεν ξερω αν θα ειναι πρωτη τους με τον ivy , αλλα δεν θα το ρισκαρα.

Σόρρυ αν σας πρήζω, αλλά εννοείς ότι DTS core (SD) από ένα πολύ καλό προενισχυτή ακούγεται το ίδιο με DTS-MA με μετατροπή σε 7.1 αναλογικά κανάλια στο motherboard ή στον Dune;

http://www.lotsofelectronics.com/hdi-dune/

Βρηκα αυτο που λεει οτι κανει το max region free αλλα δεν το εχω βαλει γιατι πρωτον δεν με ενδιαφερει το drive καθολου και δευτερον ντεν εχει δισκακι region 1 γκαρντια μου.

Το εβαλα και δουλευει οταν πατησεις 4 φορες το mute και το 1 γραφει στην οθονη ενα μηνυμα (blu-ray region 1) και οταν πατησεις παλι 4 φορες το mute και το 2 γραφει (blu-ray region 2)

Φυσικα δεν εβαλα δισκακι γιατι δεν εχω δισκακι με region 1 αλλα η αλαγη στα region δεν θελει restart η κατι αλλο.

Αν και οπως καταλλαβα δεν ειναι region free απλα μπορεις να το αλλαζεις αλλα απο το τιποτα καλο ειναι και αυτο.

Απάντηση: Re: Dune Smart & Dune Max media players

http://www.lotsofelectronics.com/hdi-dune/

Βρηκα αυτο που λεει οτι κανει το max region free αλλα δεν το εχω βαλει γιατι πρωτον δεν με ενδιαφερει το drive καθολου και δευτερον ντεν εχει δισκακι region 1 γκαρντια μου.

και πως το τρέχουμε αυτό το .dsf αρχείο;
κατευθείαν από στικάκι πάνω στο dune ή χρειάζεται κανά pc;

δουλεύει μόνο στο δικό του drive ή παίζει και με άλλα;

έχω το D1 και ένα εξωτερικό samsung BD-Drive. Εχω ελπίδες;

Last edited:
Τασο λογικα αφου εχει καταληξη .dsf θα το βαλεις στο στικακι και θα το αναγνωρισει αυτοματα το Dune (η θα το επιλεξεις) και θα ξεκινησει η εγκατασταση του plug-in.