DVD Ripping

:grandpa:Παιδιά χρησιμοποιήστε το FabHDdecrypter αρχικά για να κατεβάσετε το έργο στον σκληρό(όλο μαζί με τα extras). Το βρίσκετε freeware στο www.videohelp.com Κατόπιν με το dvd Shrink ριπάρετε το έργο. Καλό είναι να το ριπάρετε χωρίς τα extras από το Re-author και αφού το κάνεται αυτό αν η συμπίεση είναι πάνω από 8% δηλαδή στο συμπιέσει κάτω από το 91% κάντω split σε δύο dvd.:grandpa:

Δυο ταινιες που εχω αντιμετωπισει τελευταια προβλημα:

"The Banquet" και "Lonely Hearts"

Ενω με FAB μπορω να τις γραψω στο σκληρο οταν τρεχω το DVD Shrink σε ενα σημειο κολαει και παπαλα...:rifle:

Re: Απάντηση: DVD Ripping

Τι άλλη λύση για compression υπάρχει (πιο σύγχρονη)???

Για συμπίεση σε επίπεδο ως 85% το Shrink και το Nero Recode είναι μια χαρά, με ενεργοποιημένες τις επιλογές Advanced analysis κλπ.

Για επιπλέον συμπίεση, το Dvd Rebuilder και κάποιος από τους encoders που συνεργάζονται μαζί του, χαλαρά.

Μπορείς να κάνεις αυτό που προτείνει λιγα μηνύματα πριν ο SWISSTEC.
Δηλ.
1) Να χρησιμοποιείς το DVDFab HD Decrypter, το οποίο είναι δωρεάν, για να αποθηκεύεις το DVD στο σκληρό σου. Πρέπει επίσης να του κάνεις συχνά update γιατί βγαίνουν συνεχώς DVD με νέα κλειδώματα, πράγμα που μπορείς εύκολα να το ρυθμίσεις από τις επιλογές του προγράμματος ώστε να σε ενημερώνει αυτόματα για τις ανανεώσεις του προγράμματος.
2) Στη συνέχεια, αφού το DVD έχει αποθηκευτεί ξεκλειδωμένο πια στο σκληρό μπορείς να χρησιμοποιείς όποιο πρόγραμμα χρησιμοποιούσες ως τώρα.
Εγώ χρησιμοποιώ το DVDShrink για ταινίες που χωρίς τα μενού και το έξτρα υλικό χωρούν σε ένα DVD 4.37GB ενώ τις υπόλοιπες τις χωρίζω σε 2 δισκάκια με το DVDFab Platinum, το οποίο ουσιαστικά είναι η ολοκληρωμένη μορφή του DVDFab HD Decrypter, αφού το περιέχει, και είναι εμπορεύσιμο με κόστος περί τα 50$US.
Φυσικά αν αγοράσεις το DVDFab Platinum δε χρειάζεσαι το DVDFab HD Decrypter, αφού θα μπορείς να ανανεώνεις το DVDFab Platinum πια.

Μπορείς να κάνεις αυτό που προτείνει λιγα μηνύματα πριν ο SWISSTEC.
Δηλ.
1) Να χρησιμοποιείς το DVDFab HD Decrypter, το οποίο είναι δωρεάν, για να αποθηκεύεις το DVD στο σκληρό σου. Πρέπει επίσης να του κάνεις συχνά update γιατί βγαίνουν συνεχώς DVD με νέα κλειδώματα, πράγμα που μπορείς εύκολα να το ρυθμίσεις από τις επιλογές του προγράμματος ώστε να σε ενημερώνει αυτόματα για τις ανανεώσεις του προγράμματος.
2) Στη συνέχεια, αφού το DVD έχει αποθηκευτεί ξεκλειδωμένο πια στο σκληρό μπορείς να χρησιμοποιείς όποιο πρόγραμμα χρησιμοποιούσες ως τώρα.
Εγώ χρησιμοποιώ το DVDShrink για ταινίες που χωρίς τα μενού και το έξτρα υλικό χωρούν σε ένα DVD 4.37GB ενώ τις υπόλοιπες τις χωρίζω σε 2 δισκάκια με το DVDFab Platinum, το οποίο ουσιαστικά είναι η ολοκληρωμένη μορφή του DVDFab HD Decrypter, αφού το περιέχει, και είναι εμπορεύσιμο με κόστος περί τα 50$US.
Φυσικά αν αγοράσεις το DVDFab Platinum δε χρειάζεσαι το DVDFab HD Decrypter, αφού θα μπορείς να ανανεώνεις το DVDFab Platinum πια.

EDIT:
Για συμπίεση κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος, ώστε να πούμε ότι το αποτέλεσμα δε θα έχει τεχνουργήματα από 85% ή 91% και πάνω.
Παίζει ρόλο και το πόσο καλή είναι η ποιότητα της εικόνας στο αρχικό DVD.
Δηλ. αν είναι χαμηλής ποιότητας η εικόνα (που συμβαίνει σε αρκετά ελληνικής κατασκευής DVD) αν τη συμπιέσουμε κι άλλο θα έχουμε ακόμα χειρότερη εικόνα.
Από την άλλη μεριά σε DVD με καλή ποιότητα εικόνας ακόμα και στο 85% μπορεί να μην είναι τόσο εμφανή τα τεχνουργήματα.
Επίσης παλιότερα PC αν και μπορούν να κάνουν "Deep analysis", γονατίζουν με το "compression with high quality adaptive error compensation".
Άσε που χρονικά είναι σχεδόν το ίδιο το να γράψεις το DVD σε 2 δισκάκια χωρίς να το συμπιέσεις με το να το γράψεις σε 1 συμπιέζοντάς το χρησιμοποιώντας τα Extra quality settings.

Re: Απάντηση: DVD Ripping

EDIT:
Για συμπίεση κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος, ώστε να πούμε ότι το αποτέλεσμα δε θα έχει τεχνουργήματα από 85% ή 91% και πάνω.
Παίζει ρόλο και το πόσο καλή είναι η ποιότητα της εικόνας στο αρχικό DVD.
Δηλ. αν είναι χαμηλής ποιότητας η εικόνα (που συμβαίνει σε αρκετά ελληνικής κατασκευής DVD) αν τη συμπιέσουμε κι άλλο θα έχουμε ακόμα χειρότερη εικόνα.
Από την άλλη μεριά σε DVD με καλή ποιότητα εικόνας ακόμα και στο 85% μπορεί να μην είναι τόσο εμφανή τα τεχνουργήματα.
Επίσης παλιότερα PC αν και μπορούν να κάνουν "Deep analysis", γονατίζουν με το "compression with high quality adaptive error compensation".
Άσε που χρονικά είναι σχεδόν το ίδιο το να γράψεις το DVD σε 2 δισκάκια χωρίς να το συμπιέσεις με το να το γράψεις σε 1 συμπιέζοντάς το χρησιμοποιώντας τα Extra quality settings.

Πολύ καλή λύση το σπάσιμο σε 2 δισκάκια, αλλά ο Central ρώτησε για συμπίεση.
Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μην αφήνεις το DvdFab Platinum να σπάσει μόνο του στα 2 το dvd, αλλά να βρεις μόνος σου μ' ένα player ποιά είναι τα 2 καταλληλότερα chapters. Δηλ. να μην κόβεται μια σκηνή στη μέση και να μη διακόπτεται απότομα η μουσική υπόκρουση. Στα περισσότερα dvd, βρίσκεις chapters πολύ περισσότερο κατάλληλα για "σπάσιμο στα 2" από κάποια άλλα. To CloneDVD 2 είναι επίσης εξαιρετικό για διαίρεση σε 2 discs.
Τα χαμηλής ποιότητας ελληνικής κατασκευής dvd που αναφέρεις ioio, συνήθως είναι είτε dvd-5, ή dual-layer (γεμάτα με άχρηστα trailer) που μεταφέρονται χωρίς συμπίεση σε single-layer...

Παιδιά,με το DvdFabPlatinum δεν χρειάζεται το dvdshrink.Τα κάνει όλα μόνο του.
Απλά,του λες να αποθηκεύσει κατευθείαν στο άγραφο dvd και τελείωσες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: DVD Ripping

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μην αφήνεις το DvdFab Platinum να σπάσει μόνο του στα 2 το dvd, αλλά να βρεις μόνος σου μ' ένα player ποιά είναι τα 2 καταλληλότερα chapters. Δηλ. να μην κόβεται μια σκηνή στη μέση και να μη διακόπτεται απότομα η μουσική υπόκρουση. Στα περισσότερα dvd, βρίσκεις chapters πολύ περισσότερο κατάλληλα για "σπάσιμο στα 2" από κάποια άλλα. To CloneDVD 2 είναι επίσης εξαιρετικό για διαίρεση σε 2 discs.

Εννοείται ότι αυτό κάνω!!!
Και μάλιστα όταν το προτείνω σε φίλους που δεν έχουν το "σαράκι" μας, με κοιτάνε περίεργα...:afro::grandpa:

Μάλιστα μερικές φορές επειδή κάποια DVD δεν έχουν τα κατάλληλα chapters ώστε να χωριστεί ομαλά σε 2 DVD, χρησιμοποιούσα το DVDShrink κάνοντας τη διαδικασία του "Start/End Frames" σε σημείο που επέλεγα εγώ.
Όμως επειδή μου φάνηκε ότι ήταν ολίγον ...ψυχαναγκαστική :slapface: η διαδικασία το σταμάτησα και ακολουθώ τη διαδικασία που προανέφερες...

Παιδιά,με το DvdFabPlatinum δεν χρειάζεται το dvdshrink.Τα κάνει όλα μόνο του.
Απλά,του λες να αποθηκεύσει κατευθείαν στο άγραφο dvd και τελείωσες.

Το ξέρω ότι γίνεται, απλά το DVDShrink με τη διαδικασία του Copy/Paste που έχει, μπορείς να φτιάξεις με πολύ απλό τρόπο ένα DVD ενώνοντας πολλά κομμάτια που εσύ επιλέγεις (ακόμα και από διαφορετικά DVD).
Επίσης έχει τη δυνατότητα τού "Start/End Frames" που ανέφερα στο προηγούμενό μου μήνυμα.
Το μόνο αρνητικό του είναι ότι κατά τις διαδικασίες αυτές του 'Re-author" δε μπορείς να διατηρήσεις τα μενού...

Μιας και ειμαι 3 ημερων μελος αυτου του φορουμ ειπα να πω και γω την γνωμη μου σε αυτο το τοπικ.
Χρησιμοποιω και γω το DVDFAB HD DECRYPTER το οποιο πολυ συχνα δεχεται updates μιας και ο χορος των κλειδωματων καλα κρατει θελοντας καποιοι να μας κανουν τηνζωη δυσκολη οταν θελουμε να κρατησουμε ενα αντιγραφο ...... απο τα υπαρχοντα DVD μας !!!!!!!!!!Ενα προγραμμα που δεν ειδα(μπορει και να μην το προσεξα) παραπλησιο του SHRINK ειναι και το DVD2one που υπαρχει εδω και καιρο και συνεχιζει να δεχεται updates .
To DVD2one συνεργαζεται αψογα και με το FAB HD DECRYPTER και επειτα εγγραφη με το ΝΕΡΟ.και σε 10 λεπτα περιπου ετοιμη η συμπιεση.
Βεβαια ο συνδυασμος ειναι DVD FAB HD-----NERO RECODE ,ομως καποιες φορες βγαινουν αρκετα burning errors ακομα και στο 99% της εγγραφης που ειναι για να κοβεις φλεβες.......

Για τα Burning errors ίσως φταίει η ταχύτητα εγγραφής. Καλό είναι να μην βάζεις τη μέγιστη.

Για τα Burning errors ίσως φταίει η ταχύτητα εγγραφής. Καλό είναι να μην βάζεις τη μέγιστη.
Να σκεφτεις οτι παντα τα dvd τα γραφω στην διπλη για καλλιτερη ποιοτητα.:furious3:

Μάλλον είναι υπερβολικά χαμηλή η ταχύτητα πλέον... ανέβασέ την και ίσως φύγουν τα errors...:D

Δες τι media προτείνει ο κατασκευαστής του DVD+RW που έχεις (media list), χρησιμοποίησε αυτά. Αλλιώς, πάρε νέο recorder.

Ενας γνωστος μου εχει το εξης προβλημα με το DvdFab platinum : οποια dvd και να προσπαθησει να αντιγραψει ακομα και ξεκλειδωτο οταν μετα απο κανενα 20λεπτο αναγνωσης φτασει στο 100% βγαζει το μηνυμα λαθους Task Failed και σταματαει την διαδικασια.Δοκιμασα με το path player παντα ενεργοποιημενο χωρις αποτελεσμα.Προσπαθησα να κανω την διαδικασια με την επιλογη αγνοησης σφαλματων,τα ιδια.
Στην αρχη νομιζα οτι ηταν θεμα dvd recorder αλλα δοκιμασαμε και με ενα εξωτερικο usb με τα ιδια αποτελεσματα.Οποτε το μονο που μενει ειναι καποιο περιεργο κολλημα των windows αν και δεν εχει περασει αλλα προγραμματα που πιθανον να δημιουργουν αυτο το προβλημα.
To μοναδικο προγραμμα που εχει περασει τελευταια ειναι το pc suite της Nokia για το κινητο του τηλεφ.
Σημειωνω οτι εχει την εκδοση 4012 που εχω κι εγω στον δικο μου υπολογιστη και δουλευει απροβληματιστα

Εχει κανεις το ιδιο προβλημα και καποια ιδεα πως μπορει να ξεπεραστει?

Ενας γνωστος μου εχει το εξης προβλημα με το DvdFab platinum : οποια dvd και να προσπαθησει να αντιγραψει ακομα και ξεκλειδωτο οταν μετα απο κανενα 20λεπτο αναγνωσης φτασει στο 100% βγαζει το μηνυμα λαθους Task Failed και σταματαει την διαδικασια.Δοκιμασα με το path player παντα ενεργοποιημενο χωρις αποτελεσμα.Προσπαθησα να κανω την διαδικασια με την επιλογη αγνοησης σφαλματων,τα ιδια.
Στην αρχη νομιζα οτι ηταν θεμα dvd recorder αλλα δοκιμασαμε και με ενα εξωτερικο usb με τα ιδια αποτελεσματα.Οποτε το μονο που μενει ειναι καποιο περιεργο κολλημα των windows αν και δεν εχει περασει αλλα προγραμματα που πιθανον να δημιουργουν αυτο το προβλημα.
To μοναδικο προγραμμα που εχει περασει τελευταια ειναι το pc suite της Nokia για το κινητο του τηλεφ.
Σημειωνω οτι εχει την εκδοση 4012 που εχω κι εγω στον δικο μου υπολογιστη και δουλευει απροβληματιστα

Εχει κανεις το ιδιο προβλημα και καποια ιδεα πως μπορει να ξεπεραστει?

Ποσο ελευθερο χωρο εχει στο σκληρο? (αν ο σκληρος του ειναι γεματος τοτε αυτο ειναι ενα θεμα)