DVICO TViX HD M-6500A

Απάντηση: Re: Απάντηση: DVICO TViX HD M-6500A

Το ίδιο βλέπω κι εγώ. Προσπάθησα να παίξω ένα m2ts 30GB από δίκτυο και μου έκανε σπασίματα στον ήχο. Στην αρχή πίστεψα ότι θα ήταν πρόβλημα δικτύου (ότι δεν αρκούσε το bandwidth δηλαδή), αλλά μετά από αυτά που είπες κι εσύ Browser φαίνεται ότι το πρόβλημα έγκειται αλλού

Tα σπασιματα στον ηχο μπορει να ηταν επειδη ηταν hd dts κι ο ενισχυτης "μπερδευοταν". Το εκανε και σε μενα . Με ηχο ddplus δεν επαιζαν καθολου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: DVICO TViX HD M-6500A

Οσον αφορα τα m2ts των BR. (με το καινουργιο φιρμγουερ)

Καποια τα παιζει , καποια τα παιζει βηχωντας και καποια δεν τα παιζει καθολου.

μιλάμε για m2ts απο ριπάρισμα ή από internet ?

Και τα δυο .

Δύο ερωτησούλες:

1. εχω το Linksys WUSB54GC USB Wifi adapter τον σύνδέω με την USB αλλά δεν βλέπει τον ασύρματο μου router... (speedtouch 585) καμία ιδέα?
2. δοκίμασε κανείς να αλλάξει τα fonts με κανένα ελληνικό TTF μπας και δούμε ελληνικά στα αρχεία?

Ευχαριστώ

1.Προφανώς θα θελει καποιο σετάρισμα στο setup του tvix (και για ενσύρματο δίκτυο θελει σεταρισμα στο μηχανακι)
2.Ξεχασέ το, ο μόνος τρόπος ειναι με τα .sub .idx του subtitle creator που τα βλέπει σαν images, δεν ειναι πρόβλημα fonts

Πολυ γκαντεμια!:rifle:
Μεσα σε 20 μερες που το εχω σταματησε να παιζει.
Δεν μπουταρει και δεν εμφανιζει τιποτα στο display.
Tι κανουμε τωρα;:bigcry:

Απάντηση: Re: DVICO TViX HD M-6500A

Το τροφοδοτικό / μετασχηματιστής του είναι εξωτερικό;
Φαντάζομαι πως ναι.
Αν ναι, δες τα στοιχεία του και προσπάθησε να δοκιμάσεις με κάποιον άλλο εφάμιλλο αν μπορέσεις να βρεις.
Από την περιγραφή σου έχω μια υποψία για προβληματικό τροφοδοτικό αλλά φυσικά μπορεί να κάνω λάθος.

Αν θες 0 κόστος, θα πρέπει να ξεκινήσεις διαδικασίες επαφών με την "μαμά" του, για επιστροφή και service ή ανταλλαγή με καινούριο, ανάλογα με τους όρους της εγγύησης (ή και την "διάθεσή" τους!) πράγμα που σίγουρα και φασαρία θα είναι και χρόνο θα θέλει αλλά αυτό είναι το τίμημα σε αγορές προϊόντων που πουλιούνται μόνο από εξωτερικό.

1.Προφανώς θα θελει καποιο σετάρισμα στο setup του tvix (και για ενσύρματο δίκτυο θελει σεταρισμα στο μηχανακι)
2.Ξεχασέ το, ο μόνος τρόπος ειναι με τα .sub .idx του subtitle creator που τα βλέπει σαν images, δεν ειναι πρόβλημα fonts

Για τα Fonts ρώτησα όχι για την περίπτωση των υπότιτλων αλλά για την εμφάνιση ελληνικών ονομάτων στα αρχεία και στους φακέλους......

Το WPA Security στο WIFI δεν παίζει με τίποτε ε?

Και το δικό μου 4100 εδω και 2 βδομάδες ακριβώς σταμάτησε να δείχνει στο display του...αλλά συνεχίζει να δουλευει στην τιβι ή τον προβολέα.
Απο Κορεα που εγραψα...ακόμη περιμένω απάντηση (έλεγαν σε 7-10 μερες απαντάνε). Στο ελληνικό μαγαζί που το πηρα μου ειπαν να το στειλω και θα το στειλουν στην Κορέα...αλλά φοβαμαι πως ετσι θα μεινω κατι μήνες χωρις να έχω (ενω την βασική δουλειά την κάνει) και περιμένω ακόμη να μου απαντησουν και απο Κορέα για να δω τι θα κάνω....

Το τροφοδοτικό / μετασχηματιστής του είναι εξωτερικό;
Φαντάζομαι πως ναι.
Αν ναι, δες τα στοιχεία του και προσπάθησε να δοκιμάσεις με κάποιον άλλο εφάμιλλο αν μπορέσεις να βρεις.
Από την περιγραφή σου έχω μια υποψία για προβληματικό τροφοδοτικό αλλά φυσικά μπορεί να κάνω λάθος.

Αν θες 0 κόστος, θα πρέπει να ξεκινήσεις διαδικασίες επαφών με την "μαμά" του, για επιστροφή και service ή ανταλλαγή με καινούριο, ανάλογα με τους όρους της εγγύησης (ή και την "διάθεσή" τους!) πράγμα που σίγουρα και φασαρία θα είναι και χρόνο θα θέλει αλλά αυτό είναι το τίμημα σε αγορές προϊόντων που πουλιούνται μόνο από εξωτερικό.

Οχι, δεν ειναι εξωτερικο το τροφοδοτικο.....

Και το δικό μου 4100 εδω και 2 βδομάδες ακριβώς σταμάτησε να δείχνει στο display του...αλλά συνεχίζει να δουλευει στην τιβι ή τον προβολέα.
Απο Κορεα που εγραψα...ακόμη περιμένω απάντηση (έλεγαν σε 7-10 μερες απαντάνε). Στο ελληνικό μαγαζί που το πηρα μου ειπαν να το στειλω και θα το στειλουν στην Κορέα...αλλά φοβαμαι πως ετσι θα μεινω κατι μήνες χωρις να έχω (ενω την βασική δουλειά την κάνει) και περιμένω ακόμη να μου απαντησουν και απο Κορέα για να δω τι θα κάνω....
Πάντως εσένα είναι σίγουρο ότι θέλει το δύσκολο δρόμο της λύσης του service από τη "μαμά" του, αν δηλαδή θελήσεις να λειτουργεί βάσει του πως θα έπρεπε και να εκμεταλευτείς και το πλεονέκτημα της εγγύησης.
Στον φίλο τον depmode θα μπορούσε να είναι πιο απλό (λέμε τώρα!) λόγω αστοχίας στο τροφοδοτικό. Αν και απ 'ότι με πρόλαβε ο φίλος ο Browser, τελικά και αυτό τη "μαμά" του φωνάζει!

Last edited:
Eμενα δε δειχνει τιποτα ουτε στην τηλεοραση.Δοκιμασα και με αλλο καλωδιο,το εβγαλα απο την πριζα,reset.... τιποτα.
Πληρης απογοητευση :(
Τωρα περιμενω mail απο την dvico να δω τι θα μου πουν,αλλα και αλλαγη να γινει θα περιμενω οπως το κοβω 2 βδομαδες το λιγοτερο αρα παει η αδεια.

πάντως είναι τελικά γεγονός ότι το M-6500A σε αντίθεση με το M-4100SH έχει βγει προβληματικό.

εγώ προσωπικά έχω το δεύτερο χωρίς κανένα πρόβλημα και το είχα αγοράσει μόλις είχε κυκλοφορήσει (το αναφέρω ως ένδειξη ότι έχει περάσει πλέον το Test Period ;-))

επίσης πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να αγοράσει το M-6500A που είναι και αρκετά ποιο ακριβό από την στιγμή που το 4100 παίζει κανονικότατα και χωρίς κολλήματα ακόμη και τα 1080p rips.

καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να έχουμε το πιο τελευταίο μοντέλο με το ποιο τελευταίο τσιπάκι, αλλά μήπως τελικά η συγκεκριμένη αγορά απλά θα έπρεπε να αποφευχθεί.

όταν βγαίνει η ίδια η εταιρία και ανακοινώνει ότι έχει γίνει σχεδιαστικό λάθος στο h/w, και ότι τα μηχανήματα δεν θα αντικατασταθούν αλλά θα επισκευαστούν με κάποια πατέντα, εγώ τουλάχιστον θα το έβλεπα ως "συγγνώμη θα επανέλθουμε με ένα καλύτερο μοντέλο".

Με κάθε προφύλαξη σε αυτό που θα πω δεδομένου ότι δεν το έχω δει καν το μηχάνημα από κοντά.
Υπάρχει ευχέρεια να ανοίξει ορθόδοξα το κουτί και να είναι ορατό το εσωτερικό του, μήπως και υπάρχει κάτι "εξόφθαλμο" τύπου κάποιο καλωδιάκι που να έχει φύγει από τη θέση του κ.λ.π. και έτσι να μπορεί να ξεπεραστεί ευκολότερα και αναίμακτα το πρόβλημα;
Αν και δε του δίνω και πολλές πιθανότητες να συμβαίνει κάτι τέτοιο, καμιά φορά δεν ξέρεις και αφού η μοναδική άλλη λύση δείχνει να είναι αυτή της μεγάλης καθυστέρησης μέσω αντιπροσωπίας, ξέρω 'γω, μήπως παίζει και αυτό;;!!

Δεν νομιζω να παρω τετοιο ρισκο και μετα να μου πουν οτι επειση εχει ανοιχτει βγαινει εκτος εγγυησης.Μαλλον θα ακολουθησω το δρομο της υπομονης...

Κι εγω το σκέφτηκα αυτό (να βγαλω την πρόσοψη και να δω μήπως εφυγε κανενα καλωδιακι και δεν παίζει το display στο 4100) αλλά φοβαμαι μην μετα μου πουν ότι το πείραξα και δεν ισχύει η εγγύηση...
Ειδικά σε μένα που χαλασε μόνο το display αλλά το μηχανάκι δουλευει είναι και αρκετά πιθανό να έχει συμβει κατι τέτοιο. Αν τυχόν εχω επίσημο εμαιηλ απο Κορεα και μου πουν να το ανοίξω και να δω...θα το κάνω!

Last edited:
@Voreios: Στο δικό σου email τους ρωτάς για κάτι σχετικό ή περιμένεις να στο προτείνουν από μόνοι τους;

Κι εγώ δεν θα το ρίσκαρα βέβαια, αν και μόνο αν όμως, ο τρόπος που θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω θα ήταν (λόγω κατασκευής της συσκευής) τέτοιος που να διέτρεχε εμφανείς κινδύνους για το μετά.
Αν π.χ. είναι απλά "κουμπωμένο" κάπως το καπάκι ή έχει βίδες που είναι όλες φανερές, δεν νομίζω να υπάρξει τέτοιο πρόβλημα εφόσον φυσικά είστε και προσεκτικοί γενικότερα.
Ωστόσο, δεν θέλω να σας "παρασύρω" σε κάτι που δεν νιώθετε σίγουροι...

@kosmoskGR
Στο εμαιηλ τους ανελυσα το πρόβλημα και ρωτω να μου πουν τι πρεπει να κανω, τονίζοντας ότι καλύπτομαι απο εγγύηση
Επίσης η πρόσοψη φαίνεται πως μπορει να βγει, αλλά όχι τόσο εύκολα και πιστευω πως η αφαίρεσή της θα αφήσει ίχνη

Καλημέρα ... το έιχα ξαναρωτήσει στο forum αλλά δεν είχα πάρει απάντηση..

Υπάρχει τρόπος να δούμε αν 'εχουμε 6500 ver1 or 6500 ver2? στο DVico?

Καλησπερα και απο εμενα,

μολις παρελαβα και εγω το νεο μου παιχνιδι και διαπιστωσα μετα λυπης μου οτι βαζοντας την νεα εκδοση λογισμικου, δεν υπαρχει τροπος επιλογης της γλωσσας εκτος απο ΚΟΡΕΑΤΙΚΑ !!!
Επαθα σοκ ...
Εχει κανεις καμια ιδεα ?
Τασο το πηρα απο το γνωστο μαγαζι ...
Περιμενω νεα σας ...