DVICO TViX HD M-6500A

Δυστυχώς φίλε μου δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι αυτό. Όσα μηχανάκια αγοράζονται απο Ασια (εννοείται μεσω ebay), δεν προορίζονται για αλλες χώρες και ως εκ τούτου εχουν κλειδωμένη γλώσσα τα κορεατικα. Σε αυτό φταίει βεβαια ο πωλητης που δεν ειπε όλη την αλήθεια... Μπορει λοιπόν καποιοι να γλιτωσαν μερικά ευρώ, αλλά θα πρέπει να μάθουν να ζουν με τα κορεατικα. Ριξε μια ματια και εδώ που το θεμα αναλύεται καλύτερα:
http://www.mpcclub.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=17291

Ετσι όπως τα λέει ο yonvog είναι τα πράγματα. Στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα, αφού στην ουσία μόνο το setup menu είναι στα κορεάτικα και εξάλλλου η οθόνη του μηχανήματοα παραμένει στα αγγλικά και μπορείς άνετα (κάνει scrolling στις μεγάλες προτάσεις) να περιηγηθείς στο menu.

επίσης για όσους θέλουν να πειραματιστούν έχει βγει η pre-release έκδοση firmware 1.3.21 και οι αλλαγές είναι οι εξής:

Changes from 1.2.52 to 1.3.21
- HD Audio(TrueHD, DTS HD MA) Pass-through through HDMI support
- There is an option for HD Pass-through. (This will be enabled only if HDMI Audio out is enabled)

2. Known issues
- When HD audio is out through HDMI, SPDIF does not output data.
- LPCM pass-through works.

3. Improved AVI/MKV file playback
- Supports embedded image subtitles. (SUB only)
- Supports non standard frame rates (other than 24,25,30,120)
- Detects s FFDS in FourCC correctly.

4. FTP server improvements
- Supports up to three sessions.
- The Timeout period has been changed to 5 min from 30 min. When the connection has not been disconnected properly. It will terminate the connection after 5min.

5. Improved compatibility of TP/TS/M2TS files playback.
6. Improved compatibility MP4 files playback.
7. Fix a bug that the focus is reset to the first folder after stop

8. DVD playing.
- Fix a bug when the duration of video files are not available, the system will crash when user press the info key twice.
- External UTF8 subtitle is supported.

9. Subtitle related bugs are fixed.
10. NowASS tags are ignored.
11. Next page and Previous page key works on the subtitle selection page.
11. Some icon mode bugs are fixed.
12. Several bugs related to HDMI fixed now.
- Screen shift in some TVs fixed.
- Unable to set TV Standard(NTSC,PAL) in HDMI mode is fixed.

13. Minor bug fixes and minor improvement
- You can put a blank by pressing 1 key in the alphabet input mode.
- By pressing 1 key, you can select from '.', ',', '?','!', ' '(blank or space).

Known issues
- Number of Channel and frequency information of TS/TP files may not correct.
- When HD Audio pass-through is on, core part of HD audio will not be output through SPDIF nor COAXIAL.
- When HD Audio Pass-through is disabled, clips with HD Audio files may not played properly.
- Some WMV files are not played properly.
- Some TP files will reboot the unit.
- Some wma files will make TViX reboot.

Download:
http://demod.dvico.com/user/tvix_M-6...prerelease.zip

Re: Απάντηση: DVICO TViX HD M-6500A

Απ' όσο διαβάζω καλύτερα να μην κουνηθείτε από την 1.2.52 (ακόμα).
Αυτο θα πρότεινα και εγώ! Δοκίμασα το 1.3.21 αλλα εχει πολλα προβληματα. Κολλαει και βγαζει και κατι ροζ οθονες συχνα πυκνα! Εχει βεβαια το πλεονεκτημα του pass through για τον ηχο αλλα που θα πάει, θα το διορθώσουν στην επίση εκδοση...

Εγω διαβασα σχεδον ολα τα ποστ απο την αρχη ....πολλα ειναι κουραστηκα ουφ..

....
Παρακολουθω το θεμα μολις σημερα αφου το προσπερνουσα καθε φορα..........

τα ερωτηματα που ειχα ειναι :

α) Ποσο καλα παιζει τα 1080ρ ματροσκα αρχεια ;

( αυτο το απαντησε ο Τασος Οικονομου πιο πριν ... ειπε πολυ καλα !)

και β) τι γινεται με τον ηχο DTS 5:1 που πολλες ματροσκες εχουν η με το DD 5:1 ;;;; μηπως επεμβαινει και χαλαει σε κατι τον ηχο ;; και τι εξοδους εχει ; αναλογικες εχει ; πως συνδεεται δηλ, με τον AV ενυσχυτη ;;;

το β) ερωτημα με καιει ! Διοτι αν παιζει και τον ηχο χωρις ψεγαδι και εχει εξοδους αναλογικες τοτε ειναι το εργαλειο που ψαχνω για να δω επιτελους τις 200 + ματροσκες μου ......

Απάντηση στο β)

Παίζει ΑΨΟΓΑ τα dts και τα DD5.1 από τα mkv μέσω 1)hdmi 2) coaxial 3) οπτική ίνα. Διαλέγεις και παίρνεις ανάλογα τον AV που έχεις.

Εχει και ένα ζευγάρι L,R αναλογικές για σύνδεση σε καμιά τηλεόραση για να ακούς stereo (δεν πιστεύω να περιμένεις DTS, DD από τις αναλογικές).

Αν το θες για mkv πάρτο ΧΘΕΣ

Υ.Γ. Αν το πάρεις από τον κορεάτη reseller από ebay να ξέρεις ότι το Menu θα είναι στα κορεάτικα ΜΟΝΟ ,εκτός αν το "γυρίσεις" στο 1.1.44 firmware.

Υ.Γ. Εννοείται ότι έχει βγάλει τα λεφτά του στις διακοπές με 100+ dvd παιδικές ταινίες στον εσωτερικό σκληρό....

Απάντηση στο β)

Παίζει ΑΨΟΓΑ τα dts και τα DD5.1 από τα mkv μέσω 1)hdmi 2) coaxial 3) οπτική ίνα. Διαλέγεις και παίρνεις ανάλογα τον AV που έχεις.

Εχει και ένα ζευγάρι L,R αναλογικές για σύνδεση σε καμιά τηλεόραση για να ακούς stereo (δεν πιστεύω να περιμένεις DTS, DD από τις αναλογικές).

Αν το θες για mkv πάρτο ΧΘΕΣ

Υ.Γ. Αν το πάρεις από τον κορεάτη reseller από ebay να ξέρεις ότι το Menu θα είναι στα κορεάτικα ΜΟΝΟ ,εκτός αν το "γυρίσεις" στο 1.1.44 firmware.

Υ.Γ. Εννοείται ότι έχει βγάλει τα λεφτά του στις διακοπές με 100+ dvd παιδικές ταινίες στον εσωτερικό σκληρό....

:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 -bye- -bye-

Ευχαριστω Τασο !!!!!!!!! πιο γρηγορη απαντηση ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ δεν περιμενα !!!!!!!!!

κατεβαινω Ελλαδα για 3 βδομαδες Αυριο πεταω .... και μολις ερθω παλι θα γινει Παραγγελια εγω και ενας Γερμανος θελει και αυτος !
και αυτος ειναι τυχερος μαλον αφου τα Γερμανικα γραματα υποτιτλων srt διαβαζω τα παιζει ανετα αφου κολαει μονο σε Ελληνικα !

-bye-

περιτο να πω οτι τον Γερμανο τον φουσκωσα ματροσκες ..........

Για όσους "φοβούνται" τα κορεάτικα menu, ο κορεάτης πωλητής στο ebay ανακοίνωσε το 6510 το οποίο είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το 6500 αλλά ΞΕΚΛΕΙΔΩΤΟ!! (δεν ξέρω αν πρόκειται για νέο μοντέλο ή για "χεριασμένο" 6500 :chinscratch: ).

Τελική τιμή με μεταφορικά 305 ευρώ!!!

Οσοι πιστοί , ετοιμάστε τις κάρτες σας:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&Item=250273678369&Category=88760&_trksid=p3907.m29

Διαβάζω ότι υπάρχει bug με το Brightness/contrast και εννοώ το εξής:

Θα έχετε προσέξει ότι οι default ρυθμίσεις για brightness/contrast είναι 0/0
Αυτές, όταν παίζει SD υλικό (dvd 50/60) ισχύουν και είναι σωστές.
Οταν όμως παίζει high defintion υλικό (είτε mkv είτε m2ts ) τότε αυτές οι ρυθμίσεις είναι λάθος και έχουν βρει ότι το σωστό είναι στο 15/-15
Το κακό είναι ότι οι ρυθμίσεις αυτές ΔΕΝ αλλάζουν αναλόγως το υλικό και πρέπει να τις αλλάζετε με το χέρι κάθε φορά αναλόγως το υλικό που έχετε.

Δεν το έχω τσεκάρει προσωπικά, αλλά δεν νομίζω όλοι που το λένε να πέφτουν τόσο έξω. Δεν έχω αξιωθεί ακόμα να ριπάρω το blu-ray dve στον εσωτερικό σκληρό.

Τις τελευταίες μέρες παρατηρώ οτι είναι πολύ ασταθές, πολλές φορές αλλάζει τις ρυθμίσεις του setup.
Άλλε φορές πάλι χάνει τον ήχο. Επίσης για κάποιο λόγο δεν μου διάβαζε τους Ελληνικούς υπότιτλους που έφτιαξα για το Pulp Fiction. Και στο ξεκίνημα αντί να μου γράφει SUBS: EL μου έβγαζε SUBS: 1/1 γιατί μάλλον έβλεπε τους .srt που υπήρχαν στο φάκελο.
Αφού τους έσβησα και τους ξαναέφτιαξα 3-4 φορές μετά τους διάβαζε κανονικά.
Επίσης όσες φορές κι αν αλλάξω το σύστημα της TV από NTSC σε PAL, πατώντας το Apply Now ξαναγυρίζει αυτόματα σε NTSC.

Τις τελευταίες μέρες παρατηρώ οτι είναι πολύ ασταθές, πολλές φορές αλλάζει τις ρυθμίσεις του setup.
Άλλε φορές πάλι χάνει τον ήχο. Επίσης για κάποιο λόγο δεν μου διάβαζε τους Ελληνικούς υπότιτλους που έφτιαξα για το Pulp Fiction. Και στο ξεκίνημα αντί να μου γράφει SUBS: EL μου έβγαζε SUBS: 1/1 γιατί μάλλον έβλεπε τους .srt που υπήρχαν στο φάκελο.
Αφού τους έσβησα και τους ξαναέφτιαξα 3-4 φορές μετά τους διάβαζε κανονικά.
Επίσης όσες φορές κι αν αλλάξω το σύστημα της TV από NTSC σε PAL, πατώντας το Apply Now ξαναγυρίζει αυτόματα σε NTSC.

Για τους υπότιτλους μου έχει τύχει σε κανά 2 ταινίες και σε μένα. Σβήνω το .sub και το .idx και τα ξαναφτιάχνω και παίζει....
Τον ήχο δεν τον έχει χάσει ποτέ.
Ούτε το σύστημα. Αλλά όπως είχα γράψει και παλιότερα το έχω μόνιμα σε NTSC.

επίσης διάβασα, ότι πραγματικό factory reset και καθαρισμό της eproom μην επιλέξεις από το menu το Factory Default αλλά κράτα πατημένα ταυτόχρονα από το μηχάνημα (όχι από το τηλεκοντρόλ) το Setup + Stop

Δείτε εδώ και μια λίστα με FAQ για το 6500 :
http://www.mpcclub.com/faq/categori.../DviCo+TViX+Knowledge+Base/M-6500a+Series+KB/

από αυτά τα δύο, το δεύτερο κι εγώ θα σου πρότεινα, κυρίως για λόγους feedback. Επίσης το 2ο έχει και ενσωματωμένο tuner (αλλά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνο για Αμερική). Κάλλιστα όμως μπορείς να το βγάλεις και να το πουλήσεις στο ebay

Re: Απάντηση: DVICO TViX HD M-6500A

Ακριβώς από κάτω, έχει άλλη μία επιλογή. Αν θυμάμαι καλά έχει να κάνει με την αλλαγή σε PAL/NTSC/24. Απενεργοποίησε την αυτόματη αλλγή και νομίζω ότι θα είναι εντάξει (θα κρατήσει δηλαδή την επιλογή NTSC και δε θα σου την αλλάξει σε PAL

Παιδια,λιγη βοηθεια please !!!! Ειχα συνδεσει το Tvix με LCD τηλεοραση με θυρα component.Δουλευε μια χαρα,με αναλυση 1080i.μετα το συνδεσα με καλωδιο HDMI-HDMI (το component το εβγαλα) και δεν ανοιγει.λεει η οθονη BOOT-LOADING-BOOT-LOADING.Το κουμπακι TV OUT δεν βοηθαει.Ξερει κανεις τι γινεται?