DVICO TViX HD M-6500A

Μόλις κάνω αυτές τις ρυθμίσεις στο PC ιντερνετ giok...στο Tvix δεν ξέρω πως μπορώ να το δώ αυτό που ρωτάς. Λειτουργικό έχω XP SP2. Ναί έχω ενεργό το firewall των windows αλλά με exception τις δύο connections.

Αφού δώσεις static στην δεύτερη άνοιξε ένα cmd και δώσε 'ipconfig' κα μετά 'route print'. Πες μας και τι static έδωσες στην δεύτερη για να τις ξεχωρίσουμε.

Υποπτεύομαι ότι δίνεις ίδιο subnet στις 2 κάρτες και μετά το PC δεν ξέρει από ποια κάρτα θα βρει τον router (και ουσιαστικά ζητάει internet από το tvix).

Να σε ρωτήσω γιατί δεν συνδέεις το tvix στο router απευθείας ή και το pc και το tvix σε ένα switch και το switch με το router ?

EDIT: στο cmd δώσε και 'tracert 192.168.1.1' για να δούμε από που πάει στον router (αν ο ρουτερ έχει άλλη ip τότε δώσε αυτήν).

Last edited:
Καταρχήν σ ευχαριστώ που ασχολείσαι. Κατά δεύτερον ότι και αν έκανα παρακάτω το internet είναι οκ. Στο διαταύτα...σύνδεσα το Tvix με το router.

Έβαλα στο Tvix :
wired IP = DHCP
Network Disk1 (Normal NFS) την IP που μου δίνει το NetShare και κάνοντας ping όλα καλά.

Μετά πηγαίνω στο Video και επιλέγω το shared folder μου το εμφανίζει κανονικά.... κάτω αριστερά την ΙΡ και το όνομα και κάτω δεξιά το size και το created....αλλά δεν βλέπω τα αρχεία ενώ το folder έχει ταινίες μέσα.

Να σημειώσω εδώ οτι στο Tvix εκεί που βάζουμε την ΙΡ του shared folder απο κάτω έχει 3 κουμπιά το IPERF...το Ping...και το OK...όταν πατάω ping μου βγάζει 5 of 5 ενώ όταν πατάω το IPERF μου βγάζει failed...δεν ξέρω τι είναι αυτό αλλά το δίνω μήπως και βοηθάει σε κάτι.

Πλέον το πρόβλημα είναι οτι δεν βλέπω τα περιεχόμενα του folder....με internet και ping του shared folder είμαστε οκ.

Καταρχήν σ ευχαριστώ που ασχολείσαι. Κατά δεύτερον ότι και αν έκανα παρακάτω το internet είναι οκ. Στο διαταύτα...σύνδεσα το Tvix με το router.

.............
Πλέον το πρόβλημα είναι οτι δεν βλέπω τα περιεχόμενα του folder....με internet και ping του shared folder είμαστε οκ.

Ο φάκελος έχει μέσα αρχεία ή φακέλους στα Ελληνικά?
Εχει μέσα αρχεία με "γνωστά extensions?" mp3 avi κτλ?

ΑΠΟΡΙΑ! Μπορει καποιος να μου πει αν το μηχανημα παιζει τα μεγαλα αρχεια m2ts με αξιοπρεπεια.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Re: Απάντηση: DVICO TViX HD M-6500A

ΑΠΟΡΙΑ! Μπορει καποιος να μου πει αν το μηχανημα παιζει τα μεγαλα αρχεια m2ts με αξιοπρεπεια.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Αυτη ειναι μια ερωτηση με αρκετα δυσκολη απαντηση!
Καποια απο αυτα τα αρχεια δεν παιζουν καθολου γιατι μολις τα επιλεξουμε το μηχανημα κανει reboot αλλα δεν μπορω να σου πω ποσοστο.Στη δικη μου συλλογη σε συνολο 12 τετοιων αρχειων τα 7 παιζουν και τα 5 προκαλουν reboot.
Τωρα για οσα παιζουν η ποιοτητα ειναι ΑΨΟΓΗ αλλα χωρις 24hz γι αυτο υπαρχουν καποια ελαφρα σκαλωματακια στην κινηση που προσωπικα δεν με ενοχλουν καθολου αλλα ενας φιλος εξαιτιας τους σταματησε να τα κατεβαζει!
Οσα δεν παιζουν εξαρχης η λυση ειναι να τα περασουμε με τοTsMuxer αφαιρωντας οτι δεν χρειαζομαστε και το αποτελεσμα μετα παιζει παντα (τουλαχιστον στα 5 δικα μου m2ts).
Επισης τα m2ts συνηθως εχουν εκπληκτικο ηχο HD που το μηχανημα περναει ακοπα σε bitstream στον ενισχυτη μας.

Εβαλα τρομάρα μου τα (s)Vista64 και έχω πρόβλημα με το δίκτυο...

Κανονικά τα folders είναι share, κάνω ping κια μου λέει 5 of 5 OK, αλλά όταν πάω στο folder είναι κενό και δεν μου δείχνει περιεχόμενα.

Τι permissions έχω φτιάξει στα windows, έχω δώσει full access σε Administrator/Everyone, έχω κλείσει τα passwords, εννοείται είναι ON το File sharing , τι άλλο θέλουν ποιά;

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;

Και βέβαια το "βλέπουν" το Tvix μια χαρά τα windows. Επιστήμονας πρέπει να είσαι σ' αυτά τα Svista για να κάνεις share ένα folder; :violent-smiley-030:

Εβαλα τρομάρα μου τα (s)Vista64 και έχω πρόβλημα με το δίκτυο...

Κανονικά τα folders είναι share, κάνω ping κια μου λέει 5 of 5 OK, αλλά όταν πάω στο folder είναι κενό και δεν μου δείχνει περιεχόμενα.

Τι permissions έχω φτιάξει στα windows, έχω δώσει full access σε Administrator/Everyone, έχω κλείσει τα passwords, εννοείται είναι ON το File sharing , τι άλλο θέλουν ποιά;

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;

Και βέβαια το "βλέπουν" το Tvix μια χαρά τα windows. Επιστήμονας πρέπει να είσαι σ' αυτά τα Svista για να κάνεις share ένα folder; :violent-smiley-030:

Το ιδιο προβλημα εχω και εγω με xp. Εχω στην αρχη εβλεπε τον δισκο κανονικα τωρα μου δειχνει κενο φακελο.
Αν βρεις λυση ενημερωσε :grinning-smiley-043

Αφού εξ αρχής είχε παίξει, κάτι έχεις πειράξει κατά λάθος. Ελπίζω να έχεις καρφωτή IP στο PC. Για τσεκαρέ το. Οταν κάνεις ping από το TVIX σου λέει "5 of 5 ΟΚ";

Last edited:
Δεν το δοκίμασα ακόμα, αλλά μάλλον πρέπει αυτή να είναι η λύση:
http://www.tvix.co.kr/eng/faq/Default.aspx?act=RD&id=177&pg=0&CATID=10&SCATID=18

Διδακτορικό στα δίκτυα θα κάνουμε μου φαίνεται.....

Τζίφος και πάλι. Καμιά ιδέα;

Ξαναλέω ότι μέσα από τα Vista όχι μόνο "βλέπω" το Tvix αλλά μπαίνω και στα περιεχόμενα του εσωτερικού σκληρού του μια χαρά!

Αφού εξ αρχής είχε παίξει, κάτι έχεις πειράξει κατά λάθος. Ελπίζω να έχεις καρφωτή IP στο PC. Για τσεκαρέ το. Οταν κάνεις ping από το TVIX σου λέει "5 of 5 ΟΚ";

Και καρφωτη ΙΡ εχω αλλα και 5 of 5 μου λεει ok. Απλα μετα μου δειχνει αδειο δισκο.

Δεν δοκιμάζετε να βάλετε το καινούργιο FW 1.3.95F λύνει αρκετά προβλήματα με Net από ότι λένε....

Τα IP που δουλεύετε είναι στατικά?

Εννοείται καρφωτές όλες οι IP.

Τι να βάλουμε το νέο firmware; για να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω;...

Ξαναγύρισα στα XP και ξαναπέκτησα την ψυχική μου υγεία.

Για να διευκρινήσω το πρόβλημα με τα Vista ήταν ότι δεν έβλεπε τα share folders ΜΟΝΟ από τους ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ σκληρούς. Τους εσωτερικούς τους έβλεπε μια χαρά. Και επειδή όλα μου τα αρχεία τα έχω σε εξωτερικούς, ξαναγύρισα όπως είπα στα XP.

Last edited: