DVICO TViX HD M-6500A

θα δοκιμάσω το mp4 (πρέπει να έχω ακόμη αυτό που έστειλες :-) )
Το πρόβλημα με τον ήχο από HDMI λύθηκε!!!
κατά την γνώμη μου το δίκτυο είναι ποιο γρήγορο με αυτό το FW

Το κανουριο FW απο τη συγκεκριμενη πηγη ειναι αξιοπιστο και επιπλεον αν καποιος το δοκιμασε μπορει να αναφερει αν λυθηκαν προβληματα συμβατοτητας με μεγαλα αρχεια,τυπου m2ts αλλα και μερικα mkv.

Τα αρχεία με extention m4a ούτε καν τα βλέπει.... rename σε mp3 δεν το έπαιξε....
Αρχεία mkv mexri 11 GB που το δοκίμασα έπαιξε νερο..m2ts δεν έχω...

παιδια γεια σας και απο εμενα. μηπως γνωριζει καποιος να μου πει πως θα δουμε το 6500 στο pc εκει στις θεσεις δικτυου χωρις ομως να εχουμε προγραμμα ftp client. δηλ οπως βλεπουμε στο δυκτιο και αλλα pc αν εχουμε. τι ριθμυσεις κανουμε?

Απάντηση: Re: DVICO TViX HD M-6500A

θα δοκιμάσω το mp4 (πρέπει να έχω ακόμη αυτό που έστειλες :-) )
Το πρόβλημα με τον ήχο από HDMI λύθηκε!!!
κατά την γνώμη μου το δίκτυο είναι ποιο γρήγορο με αυτό το FW

Μάλιστα. Thanks.
Την ώρα του streaming τσέκαρες από το task manager στο network αν "χτυπάει" πάνω από 30mpbs;

Απάντηση: Re: DVICO TViX HD M-6500A

παιδια γεια σας και απο εμενα. μηπως γνωριζει καποιος να μου πει πως θα δουμε το 6500 στο pc εκει στις θεσεις δικτυου χωρις ομως να εχουμε προγραμμα ftp client. δηλ οπως βλεπουμε στο δυκτιο και αλλα pc αν εχουμε. τι ριθμυσεις κανουμε?

Tίποτα δεν χρειάζεται να κάνεις. Ανοίγεις τις θέσεις δικτύου και στο εμφανίζει σαν εικονίδιο με την ονομασία None. Το πατάς και σου ζητάει username και password. Και στα δύο βάζεις tvixhd1
Και στα XP και στα Vista δουλεύει αυτό. Κάλλιστα μπορείς να κάνεις ανάποδο streaming, να βλέπεις στο pc ταινία που είναι στον εσωτερικό σκληρό του Tvix.

Re: Απάντηση: Re: DVICO TViX HD M-6500A

Tίποτα δεν χρειάζεται να κάνεις. Ανοίγεις τις θέσεις δικτύου και στο εμφανίζει σαν εικονίδιο με την ονομασία None. Το πατάς και σου ζητάει username και password. Και στα δύο βάζεις tvixhd1
Και στα XP και στα Vista δουλεύει αυτό. Κάλλιστα μπορείς να κάνεις ανάποδο streaming, να βλέπεις στο pc ταινία που είναι στον εσωτερικό σκληρό του Tvix.

Σ 'ευχαριστω για την απαντηση φιλε Τασο. αλλα στις περιοχες του δικτυου της καρτας του pc και του tvix τι να βαλω? εχω motherbord με δυο καρτες δικτυου, στη μια ειναι το ρουτερ με switch και πανω στο switch αλλα δυο pc. το tvix πως να το βαλω και με τι καλωδιο gross ή direct? δηλ. θελω να μεταφερω π.χ. τα video στο tvix οπως μεταφερω αλλα αρχεια στα αλλα pc μεσω δικτυου. αυτο γινετε να γινει με το tvix?

ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια
Λαζαρος Ροδος

Χαλαρά γίνεται Λάζαρε. Αλλά να ξέρεις ότι θα σου βγάλει την πίστη η μεταφορά των αρχείων ειδικά αν μιλάμε γε GB mkv, είναι πολύ αργή η ταχύτητα με δίκτυο. Αν θέλεις να κάνεις copy πολλά GB , καλύτερα να το συνδέσεις το ίδιο το Tvix στο PC με USB.

Η συνδεσμολογία είναι pc-router-tvix με καλώδιο αλλά τσέκαρε στο tvix να είναι wired η σύνδεση που έτσι κι αλλιώς είναι το default. Επίσης επέλεξε DHCP που είναι κι αυτό το default.

Οπως σου είπα και παραπάνω δεν κάνεις ΤΙΠΟΤΑ από τα windows. Με ανοικτό το tvix με το που θ' ανοίξεις τις θέσεις δικτύου θα στο εμφανίσει σαν εικονίδιο , το επιλέγεις και βάζεις Username/password.

Τώρα για να κάνεις streaming από το PC στο TVIX θα πρέπει να δηλώσεις καρφωτή IP στο PC, την οποία θα βάλεις στο TVIX Network-Samba και φυσικά το όνομα του folder (προσοχή στα κεφαλαία/μικρά) που θα έχεις κάνει share από τα windows.

Re: Απάντηση: DVICO TViX HD M-6500A

Τώρα για να κάνεις streaming από το PC στο TVIX θα πρέπει να δηλώσεις καρφωτή IP στο PC, την οποία θα βάλεις στο TVIX Network-Samba και φυσικά το όνομα του folder (προσοχή στα κεφαλαία/μικρά) που θα έχεις κάνει share από τα windows.

Τασο σ 'ευχαριστω πολυ. Ολα τα εκανα οπως μου περιεγραψες και δουλευουν αψογα. Επιτελους καταφερα να το κανω με τη βοηθεια σου υστερα απο τοσο καιρο που εχω το 6500. Βεβαια ειναι αργη η μεταφορα και αμα θελω να μεταφερω μεγαλα αρχεια οντως πρεπει να το συνδεσω με usb. Παντως και παλι σ 'ευχαριστω για τη βοηθεια σου.

Παρακαλώ. Χαίρομαι που σου δούλεψαν όλα άψογα -bye-

Το θέμα είναι, αυτοί οι κορεάτες μπορούν να βγάλουν ένα firmware που να παίζουν ΟΛΑ σωστά ΧΩΡΙΣ να χαλάνε τα προηγούμενα; :slapface:

Μακάρι να βγάλουνε να μην ταλαιπωρουμαστε και 'μεις αλλά που. Ας Κάνουμε υπομονή τι να κάνουμε!-bye--bye--bye-

Re: Απάντηση: DVICO TViX HD M-6500A

Χαλαρά γίνεται Λάζαρε. Αλλά να ξέρεις ότι θα σου βγάλει την πίστη η μεταφορά των αρχείων ειδικά αν μιλάμε γε GB mkv, είναι πολύ αργή η ταχύτητα με δίκτυο. Αν θέλεις να κάνεις copy πολλά GB , καλύτερα να το συνδέσεις το ίδιο το Tvix στο PC με USB.
.........

Διάβασα αυτό....για να καταλάβω κάτι, αυτή τη στιγμή και εγώ τα κάνω όπως λέει ο Τάσος αλλά σε λίγες μέρες στήνω νέο PC με gigabit ethernet παντού... θα έχω τέτοιο πρόβλημα?????

Επίσης, με GB δίκτυο, θα έχω πρόβλημα να παίζω mkv μέχρι 20GB???

Μέχρι στιγμής δεν το είχα ενώση στο 100άρι δίκτυο και έπαιζα κυρίως με τον εσωτερικό δίσκο του TViX και με εξωτερικούς με USB όταν τα αρχεία ήταν μικρά...

Και 10000 δίκτυο να βάλεις, η κάρτα του TVIX έχει limitation στα 30mbps. Αλλά ακόμα κι έτσι, δεν θα έχεις πρόβλημα στα μεγάλα mkv των 1080p. Εδώ παίζει μια χαρά με 100άρη δίκτυο.

Παιδιά έχω σοβαρό πρόβλημα.

Μετά από αναβάθμιση στην 1.3.95 δεν έχω καθόλου εικόνα και δεν μου διαβάζει το usb stick για να γυρίσω στην προηγούμενη version, όταν πατάω on+setup ξεκινάει κανονικά αλλά μετά τα wait, seek κτλ. μου βγάζει CHK HDD και δεν κάνει τίποτα.

Δοκίμασα να το συνδέσω και στο pc, τζίφος.
Μόλις το σύνδεσα πρώτη φορά μου είπαν τα xp ότι βρήκαν δίσκο αλλά δεν μου τον έδειξε στις συσκευές, και μετά όσες φορές κι αν το σύνδεσα τίποτα, ούτε καν ότι βρήκε δίσκο δε λέει.

Έχει κανένας καμιά ιδέα?
Ούφ....... τι τα 'θελά τα update :slapface:

ΥΓ. όταν πατάω ταυτόχρονα on+setup όση ώρα και να το κρατήσω δεν κάνει τίποτα, πρέπει να αφήσω το ον για να ξεκινήσει safe, έτσι πρέπει να είναι?

Βγάλε τα καλώδια του σκληρού και βάλε το firmware σε ένα usb στικάκι. ΜΟΝΟ αυτό το αρχείο να έχει το στικάκι.
Κρατάς πατημένο το setup και πατάς το ΟΝ και περιμένεις να δεις την οθόνη να γράφει οδηγίες.
Επειδή χλωμό το κόβω να έχεις κάνει κάτι λάθος, για παίξε με το TV-out από το τηλεκοντρόλ μέχρι να δεις εικόνα 480 ή 576.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Αυτό κάνω, χωρίς δίσκο και μόνο το αρχείο στο στίκ, το έκανα πάλι τώρα, τίποτα τα ίδια πάλι.

Με πατημένο setup και on δεν δουλεύει καθόλου, μόνο όταν αφήσω το on.