DVICO TViX HD M-6500A

Απάντηση: Re: DVICO TViX HD M-6500A

και μια που το έφερε η κουβέντα.... πως καταλαβαίνεις αν έχεις το Κορεάτικο?

Περνάς το τελευταίο official firmware το 1.2.52
Πάς στα settings στο language. Σ' αφήνει να επιλέξεις English ή είναι γκρι (απενεργοποιημένη) η επιλογή;

Απάντηση: Re: DVICO TViX HD M-6500A

δεν νομίζω να φταίει μονο το "Κορεάτικο" υπάρχει κανεις με 6500Α και με το καινούργιο Firmware που να "βλέπει" στούς δίσκους του (build in kai USB) ελληνικά αρχεία?????

Σου ξαναλέω, τσεκάρισε πρώτα αν έχεις το κορεάτικο. Αν ναι, γι' αυτό δεν μπορείς να δεις ελληνικά στα ονόματα αρχείων.

τελικά απ οτι καταλαβαίνω απο τα post σας, πρέπει να παίζει ρόλο και τι μηχανάκι έχει ο καθένας.

το δικό μου το πήρα την προηγούμενη βρομάδα κυριακή βράδυ το παρήγγειλα, τρίτη μεσημέρι ήρθε με ups απο pixmania.

serial code έχει 14056L0805xxxxxx άρα είναι μάλλον v2.

επίσης όταν το πρωτοσύνδεσα με usb η ονομασία του δίσκου (500gb) ήταν nouveau ή κατι τέτοιο στα γαλλικά.

φορούσε σαν default το 1.2.50 firmware

αυτά για το το συγκεκριμένο μοντέλο.

τώρα σχετικά με το τι προβλήματα βγάζει στον καθένα:

- δεν είδα καμία απολύτως διαφορά για τους ελληνικούς υποτιτλους είτε το videaki παίζει απο το σκληρό του 6500 είτε με steaming μέσω δικτύου απο το pc. ίσως θέλει κάποιο restart οταν αλλάζετε τους υποτίτλους στο δίσκο και αφού έχετε σβήσει τους προηγούμενους?

- με τα ελληνικά .ttf fonts στο root του tvix εκτός απο υπότιτλους βλέπω κανονικά και τα ονόματα όλων των αρχείων εαν είναι στα ελληνικά.

- δεν χρειάζεται να αλλάζω font κάθε φορά που το κλείνω, τα settings παραμένουν (εαν βεβαίως έχετε κάνει save το setup όταν αλλάξατε font).

όλα τα παραπάνω με το firmware 1.2.52F

γενικά είναι ενα καλό μηχανάκι αλλά παρουσιάζει μερικά μικροπροβλήματα όπως:

- ο ήχος απο s/pdif είναι αρκετά χαμηλός.

- το streaming (NFS mode) μεγάλων αρχείων απο PC, πχ 19giga .mkv παρουσιάζει αρκετά προβλήματα και κολλήματα, ενώ αν το ίδιο αρχείο είναι στο δίσκο του παίζει πολύ σταθερά. (εδώ μπορεί να φταίει και το routeraki μου που δεν δίνει gigabit τελικά. ίσως δοκιμάσω κανα gigabit splitter να δω εαν υπάρχει βελτίωση).

- τα mp3 παίζουν εξαιρετικά χαμηλά.

- σε μερικά .mkv με s/pdif δεν παίζει ήχος, και πρέπει να γίνει αλλαγή στις ρυθμίσεις απο digital σε analog για να ακουστεί.

αυτά για την ώρα

- με τα ελληνικά .ttf fonts στο root του tvix εκτός απο υπότιτλους βλέπω κανονικά και τα ονόματα όλων των αρχείων εαν είναι στα ελληνικά.

Θα σε παρακαλουσα να μου πεις αν βλεπεις και τα ονοματα των αρχειων στα Ελληνικα οταν αυτα βρισκονται στον εσωτερικο του δισκο.
Εκει ειναι το προβλημά μου. Εμενα δεν τα δειχνει καθολου.

Re: Απάντηση: Re: DVICO TViX HD M-6500A

Αν έχεις το κορεάτικο το ξεχνάς.

Εγω εχω ευρωπαικο μοντελο και παλι δεν βλεπω Ελληνικούς χαρακτηρες στα αρχεια που βρίσκονται στους εσωτερικους δίσκους ...
Δεν εμφανίζονται καθολου !!!!

κάτι δεν κάνεις καλά τότε. Δεν μπορεί και οι δύο να έχετε ευρωπαϊκό κομμάτι και στον ένα να εμφανίζονται και στον άλλον να μην εμφανίζονται.

...... δεν χρειάζεται να αλλάζω font κάθε φορά που το κλείνω, τα settings παραμένουν (εαν βεβαίως έχετε κάνει save το setup όταν αλλάξατε font)......

Οντως.Απλως απο τις δοκιμες που εκανα ειδα πως χρειαζεται να ξαναπερναω το font καθε φορα γιατι χρησιμοποιω εξ. σκληρο δισκο (ειναι το δευτερο tvix που εχω,μιας και το πρωτο καηκε,εγινε αντικατασταση και τωρα κανω το παν για να μην το υπερθερμαινω με το φοβο μη μου χαλασει και αυτο).Αν βαλω τον σκληρο εσωτερικα τοτε το κραταει στη μνημη και δεν χρειαζεται η επιλογη του font καθε φορα που το ανοιγω.

Οσο για αυτους που τους βγαινουν τα κουτακια αντι για τους ελλ. χαρακτηρες...Και σε μενα συνεβη αυτο οταν κρατησα μονο ενα font απο αυτα που ειχα βαλει.Τωρα εχω τα Ariagbd και Ariag.Εκανα και ενα reset to factory defaults,ξαναδοκιμασα και voila εμφανιστηκαν παλι τα ελληνικα σε srt.

Δοκιμαστε λοιπον πρωτα ενα reset μπας και βοηθησει.

Παντως τωρα ειμαι πραγματικα ικανοποιημενος με την αγορα μου (φτου φτου μη το ματιαξω και ξανακαει)

Whitewolf: με τον κωδικό που έχεις 14056L0805xxxxxx νομίζω ότι το 6L είναι η τελευταία φουρνιά που έχει βγει.... ίσως και για αυτό παίζει ελληνικά στον εσωτερικό σκληρό δίσκο.... ίσως λέω ίσως....

το δικό μου αν και μη-Κορεάτικο δεν τα έκανε αυτά..... ήταν σειρά 3L... άρα δύο κομμάτια ευρωπαϊκά με διαφορετικές συμπεριφορές... έχει λίγο δρόμο ακόμη το 6500....

Last edited:
Μήπως το θέμα με την εμφάνιση Ελληνικών σε εσωτερικούς δίσκους έχει να κάνει με το file system που έχετε επιλέξει κατά το format αυτών των δίσκων;
Μήπως δηλαδή σε κάποια "φτωχότερα" file systems δεν μπορεί να δει τους extended χαρακτήρες που είναι και τα Ελληνικά ενώ σε ποιο εξελιγμένα file systems μπορεί;
Ας απαντήσουν σε τί file system είναι οι εσωτερικοί δίσκοι όσων τα βλέπουν κανονικά και σε τί όσων δεν τα βλέπουν.

Δεν νομίζω να είναι αυτή η περίπτωση... όταν συνδέεις το 6500 με το USB slave μπορείς απο το PC δείς τα "ελληνικά" αρχεία στον δίσκο του πράγμα που δεν γίνονταν από τον δικό του browser

Ο εσωτερικος δίσκος ειναι φορμαρισμένος NTFS.
Το ιδιο και οι εξωτερικοι.

Παιδια εγω εχω μοντελο 0803 αρα δεν παιζει ρολο το του ποτε ειναι.
2ον μου παιζει ελληνικα srt και απο εσωτερικο και απο εξωτερικο σκληρο,απλως απο εξωτερικο πρεπει να επιλεγω το font καθε φορα.Ο δισκος μου ειναι φορμαρισμενος σε ntfs.Καντε ενα reset και ξαναπροσπαθηστε.Θα δουλεψει.Δε γινεται να δουλευει σε μερικα και σε μερικα οχι.

Μια στιγμή για να μην μπερδευτούμε . . :smash:

Δεν μιλάμε για το αν βλέπουμε srt υπότιτλους στα Ελληνικά, αλλά για το αν διαβάζει/βλέπει ελληνικά ονόματα αρχείων στους σκληρούς...
Εσύ depmode βλέπεις ελληνικά ονόματα αρχείων? (πχ. "η ταινία μου.mkv")

Last edited:
Απ' ότι καταλαβαίνω, για κάποιο "περίεργο λόγο", πιθανότατα λόγω ιδιαίτερου σχεδιασμού του firmware, θα πρέπει το σύνολο των πρόσθετων Ελληνικών fonts αρχείων να βρίσκεται στο root folder του δίσκου που από αυτόν διαβάζει και το αρχείο του βίντεο. Άρα αν το διαβάζει από τον εσωτερικό δίσκο, θα πρέπει να βρίσκονται στο root του εσωτερικού. Αν όμως το διαβάζει από κάποιον εξωτερικό θα πρέπει να βρίσκονται και στο folder που εκεί θα βλέπει σαν root.
Για δοκιμάστε να αντιγράψετε και εκεί λοιπόν τα σχετικά αρχεία.

Δεν μιλάμε για το αν βλέπουμε srt υπότιτλους στα Ελληνικά, αλλά για το αν διαβάζει/βλέπει ελληνικά ονόματα αρχείων στους σκληρούς...
Εσύ depmode βλέπεις ελληνικά ονόματα αρχείων? (πχ. "η ταινία μου.mkv")

Ετσι ακριβώς ...
Το δικο μου serial number ειναι :
14056L0803009xxx
Ειναι ευρωπαικο v2

Λοιπον μερικές ερωτήσεις για αυτό το μαραφέτι που κάνει θαυματα.
-Τα αρχεία μου είναι ολα avi ασυμπίεστα περίπου 20 giga το καθένα (οικογενειακά βίντεο). Και κάποια λίγα HD mpeg4, 15 giga το καθένα. Θα τα παίζει κανονικά?
-Πόσους σκληρούς χωράει? Μόνον έναν ή παραπάνω?
- Από ποιό μαγαζί θα με συμβουλευατε να το πάρω? (πιο συμφέρουσα τιμή, τελευταία version κοκ).
-Θα βάλω σκληρο 1 terra (τουλάχιστον). Ποιόν θα προτιμούσατε ανεξαρτήτως τιμής?

Ευχαριστώ

όλοι οι δίσκοι είναι NTFS και βλέπει απο παντού και απο τον internal ελληνικά είτε σαν τίτλους αρχείων (όλα τα αρχεία) είτε σαν υπότιτλους ταινιών.

τώρα σχετικά με τις ερωτήσεις του dante.

- τα mpeg4 HD ασχέτως μεγέθους τα παίζει κανονικά και όλα με digital ήχο, εκτός και εαν είναι WMA ή WMA PRO οπότε και ο ήχος παίζει μονο σαν analog.(σε streaming απο το PC με 100mbit σύνδεση και αναλόγως το αρχείο φορτώνει περίπου στο 70% το network utilization, αλλά θέλει προσοχή γιατί είναι λίγο ευαίσθητο σε προβληματική καλωδίωση δικτύου... πχ σε μένα δεν είχε πρεσαριστεί σωστά το cat5e μπριζάκι στο router και μου βγαζε προβλήματα στο streaming, απο τότε που το έλεγξα και το διόρθωσα παίζει τα πάντα χωρίς κόλλημα(μέχρι 20giga HD-DVD και BD stream έχω δοκιμάσει). ISO βλέπει, αλλά κάτι περίεργα format όπως κατι BD καμμένα για PS3, δεν τα βλέπει και πρέπει να κάψεις το .iso ή να το φορτώσεις σε εικονικό δίσκο (προτιμώτερο να το κάψεις στο σκληρό για να βάλεις και υποτιτλους ίδιο όνομα με το .m2ts στο directory του stream).Gigabit ακόμα δεν έχω δοκιμάσει γιατί δεν έχω gigabit switch.

- χωράει 2 USB εξωτερικούς και 4 shared directories απο το PC και γίνεται και το ίδιο external αμα το ρίξεις πανω στο PC με usb.

- δεν ξέρω εαν το πουλάνε Ελλάδα, απ ότι είδα στο skroutz.gr το έχουν 3-4 online shops. Eγώ το πήρα απο pixmania πάντως και είναι νέα version.

- δεν ξέρω τι παίζει με external δίσκους γιατί το δουλεύω περισσότερο με το PC είτε με FTP είτε με streaming.(εαν και η ταχύτητα στη μεταφορά μέσω FTP client δε μπορώ να πω ότι με έχει ξετρελάνει...)

Τα ελληνικά δουλεύουν τέλεια!!! το μόνο που χρειάστηκε για να "φύγουν" τα τετραγωνάκια είναι να γίνει πρώτα ένα "Load Factory Reset"
.. και μετά διαλέγουμε τα ariag .....

όλοι οι δίσκοι είναι NTFS και βλέπει απο παντού και απο τον internal ελληνικά είτε σαν τίτλους αρχείων (όλα τα αρχεία) είτε σαν υπότιτλους ταινιών.

τώρα σχετικά με τις ερωτήσεις του dante.

- τα mpeg4 HD ασχέτως μεγέθους τα παίζει κανονικά και όλα με digital ήχο, εκτός και εαν είναι WMA ή WMA PRO οπότε και ο ήχος παίζει μονο σαν analog.(σε streaming απο το PC με 100mbit σύνδεση και αναλόγως το αρχείο φορτώνει περίπου στο 70% το network utilization, αλλά θέλει προσοχή γιατί είναι λίγο ευαίσθητο σε προβληματική καλωδίωση δικτύου... πχ σε μένα δεν είχε πρεσαριστεί σωστά το cat5e μπριζάκι στο router και μου βγαζε προβλήματα στο streaming, απο τότε που το έλεγξα και το διόρθωσα παίζει τα πάντα χωρίς κόλλημα(μέχρι 20giga HD-DVD και BD stream έχω δοκιμάσει). ISO βλέπει, αλλά κάτι περίεργα format όπως κατι BD καμμένα για PS3, δεν τα βλέπει και πρέπει να κάψεις το .iso ή να το φορτώσεις σε εικονικό δίσκο (προτιμώτερο να το κάψεις στο σκληρό για να βάλεις και υποτιτλους ίδιο όνομα με το .m2ts στο directory του stream).Gigabit ακόμα δεν έχω δοκιμάσει γιατί δεν έχω gigabit switch.

- χωράει 2 USB εξωτερικούς και 4 shared directories απο το PC και γίνεται και το ίδιο external αμα το ρίξεις πανω στο PC με usb.

- δεν ξέρω εαν το πουλάνε Ελλάδα, απ ότι είδα στο skroutz.gr το έχουν 3-4 online shops. Eγώ το πήρα απο pixmania πάντως και είναι νέα version.

- δεν ξέρω τι παίζει με external δίσκους γιατί το δουλεύω περισσότερο με το PC είτε με FTP είτε με streaming.(εαν και η ταχύτητα στη μεταφορά μέσω FTP client δε μπορώ να πω ότι με έχει ξετρελάνει...)

Παιδιά γειά σας! Είμαι νέος στο forum. Έχω αγοράσει το m-7000a και το μόνο αξιόλογο μείον που έβρισκα στο μηχάνημα μέχρι τώρα είναι η υποστήριξη των ελληνικών. Βρήκα κάποια ελληνικά fonts στο internet τα έβαλα κατά τις οδηγίες του forum και μπορώ να δω τώρα srt υποτίτλους χωρίς πρόβλημα. Αλλά με τα ελληνικά filenames και dirs δεν τα βλέπει με τίποτα. Είστε σίγουροι ότι γίνεται; Αν ναι θα είναι τέλειο αλλά πως; Θα πάθω τίποτα ρε παιδιά!
Έχω firmware 1.2.52F.