Δυο αποριες σχετικα με DTS HD MA και ps3.

spyrmak

Supreme Member
19 February 2007
4,748
Aθηνα
πρωτον υφισταται διαφορα - τεχνικως - αν την αποκωδικοποιηση την κανει το πσ3 η ο ενισχυτης? (εφοσον προκειται για ενισχυτη που αποκωδικοποει dts hd ma).

(διαφορα δλδ αν υπαρχει εστω και τεχνικως, ασχετως αν ειναι μικρη και δεν την ακουει κανεις η ειναι δυσκολο να την ακουσει...)

δευτερον ειναι τεχνικως αδυνατον το πσ3 να κανει bitsteream το dts hd ma?

πολλες συζητησεις γινονται σε ξενα φορουμ αλλοι λενε γινεται με fw update... (μαλιστα λενε οτι θα βγει το σχετικο update οταν κυκλοφορησει το πανασονικ BD-50)

(για ευνοητους λογους)

αλλοι λενε οτι ειναι τεχνικως αδυνατον (hardware του πσ3 και συγκεκριμμενα το hdmi του...)

α! και τριτο... γιατι θελουν ολοι dts hd ma και οχι dolby true hd?

ειναι καλυτερο το dts hd ma?

τι κανει σε σχεση με αυτο το πσ3? το αποκωδικοποιει το κανει bitstream κ.λ.π. ????

Last edited:
το dts παντα ηταν καλυτερο απο το αντιστοιχο της Dolby
νομιζω οτι αφου το ps3 εχει HDMI 1.3 μπορει να παραδοσει bitsream σε εναν αντιστοιχο ενισχυτη.(τωρα γιατι δεν το κανει και αποκωδικοποιει το ιδιο παραδιδοντας ασυμπιεστο lpcm δεν ξερω)

αυτο που ποτε δεν καταλαβα εγω ειναι γιατι αφου και οι παλιοτεροι ενισχυτες δεχονται ασυμπιεστο ηχο(που υποθετω ειναι οτι καλυτερο)εμεις ζηταμε dts hd η dolby trye...αφου και αυτα ειναι ασυμπιεστα,πως ειναι δυνατον να βελτιωθει το ασυμπιεστο?

τελος αν και εχω ps3 και 1.3 ενισχυτη που αποκωδικοποιει τα νεα φορμα και καλωδιο των 100+ ευρω εκδοσης 1.3c κατι μου λειπει..οι ταινιες:flipout:

κατι ακουσα οτι αν κανει την αποκωδικοποιηση ο ενισχυτης ειναι (τεχικως τουλαχιστον καλυτερο.. τωρα...)

επισης σε παλαιοτερο ενισχυτη για να παρει ασυμπιεστο απο πσ3 πρεπει να εχει hdmi?

και σε τι τιμες ειναι αυτοι?

(οφφ τοπικ το δευτερο)

hdmi 1.2
απο τιμες.....το θεμα ειναι οτι σιγα σιγα εξαφανιζονται
η onkyo πχ αρχιζει να υποστηριζει τα νεα φορμα και στους εισαγωγικους ενισχυτες των 600 ευρω

Από ότι έχω διαβάσει το PS3 δεν θα μπορέσει ποτέ να στείλει bitstream στον ενισχυτή γιατί έχει παλιό τσιπάκι τύπου HDMI v1.2. Γι'αυτό η αποκωδικοποίηση θα γίνεται στο PS3 και ο reveiver θα λαμβάνει LPCM.

Δεν με χαλάει καθόλου.

αυτο που ποτε δεν καταλαβα εγω ειναι γιατι αφου και οι παλιοτεροι ενισχυτες δεχονται ασυμπιεστο ηχο(που υποθετω ειναι οτι καλυτερο)εμεις ζηταμε dts hd η dolby trye...αφου και αυτα ειναι ασυμπιεστα,πως ειναι δυνατον να βελτιωθει το ασυμπιεστο?

Καταρχην τα dts-hd & DD-tHD ειναι συμπιεσμενος ηχος αλλα μη απολεστικος (σε σχεση με τα παλαια dts & DD).

Δεν ειναι θεμα καλυτερου... τα ιδια ειναι με το LPCM...
ΑΠΛΑ:
Τo πχ. DTS-hdma ειναι κωδικοποιηση που επιτρεπει μη απολεστικη συμπιεση πολλων καναλιων σε 24/96. Δουλευει δηλαδη σαν real time zip που οταν το αποσυμπιεζεις εχεις 100% του πρωτοτυπου ηχου LPCM...
Ετσι μεσα σε ενα bluray αντι να εχεις 1 track (γλωσσες) με LPCM 7.1 ηχο θα μπορεσουν να χωρεσουν 2-3 track με 7.1 ηχο με την ιδια 100% ποιοτητα με το LPCM... Η αργοτερα θα μπορουσαν να χωρεσουν σε ενα track ηχο 10.2 που ισως σε LPCM να μην τους εφτανε μαζι με την ταινια ουτε το bluray...

Ακομη και να μην βαλουν παραπανω tracks και να αφησουν ενα 7.1 η συμπιεση αυτη θα δημιουργησει χωρο μπορει να χρησιμοποιηθει ειτε για το video ειτε για extra κλπ κλπ...

Γενικα οι επιλογες ειναι απεριοριστες, ο χωρος ομως οχι... και αφου μπορουν πλεον να το κανουν σε real time... θα γινει! :ernaehrung004:

Από ότι έχω διαβάσει το PS3 δεν θα μπορέσει ποτέ να στείλει bitstream στον ενισχυτή γιατί έχει παλιό τσιπάκι τύπου HDMI v1.2. Γι'αυτό η αποκωδικοποίηση θα γίνεται στο PS3 και ο reveiver θα λαμβάνει LPCM.

Δεν με χαλάει καθόλου.

το πσ3 εχει hdmi v 1.3 (αν δεν κανω λαθος)

κατι με τον τυπο του hdmi του πσ3 ειναι παντως αλλα δε νομιζω οτι ειναι το v 1.3 .

το πσ3 ηταν η πρωτη συσκευη που κυκλοφορησε με hdmi 1.3
τουλαχιστον ετσι δηλωσε η ΣΟΝΥ..

Nα κανω και εγω μια ασχετη ερωτηση.Εχει ο πεθερος μου κατι δισκακια vcd τα οποια τα εχει απο το εθνος κυνηγι και τα εβαλα χθες στο ps3 και δεν τα διαβαζε.Γνωριζει κανεις αν τα παιζει το ps3 η αν εκανα κατι εγω λαθος?

καλημερα Νικο,
μολις κοιταξα τις σφραγιδες του ps3...
δεν λεει οτι μπορει να παιξει vcd οποτε μαλλον αυτος ειναι ο λογος

Καταρχην τα dts-hd & DD-tHD ειναι συμπιεσμενος ηχος αλλα μη απολεστικος (σε σχεση με τα παλαια dts & DD).

Δεν ειναι θεμα καλυτερου... τα ιδια ειναι με το LPCM...
ΑΠΛΑ:
Τo πχ. DTS-hdma ειναι κωδικοποιηση που επιτρεπει μη απολεστικη συμπιεση πολλων καναλιων σε 24/96. Δουλευει δηλαδη σαν real time zip που οταν το αποσυμπιεζεις εχεις 100% του πρωτοτυπου ηχου LPCM...
Ετσι μεσα σε ενα bluray αντι να εχεις 1 track (γλωσσες) με LPCM 7.1 ηχο θα μπορεσουν να χωρεσουν 2-3 track με 7.1 ηχο με την ιδια 100% ποιοτητα με το LPCM... Η αργοτερα θα μπορουσαν να χωρεσουν σε ενα track ηχο 10.2 που ισως σε LPCM να μην τους εφτανε μαζι με την ταινια ουτε το bluray...

Ακομη και να μην βαλουν παραπανω tracks και να αφησουν ενα 7.1 η συμπιεση αυτη θα δημιουργησει χωρο μπορει να χρησιμοποιηθει ειτε για το video ειτε για extra κλπ κλπ...

Γενικα οι επιλογες ειναι απεριοριστες, ο χωρος ομως οχι... και αφου μπορουν πλεον να το κανουν σε real time... θα γινει! :ernaehrung004:
Να συμπληρώσω οτι το LPCM είναι 16bit/48Khz... Εκει έγκειται και η διαφορά των νέων format !!! Τώρα το άν μπορεί κανείς να την ακούσει, αυτό ειναι ΑΛΛΟ θέμα... Και το έχουμε ανοίξει και αλλού ...

Εν κατακλείδι, ααν μπορείς να ακούσεις τη διαφορά μεταξύ ενός "σκέτου" CD (16bit/44.1 KHz) και ενός SACD (στα 24bit/96KHz) σε ΔΙΚΑΝΑΛΟ - εννοείται - ήχο, τότε θα μπορείς να ακούσεις και τις διαφορές μεταξύ του LPCM και των μη απωλεστικών συμπιεσμένων formats DTS-HD MA / Dolby True HD.

Απάντηση: Re: Δυο αποριες σχετικα με DTS HD MA και ps3.

καλημερα Νικο,
μολις κοιταξα τις σφραγιδες του ps3...
δεν λεει οτι μπορει να παιξει vcd οποτε μαλλον αυτος ειναι ο λογος

Σ'ευχαριστω πολυ.

Εν κατακλείδι, ααν μπορείς να ακούσεις τη διαφορά μεταξύ ενός "σκέτου" CD (16bit/44.1 KHz) και ενός SACD (στα 24bit/96KHz) σε ΔΙΚΑΝΑΛΟ - εννοείται - ήχο, τότε θα μπορείς να ακούσεις και τις διαφορές μεταξύ του LPCM και των μη απωλεστικών συμπιεσμένων formats DTS-HD MA / Dolby True HD.

Ψιλοι στα αχυρα δηλαδη..... :smash:

Όπως ειπε και ο vasdar σε παραπανω ποστ, αυτό που μας λείπει είναι το ΥΛΙΚΟ (ταινιες) και ΟΧΙ τοσο τα φορμα... Οποιος εχει καλο ενισχυτη που να ΜΗΝ υποστηριζει τα νεα φορμά αλλα να δεχεται ασυμπιεστο αναλογικο ηχο, καλυτερα να τον κρατησει για παρα πολλα χρονια ακομα...

Όταν και ΑΝ δουμε το αναλογο υλικο, βλεπουμε....

Ασε που μιλαμε για αποκωδικοποιηση ψηφιακων δεδομενων στην τελικη οποτε το αν θα την κανει το PS3 η ο ενισχυτης δεν εχει καμια απολυτως επιπτωση στην τελικη ποιοτητα του ηχου

και οπως ειπε και καποιος παραπανω αν ο ενισχυτης παιζει LCPM δεν υπαρχει λογος να αλλαχτει απλα για να βλεπεις τα σηματακια DD,DTS HD να αναβουν

Ασε που μιλαμε για αποκωδικοποιηση ψηφιακων δεδομενων στην τελικη οποτε το αν θα την κανει το PS3 η ο ενισχυτης δεν εχει καμια απολυτως επιπτωση στην τελικη ποιοτητα του ηχου

και οπως ειπε και καποιος παραπανω αν ο ενισχυτης παιζει LCPM δεν υπαρχει λογος να αλλαχτει απλα για να βλεπεις τα σηματακια DD,DTS HD να αναβουν

Χωρίς να διαφωνώ, δεν είναι εκεί το θέμα ... Αφού το μέσο το επιτρέπει δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να ΜΗΝ μπορώ να έχω 24bit/96KHz streaming και να είμαι υποχρεωμένος να ζήσω με το 16bit/48KHz του LPCM !

Και πρίν γκρινιάξει κανείς, σημειώνω οτι ΜΠΟΡΩ να ακούσω τη διαφορά ...
Το δοκίμασα μάλιστα πολλές φορές, με δικές μου ηχογραφήσεις σε Cubase 3, όλες στο ίδο μηχάνημα και επεξεργασμένες απο το ίδιο DAC στην αναπαραγωγή τους ...

αρα υπαρχει τεχνικως διαφορα αφου το ειναι ειναι 16/48 και το αλλο 24/96...

αρα το οτι υποστηριζει dts hd ma to ps3 ειναι παπαρια αφου παλι το lpcm ακουμε.σωστα?

αν η ταινια ειχε μονο dts hd ma και απλο dts τοτε ναι μονο το απλο θα ακουγαμε.