E - smoke...

Τελικά άλλαξα το βαμβάκι και όλα καλά . Η αντίσταση πότε χρειάζεται αλλαγή;

Ε, όταν μαυρίσει.
Συνήθως το βαμβάκι το αλλάζεις κάθε 10-15 ml, την αντίσταση κάθε 30-40ml εκτός αν σου σπάσει όταν αλλάζεις βαμβάκι.
Δεν κοστίζει κάτι άλλωστε.

Ωραία , τώρα έχω ένα μπούσουλα. Πάντως είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα με το καινούργιο βαμβάκι ! Το μόνο θέμα που θα έχω όταν θα φτιάξω την επόμενη αντίσταση , είναι να ξεβιδώσω τη βάση της καμινάδας. Έχει κολλήσει και σκέφτομαι να την πετάξω στο νερό.

Προσπάθησα να την ξεβιδώσω με κάτι πλαστικά γάντια , την χτύπησα λίγο... τίποτα!

Βάλτην, στεγνή,στην κατάψυξη κανα πεντάλεπτο και δοκίμασε να την ξεβιδώσεις. Αν δεν δουλέψει αυτό, βάλτην σε καυτό νερό και ξαναπροσπάθησε.
Αλλη λύση είναι να καλύψεις τα 2 μέρη με χαρτοταινία ή μονωτική και να δοκιμάσεις με 2 πένσες/κάβουρες κλπ, αλλά με προσοχή και αργές κινήσεις. χωρίς πολλή δύναμη...

Ευχαριστώ Bios. Πιθανολογώ ότι την πάτησα όταν έφτιαξα τη 2η αντίσταση. Όταν πήγα να βάλω το βαμβάκι το έβρεξα με υγρό, για να το τοποθετήσω πιο εύκολα εκεί που ήθελα. Είχα όμως πολύ βαμβάκι (όπως παρατήρησα μετά) και μάλλον έτρεξε υγρό στο σπείρωμα...

Σε κάνα δυο μέρες θα αναγκαστώ να το ανοίξω :)

Θα παρεις ενα λαστιχάκι και θα το τυλιξεις στην καμινάδα. Αν θες βάλε και δεύτερο στη βάση (δεν ειναι απαραίτητο αυτο). Μετα πιέζεις το λαστιχάκι και ξεβιδωνεις.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καυτό νερό μην δοκιμάσεις γιατι θα καταστρέψεις οτι ορινγκ και λοιπά μονωτικά υπαρχουν.

Παίδες χαζομάρα έγραψα... Το κάτω μέρος του tank έχει κολλήσει! (τώρα το θυμήθηκα) Με τα λαστιχάκια θα ξεφρακάρει νομίζω.

Ακομα πιο ευκολο αυτο,βαζεις το μικρο μπλε κατσαβιδακι στην τρυπα εισαγωγης αερα στην βαση και με το αλλο χερι (με μια χαρτοπετσετα για να μην γλιστραει θα ναι ακομα καλυτερα) κρατας το πανω κομματι,γυριζεις το κατσαβιδακι με μια δυνατη αποτομη,done..

Καλησπέρα παιδιά!
Έχει δοκιμάσει κανείς τους ατμοποιητές EVOD;
Θα τον βάλω σε μπαταρία ego-t 1300mAh και οι κεφαλές (heating core) που σκέφτομαι να βάλω στην παραγγελία είναι 2.5Ω
Tί λέτε;

Και μόνο από την τιμή... όχι!
Εκτός αν έχεις καλούς ατμοποιητές και δοκιμάζεις διάφορους σαν πείραμα.
Αφού θέλεις να πάρεις από fasttech μπορείς να πάρεις π.χ. αυτόν.
Αν πας τόσο χαμηλά, θα πετάξεις τα λεφτά σου. :smile:

Βρήκα ευκαιρία να φωτογραφίσω πριν λίγο τον εξοπλισμό μου (που παρέλαβα πριν λίγες μέρες απο Fasttech)
Το istick to είχα απο πριν και με το λυγισμένο μαρκούτσι-driptip είναι ιδανικό για μπροστά στο pc.
Το μεγάλο το Nemesis είναι 26650 και το χρησιμοποιώ για να ξεκουράσω το istic ή όπου υπάρχει κίνδυνος πτώσης/κακομεταχείρησης (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν επιθετικό όπλο ή σαν δονητής αν υπάρξει ενδιαφέρον :))
Το χάλκινο LPG είναι 18350 και είναι διαστροφή... Οτι πρέπει για τις εξόδους. Σχεδόν κρύβεται στην χούφτα, και δεν χρειάζομαι μικρότερο atomizer.
Το atomizer του Nemesis είναι ο Lemo και οι άλλοι 2 είναι Subtank mini. Στο istick είναι η μαιμού (του έβαλα μαύρα o-rings για να τον ξεχωρίζω, και στο LPG ο γνήσιος.
Μπροστά απο το istick έβαλα μια ΑΑ μπαταρία, και έστησα όρθιο το ποντίκι, για να δείξω τα μεγέθη.
Σόρρυ για την ποιότητα των φωτογραφιών, Είναι πρόχειρες, χωρίς φλάς στα 1600 iso.

1a.jpg2a.jpg3a.jpg4a.jpg

Ωραίος ο εξοπλισμός σου Βιος. :ernaehrung004: Τα μηχανικά είναι καλύτερα απ' το μοντάκι, ή τα έχεις για να γουστάρεις;

Προτιμώ το μοντάκι. Μου παρέχει μια σιγουριά οτι αν κάτι πάει στραβά, δεν θα λειτουργήσει και δεν θα γίνει μεγαλύτερη ζημιά. Εχει πρακτικότερο κουμπί, βλέπω πόση μπαταρία απομένει, στα πόσα ωμς, βολτς και βατς ατμίζω και μπορώ να τα αυξομειώσω ανάλογα με τα γούστα και τα υγρά που έχω. Για μέσα στο σπίτι είναι πρακτικό, του βάζεις το καλώδιο και φορτίζει. Για έξω, το συγκεκριμένο μοντάκι δεν είναι οτι καλύτερο, είναι ογκώδες, δεν κρύβεται εύκολα, έχω το φόβο οτι αν μου πέσει, κάτι θα χαλάσει μέσα, και όταν τραβάς τζούρα είναι σαν να βάζεις την κάνη ενός πιστολιού στο στόμα και μπορεί να ξαφνιάσει καποιον που δεν ειναι εξοικειωμένος με την εικόνα. Τα μηχανικά είναι πρακτικά αθάνατα.

Ωραίος. :smile:
Το LPG το έχω στημένο υβριδικό με τον dripper της Origen.
Όλα καλά και άγια μέχρι να φας βραχυκύκλωμα. :bigcry:
Κρύβεται στην παλάμη ολόκληρο με τον dripper μαζί και μιλάμε για όπλο! :p

Πρακτικά, ότι και να σου πέσει κάτω θα πάθει ζημιά.

To LPG το χρησιμοποίησα 1 μέρα μετα απο την μέρα που το παρέλαβα. Πέρασα την μέρα κρατώντας το (αδειο) και παίζοντας/πατώντας το κουμπί του (οπως έχουν άλλοι το κομπολόι, ένα πράγμα). Στο τέλος, όποιο ξύσιμο ή φρακάρισμα υπήρχε, εξαφανίστηκε (γιατί στην αρχή με πίεση σε κάποιες γωνίες υπήρχε). Τώρα προσπαθώ να το φρακάρω δοκιμαστικά και δεν τα καταφέρνω με τίποτα. Βέβαια, ο νόμος του Μέρφυ είναι απόλυτος...

btw, το lpg παίρνει μέχρι 20mm διάμετρο ατομάιζερ... το subtank mini (20mm) χωράει μια χαρά - οι τρύπες του αέρα κρύβονται καθώς βιδώνει (μέσα) στο lpg αλλά δεν κάνει μεγάλη διαφορά στην ροή του αέρα. Ο Lemo (23mm) δεν χωράει να βιδώσει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

...
Το LPG το έχω στημένο υβριδικό με τον dripper της Origen.
...

αόρατο σε κλειστή χούφτα ε ?

Last edited:
Και μόνο από την τιμή... όχι!
Εκτός αν έχεις καλούς ατμοποιητές και δοκιμάζεις διάφορους σαν πείραμα.
Αφού θέλεις να πάρεις από fasttech μπορείς να πάρεις π.χ. αυτόν.
Αν πας τόσο χαμηλά, θα πετάξεις τα λεφτά σου. :smile:

Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση. Αν έχεις και κάποια άλλη (κι ας ανεβαίνει σε κόστος) παρακαλώ πες (πείτε) μου.
Αυτό που με νοιάζει είναι η ευκολία στη χρήση. Δεν θέλω να μπλέκω με φυτίλια, βαμβάκια, διαρροές, κλπ.
Aυτά που αλλάζει η μικρή η κεφαλή από κάτω (bdc νομίζω λέγονται; ) με έχουν βολέψει πολύ!

φιλε και γω ετσι ελεγα δεν θελω να μπλεκω με φιτιλια βαμβακια διαρροες,μεχρι που πηρα δυο τελειους κλωνους kayfun τον v4 και τον lite απο fas και βρηκα την υγεια μου,στους εργοστασιακοus ακομα και στους κορυφαιους (πιο σπανια βεβαια) μου τυχαιναν διαρροες,σφυριγματα,ρουφαγα υγρο,σκασιματα,ψοφιες αντιστασεις που στοιχιζαν 3μιση ευρω,με τους επισκευασιμους σε 2-3 στησιματα πανε περιπατο ολα αυτα και εχεις καλυτερη γευση χτυπημα,ιδιως οι καουφουνηδες συγχωρουν λαθη και ειναι πανευκοιλοι στο στησιμο ιδανικοι για αρχαριο.
Εχω αυτον απιστευτος κλωνος με νανοκιτ,σπειρωματα βουτυρο μηδεν διαρροες,στο 1/3 της τιμης σχεδον του αυθεντικου,τον συνιστω ανεπιφυλακτα και αυτον λιγο πιο πολυπλοκος καιζορικος για να τον μαθεις αλλα σε αποζημιωνει,παιρνεις και ενα εργαλειακι για να στριβεις ,περνας βαμβακι βλεπεις 2-3 βιντεακια και εισαι βασιλιας,στο λεει ενας τυπος που δεν πιανουν τα χερια του σε λεπτοδουλειες και δεν θελει να τρωει την ωρα του στο η.τ...

Last edited:
Ευχαριστώ, τους βλέπω τώρα..
Πολύ μανούρα μου φαίνονται, 1002 εξαρτήματα έχουν..
Δεν αμφιβάλλω ότι θα έχουν καλύτερο χτύπημα, γεύση, κλπ.
Θέλω όμως κάτι απλό κ γρήγορο, εντωμεταξύ δεν είμαι και τόσο φανατικός με το άθλημα...
Κι αυτό προσπαθώ να το κόψω. Διαφορά στην υγεία μου δεν είδα με το άτμισμα.
Απλά εκεί που έβγαζα φλέμματα μαύρα με το τσιγάρο, τώρα με το ηλεκτρονικό είναι clear!
Κι αυτά καρκινογόνα είναι (πνευμονολόγος μου το 'χει πει αυτό)...
Προσπαθώ όταν χαρμανιάζω τελείως να τραβάω 2-3 τζούρες ίσα να φύγει αυτή η λαχτάρα...