E - smoke...

Εξαρταται με ποιον ατμοποιητη θα δουλεψει. Ψαχνεις να βρεις με ποσα watt δουλευει ικανοποιητικα ο ατμοποιητης σου.

Με 3 πατήματα στο κουμπί γυρνάς απο ένδειξη βόλτς σε βατς (κι αντίστροφα). Εγώ το istick 50 το έχω σε ένδειξη βατς γιατι το βρίσκω πρακτικότερο. Αν και μπορεί να δουλέψει απο 5 ως 50 βάτς, μέχρι τώρα το δουλεύω στα 10 βατς και με τους 2 ατμοποιητές μου. Πολλά βατς = πολύ ντουμάνι = μεγάλη κατανάλωση, και ανάλογα με το πόσο συχνά τραβάς τζούρα, τον ατμοποιητή, την αντίσταση και το φυτίλι, μπορεί να έχεις dry hits και γρήγορα καμένο φυτίλι ή άχρηστη αντίσταση.
Δεν έχω καταλάβει τι καλύτερο έχουν τα λίγα ωμς πχ, 0.6 απο τα 1.5... Ο ένας ατμοποιητής έχει 0.6 ο άλλος 1.5 , και στα 10 βατς μου φαίνονται το ίδιο. Φαντάζομαι η διαφορά είναι μόνο στην καταπόνηση που δέχεται η μπαταρία να δώσει αμπερς σε πολλά βατς με λίγα ωμς. Οπως το τροφοδοτικό ενός ενισχυτή δηλαδή...

Να το κάψεις, αποκλείεται. Εχει πλακετίτσα μέσα και αν το τσπ δει παράξενα πράγματα που δεν τα σηκώνει η μπαταρία, δεν ενεργοποιείται καθόλου το istick.

Λοιπόν από υγρά μέχρι τώρα δοκίμασα της Νομπάκο το Νο 1 (πάρα πολύ γλυκό),ένα της Ατμόσφαιρας το Earth καλούτσικο με άρωμα κεράσι-φράουλα δεν έχω καταλάβει καλά....καπνικό κι αυτό.Τελευταία πήρα το tribeca της Halo .....κάθε μέρα μου φαίνεται και διαφορετικό και κάθε μέρα και καλύτερο....πολλά τα λεφτά όμως.....
Δεν έχει τέλος το άτιμο....

H μικρότερη αντίσταση θέλει περισσότερα watt.
Βγάζει περισσότερο ντουμάνι, καταναλώνει περισσότερο υγρό.

Σωκράτη, ξεκίνα από χαμηλά (στα 7w π.χ.) και άρχισε να ανεβάζεις.
Θα αρχίσεις να παίρνεις καλύτερη γεύση, χτύπημα, ατμό.
Κάποια στιγμή δεν θα διακρίνεις διαφορές, άσχετα αν ανεβάζεις ή όχι.
Κάπου εκεί το σταματάς γιατί παραπάνω ζορίζεις τον ατμοποιητή.

Συνήθως, για κλασσικούς ατμοποποιητές με αντιστάσεις κάπου στα 1.8Ω, τα 8.4 - 8.5W είναι μια χαρά...

Με τα μοντάκια με κύκλωμα δύσκολα κάνεις βλακεία.

Έχουν προστασία και δεν πρόκειται να αποκτήσεις φουσκάλα στο δάχτυλο όπως εγώ σήμερα με ένα μηχανικό... :bigcry:

Το δοκίμασα με εναν Aspire BDC.
Tωρα ατμιζω στα 4.4V(8,1W)
Αρκετό εως πολύ ντουμάνι με χαμηλό χτυπημα.
Στα 5.5W,η γεύση αλλάζει εντελώς,πλησιάζοντας πολύ το καμμένο και την αντίσταση να πυρώνει.
Δεν τόλμησα να πάω στα 7W γιατί μάλλον η αντίσταση θα έπαιρνε φωτιά.
Όλα τα παραπάνω με Halo Torque 56 με 18άρα νικοτίνη.

Σορυ για το off topic, Κανω σκεψεις να τελειωνουμε και με το ατμισμα.... :p

18 μηνες, καιρος ειναι νομιζω... :7SFGSFG:

Ξάπλωσε κανα μισάωρο... Θα σου περάσει... Δεν είναι κάτι το ανησυχητικό, όλοι περνάμε ανα καιρούς αυτή την φάση. :)))

Λεω να παω να τρεξω ενα διωρο καλυτερα να πειστω ακομη περισσοτερο ;-)

Εγώ οταν πήρα το istick με halcyon haze κτλ ηταν λες και ξανα-ανακαλυψα το ατμισμα. Τωρα πλεον ειμαι στο 1ml την ημέρα ε και καποια στιγμή και εγώ θα το αφήσω να αναπαυθεί.
Η νικοτικη στα υγρά δεν εχει και τοσο καλο effect σε εμενα.

Απάντηση: Re: E - smoke...

Λεω να παω να τρεξω ενα διωρο καλυτερα να πειστω ακομη περισσοτερο ;-)

AkisDadais_c.jpg

:flipout:

Ρε παίδες, ποια είναι η γνώμη σας για τον kayfun light plus ? Τον έχει η atmosfaira στα 60 ευρώ... (Πολύ κατανάλωση το subtank mini.. δεν το προλαβαίνω! ).

Πάρα πολύ καλός.
Την κατανάλωση όμως τη ρυθμίζεις σύμφωνα με την αντίσταση και τα watt/volt.
Δεν μπορείς να στήσεις στον subtank αντίσταση στο 1.5Ω να ησυχάσεις αντί να μπαίνεις σε έξοδα;

Αυτό δεν το γνώριζα Tzimisce , ευχαριστώ. Ξέρεις στο περίπου τι πάχος σύρματος χρειάζεται και πόσες σπείρες μια τέτοια αντίσταση; (Υπάρχει και έτοιμη η 1.3 αλλά θέλω να μάθω να τις φτιάχνω εγώ γιατί κοστίζουν 4,5 ευρώ :) )

Απάντηση: Re: E - smoke...

...Την κατανάλωση όμως τη ρυθμίζεις σύμφωνα με την αντίσταση και τα watt/volt.
Δεν μπορείς να στήσεις στον subtank αντίσταση στο 1.5Ω να ησυχάσεις αντί να μπαίνεις σε έξοδα;

+1
O subtank mini που έχω (παρήγγειλα και έφτασε στο αεροδρόμιο και 2ος κινέζικος) δεν έχει μεγαλύτερη κατανάλωση απο τον Lemo που έχω

Η κατανάλωση θέλει και ελαφρύ δάκτυλο. Εγώ είμαι στα 4-5 δευτερόλεπτα. Αν κάποιος είναι στα 6-7 δευτερόλεπτα, έχει σχεδόν διπλάσια κατανάλωση...

Κι εγώ περίπου στα 3- 4" είμαι (0,5 Ω / 2.7 V / 15W). Απλά κάνω βαθιές τζούρες και ακόμα και στην πρώτη σκάλα βγάζει ντουμάνι :D .

Εχω συνηθίσει και απομακρύνω το δάκτυλο, πριν ακόμα σταματήσω να ρουφάω - οχι οτι με πολυνοιάζει η οικονομία, με diy υγρά είμαι...

Αυτό δεν το γνώριζα Tzimisce , ευχαριστώ. Ξέρεις στο περίπου τι πάχος σύρματος χρειάζεται και πόσες σπείρες μια τέτοια αντίσταση; (Υπάρχει και έτοιμη η 1.3 αλλά θέλω να μάθω να τις φτιάχνω εγώ γιατί κοστίζουν 4,5 ευρώ :) )

Και εγώ στο ψάξιμο είμαι, μην νομίζεις. :smile:
Έχω καταλήξει κάπου στις 6-7 σπείρες με 0.20 kanthal γυρισμένο σε 2.5 χιλιοστά τρυπανάκι, ή απλά μία μπατονέτα...

Υπάρχουν σελίδες που μπορείς να υπολογίσεις τις σπείρες.