E - smoke...

Κάποια στιγμή προσπάθησα να το φτιάξω αλλά επειδή μου άρεσε πιο πολύ χωρίς το καπνικό και πιο γλυκό μου είχε βγει κάτι σαν ποπ κορν με καραμέλα... :flipout:
Πάντως το καπνικό που το θυμίζει περισσότερο ήταν το RY.
Γενικά είναι δύσκολο να βγάλεις ίδια γεύση γιατί ακόμη και το ίδιο άρωμα (ονομαστικά) είναι τελείως διαφορετικό από εταιρία σε εταιρία.
Άσε που άλλο φτιάχνεις σήμερα και αλλιώς καταλήγει σε 2-3 ημέρες.

Οι γεύσεις,τα υγρά είναι θέμα γουστου.Αν και είμαι μόλις 3 μήνες και λίγες μέρες ατμιστής αρχίζω και κατασταλάζω.

Από 9 Φεβρουαριου μου είχε μείνει μισό πακέτο τσιγάρα από την προηγούμενη.Το πρωί (όχι και τόσο πρωί) λέω δεν πα να πάρω έστω ένα υγρό από το μαγαζί που έχω
δίπλα μου?Ε,πήγα κα το πήρα!
Μετά τη δουλειά γύρισα σπίτι,έκανα το μισό πακέτο τσιγάρα που είχα,τελείωσε και μετά λέω ήρθε η ώρα!Να δοκιμάσω το e-smoke που κέρδισα στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από την δουλειά μου.
Αυτό ήταν!Ποτέ κανονικό τσιγάρο.Και έκανα 1.5-2 πακέτα κατά μέσο όρο.

Από τότε άλλαξα αρκετά:virginia tobacco,french pipe,smoke,the jack,25 days later,πολλές μέντες όλων των εταιριών,Dia καπνικά klp.

Εχω αρχίσει και κατασταλάζω στο 25 days later από after8 και 2 minds από eliqua στα 12 mg όλα!
είναι θέμα γούστου όμως.

http://avclub.gr/forum/showthread.php/86567-E-smoke/page161

Η πρώτη μου απορία εδώ στο νήμα 28 Φεβρουαρίου. Ανέλαβαν να λύσουν τις αποριες μου στις επόμενες σελίδες ο Tzimisce, o Σωκράτης Τ. ο Mr.Rebelos και ο FINIX. Μερικές μέρες μετά πήρα τον πρώτο μου εξοπλισμό και δεν ξανακάπνισα, αν και η αρχική μου πρόθεση ήταν οτι αν θελήσω να καπνίσω κανονικό τσιγάρο δεν θα διστάσω. Ηθελα έστω να το ελαττώσω. Απλά, αν και βαρύς καπνιστής, δεν μου ήρθε ποτέ η επιθυμία να καπνίσω όσο είχα το ηλεκτρονικό. Οι θέσεις μου για τα δικαιώματα των κλασσικών καπνιστών παραμένουν όπως πριν, και δεν έχω ενοχληθεί καθόλου απο καπνίλα κλπ αυτούς τους 2 μήνες που δεν το έχω αγγίξει - και οι μισοί γνωστοί και φίλοι μου καπνίζουν αβέρτα. Μετανιώνω που δεν παρακολούθησα το νήμα πιό νωρίς - θα είχα γλυτώσει την πίσσα 3-4 χρόνων.
Ευχαριστώ παιδιά...

Εσύ το ήθελες μόνο για χώρους που απαγορεύεται το κάπνισμα και τελικά κόλλησες. :p

BTW, και είναι βασικό αυτό, όταν ξεκινάς το άτμισμα πρέπει να πάρεις καλό εξοπλισμό.
Για εμένα, το να προσπαθήσεις να βολευτείς με 20, 30 δεν είναι λύση.
Πρέπει αυτό που θα πάρεις να σε καλύψει, ώστε να μην έχεις καθόλου την ανάγκη του τσιγάρου!
Αλλιώς, μιλάμε για πεταμένα λεφτά.

Όποιος αποφασίσει να ξεκινήσει το άτμισμα, πρέπει να θεωρήσει δεδομένο ότι θα δώσει 50 σε συσκευή (mod και ατμοποιητή) σε Ελληνικό κατάστημα της γειτονιάς του.
Γιατί αυτό θα τον καλύψει, και στο κατάστημα θα του δείξουν πως να το χρησιμοποιήσει, πως να το συντηρήσει, κλπ κλπ.
Στην τελική θα δοκιμάσει και 5-6 υγρά να είναι σίγουρος ότι θα πάρει κάτι που του αρέσει και δεν θα το πετάξει...

Ένα αρκετά safe πακέτο είναι ένας K1 με το mini stick.
Άντε κάποιον λίγο πιο ακριβό για να έχουν ρύθμιση τζούρας.
Αν και αυτό δεν το συμβουλεύω ιδιαίτερα γιατί ο gladius π.χ. μου σπάει τα νεύρα.
Μένει η βίδα στο μοντάκι και ξεβιδώνει από πάνω, αν τον σφίξω για να μη μείνει η βίδα του στο μοντάκι, παίζει να χρειαστώ τανάλια για να τον ξεσφίξω και να τον γεμίσω και διάφορα άλλα...

Παίδες έχω θέμα με ένα στήσιμο.
Αέρα μπόλικο, τροφοδοσία μια χαρά, αλλά καίει πολύ υγρό!
Μιλάμε για τζούρα και ml!
Δεν μιλάω για τη μπαταρία που τη ρουφάει σε 10 τζούρες το πολύ!
Σκέφτομαι μήπως το παράκανα...

20150516_010246.jpg

Xρησιμοποίησε το παρακάτω, αλλά αφαίρεσε 1-2 σπείρες και βάλε vileda αντι για scotch brite... θα στρώσει.

tension.jpg

Πως επηρεάζει αυτό τη γεύση και τι πρέπει να προτιμήσω για να την κάνω καλύτερη ((διατομή, τύπο σύρματος κλπ). Ο πρώτος επιςκευαςιμος ατμοποιητης μου ειναι ο καυφουν 4.
βεβαια όποτε στρίβω αντίσταση ζορίζομαι αρκετά, μάλλον πρέπει να επισκεφτώ οφθαλμίατρο για να μου αλλάξει τα παλιά γυαλιά που λόγω προχωρημένης εφηβείας δεν επιτρέπουν να δω κοντά.

Ποια η διαφορά microcoil & megalocoil; Όσο αφορά τη γεύση που με ενδιαφέρει περισσότερο.

Στη γεύση, καμμία...
Εχω δοκιμάσει και microcoils (που ήρθαν δωρο με τα atomizers μου) αλλά και απλά (με διάκενο) που έφτιαξα μόνος μου. Βρήκα οτι τα micro βολέύουν μόνο όπου υπάρχει θέμα όγκου - υπάρχουν atomizers όπου μπορούν να τοποθετηθούν και 4 αντιστάσεις (οι τρελοί στους "διαγωνισμούς" ντουμανιού) - αλλά είδα επίσης οτι καίνε τον πυρήνα του φυτιλιού πολύ πιο νωρίς. Προτιμάω τα απλά που τα φτιάχνω στο πατ-κιουτ, δεν έχω hot spots κλπ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν δυσκολεύεσαι να φτιάχνεις αντιστάσεις, πάρε κάτι σαν κι αυτά. Ολα τα μαγαζια έχουν...
http://www.vaporsolutions.gr/diy-wick-coil-mesh/689-kuro-coiler-set.html
304x304xkuro-coiler-set.jpg.pagespeed.ic.zDqjMAqFq0.jpg

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, το microcoil έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα, όταν πλέον έχει μαζέψει πολύ κατάλοιπο, αφαιρείς το βαμβάκι, κάνεις ένα dry burn, περνάς καινούργιο βαμβάκι και για κανένα δίμηνο είσαι άρχοντας :)

δεν ξερω αν αντέχει το microcoil πολύ περισσότερο απο την απλή με τα κενα, την αντίσταση και το βαμβακι τα αλλάζω καθε δευτερη μέρα.
Το θέμα κόστους ειναι γελοίο, ουτε 10 λεπτα δεν στοιχίζουν και τα δυο, ο χρόνος που αφιερώνω για τις αλλαγές σε ενα Kayfun και 2 Dripper ειναι 10 λεπτα με στρίψιμο στο κατσαβίδι για όλα.
Γενικά θα έλεγα ότι μετα από 2 μήνες, καποιος που θα αφιερώσει λίγο ελευθερο χρόνο για να κατανοήσει τις βασικες παραμετρους σε αντιστασεις, φυτιλια, στησίματα, ρευματα, και μερικές ευκολες συνταγες DIY, θα μπορεί να απολαμβάνει το 80% του ατμίσματος. Με απλά πράγματα, δεν χρειάζονται μοντακια των 80-100 watt, ούτε πολλά αρώματα και σύνεργα.
Το microcoil ειναι για κάποιον που έχει περάσει από το σταδιο του αρχάριου, εχει κατασταλάξει σε μια βασική ρουτινα παραμετρων, ξέρει τι να αλλάξει και για πιο λόγο, και επιθυμεί να συνεχίσει το ταξίδι και σε άλλες παραμετρους περα απο τισ βασικές.
Οχι ότι ειναι δυσκολο το microcoil, αλλά αν προσθεσουμε και αυτη την παράμετρο, που θα μας πάει σε πολλά ρευματα, διαφορετικές αναλογιες νικοτίνης , VG/PG, αρωμάτων, εγω προσωπικά θα χαθω ευκολα. Μετα απο ενα χρόνο αφου θα εχω ανεση με τα υγρα και θα εχω πέσει και σε νικοτίνη κοντα στο 6, τοτε θα δούμε και νεους χωρους.

Μάλλον για τα ίδια μιλάμε, αλλά λόγω απειρίας δεν το έθεσα σωστά... Με διάκενο εννοώ αυτά που έχουν λιγότερο απο μισό χιλιοστό απόσταση μεταξύ σπειρών (όπως τα φτιάχνει το χέρι). Οχι αυτά που σχεδόν εφάπτονται, αλλά ούτε τα άλλα με πολύ μεγάλο διάκενο. Αυτά που λέω εγώ microcoils ονομάζονται ?

Σήμερα έχει παιχνίδι με dripper...
Έτσι που παίρνει τα coils το origen θα δοκιμάσω dragon coil και θα σας πω.
Σε εξωτερικό χώρο φυσικά! :p

BTW δοκίμασα το Colonel Custard της tjuice.
Πολύ καλό, θα ξεκινήσω δοκιμές με βανίλια. :p

Έκανα μία ανταλλαγή...
Το kbox για έναν origen dripper v2 και ένα μηχανικό mod (le petit gros)...
Κατά 99% κλώνοι αν και δεν βλέπω διαφορά από τα original κάπου.
Αν είναι original ήρθε η ώρα να παίξω κανένα τζόκερ!

Όπως και να έχει, η διαφορά τους με semovar-kayfun (original) είναι τεράστια.

Με τον kayfun έπεσα χαλαρά στη μισή και παρακάτω νικοτίνη.
Έκανα 18άρα, η 12άρα μου φαινόταν βαριά, της έβαλα και τόσο 0% ώστε να πέσει κάπου στα 10...

Στήνω σήμερα τον dripper σε dual coil, 2x1.4Ω και του βάζω το μηχανικό mod (γιατί semovar και istick δεν παίζουν στα 0.7Ω).

Πρώτες εντυπώσεις;

Τι ατμίζετε ωρέεεεεε;;;;
Μου πετάχτηκαν τα μάτια όξω! :flipout:

Το χτύπημα, η γεύση και το ντουμάνι τουλάχιστον διπλάσια από τον kayfun.
Βέβαια δεν ξέρω στα πόσα watt παίζει αυτό το πράγμα!
Ξανά διάλυση του υγρού σε 1/2 με μηδενική νικοτίνη, πάμε κάπου στο 5άρι.
Χτύπημα σαν 18άρι σε απλό ατμοποιητή, ντουμάνι, μισό να προσανατολιστώ!

Πολύ καλό, πάει στην άκρη για δοκιμές υγρών DIY.
Για αυτό το πήρα άλλωστε.
Α... και για καμιά συναυλία έτσι που το βλέπω... :p

Μπα... δεν προλαβαίνει.
Στις 20 τζούρες έχει τελειώσει τη μπαταρία. :flipout:

Για αυτό το θέλω για δοκιμές DIY υγρών... δεν είναι να βάλεις μέσα κανένα Thenancara!