E - smoke...

Έχω μπλέξει!
Αυτές τις μερες κλείνω ένα χρόνο ατμίσματος και μου έκαναν δωράκι εναν toptank mini και ένα HCIGAR VT75. Το μοντάκι πολύ καλό μπόλικες ρυθμίσεις και στιβαρό σαν κατασκευή.
Από την άλλη o totank σκέτο βάσανο!. Ένα χρόνο με τον μινι ναυτίλο είχα βρει την υγεία μου. Αλλά με τούτο εδω μάλλον θα την χάσω.
Στην αρχή τον χρησιμοποίησα με μία αντίσταση έτοιμη 0.5. Άλλο πράμα. Γευση, ποσότητα υγρού (και κατανάλωση υγρού) σε άλλα επίπεδα. Έπεσα όμως σε ελαττωματικό κομμάτι αντίστασης η οποία έχανε από το oring της και είχα ψιλοδιαρροή από την τρύπα το airflow. Χρησιμοποίησα και άλλη μία δεύτερη αντίσταση αλλα μου βγήκε ελλατωματική καθώς μετά από 2 μερες ατμίσματος τα παιξε στα καλά καθούμενα. (Από την αρχή φαινόταν ότι δεν ήταν και πολύ καλή γτ δεν δουλευε όπως η πρώτη)
Οπότε αποφάσισα να ασχοληθώ με το επισκευάσιμο. Για να μην τα πολυλογώ πήγα σε ένα κατάστημα που μου έδωσαν ένα βαμβάκι Cotton Bacoon ,10μετρα συρμα 26αρι της YOUDE και ένα πακετακι με εργαλεία για το στριψιμο των αντιστασεων. Μου έδειξαν μερικά πραματα για το στήσιμο και πήγα σπίτι. Αφου "έκαψα" και καμποσες ωρες στο γιουτιουμπ για στησίματα και τα σχετικά αποφάσισα να το τολμήσω.
Πρώτη προσπάθεια. Η αντίσταση βγηκε γύρω στα 0.5 δούλεψε για λίγο και ξαφνικά στα καλα καθούμενα μου έβγαλε μια καμένη μυρωδιά σαν να είχα βάλει το στόμα μου σε εξάτμιση νταλίκας.
Δευτερη προσπάθεια. 0.6 ohm. Mία απο τα ίδια. Δούλεψε λίγο στην αρχή αλλά μόλις τα watt πήγαν πάνω από 20 πάλι πήρα καμένο.
Τρίτη, τέταρτη προσπάθεια όλες αποτυχίες.

ΣΤην αρχη όλες τις φορές ή δεν θα είχα γεύση καθόλου ή θα μου ερχόταν η μυρωδιά υφάσματος. Όχι καμένου αλλά σαν να ρουφάω μέσα από το ίδιο το βαμβάκι ή σαν να μασουλάω ρούχο.
Έχω απογοητευτεί. Δεν μπορώ να πετύχω απόδοση της γεύσης με τίποτα.
Συνολικά έχω κάνει πάνω απο δέκα προσπαθειες.
Όλες με διαφορετική ποσοτητα στο βαμβακι μπας και το πετύχω. Από πολυ πολύ λίγο μέχρι και στούμπωμα
Πάντα στην αρχή θα έχω αυτη τη μυρωδιά του υφάσματος ή σαν να ατμίζω σκέτο νερό (άοσμος ατμός εντελώς) και στην πορεία απο καθόλου έως ελάχιστη γεύση ή κάψιμο.

Κάτι κάνω λάθος και δεν θελω να τα παρατήσω απο τώρα μπάς και μου πετύχει.
Να τονίσω ότι παντα νοπεύω την αντίσταση πριν το βάλω μέσα στο τανκ και πάντα περιμένω κανά δεκάλεπτο μέχρι την πρώτη τζούρα. Το κακό με ολη αυτή την ιστορία είναι ότι έχω χαλάσει και ένα σωρό υγρά και το αποτέλεσμα μηδεν στο πηλίκο
Στο μεταξύ η τρυπουλες που έχει ο τοπτανκ στο rba του είναι μικροσκοπικές (2 τρύπες του 1mm διαμμέτρου) καμία σχέση δηλαδλη με του subatank που έχουν κάποιοι γνωστοί μου, πόσο μάλλον με τις έτοιμες που έχουν 4 τρύπες οι 2 εξ αυτών περίπου 3πλάσιες σε μέγεθος και φοβάμαι μήπως είναι αυτό μία από τις αιτίες του κακου.

Τι μπορεί να φταίει; Πως μπορώ να πάρω γεύση δουλέυωντάς καπου μεταξύ 0.5 και ενός Ohm. Οι εργοστασιακές αντιστάσεις ήταν άψογες στα 30watt όσο δούλευαν. Με τις φτιαχτές αν κάνω το λάθος και πάω πάνω από 20 καίγονται, ενώ από γεύση μηδαμινή.

Last edited:
Απ' ό,τι κατάλαβα, έπεσες σε ελαττωματική παρτίδα εργοστασιακών. Μου έχει συμβεί και μένα μια φορά. Με τις επισκευάσιμες ασχολήθηκα(κε) μια φορά και πήγε να φύγει το μοντάκι από το παράθυρο. Εδώ και 16 μήνες, για μένα τουλάχιστον, δεν υπάρχει αντίσταση πλην της εργοστασιακής. Θα σου πρότεινα να ξαναδοκιμάσεις με αυτές και άσε τους τρελλαμένους να ψάχνουν τα μαγικά μπαμπάκια και τα ειδικά σύρματα!!!

Α, ξέχασα...και τον σούπερ ντούπερ τρόπο που τις στήνουν!!:D

Mία απο τα ίδια. Δούλεψε λίγο στην αρχή αλλά μόλις τα watt πήγαν πάνω από 20 πάλι πήρα καμένο.

Φίλε μου, όταν παίρνεις καμένο φταίει το φιτίλι σου.
Δεν έχεις αρκετή παροχή υγρού.
Το φιτίλι δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ σφιχτό (να παρασύρει την αντίσταση όταν το κουνάς) ούτε πολύ χαλαρό (να πηγαίνει πέρα δώθε με το παραμικρό).
Επίσης, ξεκίνησες με λάθος βαμβάκι (πολύ καλό το κοτομπέικον αλλά δεν συγχωρεί όσο το fiber freaks) και λάθος ατμοποιητή.
Για επισκευάσιμους ξεκινάς από κάποιον kayfun.

Και πίστεψέ με...
Όταν θα μάθεις να στήνεις επισκευάσιμο δεν υπάρχει γυρισμός στους εργοστασιακούς. :smile:
Αν υπάρχει κάποιος τριγύρω να σου δείξει (ακόμη και το μαγαζί που πήγες) πήγαινε να στήσετε μαζί 1-2 αντιστάσεις.
Αλλιώς σε βλέπω για καφέ κάποια στιγμή με την παρέα να τα δούμε μαζί.

Απάντηση: Re: E - smoke...

Μήτσο μακριά από το Βογιατζάκη.... :beatnik2::beatnik2: :flipout:

Απλή συμβουλή... :grandpa:

...και πισω απο αυτο το δεντρο, ισως κρυβεται ενας βογιατζακης ετοιμος να σε κατασπαραξει. :silly:

Με έχετε γλωσοφάει όλοι σας, γι' αυτό φτερνίζομαι συνέχεια; :flipout:

Έχω μπλέξει!
Αυτές τις μερες κλείνω ένα χρόνο ατμίσματος και μου έκαναν δωράκι εναν toptank mini και ένα HCIGAR VT75. Το μοντάκι πολύ καλό μπόλικες ρυθμίσεις και στιβαρό σαν κατασκευή.
Από την άλλη o totank σκέτο βάσανο!. Ένα χρόνο με τον μινι ναυτίλο είχα βρει την υγεία μου. Αλλά με τούτο εδω μάλλον θα την χάσω.
Στην αρχή τον χρησιμοποίησα με μία αντίσταση έτοιμη 0.5. Άλλο πράμα. Γευση, ποσότητα υγρού (και κατανάλωση υγρού) σε άλλα επίπεδα. Έπεσα όμως σε ελαττωματικό κομμάτι αντίστασης η οποία έχανε από το oring της και είχα ψιλοδιαρροή από την τρύπα το airflow. Χρησιμοποίησα και άλλη μία δεύτερη αντίσταση αλλα μου βγήκε ελλατωματική καθώς μετά από 2 μερες ατμίσματος τα παιξε στα καλά καθούμενα. (Από την αρχή φαινόταν ότι δεν ήταν και πολύ καλή γτ δεν δουλευε όπως η πρώτη)
Οπότε αποφάσισα να ασχοληθώ με το επισκευάσιμο. Για να μην τα πολυλογώ πήγα σε ένα κατάστημα που μου έδωσαν ένα βαμβάκι Cotton Bacoon ,10μετρα συρμα 26αρι της YOUDE και ένα πακετακι με εργαλεία για το στριψιμο των αντιστασεων. Μου έδειξαν μερικά πραματα για το στήσιμο και πήγα σπίτι. Αφου "έκαψα" και καμποσες ωρες στο γιουτιουμπ για στησίματα και τα σχετικά αποφάσισα να το τολμήσω.
Πρώτη προσπάθεια. Η αντίσταση βγηκε γύρω στα 0.5 δούλεψε για λίγο και ξαφνικά στα καλα καθούμενα μου έβγαλε μια καμένη μυρωδιά σαν να είχα βάλει το στόμα μου σε εξάτμιση νταλίκας.
Δευτερη προσπάθεια. 0.6 ohm. Mία απο τα ίδια. Δούλεψε λίγο στην αρχή αλλά μόλις τα watt πήγαν πάνω από 20 πάλι πήρα καμένο.

ΣΤην αρχη όλες τις φορές ή δεν θα είχα γεύση καθόλου ή θα μου ερχόταν η μυρωδιά υφάσματος. Όχι καμένου αλλά σαν να ρουφάω μέσα από το ίδιο το βαμβάκι ή σαν να μασουλάω ρούχο.
Έχω απογοητευτεί. Δεν μπορώ να πετύχω απόδοση της γεύσης με τίποτα.
Συνολικά έχω κάνει πάνω απο δέκα προσπαθειες.
Όλες με διαφορετική ποσοτητα στο βαμβακι μπας και το πετύχω. Από πολυ πολύ λίγο μέχρι και στούμπωμα
Πάντα στην αρχή θα έχω αυτη τη μυρωδιά του υφάσματος ή σαν να ατμίζω σκέτο νερό (άοσμος ατμός εντελώς) και στην πορεία απο καθόλου έως ελάχιστη γεύση ή κάψιμο.

Κάτι κάνω λάθος και δεν θελω να τα παρατήσω απο τώρα μπάς και μου πετύχει.
Να τονίσω ότι παντα νοπεύω την αντίσταση πριν το βάλω μέσα στο τανκ και πάντα περιμένω κανά δεκάλεπτο μέχρι την πρώτη τζούρα. Το κακό με ολη αυτή την ιστορία είναι ότι έχω χαλάσει και ένα σωρό υγρά και το αποτέλεσμα μηδεν στο πηλίκο
Στο μεταξύ η τρυπουλες που έχει ο τοπτανκ στο rba του είναι μικροσκοπικές (2 τρύπες του 1mm διαμμέτρου) καμία σχέση δηλαδλη με του subatank που έχουν κάποιοι γνωστοί μου, πόσο μάλλον με τις έτοιμες που έχουν 4 τρύπες οι 2 εξ αυτών περίπου 3πλάσιες σε μέγεθος και φοβάμαι μήπως είναι αυτό μία από τις αιτίες του κακου.

Τι μπορεί να φταίει; Πως μπορώ να πάρω γεύση δουλέυωντάς καπου μεταξύ 0.5 και ενός Ohm. Οι εργοστασιακές αντιστάσεις ήταν άψογες στα 30watt όσο δούλευαν. Με τις φτιαχτές αν κάνω το λάθος και πάω πάνω από 20 καίγονται, ενώ από γεύση μηδαμινή.

Κατά τη ταπεινή μου άποψη, πρώτα από όλα, πρέπει να σιγουρευτείς για το ποιο είδος ατμίσματος σου ταιριάζει καλύτερα. Ο μίνι Ναυτίλος που αναφέρεις στην αρχή του μηνύματός σου, είναι πολύ σφιχτός ατμοποιητής για καθαρόαιμη τσιγαρίσια τζούρα, και άτμισμα το πολύ στα 13-15W.

Ο toptank από την άλλη πλευρά, είναι ατμοποιητής κυρίως για πνευμονική τζούρα, και άτμισμα που μπορεί να ανέβει στα 40-50W. Αν έχεις κατασταλάξει ότι το άτμισμα με τον Toptank σου ταιριάζει καλύτερα, τότε αξίζει να κάνεις περαιτέρω προσπάθειες με την επισκευάσιμη κεφαλή, αλλά αν οι τρύπες εισαγωγής υγρού είναι τόσο μικρές σε διάμετρο όπως τις περιγράφεις, τότε μου ακούγεται πολύ λογικό που δεν μπορείς να ανέβεις πάνω από τα 20W, γιατί τρως καμένο.

Στο θέμα του βαμβακιού, παρόλο που το Cotton Bacon θεωρείται από τα πιο κορυφαία βαμβάκια της αγοράς, στις δικές μου δοκιμές στους TFV4 δεν φάνηκε να επιβεβαιώνει τη φήμη του, με πολύ μικρές αντοχές στο καμένο στα ψηλά βατ, και με σαφώς υποβαθμισμένη γεύση, σε σχέση με το δικό μου τουλάχιστον αγαπημένο βαμβάκι, το Nakamichi. Αν βρεις σε κάποιο κατάστημα, κάνε και μια προσπάθεια με το Nakamichi, αν πάλι δεν μείνεις ικανοποιημένος, δεν έχεις και πολλές επιλογές. Ή θα αρκεστείς στις εργοστασιακές κεφαλές του Toptank ή θα πρέπει να δοκιμάσεις με επισκευάσιμη κεφαλή σε άλλον ατμοποιητή...

Ο toptank ήταν δώρο από την κυρά μου και δυστυχώς δεν μπορούσα να πάω να τον επιστρέψω και να πάρω κάποιον άλλον.
Τα βαμβάκια δεν τα ξέρω καθόλου απο ποιότητες κλπ. Ζήτησα κάτι καλό, αυτά μου έδωσαν (γουρούνι στο σακί). Επίσης ντρέπομαι να πάω στο καταστημα που ψωνίζω τόσα χρόνια και να τους πω να κάτσουν να μου δείξουν και να μου στήσουν μερικές αντιστάσεις σε ατμό που είναι αγορασμένος από άλλο μαγαζί.
Παραθέτω και φώτο απο τον τοπτανκ για να δείτε τις τρυπούλες που αναφέρθηκα πριν

μου φαίνονται πολύ μικρές!

Κατά τη ταπεινή μου άποψη, πρώτα από όλα, πρέπει να σιγουρευτείς για το ποιο είδος ατμίσματος σου ταιριάζει καλύτερα. Ο μίνι Ναυτίλος που αναφέρεις στην αρχή του μηνύματός σου, είναι πολύ σφιχτός ατμοποιητής για καθαρόαιμη τσιγαρίσια τζούρα, και άτμισμα το πολύ στα 13-15W.

Ο toptank από την άλλη πλευρά, είναι ατμοποιητής κυρίως για πνευμονική τζούρα, και άτμισμα που μπορεί να ανέβει στα 40-50W. Αν έχεις κατασταλάξει ότι το άτμισμα με τον Toptank σου ταιριάζει καλύτερα, τότε αξίζει να κάνεις περαιτέρω προσπάθειες με την επισκευάσιμη κεφαλή, αλλά αν οι τρύπες εισαγωγής υγρού είναι τόσο μικρές σε διάμετρο όπως τις περιγράφεις, τότε μου ακούγεται πολύ λογικό που δεν μπορείς να ανέβεις πάνω από τα 20W, γιατί τρως καμένο.

Είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι ο ναυτίλος με τον τοπ. Μου αρέσει το ντουμάνι που βγάζει ο τοπ και θα ήθελα πολύ να συνεχίσω σε πνευμονικές. Στον ναυτίλο "στην 'έσκαγαν" τα αρώματα στην εισπνοή ενώ με τον αλλο στην εκπνοή. Επίσης δεν θα έχω πρόβλημα να εναλλάσσομαι μεταξύ των δύο ατμοποιητών. Στο γραφείο για παράδειγμα δεν θέλω σε καμία περιπτωση να ντουμανιάζω όλο τον χώρο οπότε την μισή μέρα ο ναυτίλος είναι must.Τις υπόλοιπες ώρες όμως...

Οπότε πριν να ξεφορτωθώ το επισκευάσιμο μέρος και όπως πρότεινε και ο Χατζηγεωργίου, μήπως να χρησιμοποιήσω κάποιο άλλο βαμβάκη ή κάποιο άλλο σύρμα. Η δεν πρόκειται να πάρω ποτέ το αποτέλεσμα των εργοστασιακών με το υπάρχον. Επίσης έχω σκεφτεί μηπως να πάρω το επισκευάσιμο από άλλο μοντέλο πχ από τον SUBTANK που έχει μεγαλύτερες τρυπούλες. Και τέλος αυτη η φιμωμένη μυρωδιά που μπορεί να οφείλεται;

Με τι συγκέντρωση νικοτίνης ?
Αν η ερώτηση αφορά τα υγρα από Yaeliq,έχει νικοτίνη 0,3,6,9,12,15,18,21 και 24
και συνδυασμούς VG/PG:
50/50,
30/70
100/0 και
70/30

BTW,τι γίνεται ρε παιδιά με αυτές τις εκρήξεις ηλεκτρονικών τσιγάρων στις τσέπες;

Last edited:
BTW,τι γίνεται ρε παιδιά με αυτές τις εκρήξεις ηλεκτρονικών τσιγάρων στις τσέπες;

Οι εκρήξεις ηλεκτρονικών τσιγάρων στις τσέπες, αφορούν αποκλειστικά εντελώς ηλίθιους και με δείκτη ευφυίας ραδικιού χρήστες, Σωκράτη. :flipout:

Οι εκρήξεις ηλεκτρονικών τσιγάρων στις τσέπες, αφορούν αποκλειστικά εντελώς ηλίθιους και με δείκτη ευφυίας ραδικιού χρήστες, Σωκράτη. :flipout:
Παναγιώτη,τι λάθος έκαναν δλδ;
Διαβάζω εδώ και 2 ημέρες ένα νήμα στο vaping και για να έχει φτάσει τις 224 σελίδες...μάλλον δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
Το αντίθετο μάλιστα.
Το θέμα βέβαια και εκεί είναι ότι όπως σε όλα τα εξειδικευμένα φόρουμ,οι οδηγίες περί ασφάλειας της χρήσης,σε αναγκάζουν να μετανιώνεις που δεν σπούδασες ηλεκτρονικός ετσι ώστε να παίζεις στα δάχτυλα τις μετατροπές αμπερ,βόλτ,τάσης κτλ.
Βάλε και την κωλοκρίση που μας αναγκάζει να ψάχνουμε το φθηνό-βλέπε fasttech,gearbest κτλ- και άντε μετά να είσαι ήσυχος ότι πχ το μοντ ή η μπαταρία που αγόρασες από τα Κινεζομάγαζα,είναι ασφαλή...

Θεωρώ απίθανο να σκάσει ενα σωστό original mod με μια επώνυμη μπαταρία ασφαλούς χημείας.

Οσον αφορά τα mod και μπαταρίες απο Κινα (fasttech κτλ) δεν εχω καμία εμπιστοσύνη οσον αφορά την γνησιότητά τους και την ασφάλειά τους. Αυτός ειναι και ο λόγος που αγοράζω τα πάντα απο ελληνικά επώνυμα καταστήματα, αν και σε λίγο υψηλότερη τιμή.

Πολύ καλή η σκέψη σου και την υποστηρίζω. Αν αρχίσουμε να παίρνουμε όλοι κινέζικα θα ανεβεί η τιμή τους η θα πέσει περισσότερο η ποιότητά τους λόγω ζήτησης και αυτό δεν είναι καλό για όσους απο εμάς επιμένουμε στις κινεζιές. :)

Ρε παιδιά, τα πράγματα είναι απλά...
Κάτι που το πουλάει το fasttech 40 , στην Ελλάδα έχει κάπου στα 55+ΦΠΑ (70 )
Με τη φορολογία που έχουμε στην Ελλάδα, ένα 30% κέρδος είναι απόλυτα λογικό.
Δεν λέω. Και εγώ έχω πάρει από fasttech.
Βέβαια, από αυτά που χρησιμοποιώ, τίποτα δεν είναι από fasttech πλέον, εκτός από 2 μπαταρίες. :p
Αλλά μην δαιμονοποιούμε τους καταστηματάρχες που παλεύουν να βγάλουν το ψωμί τους.
Και αυτοί μέρος της αλυσίδας είναι, που αν δεν βγάζουν αυτοί λεφτά, δεν θα σου δώσουν εσένα δουλειά.
Δεν συζητάμε ότι αν δεν ήταν αυτοί να φέρνουν κανένα modάκι να δοκιμάζουμε θα είχαμε πετάξει τα τριπλάσια λεφτά στους κινέζους.

Το ερωτημα παραμενει.Ποσο ησυχοι πρεπει να ειμαστε με την χρηση του ηλεκτρονικου τσιγαρου;Στα "ειδικα" με το eκαπνισμα φορουμ,γραφουν για "καταλληλους φορτιστες","καταλληλα καλωδια","γνησιες μπαταριες","γνησια mod",οχι πολλες ωρες φορτιση, και ενα καρο αλλα "πρεπει" αλλα και παλι-γραφουν-,ησυχοι 100% δεν θα πρεπει να ειμαστε οταν κουβαλαμε και κραταμε εναν μικρο δυναμιτη.

Διαβάζω εδώ και 2 ημέρες ένα νήμα στο vaping και για να έχει φτάσει τις 224 σελίδες...μάλλον δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Σωκράτη, δεν έχω διαβάσει το θέμα που αναφέρεις, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Θα το διαβάσω όμως και θα επανέρθω...

Re: Απάντηση: E - smoke...

Το ερωτημα παραμενει.Ποσο ησυχοι πρεπει να ειμαστε με την χρηση του ηλεκτρονικου τσιγαρου;Στα "ειδικα" με το eκαπνισμα φορουμ,γραφουν για "καταλληλους φορτιστες","καταλληλα καλωδια","γνησιες μπαταριες","γνησια mod",οχι πολλες ωρες φορτιση, και ενα καρο αλλα "πρεπει" αλλα και παλι-γραφουν-,ησυχοι 100% δεν θα πρεπει να ειμαστε οταν κουβαλαμε και κραταμε εναν μικρο δυναμιτη.

Κανεις δεν σου εγγυάται οτι υπο συνθήκες μια μπαταρία δεν θα σκάσει. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στο κινητό σου, ίδια τεχνολογία μπαταριων χρησιμοποιείται!

Ακόμα και μια original ,μπορει να εχει υποστεί ταλαιπωρία απο την φόρτιση, να εχει καποιο προβλημα εκ' κατασκευής κτλ κτλ. (βλέπε samsung NOTE's). Το θέμα ειναι με σωστά ηλεκτρονικά και μπαταρίες, ελαχιστοποιείς τις πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο. Προσωπικά δεν ανησυχω παντως.

Κανείς δεν εγγυάται σε κανέναν τίποτα. Τα πάντα γίνονται με ατομική ευθύνη. Να σας πω για μια έγνοια που έχω όταν κυκλοφορώ πεζός σε πεζοδρόμια πολυκατοικιών - πηγαίνω είτε σχεδόν σύριζα στον τοίχο, ή σχεδόν στον δρόμο. Δεν εμπιστεύομαι τον κάθε ανεύθυνο άντρα ή γυναίκα που θεωρεί "ομορφιά" το να κρεμάει γλάστρες στα κάγκελα...