E - smoke...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Απλά να ξερεις οτι έτσι (μπακαλιστικα) χαλάς αναλογίες. Για παραδειγμα αν η βαση που εχεις ειναι 50vg/50pg όταν βάλεις 20% άρωμα εκτός του οτι θα κατέβει η νικοτινη, θα σου γίνει και η αναλογία 70pg/30vg.

Αν η βάση (pg/vg) είναι 50/50 και προσθέσει 20% άρωμα, θα του βγεί 60/40.
Αν η βάση είναι 30/70 θα του βγεί 44/56 (αυτό είναι πιο κοντά στην επιθυμητή αναλογία "50/50").

Τα πράγματα είναι απλά στις αναλογίες.
Μιλάμε για απλή μέθοδο των τριών.
Το βασικό είναι να ξέρουμε σε τι είναι διαλυμένο το άρωμά μας.
Συνήθως είναι σε PG. Αυτή λοιπόν την PG, για λόγους απλότητας, την προσθέτουμε στην τελική περιεκτικότητα PG του διαλύματος μας.

Αν θέλουμε να στήσουμε ένα υγρό στα 50/50, θα πρέπει στα 100ml να έχουμε 50ml VG, 50ml PG (από τη βάση και το άρωμά μας).
Το οποίο σημαίνει 40ml PG και 10ml άρωμα (αν μιλάμε για μία διάλυση της τάξης του 10%)

Σε 70/30, έχουμε 70ml VG, 20ml PG, 10ml άρωμα.

Με απλή μέθοδο των τριών βγάζουμε τις περιεκτικότητες και για άλλες ποσότητες.

σκεφτομαι να γινουν 2 συνδυασμοι.
ενα με καραμελα-καπνικο,ενα με καραμελα-ξηροι καρποι.
εαν μου αρεσει το καραμελα-ξηροι καρποι,θα βγει να φτιαξω αλλο ενα.
θα πεσουν και τα 2 σε 100ml 30PG/70VG.

βαση pinkmule purple
αρωματα eliguid(καραμελα 5%)Tjuice(eastern blend 10%)tfa(Pecan Flavor 5%).

Κάνε μικρά batch και θα με θυμηθείς.
Δοκίμασε και καπνικό - ξηροί καρποί.
Και γιατί όχι; Καπνικό - Ξηροί καρποί - Καραμέλα.

Σαν RY4 με Acetyl Pyrazin θα είναι. :p

Εκτός αν χρησιμοποιείς βάση που έχει ήδη Ethyl Maltol.

Και ξεχνάς και το Graham cracker.

Αλλά αφού υπάρχει ο πιο πάνω συνδιασμός στο RY4 Double γιατί να χρησιμοποιείς τόσα αρώματα; :)

Βαλε και cotton candy και θα βγει TriBeCa.

αμα σου πω οτι μου βρωμαει το tribeca θα με πιστεψεις?ενα 10μελο πηρα πριν κανα 2μηνο και εφυγε σκουπιδια...!!

Εκτός αν χρησιμοποιείς βάση που έχει ήδη Ethyl Maltol.

Και ξεχνάς και το Graham cracker.

Αλλά αφού υπάρχει ο πιο πάνω συνδιασμός στο RY4 Double γιατί να χρησιμοποιείς τόσα αρώματα; :)

δοκιμες να δω τι θα μου κατσει καλυτερα,.
το TY4,το εχω φτιαξει εδω και αρκετο καιρο.για τις δυσκολες ωρες που ζηταω τσιγαρο.μου αρεσει.για πολυ,ομως οχι.

Ok.
Οπότε, φτιάξε το κάθε υγρό μόνο του και αφού ωριμάσουν, στήνε 10άμελα μέχρι να βρεις μία συνταγή που να σου αρέσει.
Μετά, ξεκίνα τα batch.

Για να βγάλεις μία καλή συνταγή μπορεί να περάσουν και 2-3 μήνες.

Π.χ. αυτή

TPA Honey 1%
Pink mule Vanilia Custard 5%
TPA Ripe strawberry 5%
TPA Pyrazine 1.5%

αυτή την εβδομάδα έγινε
TPA Honey 1%
Pink mule Vanilia Custard 4%
TPA Ripe strawberry 4%
TPA Pyrazine 1.5%
Cap Sweet Strawberry 3%
TPA Vanilla Bean Ice cream 4%

Στην επόμενη version σκέφτομαι για αρχή να αλλάξω το Honey με Dulce de Leche της TPA και ίσως να προσθέσω και Graham cracker. :p
Πρακτικά δηλαδή να το πάω προς τάρτα μεριά.
Μόλις το φτάσω εκεί που θέλω, θα βάλω και ένα RY4 Double να ξεροψήσει την τάρτα.

Σε αυτό που πήρε ο Βασίλης, αν το αναμίξει μισό μισό με το Milky Way της Pink Mule θα πλησιάσει πολύ στην καινούργια εκδοχή.

Ok.
Οπότε, φτιάξε το κάθε υγρό μόνο του και αφού ωριμάσουν, στήνε 10άμελα μέχρι να βρεις μία συνταγή που να σου αρέσει.
Μετά, ξεκίνα τα batch.

Π.χ. αυτή

αυτή την εβδομάδα έγινε
TPA Honey 1%
TPA Ripe strawberry 4%
TPA Pyrazine 1.5%
Cap Sweet Strawberry 3%

Στην επόμενη version σκέφτομαι για αρχή να αλλάξω το Honey με Dulce de Leche της TPA και ίσως να προσθέσω και Graham cracker. :p
Μόλις το φτάσω εκεί που θέλω, θα βάλω και ένα RY4 Double να ξεροψήσει την τάρτα.

Σε αυτό που πήρε ο Βασίλης, αν το αναμίξει μισό μισό με το Milky Way της Pink Mule θα πλησιάσει πολύ στην καινούργια εκδοχή.

ψαγμενα θεματα-ομορφιες....-bye-

Απάντηση: Re: E - smoke...

Ok.
Μετά, ξεκίνα τα batch.

Π.χ. αυτή

αυτή την εβδομάδα έγινε
TPA Honey 1%
TPA Ripe strawberry 4%
TPA Pyrazine 1.5%
Cap Sweet Strawberry 3%

Θα μας τρελλάνεις καλέ!! Ποιο άτμισα εγώ τις προάλλες και ποια είναι η συνταγή του? Μην αλλάζεις κάθε τόσο!!!:slapface:

Πρέπει να δεις συζητήσεις με τη γυναίκα μου.
Εγώ είμαι σε φάση...
"Να φτιάξω ένα cheesecake με σοκολάτα γάλακτος και bueno, μπανόφι, ή μία τάρτα gianduja; Ή καλύτερα να βάλω να ψήνεται ένα lemon tart;"
"Σκάσε, με έπιασε υπογλυκαιμία!" :flipout:

Γιατί είμαι σε φάση που έχω παραγγείλει αρώματα για τάρτα και κρέμα ζαχαροπλαστικής και δεν ξέρω τι να τους βάλω. :p

Μία καλή συνταγή για τάρτα btw είναι αυτή

Biscoto atmos 3%
Graham cracker TPA 1,5%
Golden butter Capela. 0,5%
Pyrazine TPA 0,3%

Για κρέμα

Bavarian cream TPA 2%
Vanilla custard. TPA 1,5%
Sweet cream TPA 2%
Butter cream Capela 0,5%

Για μόνα τους, τα αρώματα είναι υποτονικά.
Τα ποσοστά είναι τέτοια που πρέπει να χρησιμοποιηθούν και οι δύο συνταγές μαζί και να προσθέσεις και το τι άλλο θέλεις (μπανάνα, λεμόνι, σοκολάτα, whatever).

Κλασσικος tzimisce.

Oλα τα υγρα του ειναι σπαρτιατικα, καπως ετσι:

:lollypop::lollypop::lollypop::lollypop:

141018x.jpg

Ρε παιδιά, πυραζίνες, γλυκαντικά, κλπ, έχουμε τίποτα στοιχεία για το τι βγάζουν και αναπνέουμε κατα το άτμισμα? Η μήπως δεν διασπώνται καθόλου?
Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, αλλά σκέφτομαι οτι κάτι υγρά που έχω θα βελτιώνονταν αν γλύκιζαν λίγο περισσότερο...

Η πυραζίνη δεν γλυκίζει.
Υπάρχει sweetener (σουκραλόζη) που βάζεις σε ποσοστό περίπου 0.5%.
Η αποδεκτή από τον οργανισμό ποσότητα είναι κάπου στα 15 γραμμάρια ανά κιλό (σωματικού βάρους), οπότε καταλαβαίνεις ότι όταν κάποιος επαγγελματίας ζαχαροπλάστης βράζει κάτι κιλά κάθε μέρα, εισπνέει σε κάθε βράσιμο τόση όση θα έχεις την τύχη να ατμίσεις σε 3-4 ζωές. :smile: