E - smoke...

Μιχάλη ευχαριστώ αλλά μπορείς να τα πεις και στα ελληνικά; lol
Συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα τίποτα καθότι νέος στο άθλημα.

Μήτσε, η PG και η VG (προπυλενογλυκόλη και γλυκερίνη) είναι τα δύο συστατικά που απαρτίζουν το υγρό σου. Αυτό που ατμίζεις έχει αναλογία 50/50. Ο Μιχάλης πιθανολογεί ότι η PG σου κάνει τον βήχα και σου προτείνει να πας σε άλλη αναλογία χαμηλώνοντας την περιεκτικότητα της PG, π.χ. 75 VG, 25 PG.

petran κανεις και κανονικο και ηλεκτρονικο?ξεκινα με την λογικη οτι δεν θα κανω καθολου κανονικο,ουτε ενα,δεν ειναι καλος δρομος να καπνιζεις και απο τα δυο παραλληλα..
απο προσωπικη εμπειρια με φιλους γνωστους η6αρα νικοτινη ειναι λιγη για την μεταβαση,οσοι ξεκινησαν απο αυτους που ξερω με χαμηλη νικοτινη,εκαναν παραλληλα και κανονικο και στο τελος το παρατησαν,ασε που η χαμηλη νικοτινη σε εξ αναγκαζει σε πιο πολλες τζουρες,ξεκινα με 12 18αρα ,εκτος εαν ηδη η 6αρα σε ικανοποιει και δεν σου δημιουργει το οτι κατι σου λειπει...
εν καιρο την μειωνεις με μικρα βηματα ετσι ωστε να απεξαρτηθεις και απο αυτην...

Sorry που άργησα Δημήτρη.
Ναι. Πιστεύω ότι αν κόψεις και τελείως την PG θα σου φύγει ο βήχας.
Όπως λέει ο Γιάννης, κοίτα να βρεις υγρά 100% VG (ή εκεί κοντά).
Πες το στο μαγαζί που αγοράζεις και αυτός θα ξέρει.

Για κάποιον περίεργο λόγο συνεχίζω τα σκ να θέλω 1 -μόνο ένα όμως- στριφτό τσιγαράκι μετά το φαγητό και το ποτό.
Άρα μιλάμε για 2 στριφτά την εβδομάδα.
Μου λείπει η βρώμα του τσιγάρου μετά το φαγητό υποθέτω. :slapface:

Όσο για την 6άρα, δεν την ζήτησα εγώ, μου την έδωσε το παλικάρι στο μαγαζί στην πρώτη μου επίσκεψη.
Στην δεύτερη, μου έδωσε 12άρα γιατί του τελείωσαν οι 6 και 9.
Πάλι το ίδιο ατμίζω. :blush:

Μου φαίνεται κάνω σαν την παρατημένη γκόμενα που της φταίνε όλα. Θα το κοιτάξω. :drool:

υ.γ μια ερώτηση, είναι λογικό όταν πατάω το κουμπί για να ατμίσω με το σετ απ που έχω να ακούγεται σαν να βράζει όσο περισσότερο το κρατώ πατημένο?

Ναι, είναι λογικό, ειδικά αν έχω καταλάβει σωστά, πρέπει να παίζεις με την κεφαλή στα 0.3Ω για τον Melo III. Για τα πρώτα δέκατα του δευτερολέπτου, η κεφαλή "προσπαθεί" να πιάσει τα βολτ που της δίνει το μοντάκι για τη συγκεκριμένη αντίσταση και τα βατ που της έχεις βάλει. Ατμίζεις κάπου στα 40 έως 50W;

Για γράψε μας αναλυτικά το setup. Δηλαδή τι κεφαλή/αντίσταση χρησιμοποιείς, τα βατ που βάζεις, και πώς έχεις ρυθμίσει την εισαγωγή του αέρα...

Αντίσταση δεν έχω ιδέα τι είναι γιατί μου την έβαλε στο μαγαζί το παλικάρι όταν πήγα να πάρω υγρό. Ξέρω οτι είναι με βαμβάκι και δείχνει οτι δουλεύει στα 0,48Ω.
Στα βατ συνήθως ξεκινάω απο χαμηλά(20w) για να αποφύγω όσο το δυνατό τον βήχα και σιγά σιγά ανεβαίνω γιατί συνηθίζω οπότε δεν με χτυπάει τόσο.
Συνήθως είμαι απο 20 έως 25w και στα σεκλέτια , όπου έχει συνηθίσει ο οργανισμός μου και δεν μου φέρνει πλέον βήχα, ανεβαίνω μέχρι τα 30w Και κάνω το φουγάρο.
Την εισαγωγή του αέρα την έχω τέρμα ανοιχτή γιατί προτιμώ τις αεράτες τζούρες μιας και τραβάω δυνατά.
Για όλες τις υπόλοιπες ρυθμίσεις που έχει, δεν έχω ακουμπήσει τίποτα μιας και δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι κάνουν και το παλικάρι στο μαγαζί που πουλάει υγρά μου είπε να μην τα ακουμπήσω γιατί δεν χρειάζονται.
Οπότε είναι μόνιμα στο wattage και παίζω μ' αυτό.

Λογικά αυτή πρέπει να είναι η κεφαλή που σου έχει βάλει Δημήτρη, η 0.5Ω με το χοντρό σύρμα Kanthal στα 0.4 χιλιοστά διάμετρο.

Μπορείς να την ανεβάσεις και πάνω από τα 30W άφοβα, ακόμα και στα 40-50W, το σύρμα που φοράει είναι πολύ χοντρό. Εφόσον σου αρέσουν οι πνευμονικές τζούρες, μόλις συνηθίσει λίγο ο λαιμός σου το χτύπημα της συγκεκριμένης κεφαλής, θα είσαι μια χαρά. Όπως σου έχουν γράψει ήδη τα παιδιά, να δοκιμάσεις υγρό με περισσότερη VG και λιγότερη PG. Ένα υγρό με αναλογία 70%VG-30%PG θα ήταν ιδανικό νομίζω για δοκιμή.

Και μη ξεχνάς φυσικά ότι κάπου στα 30-40ml κατανάλωση υγρού το πολύ, θα πρέπει να αντικαταστήσεις την κεφαλή...

Re: Απάντηση: E - smoke...

Άρα μιλάμε για 2 στριφτά την εβδομάδα.
Μου λείπει η βρώμα του τσιγάρου μετά το φαγητό υποθέτω. :slapface:

Δεν το λες και άσχημα.
Αλλά με ελάχιστη προσπάθεια τα κόβεις και αυτά.
Λογικά, κάποια στιγμή θα σου μυρίσουν τόσο άσχημα που δεν θα μπορείς να τα βάλεις στο στόμα σου.

Όσο για την 6άρα, δεν την ζήτησα εγώ, μου την έδωσε το παλικάρι στο μαγαζί στην πρώτη μου επίσκεψη.
Στην δεύτερη, μου έδωσε 12άρα γιατί του τελείωσαν οι 6 και 9.
Πάλι το ίδιο ατμίζω. :blush:

Εχμ... Καλό είναι κάποια στιγμή να σταθεροποιηθείς γιατί θα σου σκίσει τον λαιμό.
Είναι σαν να αλλάζεις μάρκα τσιγάρων κάθε λίγο και λιγάκι.

Μου φαίνεται κάνω σαν την παρατημένη γκόμενα που της φταίνε όλα. Θα το κοιτάξω. :drool:

υ.γ μια ερώτηση, είναι λογικό όταν πατάω το κουμπί για να ατμίσω με το σετ απ που έχω να ακούγεται σαν να βράζει όσο περισσότερο το κρατώ πατημένο?

Λογικό είναι, αφού παίζεις σε ψηλά watt.
Πρέπει κάποια στιγμή να δοκιμάσεις καλό υγρό για να παρατήσεις τα τσιγάρα μια και καλή.

Χτυπήθηκε η σαντιγύ.
Μπήκε το Dulce de Leche στη βάση από μπισκότο.
Αύριο ψώνια για να λιώσουμε τις μπανάνες και να μπει και αυτό στο φούρνο.

Banoffee και κάπου εδώ λέω να σταματήσω για αυτό το μήνα. :flipout:

banoffee-pie.jpg

Άντε και η συνταγή

Σε δύο ξεχωριστά steeping.
Μετά την πρώτη εβδομάδα ενώνουμε και αφήνουμε άλλες 20 ημέρες να δέσει η ζύμη.

Banana Cream (TPA) 3%
Banana Foster (TPA) 1%
Sweet Cream (TPA) 1%
Cream fresh (FA) 3%
Brown Sugar (TPA) 1%

Ethyl Maltol 2%
Bavarian Cream (TPA) 2%
Dulce de Leche (TPA) 2.5%
Graham Cracker (Clear) (TPA) 1%
Biscoto (FA) 2%

Πήγα σε διαφορετικό μαγαζί. Βρήκα υγρά της alterego, πήρα το four στα 12mg και φυσικά όπως με συμβουλέψατε το προτίμησα γιατί είναι high vg.
Για να είμαι ειλικρινής η γεύση αρχικά δεν μου άρεσε καθόλου αλλά τώρα μετά απο μια εβδομάδα περίπου άρχισα να το συνηθίζω. Κι αρχίζει να μου αρέσει.
Έχω πάλι βήχα αλλά είναι στο 1/10 συγκριτικά με το Αγρίνιο.
Μάλλον έχω ευαίσθητο λαιμουδάκι.. Όταν ρουφούσα τα τρίπαχα τα στριφτά δεν είχα τέτοια ευαισθησίες. Τι να πω..

υ.γ είναι καλά αυτά τα υγρά ή πρέπει να πάω σε καλύτερα? κι αν ναι, ποια θα προτείνατε?
υ.γ2 έχω και κεραμικές αντιστάσεις. λέτε να τις δοκιμάσω μήπως έχω καλύτερη αίσθηση στον λαιμό ή δεν θα αλλάξει κάτι?

Καλό είναι τα υγρά να τα αφήνεις να ωριμάζουν λίγο.
Κάποια θέλουν και μία εβδομάδα για να "έρθουν" και κάποιες ώρες ανοιχτά για να φεύγουν τα πτητικά.
Αυτό είναι και RY4... Να μη σου πω να περιμένεις κανένα μήνα. :flipout:
Αν σου άρεσε, πάρε ένα RY4 Double της TPA ρίξε το σε 100ml βάση (σκέτη VG), άσε το ένα μήνα να ωριμάσει και άτμισέ το.
Θα σου πάει σε κόστος κάπου στα 3.5 + τη βάση.

Επίσης, το high VG της AlterEgo δεν ξέρω ποιο είναι.
High VG είναι και το 60/40.
Το πιο συνηθισμένο για να τους βγαίνουν φτηνά τα υγρά (θέλουν λιγότερο άρωμα) είναι το 70/30.
Αφού μειώθηκε ο βήχας, παίξε σε ποσοστά που την PG να την παίρνεις μόνο από το άρωμα.

Τα όμορφα ανοιχτά μπουκαλάκια, όμορφα χύνονται
Πήρα και τον ναυτίλο μίνι μιας και κατάφερα να σπάσω το τζαμάκι του μέλο.
Ωραίες τσιγαρίσιες τζούρες ο ναυτίλος χωρίς να χτυπάνε στον λαιμό οπότε και χωρίς βηχα.
Αλλά περισσότερα θα καταλάβω αύριο πρωί μιας κι όταν τον έβαλα μπρος είχα ήδη ατμίσει αρκετά με τον μέλο.
Κάκιστη ρύθμιση αέρα του ναυτίλου, τις περισσότερες φορές χρησιμοποιώ και τα δυο χέρια ενώ στον μέλο άλλαζα με το ένα χέρι κατά βούληση.
Μπορεί όμως απλά να μην ταιριάζει τόσο με το πίκο .

Ο naftilus είναι από τους καλύτερους ατμοποιητες για κάποιον που ξεκινάει, ίσως και από τους καλύτερους με τσιγαρισια τζούρα.
Μείνε με αυτόν μέχρι να μπεις καλά στο παιχνίδι.

Ωραίες τσιγαρίσιες τζούρες ο ναυτίλος χωρίς να χτυπάνε στον λαιμό οπότε και χωρίς βηχα.
Αλλά περισσότερα θα καταλάβω αύριο πρωί μιας κι όταν τον έβαλα μπρος είχα ήδη ατμίσει αρκετά με τον μέλο.

Έχεις κατέβει επίσης και σε watt. :smile:
Επίσης πας να συγκρίνεις τον καλύτερο τσιγαρίσιο εργοστασιακό με έναν μέτριο ατμοποιητή.

Κάκιστη ρύθμιση αέρα του ναυτίλου, τις περισσότερες φορές χρησιμοποιώ και τα δυο χέρια ενώ στον μέλο άλλαζα με το ένα χέρι κατά βούληση.
Μπορεί όμως απλά να μην ταιριάζει τόσο με το πίκο .

Στη θέση σου θα πετούσα το pico. :flipout:
Καλά, ούτως η άλλος δεν ρυθμίζεις συχνά τον αέρα.

Τώρα εγώ θα ρωτήσω αλλά μην με φάτε , είπαμε άσχετος..
Οσα περισσότερα τα ohm τόσο λιγότερο ρεύμα περνάει και γι αυτό ανεβαίνει και λιγότερα watt?
Ρωτάω γιατί δεν έχω καταλάβει ακόμα αν το γεγονός ότι δεν έχω βήχα με τον ναυτίλο οφείλεται στις τσιγαρίσιες τζούρες ή στα περισσότερα ohm .

Μιχάλη είμαι ανοιχτός στα πάντα (εκτός από το να κάνω δικά μου μοντάκια κλπ)
Οπότε κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη.

Υγ έχει χαθεί λίγο η γεύση πάντως με τον ναυτίλο, δεν έχει τόση ένταση όσο ο μέλο.

H δική μου εμπειρία ως τώρα με το βήχα δε συνδυάζεται με τo ποσοστό προπυλενογλυκόλη, ούτε με τα watt.
Ανιχνεύσιμη διαφορά είδα με την αλλαγή της βάσης (παρότι είχε σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό γλυκερίνης!) και σημαντική με την αλλαγή αντιστάσεων.
ίσως τελικά να είναι προσωπικό θέμα η αιτία του βήχα.

+++
Έχει κανείς γνώμη για τον ultimo (λέρωμα-αντοχή-χρηστικότητα)?
Eπίσης θα ήθελα μια πρόταση για συμβατές αντιστάσεις, γιατί έχω εμπειρία μόνο από nautilus)
(θα κουμπώσει σε JOYETECH EVIC-VTC DUAL)

Υγ έχει χαθεί λίγο η γεύση πάντως με τον ναυτίλο, δεν έχει τόση ένταση όσο ο μέλο.

Χαχαχά, πες τους τα φίλε μου, που νομίζουν στα σοβαρά ότι μπορούν να πάρουν καλή γεύση στα 8-10 βατάκια. :flipout:

Απλά αέρα κοπανιστό ατμίζουν, χωρίς γεύση και φυσικά χωρίς καθόλου ένταση...

Χαχαχά, πες τους τα φίλε μου, που νομίζουν στα σοβαρά ότι μπορούν να πάρουν καλή γεύση στα 8-10 βατάκια. :flipout:

Απλά αέρα κοπανιστό ατμίζουν, χωρίς γεύση και φυσικά χωρίς καθόλου ένταση...

Στα 30w είμαι τώρα Παναγιώτη.
Και με τον μέλο εκεί ήμουν πάνω κάτω εκτός απο τα πρωινά που ξεκινούσα απο πιο χαμηλά. Το ίδιο κάνω βέβαια και τώρα.
Όμως η αλήθεια είναι οτι έχουν τεράστια διαφορά στην γεύση.

Επίσης αυτό που με ξενερώνει με τον ναυτίλο είναι οτι -ίσως βέβαια φταίει το υγρό, alterego four high vg- μερικές φορές όταν με πιάνει το φαινόμενο του απορροφητήρα και ρουφάω δίχως αύριο μου έρχονται σταγονίτσες στο στόμα κι ακούγεται ο ατμοποιητής να είναι ψιλοβουλωμένος.
Το έπαθα και χθες βράδυ λίγο πριν κοιμηθώ αλλά το πρωί είχε στρώσει.
Πιθανόν να είναι πολύ παχύρρευστο το υγρό? Δεν έβγαλα άκρη ακόμα.

Δημήτρη με τι αντίσταση παίζεις στα 30watt?
έχεις τσεκάρει τις ανοχές της? Ρωτάω μήπως και η αιτία είναι ότι την έχεις ψήσει και έτσι σου έρχεται το υγρό, πράγμα που δεν είναι το σύνηθες με τον nautilus.